el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μπασκόνια vs Ολυμπιακός: Πήρε το χρίσμα, θέλει και τη νίκη

Στο πρώτο ματς υπό τη μονιμοποίηση του Κεστούτις Κεμζούρα στην τεχνική ηγεσία, ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από την Μπασκόνια (25/10, 22:00).

Με σύμμαχο την παράδοση και με τους ξένους να έχουν επιπλέον κίνητρο, αφού ουσιαστικά παίζουν το μέλλον τους στην ομάδα, θα αντιμετωπίσει το βράδυ στη Βιτόρια την Μπασκόνια ο Ολυμπιακός.

Αυτό, θα είναι το πρώτο ματς μετά τη μονιμοποίηση του Κεστούτις Κεμζούρα στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Ο Λιθουανός υπενθυμίζεται πως ανέλαβε χρέη υπηρεσιακού προπονητή μετά την αποχώρηση του Ντέιβιντ Μπλατ ενώ πριν λίγα 24ωρα επισημοποιήθηκε από την ΚΑΕ η παραμονή του ως το τέλος της σεζόν.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κεστούτις Κεμζούρα"

Ο 50χρονος κρίθηκε ως η καταλληλότερη λύση για αυτή την εποχή. Αφενός η ομάδα έχει δείξει κάποια βελτίωση υπό τις οδηγίες του σε ό,τι αφορά τον τρόπο που επιτίθεται ενώ φυσικά δεν μπορούσαν να δοθούν οι εγγυήσεις και μεγάλο μπάτζετ για να προχωρήσει κάποια άλλη περίπτωση.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

Πρεμιέρα σε εντός έδρας ματς θα κάνει απέναντι στον Ολυμπιακό η Μπασκόνια, που άρχισε τις υποχρεώσεις της με τρία εκτός έδρας ματς. Την 1η αγωνιστική επικράτησε στο Κάουνας της Ζαλγκίρις και έπειτα ηττήθηκε από Χίμκι και Φενέρμπαχτσε.

Δεν ήταν καθόλου κακή στο τελευταίο χρονικά (87-80 από Φενέρ) η ομάδα του Βέλιμιρ Πεσάροβιτς, έπεσε όμως πάνω σε έναν εξαιρετικό Ντε Κολό, με τον Γάλλο να σημειώνει 39 πόντους. Οι Σενγκέλια (18 π.), Σιλντς (17 π.) και Χένρι (15 π.) ήταν σε ακόμα ένα ματς οι παίκτες που προσπάθησαν να πάρουν πάνω τους την ομάδα, με τον τελευταίο να αποτελεί και μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν για την Μπασκόνια.

Αποτέλεσμα εικόνας για sengelia baskonia"

Πλέον απομένει να μπει σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς και πάλι ο Νικ Στάουσκας, με τον πρώην ΝΒΑερ να παίζει στην πρεμιέρα και έκτοτε να μένει εκτός λόγω τραυματισμού. Ο 26χρονος γκαρντ είναι ένας παίκτης που με το σουτ του μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στον τομέα του σκοραρίσματος.

Εκτός πλάνων για μεγάλο διάστημα ακόμα παραμένει ο Τζέισον Γκρέιντζερ, με τον Ουρουγουανό γκαρντ να υποβάλλεται σε επέμβαση (ρήξη αχίλλειου τένοντα) προς αποκατάσταση του προβλήματός του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σε κρίσιμα σημεία στη διάρκεια της παράτασης δεν είχε καθαρό μυαλό και ηττήθηκε από τη Ζενίτ (68-77) στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός στο τελευταίο χρονικά ματς.

Οι «ερυθρόλευκοι» κρατούν από την αναμέτρηση με τους Ρώσους το γεγονός πως κατάφεραν να αντιστρέψουν την κατάσταση στο ματς και να το φέρουν στον εξτρά χρόνο, ακόμα μία φορά όμως φάνηκε η έλλειψη του παίκτη κάτω από τη ρακέτα που θα δώσει ανάσες στον Μιλουτίνοφ και κατά συνέπεια βοήθειες στον Ολυμπιακό.

Αποτέλεσμα εικόνας για milutinov olympiakos"

Για το ματς στην Ισπανία, το θετικό για τον Κεμζούρα είναι πως δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό αγωνιστικό πρόβλημα και άπαντες είναι διαθέσιμοι.

Ζητούμενο σύμφωνα με τον Λιθουανό για το ματς: «Να μάθουμε από τα λάθη μας, να γυρίσουμε καλύτερα τη μπάλα και να παίξουμε καλύτερη άμυνα. Και φυσικά να βάλουμε τα ελεύθερα σουτ όταν θα έχουμε τη δυνατότητα», επισημαίνοντας ακόμα για τους αντιπάλους πως: «Παίζουν καλύτερα στην έδρα τους, σε μια έδρα φοβερά σκληρή. Αν θες όμως, να είσαι στο κορυφαίο επίπεδο, να είσαι στο TOP 8, θα πρέπει να νικάς και σε ματς εκτός έδρας, σε έδρες δύσκολες όπως στη Βιτόρια».

Στην αναμέτρηση με την Μπασκόνια, αρκετοί είναι στο μεταξύ οι παίκτες που παίζουν το μέλλον τους στην ομάδα. Οι Ουέιν Μπάλντγουιν και Ογκουστιν Ρούμπιτ είναι δύο από τους παίκτες που βρίσκονται με την… πλάτη στον τοίχο και οφείλουν να δείξουν άμεσα βελτίωση τόσο ατομικά όσο και ομαδικά.

Μάλιστα, οι Πειραιώτες έχουν αρχίζει ήδη να εξετάζουν λύσεις για την περαιτέρω στελέχωση του ρόστερ, στις θέσεις «1» και «5».

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Εξαιρετική παράδοση έχει δημιουργήσει ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μπασκόνια, απέναντι στην οποία μετράει 8 νίκες στα 9 τελευταία ματς μεταξύ των δύο ομάδων.

Τελευταίο μεταξύ τους τον Ιανουάριο του 2019, στο ΣΕΦ, με την ελληνική ομάδα να επικρατεί 91-87 ενώ στο πιο πρόσφατο χρονικά στην έδρα της Μπασκόνια, νίκησε με 85-80.

Σε ισπανικό έδαφος τώρα μετράει 7 νίκες και 12 ήττες ενώ το συνολικό ρεκόρ το, ανεξαρτήτως έδρας, είναι 23 νίκες και 15 ήττες από το 2000 έως και σήμερα.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ