el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μεταγραφές: 4 Κινήσεις που θα «ταρακουνήσουν» το ποδόσφαιρο

Στη Γιουβέντους ο Πεπ Γκουαρδιόλα;

Είναι γνωστό στον κόσμο του ποδοσφαίρου πως ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν θέλει να δεσμεύεται με πολυετή συμβόλαια στις ομάδες που αναλαμβάνει, φιλοσοφία που διατηρεί από τα πρώτα του προπονητικά βήματα και την Μπαρτσελόνα.

Τέσσερα χρόνια έμεινε στους Καταλανούς, ακολούθησε μία 3ετία στην Μπάγερν Μονάχου και πλέον συμπλήρωσε 3ετία και στη Μάντσεστερ Σίτι. Είναι πιθανό, σύμφωνα και με πολλά δημοσιεύματα που εντάθηκαν την τελευταία εβδομάδα, ο 48χρονος πλέον τεχνικός να αναλάβει τη Γιουβέντους.

Image result for πεπ γκουαρδιόλα

Ο γεννημένος τον Ιανουάριο του 1971 Ισπανός, είναι το νούμερο ένα φαβορί να διαδεχθεί τον Μαξ Αλέγκρι στον σύλλογο του Τορίνο. Ο ίδιος ο Γκουαρδιόλα, πάντως, το προηγούμενο διάστημα διέψευσε το ενδεχόμενο να αναλάβει την ιταλική ομάδα, σημειώνοντας πως και τη σεζόν που έρχεται θα βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Σίτι. Το τι τελικά ισχύει, θα το δείξει ο χρόνος.

Οδεύει προς Μαδρίτη ο Εντέν Αζάρ

Ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ μεταξύ Τσέλσι – Αρσεναλ (29/5), αναμένεται να είναι το τελευταίο ματς του Εντέν Αζάρ με τους «μπλε» του Λονδίνου.

Ο Βέλγος σταρ έχει εκφράσει τη φιλοδοξία του να κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ, μία από τις ομάδες που παραδοσιακά θεωρείται κάθε χρόνο διεκδικήτρια είναι η Ρεάλ Μαδρίτης και από τη στιγμή που και οι «μερένγκες» βλέπουν στο πρόσωπό του έναν ηγέτη, το ντιλ μοιάζει πιο κοντά από ποτέ.

Ουσιαστικά την αποχώρηση του Αζάρ προανήγγειλε και ο προπονητής της Τσέλσι, Μαουρίτσιο Σάρι, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε πως θα σεβαστεί την όποια απόφαση πάρει για το μέλλον της καριέρας του ο Βέλγος μεσοεπιθετικός και εξέφρασε την ελπίδα του να παραμείνει στην ομάδα.

Image result for Εντέν Αζάρ

Όπως φαίνεται, στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ θα αγωνιστεί για τελευταία φορά με την Τσέλσι, με την οποία μέτρησε 24 ασίστ και 46 γκολ την τελευταία 3ετία σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ και φέτος έκανε την καλύτερη σεζόν του (16 γκολ και 15 ασίστ).

Ο ίδιος ο Αζάρ εδώ και καιρό έχει πάρει την απόφασή του, αλλά δεν την έχει ανακοινώσει ακόμα, κάτι που «φωτογραφίζει» μεταγραφή. Οπως τόνισε: «Ξέρω τι πρέπει να κάνω. Έχω πάρει τις αποφάσεις μου».

Ο Ζιντάν θέλει τον Πογκμπά

Δυσαρεστημένος φέρεται στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Πολ Πογκμπά. Ο πρωταθλητής κόσμου με τη Γαλλία το 2018 και ένας από τους κορυφαίους κεντρικούς χαφ στην υφήλιο, εκκίνησε εντυπωσιακά από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και έδειξε να ξαναβρίσκει το χαμένο του κίνητρο, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με τη Γιουνάιτεντ να μένει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ.

Στους «κόκκινους διαβόλους» εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Από τη μία δεν θέλουν να αφήσουν τον παίκτη να αποχωρήσει για ανταγωνιστικό σύλλογο, από την άλλη όμως αν έρθει μία πρόταση που είναι συμφέρουσα, δεν θα έχουν πρόβλημα να συναινέσουν στην παραχώρησή του.

Image result for Πογκμπά

Ο ίδιος ο Πογκμπά, έχει χαρακτηρίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης – που είναι και το νούμερο ένα φαβορί να κινηθεί για την απόκτηση του Γάλλου – ως ομάδα-όνειρο για κάθε παίκτη.

Το αντίστροφο δρομολόγιο ο Γκάρεθ Μπέιλ

Συμπλήρωσε πενταετία στη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως φαίνεται πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τον Γκάρεθ Μπέιλ, που μοιάζει έτοιμος να κάνει το αντίστροφο δρομολόγιο με τον Πολ Πογκμπά.

Παρότι ο Ουαλός έχει σημειώσει κρίσιμα γκολ, όπως για παράδειγμα στον περσινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν χαίρει της εμπιστοσύνης του Ζινεντίν Ζιντάν.

Image result for Γκάρεθ Μπέιλ

Η φετινή σεζόν όλα δείχνουν πως ήταν η τελευταία στη Μαδρίτη για τον 29χρονο Ουαλό, την περίπτωση του οποίου βλέπει με καλό μάτι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Φυσικά, πάντα στο… κόλπο βρίσκεται και η ομάδα που τον ανέδειξε στην Αγγλία, η Τότεναμ.

Ενδεχόμενη αποχώρηση του Μπέιλ, ανοίγει περισσότερο το δρόμο στη Ρεάλ Μαδρίτης για τον Εντέν Αζάρ.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ