el
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Λ.Α. Λέικερς vs Μιλγουόκι Μπακς: Λεμπρόν vs Γιάννης vol.2

Λος Αντζελες Λέικερς και Μιλγουόκι Μπακς, Λεμπρόν Τζέιμς και Γιάννης Αντετοκούνμπο, διασταυρώνουν τα ξίφη τους για δεύτερη φορά στη σεζόν, τα ξημερώματα του Σαββάτου. Διαβάστε την ανάλυση του Noviblog.

Η κορυφαία ομάδα της Ανατολής κόντρα στην κορυφαία ομάδα της Δύσης. Οι δύο αρχηγοί των δύο τελευταίων All Star Games. Λέικερς εναντίον Μπακς, Λεμπρόν εναντίον Γιάννης.

Το ζευγάρι που θεωρείται το επικρατέστερο για να συνθέσει τους τελικούς του ΝΒΑ. Το παιχνίδι που αξίζει να ξενυχτήσεις για να δεις, ξημερώματα Σαββάτου (07/03, 05:30, Live Streaming* στη Novibet).

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ο Γιάννης στα χνάρια του Λεμπρόν

Ο Γιάννης έχει επανειλημμένως χαρακτηρίσει πηγή έμπνευσης τον Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος παρότι διανύει το 35ο έτος της ηλικίας του συνεχίζει να έχει την ικανότητα να βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο. Ο Αντετοκούνμπο στα γενέθλια του Τζέιμς τον περασμένο Δεκέμβριο είχε αποκαλέσει «εξωγήινο» τον Βασιλιά!

«Είναι εκπληκτικό ότι παίζει έτσι σε αυτήν την ηλικία. Πολλές φορές έχουμε σκεφτεί ότι στα 35 μας θα αποσυρθούμε, αλλά βλέποντας αυτόν τον τύπο να παραμένει στο τοπ 3 των κορυφαίων παικτών παγκοσμίως, μας κάνει να θέλουμε να φτάσουμε κι εμείς εκεί. Αυτός έδειξε τον δρόμο και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να τον ακολουθήσουμε», λέει ο Γιάννης εκθειάζοντας τον τρόπο ζωής του Λεμπρόν, ο οποίος φροντίζει όσο κανένας άλλος το κορμί του.

Αποτέλεσμα εικόνας για antetokounmpo

Στα χνάρια βέβαια του Τζέιμς βαδίζει και ο Αντετοκούνμπο, ο οποίος από ένα ξερακιανό παιδί με ανύπαρκτη μυική μάζα έφτασε πλέον να είναι ένα… ακούνητο τείχος καταναλώνοντας αλλεπάλληλες ώρες στο γυμναστήριο.

Ο Γιάννης είχε το έμφυτο ταλέντο, είχε όμως περισσότερο το πείσμα, τη θέληση και την όρεξη για ακατάπαυστη δουλειά προκειμένου να φτάσει να γίνει ο MVP του ΝΒΑ και να αποτελεί για δεύτερη διαδοχική σεζόν το απόλυτο φαβορί για τη συγκεκριμένη διάκριση.

Ο Greek Freak στο τελευταίο παιχνίδι των Μπακς, δηλαδή στη νίκη επί των Πέισερς με 119-100, μέτρησε 29 πόντους, 12 ριμπάουντ και 6 ασίστ σε μόλις 28 λεπτά. Σκόραρε για 11ο διαδοχικό ματς εντός έδρας τουλάχιστον 25 πόντους και χρειάζεται άλλα δύο για να ισοφαρίσει το απόλυτο ρεκόρ του franchise το οποίο κρατάει από το 1975 ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ.

Οι Μπακς θα πατήσουν το παρκέ του Staples Center διατηρώντας το κορυφαίο ρεκόρ (53-9) στο ΝΒΑ και μπορεί να γίνουν η τρίτη ομάδα στην ιστορία του πρωταθλήματος που τερματίζει στην κανονική διάρκεια με τουλάχιστον 70 νίκες έπειτα από τους Σικάγο Μπουλς (72-10) το 1996 και τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς (73-9) το 2016.

Με το ρυθμό που κερδίζουν μέχρι τώρα τα «ελάφια» έχουν πιθανότητα 28% να πιάσουν τις 70 νίκες στο φινάλε της regular season.

Οι αποδείξεις του Γιάννη

Το βασικό ζητούμενο ωστόσο για το Μιλγουόκι δεν είναι οι 70 νίκες και ακόμη ένα σπουδαίο ρεκόρ, αλλά το πρωτάθλημα. Οι Μπακς πέρυσι σταμάτησαν στους τελικούς της Ανατολής πάνω στους μετέπειτα πρωταθλητές Ράπτορς, φέτος οτιδήποτε λιγότερο από την παρουσία τους στους τελικούς του ΝΒΑ θα θεωρηθεί αποτυχία.

Είναι όμως οι Μπακς το πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα; Η αλήθεια είναι ότι ενώ άπαντες θα σοκαριστούν αν ο Γιάννης δεν πάρει και φέτος τον τίτλο του MVP, λίγοι είναι αυτοί που θα εκπλαγούν αν το δαχτυλίδι του πρωταθλητή δεν καταλήξει τελικά στα χέρια των παικτών του Μάικ Μπουντενχόλτσερ.

Αποτέλεσμα εικόνας για bucks

Κατά γενική ομολογία το Μιλγουόκι είναι η κορυφαία ομάδα της regular season και αυτό δεν αντικατοπτρίζεται μόνο στο ρεκόρ νικών-ηττών αλλά και στους περισσότερους ποιοτικούς δείκτες. Η αμφιβολία ωστόσο για το αν το ρόστερ διαθέτει παίκτες που μπορούν να βγουν μπροστά στα δύσκολα εξακολουθεί να καλύπτει τον ουρανό του Fiserv Forum.

Το μόνο πράγμα που δεν έχει αποδείξει ακόμη ο Γιάννης είναι η δυνατότητά του να είναι καθοριστικός σε παιχνίδια της postseason, όταν η μπάλα τυλίγεται με φλόγες. Παιχνίδια στα οποία οι ηγέτες των Λέικερς και Κλίπερς, δηλαδή ο Λεμπρόν και ο Λέοναρντ αντίστοιχα έχουν τεσταριστεί άπειρες φορές με επιτυχία.

Η μεγαλύτερη ανησυχία προκύπτει από το γεγονός ότι ο σταρ των Μπακς εξακολουθεί να σουτάρει με μεγάλη αστάθεια από την περίμετρο.

Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον αντίπαλο να έχει ένα ξεκάθαρο πλάνο αντιμετώπισης του Αντετοκούνμπο, κάτι που έκανε πρόσφατα με απόλυτη επιτυχία το Μαϊάμι περιορίζοντας τον Greek Freak στους 13 πόντους με μόλις 6/18 σουτ. Οι Χιτ μάλιστα είναι πιθανός αντίπαλος των Μπακς στα πλέι οφ και σημειωτέον είναι η μοναδική ομάδα φέτος που έχει κερδίσει δύο φορές το Μιλγουόκι.

Ο Γιάννης πάντως την τελευταία φορά που αντιμετώπισε τους Λέικερς έκανε ρεκόρ καριέρας στα τρίποντα ευστοχώντας πέντε φορές πίσω από τη μεγάλη άρκτο στη νίκη των Μπακς με 111-104 στις 19 Δεκεμβρίου!

Μίντλετον σε ρόλο Κλέι Τόμπσον

Στην postseason φυσικά δεν θα τεσταριστεί μόνο ο Γιάννης αλλά και η δυνατότητα των Μπακς να βγάζουν μπροστά κι άλλους πρωταγωνιστές όταν κολλάει ο σούπερ σταρ τους.

Αποτέλεσμα εικόνας για khris middleton

Αυτήν την ευθύνη θα αναλάβει κατά κύριο λόγο ο Κρις Μίντλετον, ο οποίος πραγματοποιεί μία ιστορική χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό πως αν τελείωνε τώρα η κανονική περίοδος, ο Μίντλετον θα γινόταν μόλις ο πέμπτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ μετά τους Κέβιν Ντουράντ, Στεφ Κάρι, Ντιρκ Νοβίτσκι, Λάρι Μπερντ, που θα την ολοκλήρωνε με ποσοστά μεγαλύτερα του 50% στο δίποντο, 40% στο τρίποντο και 90% στις βολές!

Ο Μίντλετον είναι η επιλογή Νο.2 για τους Μπακς, είναι κάτι όπως ο Κλέι Τόμπσον στους Γουόριορς και η απόδοσή του θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στο παιχνίδι του Μιλγουόκι, είτε θετικά είτε αρνητικά.

Μήνας κρας-τεστ για τους Λέικερς

Οι Λέικερς από την πλευρά τους διατηρούν το κορυφαίο ρεκόρ της Δύσης και όλα δείχνουν πως θα μπουν στα πλέι οφ με το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας ως τους τελικούς της περιφέρειάς τους.

Μπορεί βαθμολογικά να είναι άνετοι, δεδομένου ότι απέχουν πέντε νίκες από τους δεύτερους Κλίπερς, όμως οι επόμενες 26 ημέρες θα αποτελέσουν ένα πολύ δυνατό κριτήριο για τις δυνατότητές τους εν όψει της post season διότι εκτός των Μπακς θα αντιμετωπίσουν τους Τζαζ, τους Νάγκετς, τους Ρόκετς, τους Κλίπερς και τους Ράπτορς, όλοι αντίπαλοι από το πάνω ράφι.

Αν τελείωνε τώρα η κανονική διάρκεια το ΛΑ θα είχε ρεκόρ μόλις 14-10 κόντρα σε ομάδες με ποσοστό νικών πάνω από 50%. Αυτό σημαίνει ότι θα είχε το χειρότερο ποσοστό νικών (58,3%) ανάμεσα στις ομάδες που θεωρητικά διεκδικούν τον τίτλο!

Αποτέλεσμα εικόνας για lakers

Αυτό βέβαια δεν είναι απαραιτήτως κακό διότι και οι περσινοί πρωταθλητές, Ράπτορς είχαν ποσοστό μόλις 52,3% (22-20), το χειρότερο μετά από αυτών των πρωταθλητών του 2016, Καβαλίερς (27-21, 56,2%) και των πρωταθλητών του 2011, Μάβερικς (25-19, 56,8%).

Σε κάθε περίπτωση η postseason είναι τελείως διαφορετική υπόθεση, εντούτοις ματς όπως αυτό κόντρα στους Μπακς είναι δεδομένο πως οι Λέικερς θα το παίξουν με την ένταση ενός αγώνα πλέι οφ.

Αλλωστε, αν ο Λεμπρόν αντλεί έξτρα κίνητρο κόντρα στο Νο.1 των ντραφτ, Ζάιον Γουίλιαμσον, κάνοντας triple-double (34 πόντους, 13 ασίστ, 12 ριμπάουντ) στη νίκη των Λέικερς επί των Πέλικανς (122-114) την περασμένη Κυριακή, φανταστείτε πώς θα αντιμετωπίσει τον MVP του ΝΒΑ, Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ