el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μπάγερν vs Ολυμπιακός: Μονρό vs Μιλουτίνοφ

Με ανεβασμένο ηθικό και τον Μπάλντγουιν να επιστρέφει στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας, ο Ολυμπιακός κοντράρεται με την Μπάγερν στο Μόναχο (19/11, 21:30).

Ένα πρόγραμμα-βουνό, με τέσσερα εκτός έδρας ματς στα πέντε επόμενα, αρχίζει για τον Ολυμπιακό την Τρίτη, στην αναμέτρηση με την Μπάγερν Μονάχου.

Ζητούμενο για τους «ερυθρόλευκους», αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με τους Βαυαρούς, είναι να βρουν σταθερότητα στην απόδοσή τους από παιχνίδι σε παιχνίδι και να καταφέρουν να σημειώσουν τη δεύτερη κολλητή νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα. Μέχρι στιγμής, μετά από νίκη ακολουθούν σερί ήττες.

Είναι το τέταρτο φετινό εκτός έδρας ματς για τους Πειραιώτες, που μετράνε ως τώρα μία νίκη (επί της ΤΣΣΚΑ) και δύο ήττες (από Βιλερμπάν και Μπασκόνια).

Στο 3-5 το ρεκόρ νικών-ηττών στη φετινή διοργάνωση τόσο για τον Ολυμπιακό, όσο και την Μπάγερν. Οι Γερμανοί επιστρέφουν μπροστά στο κοινό τους μετά από ένα σερί τριών εκτός έδρας αγώνων και ισάριθμων ηττών. Ως γηπεδούχοι δε, έχουν σημειώσει όλες τις νίκες τους μέχρι στιγμής στη φετινή διοργάνωση (με Αρμάνι, Βιλερμπάν και Ρεάλ Μαδρίτης).

Αποτέλεσμα εικόνας για Νίκολα Μιλουτίνοφ

Η «μάχη» μεταξύ Νίκολα Μιλουτίνοφ και Γκρεγκ Μονρό στη θέση «5» αναμένεται καθοριστική για την έκβαση του αποτελέσματος. Ο Μονρό είναι μακράν ο πολυτιμότερος παίκτης των Γερμανών (13.5 πόντοι, 6 ριμπάουντ μ.ό.) ενώ ο Σέρβος σέντερ του Ολυμπιακού μετράει 10.1 πόντους και 10.8 ριμπάουντ κατά μ.ό. και η απόδοσή του αποτελεί βαρόμετρο.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ

Πλην του Μονρό, ο οποίος αποτελεί τον παίκτη που κάνει τη διαφορά, η Μπάγερν στηρίζει πολλά και στο περιφερειακό σουτ. Πέτερι Κόπονεν (γκαρντ) και Μάοντο Λο (γκαρντ) είναι οι παίκτες που παίρνουν τις περισσότερες προσπάθειες από το τρίποντο. Αυτοί είναι και οι τρεις πρώτοι σκόρερ της στη φετινή διοργάνωση.

Αποτέλεσμα εικόνας για monroe bayern

Πρόκειται για μία ομάδα που επιλέγει να πάει σε πολύ υψηλό τέμπο στην έδρα της – σε αντίθεση με τη φιλοσοφία της στα εκτός έδρας ματς – , όπου σκοράρει 87.8 πόντους κατά μέσο όρο και σουτάρει με υψηλά ποσοστά (40.7% στο τρίποντο).

Από το 2018 έχει στην τεχνική ηγεσία τον Σέρβο Ντέγιαν Ράντονιτς και έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Γερμανίας τα δύο τελευταία χρόνια.

Φέτος μετέχει για πέμπτη φορά στην ιστορία της στην Ευρωλίγκα, με καλύτερη επίδοση το 2014-15, στην παρθενική της συμμετοχή, όταν και έφτασε στο ΤΟΠ-16. Συγκριτικά με πέρσι θεωρείται αποδυναμωμένη, αφού μπορεί να απέκτησε τον Μονρό, έχασε όμως τους Γιόβιτς (γκαρντ, Χίμκι) και Ντέρικ Γουίλιαμς (φόργουορντ, Φενέρμπαχτσε).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Να χτίσει πάνω στην εμφάνιση και τη νίκη επί της Ζαλγκίρις, στοχεύει ο Ολυμπιακός.

Η επικράτηση και κυρίως η εμφάνιση των «ερυθρολεύκων» γέμισε με αισιοδοξία άπαντες στο «στρατόπεδο» της ελληνικής ομάδας, που είδε τους Ουίλι Ριντ (σέντερ) και Τέιλορ Ρόστεστι (πλέι μέικερ) να έχουν μπει για τα καλά πλέον στην ομάδα.

Αμφότεροι είχαν εξαιρετική παρουσία κόντρα στη Ζαλγκίρις και κερδίζουν σταδιακά χρόνο αλλά και την αναγνώριση από τον κόσμο και τους συμπαίκτες τους. Μάλιστα, ο Ριντ, στις δηλώσεις που ακολούθησαν της νίκης, τόνισε πως στοχεύει να γίνει ο παίκτης-ηγέτης στην άμυνα των Πειραιωτών.

Ο μοναδικός πλέον παίκτης στο ρόστερ του Ολυμπιακού που δεν έχει «αρπάξει» τις ευκαιρίες που του έχουν δοθεί είναι ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Προκάλεσε μάλιστα έκπληξη σε πολλούς η χρησιμοποίησή του στο ματς με τη Ζαλγκίρις. Μέτρια πράγματα ξανά, με τον Κεστούτις Κεμζούρα πάντως να δηλώνει ικανοποιημένος από την παρουσία του, προαναγέλλοντας έτσι ουσιαστικά την επιστροφή του σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, ο Κεμζούρα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και μπορεί να υπολογίζει σε άπαντες για τον αγώνα της Τρίτης.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Τέσσερα ματς κατά το παρελθόν μεταξύ Μπάγερν – Ολυμπιακού, από δύο σε κάθε έδρα και η ελληνική ομάδα μετράει το απόλυτο νικών.

Πέρσι, ο Ολυμπιακός επικράτησε επί γερμανικού εδάφους 82-72 και στο ΣΕΦ με 89-69. Μιλουτίνοφ και Πρίντεζης ήταν οι παίκτες που είχαν σταθεί κομβικοί με τις εμφανίσεις τους για τις νίκες των «ερυθρόλευκων» στα δύο αυτά ματς.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ