el
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μπουντεσλίγκα: Οι 18 ομάδες πριν & μετά τη διακοπή

Η χαλάρωση των μέτρων για την εξάπλωση του κορονοϊού έχει ήδη ξεκινήσει στη Γερμανία. Διαβάστε τα δεδομένα και την πρόβλεψη για την πορεία των 18 ομάδων της Μπουντεσλίγκα.

Η σκέψη για επιστροφή στην αγωνιστική δράση στις κυβερνήσεις των κρατιδίων έχει ωριμάσει και πλέον αναμένονται οριστικές αποφάσεις από την κεντρική κυβέρνηση της χώρας αλλά και τη διοργανώτρια αρχή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (DFL).

Ολα δείχνουν ότι η Μπουντεσλίγκα θα είναι το πρώτο από τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης που θα επαναρχίσει μέσα στον Μάιο και θα μας προσφέρει επιτέλους μία αίσθηση κανονικότητας.

Παρακάτω η ανάλυση των 18 μονομάχων, η φόρμα τους προ διακοπής, οι στόχοι τους και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται στην αυγή της επανεκκίνησης.

ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ

Θέση πριν τη διακοπή: Ουραγός, έξι βαθμούς πίσω από τη 16η θέση.

Φόρμα πριν τη διακοπή: Σε άσχημη φάση πριν τη διακοπή με πέντε ήττες και μία ισοπαλία στις έξι πιο πρόσφατες αγωνιστικές.

Κερδισμένη ή χαμένη από τη διακοπή: Θα έχει ορισμένες καλές επιστροφές (Κίλιαν, Αντβί-Ατζέι, Μάμπα) τραυματιών, όμως η διακοπή επιδεινώνει ακόμη περισσότερο τα ήδη στενά οικονομικά της.

Στόχος: Θα θεωρηθεί μεγάλη υπέρβαση αν φτάσει έστω μέσω του μπαράζ να διεκδικήσει τη σωτηρία της.

Πρόβλεψη: Ηταν και παραμένει το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό.

ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ

Θέση πριν τη διακοπή: 17η, απέχει τέσσερις βαθμούς από το μπαράζ.

Φόρμα πριν τη διακοπή: Για κλάματα… Εννιά ήττες, μία ισοπαλία και μία νίκη επί της Φορτούνα πέτυχε στις τελευταίες 11 αγωνιστικές.

Κερδισμένη ή χαμένη από τη διακοπή: Θετική κρίνεται η διακοπή για τη Βέρντερ καθώς η ομάδα βάδιζε με μαθητική ακρίβεια προς τον γκρεμό της Τσβάιτε. Μετά την επανέναρξη υπάρχει ελπίδα ότι θα εμφανιστεί βελτιωμένη.

Στόχος: Βιώνει τις πιο δύσκολες ώρες της ιστορίας της, ούσα στο -8 από την απευθείας παραμονή. Ακόμη και η 16η θέση (μπαράζ) θα θεωρηθεί επιτυχία έτσι όπως έχει εξελιχθεί η φετινή σεζόν.

Πρόβλεψη: Με όπλο τη βαριά φανέλα της μπορεί να βάλει από κάτω τουλάχιστον τη Φορτούνα.

ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ

Θέση πριν τη διακοπή: Στη θέση του μπαράζ της παραμονής, τέσσερις βαθμούς από την απευθείας σωτηρία.

Φόρμα πριν τη διακοπή: Είχε βρει συμπαθητικό αγωνιστικό ρυθμό με τον Ρέζλερ στον πάγκο μαζεύοντας επτά βαθμούς στα τελευταία έξι ματς (1-4-1).

Κερδισμένη ή χαμένη από τη διακοπή: Πάνω που φαινόταν να χτίζει ανοδική δυναμική ήρθε η διακοπή να τη φρενάρει.

Στόχος: Θα τα δώσει όλα για να σωθεί, στο χειρότερο σενάριο θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τη 16η θέση.

Πρόβλεψη: Εχει αρκετά δύσκολο πρόγραμμα, λογικά θα παλεύει ως το φινάλε της σεζόν για την παραμονή.

ΜΑΪΝΤΖ

Θέση πριν τη διακοπή: Οριακά πάνω από τη ζώνη, στο +4 από τη 16η Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Φόρμα πριν τη διακοπή: Μέτρια προς κακή η εικόνα της στο β’ γύρο, οχτώ βαθμοί σε οχτώ αγωνιστικές.

Κερδισμένη ή χαμένη από τη διακοπή: Από την αρχή της σεζόν ψάχνεται, άρα μερικές εβδομάδες ακόμη δουλειάς δεν πρόκειται να της κάνουν κακό. Οικονομικά πάντως συγκαταλέγεται και αυτή στις ομάδες που τα βρίσκουν σκούρα από την αναστολή των αθλητικών διοργανώσεων.

Στόχος: Αυτοσκοπός η σωτηρία.

Πρόβλεψη: Ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Βάσει ρόστερ πάντως αξίζει να παραμείνει στην Μπουντεσλίγκα.

ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ

Θέση πριν τη διακοπή: 14η με πέντε βαθμούς διαφορά από τη θέση του μπαράζ.

Φόρμα πριν τη διακοπή: Είχε πάρει την κάτω βόλτα με τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία κόντρα στη Φράιμπουργκ, σε ματς που επίσης έπρεπε να χάσει.

Κερδισμένη ή χαμένη από τη διακοπή: Η διακοπή λόγω κορονοϊού ήρθε πάνω στην απόλυση του Μάρτιν Σμιντ και την πρόσληψη του Χάικο Χέρλιχ. Ο νέος τεχνικός με αφορμή αναστολή των διοργανώσεων είχε τον χρόνο να δουλέψει τους Βαυαρούς, ωστόσο ο σύλλογος οικονομικά πλήττεται σοβαρά καθώς η εξάρτηση από το τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι ισχυρή.

Στόχος: Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος είναι η σωτηρία.

Πρόβλεψη: Με τον Χέρλιχ στον πάγκο αναμένεται να παίζει και του χρόνου στην Μπουντεσλίγκα, για 10η σερί σεζόν.

ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Θέση πριν τη διακοπή: Στην 13η θέση ισόβαθμη με την Αϊντραχτ με 28 βαθμούς.

Φόρμα πριν τη διακοπή: Μέτρια, κέρδισε μόνο την ουραγό Πάντερμπορν στις τελευταίες έξι αγωνιστικές έχοντας χάσει με 5-0 από την Κολωνία και 3-1 από τη Μάιντς μέσα στο Βερολίνο!

Κερδισμένη ή χαμένη από τη διακοπή: Σαφέστατα κερδισμένη, βρήκε τον χρόνο για να προσλάβει τον Μπρούνο Λαμπαντία αντί του υπηρεσιακού, Αλεξάντερ Νούρι, ο οποίος ήταν μία λύση ανάγκης μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Γιούργκεν Κλίνσμαν.

Στόχος: Φιλοδοξεί με τον Λαμπαντία να μπουν από τώρα οι βάσεις για την ερχόμενη σεζόν και φυσικά στοχεύει σε μία σωτηρία χωρίς περιπέτειες.

Πρόβλεψη: Λογικά ο Λαμπαντία θα τη συμμαζέψει και θα την οδηγήσει σε ασφαλή μονοπάτια.

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ

Θέση πριν τη διακοπή: Στη 12η θέση, έξι βαθμούς το μαξιλαράκι της από την τελευταία τριάδα.

Φόρμα πριν τη διακοπή: Η καραντίνα τη βρήκε με τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα (γκολ 1-10) και έχοντας χάσει 3-0 από τη Βασιλεία μέσα στην «Κόμερτσμπανκ Αρένα» για το πρώτο μεταξύ τους ματς στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Κερδισμένη ή χαμένη από τη διακοπή: Από τις κερδισμένες της διακοπής, διότι άρχιζε να χάνει λάδια λόγω της συμμετοχής της σε τρεις διοργανώσεις.

Στόχος: Να μην μπλέξει σε περιπέτειες με την παραμονή της και να κάνει την υπέρβαση στο κύπελλο, όπου την περιμένει ο ημιτελικός με την Μπάγερν.

Πρόβλεψη: Δεν έχει ρόστερ για να κινδυνεύσει. Οσο για το κύπελλο, σε ένα ματς κόντρα στην Μπάγερν όλα γίνονται, άλλωστε στον πρώτο γύρο στο πρωτάθλημα την έχει συντρίψει με 5-1!

ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Θέση πριν τη διακοπή: 11η στο +8 από τη 16η θέση.

Φόρμα πριν τη διακοπή: Με δέκα κεκτημένους βαθμούς στις οχτώ αγωνιστικές του β’ γύρου.

Κερδισμένη ή χαμένη από τη διακοπή: Δεν ήθελε σε καμία περίπτωση τη διακοπή. Σταθερή από το ξεκίνημα της σεζόν, πλήττεται τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά, όπου βασίζεται κατά κύριο λόγο στο τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Στόχος: Ως νεοφώτιστη εξ αρχής είναι η σωτηρία.

Πρόβλεψη: Συμπαγής και καλά οργανωμένη αξίζει να παίζει και την ερχόμενη σεζόν στην Μπουντεσλίγκα.

ΚΟΛΩΝΙΑ

Θέση πριν τη διακοπή: Δέκατη, στο -5 από την Ευρώπη, στο +10 από την επικίνδυνη ζώνη.

Φόρμα πριν τη διακοπή: Ηταν σε εξαιρετική κατάσταση, πέτυχε οχτώ νίκες στα τελευταία 11 παιχνίδια της, ενώ οι τρεις ήττες ήρθαν από ομάδες της τετράδας (Μπάγερν, Ντόρτμουντ, Γκλάντμπαχ).

Κερδισμένη ή χαμένη από τη διακοπή: Με τη φόρα που είχε πάρει φαινόταν ότι μπορεί να χτυπήσει ακόμη και την εξάδα. Η διακοπή λοιπόν ήρθε στο πιο ακατάλληλο χρονικό σημείο για αυτήν. Τουλάχιστον θα αποθεραπευτεί ο πολύτιμος στόπερ Τσίχος.

Στόχος: Εχοντας σχεδόν εξασφαλίσει την παραμονή θα κοιτάξει για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Πρόβλεψη: Αν διατηρήσει την εικόνα προ διακοπής θα μπει γερά στο παιχνίδι της εξάδας.

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ

Θέση πριν τη διακοπή: Ενατη με μόλις δύο βαθμούς διαφορά από την έκτη Σάλκε.

Φόρμα πριν τη διακοπή: Στη χειρότερή της φάση μέσα στη σεζόν τη βρήκε ο κορονοϊός, τέσσερις ήττες και δύο ισοπαλίες στα τελευταία έξι παιχνίδια της πριν την αναστολή.

Κερδισμένη ή χαμένη από τη διακοπή: Η διακοπή ήρθε σε καλό σημείο αφού φαινόταν πως βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση αγωνιστικά. Επίσης παίκτες όπως οι φορ Νταμπούρ, Ανταμιάν, που θα έχαναν το υπόλοιπο της σεζόν λόγω τραυματισμών, τώρα ελπίζουν πως θα προλάβουν κάποια από τα εναπομείναντα ματς.

Στόχος: Κυνηγάει την έκτη θέση και την Ευρώπη.

Πρόβλεψη: Από τις πλέον αψυχολόγητες, βάσει προγράμματος πάντως  διατηρεί σοβαρές ελπίδες για την έκτη θέση.

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ

Θέση πριν τη διακοπή: Ογδοη αλλά σε απόσταση μόλις ενός βαθμού από την έκτη.

Φόρμα πριν τη διακοπή: Πήγε στην καραντίνα έχοντας κερδίσει 3-1 την Ουνιόν, παρόλα αυτά η εικόνα της στον β’ γύρο δεν ήταν το ίδιο πειστική όπως στο πρώτο μισό.

Κερδισμένη ή χαμένη από τη διακοπή: Πραγματοποιούσε την καλύτερή της πορεία εδώ και επτά χρόνια, άρα η διακοπή μάλλον δεν την ωφέλησε.

Στόχος: Ξεκίνησε με στόχο την παραμονή, ευρισκόμενη όμως γερά στο κόλπο της ευρωπαϊκής εξόδου θα το παλέψει όσο μπορεί.

Πρόβλεψη: Λογικά θα αρκεστεί σε μία θέση στο πρώτο μισό της βαθμολογίας.

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ

Θέση πριν τη διακοπή: Εβδομη αλλά με προοπτική να καβαλήσει τη Σάλκε.

Φόρμα πριν τη διακοπή: Είχε στρώσει αγωνιστικά μετά τη χειμερινή διακοπή και στις τελευταίες έξι αγωνιστικές μάζεψε 12 βαθμούς ούσα αήττητη (3-3-0).

Κερδισμένη ή χαμένη από τη διακοπή: Κακό της έκανε η διακοπή αφού έμοιαζε έτοιμη να πατήσει στην εξάδα. Τουλάχιστον βρήκε τον χρόνο για να αποθεραπευτεί ο αρχηγός Γκιλαβογκί.

Στόχος: Ασφαλώς η έκτη θέση και η έξοδος στο Γιουρόπα Λιγκ. Στην Ευρώπη μετά το 1-2 του πρώτου ματς με τη Σαχτάρ η πρόκριση στα προημιτελικά δυσκόλεψε αρκετά.

Πρόβλεψη: Η βασική υποψήφια της έκτης θέσης.

ΣΑΛΚΕ

Θέση πριν τη διακοπή: Προσπαθούσε με νύχια και δόντια να κρατηθεί στην έκτη θέση.

Φόρμα πριν τη διακοπή: Σε αγωνιστική κρίση, μετρούσε επτά αγωνιστικές χωρίς νίκη (0-4-3) με μόλις δύο γκολ ενεργητικό στο ίδιο διάστημα.

Κερδισμένη ή χαμένη από τη διακοπή: Σαφέστατα κερδισμένη, της δόθηκε η ευκαιρία να ανασυνταχθεί. Η αναστολή ήρθε πάνω στο ντέρμπι του Ρουρ, όπου θα αντιμετώπιζε την Ντόρτμουντ ούσα στη χειρότερή της κατάσταση φέτος. Με την επανέναρξη θα μετρήσει σημαντικές επιστροφές (Σερντάρ, Καλιτζιούρι, Σανέ), ενώ ακόμη και παίκτες που θα έχαναν τη σεζόν (Σταμπουλί, Κάμπακ), αναμένεται τώρα να προλάβουν κάποια παιχνίδια. Στα αρνητικά ότι η διακοπή επιβαρύνει την ήδη προβληματική οικονομική της κατάσταση.

Στόχος: Να διατηρηθεί στην εξάδα και να βγει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Πρόβλεψη: Αν δεν παρουσιάσει σημάδια βελτίωσης μετά τη διακοπή θα γκρεμιστεί από την έκτη θέση.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ

Θέση πριν τη διακοπή: Πέμπτη αλλά με ανοδική τάση.

Φόρμα πριν τη διακοπή: Η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Γερμανίας μετά την Μπάγερν, μετρούσε εννιά νίκες και μία ισοπαλία στα τελευταία 10 επίσημα παιχνίδια της.

Κερδισμένη ή χαμένη από τη διακοπή: Μάλλον χαμένη διότι είχε χτυπήσει καυτή φόρμα. Κερδίζει πάντως την επιστροφή αρκετών τραυματιών (Αμίρι, Αλάριο, Λαρς Μπέντερ, Σβεν Μπέντερ), ακόμη και ο πολύτιμος φορ Φόλαντ, που αναμένονταν να χάσει τη σεζόν τώρα λογικά θα προλάβει αρκετά ματς.

Στόχος: Η τετράδα στο πρωτάθλημα και η κατάκτηση ενός κυπέλλου. Στο Γιουρόπα Λιγκ βρίσκεται με το 1,5 πόδι στους «8» μετά το 3-1 στη Γλασκώβη επί της Ρέιντζερς, ενώ στο κύπελλο θα παίξει στα ημιτελικά με την ερασιτεχνική Ζάαρμπρικεν.

Πρόβλεψη: Ικανή για την τετράδα, ικανή και για τίτλο φέτος.

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ

Θέση πριν τη διακοπή: Σταθερά στην τετράδα από το ξεκίνημα της σεζόν.

Φόρμα πριν τη διακοπή: Τέσσερις νίκες και μοναδική ήττα από την Ντόρτμουντ, τον κακό της δαίμονα, στις τελευταίες επτά αγωνιστικές.

Κερδισμένη ή χαμένη από τη διακοπή: Ούτε κρύο, ούτε ζέστη, σταθερή η απόδοσή της καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, δεν είχε σοβαρούς τραυματισμούς για να περιμένει επιστροφές.

Στόχος: Θα τα δώσει όλα για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Πρόβλεψη: Εχει καλές πιθανότητες να τερματίσει τουλάχιστον τέταρτη, ωστόσο μοιάζει ένα κλικ πίσω από Λειψία και Λεβερκούζεν.

ΛΕΙΨΙΑ

Θέση πριν τη διακοπή: Υποχώρησε τρίτη στην τελευταία αγωνιστική πριν τη διακοπή.

Φόρμα πριν τη διακοπή: Εγραψε ιστορία με τον αποκλεισμό της Τότεναμ και την πρόκριση για πρώτη φορά στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, εντούτοις στο πρωτάθλημα έκανε μόλις δύο νίκες στις επτά πιο πρόσφατες αγωνιστικές χάνοντας πολύτιμο έδαφος.

Κερδισμένη ή χαμένη από τη διακοπή: Είχε αρχίσει να βγάζει αστάθεια στις εμφανίσεις της εντός συνόρων, άρα η διακοπή ενδέχεται να της κάνει καλό. Επίσης επιστρέφουν από τραυματισμούς ο χαφ Καμπλ και ο στόπερ Κονατέ, ενώ ο αρχηγός/στόπερ Ορμπαν, που θα έχανε τη σεζόν, ίσως προλάβει κάποια ματς.

Στόχος: Μίνιμουμ στόχος η έξοδος ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ και ό,τι ήθελε προκύψει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Πρόβλεψη: Η τετράδα είναι απόλυτα μέσα στις δυνατότητές της.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Dortmund hope cup 'balm for soul' will boost Bundesliga bid | The ...

Θέση πριν τη διακοπή: Προσπέρασε τη Λειψία στη δεύτερη θέση την 25η αγωνιστική.

Φόρμα πριν τη διακοπή: Σε σταθερά ανοδική φόρμα πριν τη διακοπή με επτά νίκες σε οχτώ αγωνιστικές στον δεύτερο γύρο.

Κερδισμένη ή χαμένη από τη διακοπή: Είχε καλό αγωνιστικό μομέντουμ το οποίο με τη διακοπή ίσως επηρεαστεί. Κερδίζει ωστόσο την επιστροφή του αρχηγού Ρόις και του χαφ Ντιλέινι που ήταν τραυματίες.

Στόχος: Εχοντας αποκλειστεί από Τσάμπιονς Λιγκ και κύπελλο θα επικεντρώσει όλη της την ενέργεια στο πρωτάθλημα επιδιώκοντας την ανατροπή της κυριαρχίας της Μπάγερν, έχοντας μάλιστα και το Κλάσικερ του β’ γύρου εντός έδρας.

Πρόβλεψη: Η βασική αντίπαλος της Μπάγερν, το πιθανότερο πάντως είναι ότι θα τερματίσει ξανά δεύτερη.

ΜΠΑΓΕΡΝ

Θέση πριν τη διακοπή: Πρώτη με διαφορά τεσσάρων βαθμών από τη δεύτερη Ντόρτμουντ

Φόρμα πριν τη διακοπή: Πετούσε πριν τη διακοπή, μετρούσε 14 νίκες και μία ισοπαλία στα 15 τελευταία επίσημα παιχνίδια της για όλες τις διοργανώσεις!

Κερδισμένη ή χαμένη από τη διακοπή: Με βάση τη φόρμα της θεωρείται από τις χαμένες, βρήκαν ωστόσο το χρόνο να αποθεραπευτούν από τραυματισμούς βαριά χαρτιά όπως οι Λεβαντόφσκι, Κομάν, Πέρισιτς.

Στόχος: Θέλει να κατακτήσει τα πάντα. Βρίσκεται ασφαλώς μέσα σε όλους τους στόχους. Με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί πλέον στην Ευρώπη ακόμη και το Τσάμπιονς Λιγκ μοιάζει πιθανό, άρα στόχος θεωρητικά είναι το τρεμπλ.

Πρόβλεψη: Λογικά θα στεφθεί πρωταθλήτρια για όγδοη διαδοχική φορά και 30ή στην ιστορία της. Εχει τον πρώτο λόγο και στο κύπελλο όπου βρίσκεται στα ημιτελικά και θα αντιμετωπίσει την Αϊντραχτ.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ