el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μπουντεσλίγκα: 18 tips για τον 2ο γύρο

Επειτα από διακοπή ενός μήνα, επιστρέφει την Παρασκευή (17/1) η Μπουντεσλίγκα. Διαβάστε τον έλεγχο των 18 μονομάχων.

Η Μπάγερν με τις εμφανίσεις της στον πρώτο γύρο έδωσε πολλά δικαιώματα και το φετινό πρωτάθλημα μοιάζει πιο ανοιχτό από ποτέ αφού οι μνηστήρες του τίτλου έχουν αυξηθεί.

Η Bundesliga όπως θα ήθελες να είναι στη Novibet με live streaming*

* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

ΛΕΙΨΙΑ

Η νεόπλουτη Λειψία ήρθε για να ταράξει τα νερά και να ανατρέψει τις ισορροπίες του γερμανικού πρωταθλήματος. Μέλος της Μπουντεσλίγκα από το 2017, μόλις στην τέταρτη σεζόν της στην κορυφαία κατηγορία της χώρας αναδείχθηκε για πρώτη φορά πρωταθλήτρια χειμώνα.

Στον πάγκο της ο Γιούλιαν Νάγκελζμαν θεωρείται το next best thing των Γερμανών προπονητών και από το πρώτο εξάμηνο της παρουσίας του στους «ταύρους» έχει παρουσιάσει μία άκρως επιθετική ομάδα.

Η Λειψία έκλεισε τον πρώτο γύρο με την κορυφαία επίθεση (48 γκολ) του πρωταθλήματος και τον Τίμο Βέρνερ πραγματικά να οργιάζει.

Αποτέλεσμα εικόνας για timo werner leipzig

Ο 23χρονος διεθνής φορ διανύει υπό τις οδηγίες του 32χρονου Νάγκελζμαν την κορυφαία σεζόν της καριέρας του έχοντας προς το παρόν 18 γκολ & 6 ασίστ και ανταγωνίζεται ευθέως τον μόνιμο πρώτο σκόρερ των τελευταίων ετών στην Μπουντεσλίγκα, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ

Πραγματοποίησε τον κορυφαίο της πρώτο γύρο εδώ και 43 χρόνια! Οι φίλοι της Μπορούσια ονειρεύονται μετά από πολλά έτη την ομάδα τους πρωταθλήτρια.

Ο ανταγωνισμός βέβαια είναι μεγάλος και ρεαλιστικός στόχος παραμένει η τετράδα, ωστόσο με τον Μάρκο Ρόζε (πρώην της Σάλτσμπουργκ) στον πάγκο, υπάρχει η αισιοδοξία ότι η Γκλάντμπαχ μπορεί να επιστρέψει σε μόνιμη βάση κορυφαίο επίπεδο διεκδικώντας επιτέλους τίτλους.

Πρωταγωνιστής της Μπορούσια στο πρώτο μισό της σεζόν, ήταν ο Μάρκους Τιράμ, γιος του παγκόσμιου πρωταθλητή με την εθνική Γαλλίας το 1998, Λιλιάν. Ο Γάλλος ακραίος επιθετικός μεταγράφηκε το καλοκαίρι από την Γκινγκάμπ και με την πληθωρική του παρουσία έχει βοηθήσει τα μέγιστα την ομάδα του Ρόζε έχοντας 6 γκολ & 5 ασίστ.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ

Μπορεί να βρίσκεται σε μεταβατική σεζόν μετά την αποχώρηση από την προεδρία του Ούλι Χένες και την απόλυση του Νίκο Κόβατς, ωστόσο εξακολουθεί να θεωρείται το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αλλωστε, φέτος βρίσκεται στο φινάλε του πρώτου γύρου μόλις στο -4 από την κορυφή, ενώ πέρυσι ήταν στο -6.

Παράλληλα, κάθε χρόνο έχει τον τρόπο της να κάνει σχεδόν αλάνθαστους δεύτερους γύρους μαζεύοντας σταθερά μεταξύ 40 και 43 βαθμών, αφού κατέχει όσο καμία την τεχνογνωσία του πρωταθλητισμού και των μεγάλων σερί.

Αποτέλεσμα εικόνας για hansi flick bayern

Ο Χάνζι Φλικ ανέλαβε την ευθύνη να καθοδηγήσει τους Βαυαρούς ως το φινάλε της σεζόν, όπου θα αποφασιστεί με ηρεμία και χωρίς πίεση ποιος θα είναι ο επόμενος τεχνικός των ισόβιων πρωταθλητών Γερμανίας.

Πάντα σε πρώτο πλάνο φυσικά και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός αρχισκόρερ έκανε νέο ρεκόρ στην Μπουντεσλίγκα πετυχαίνοντας 16 γκολ στις πρώτες 11 αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Εκλεισε τον πρώτο γύρο με 19 τέρματα και κυνηγάει με καλές πιθανότητες την άφταστη επίδοση του θρυλικού Γκερντ Μίλερ, που είχε ολοκληρώσει το πρωτάθλημα της σεζόν 1971/72 με 40 γκολ!

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Το καλοκαίρι ειπώθηκαν βαριά λόγια από τη διοίκηση, ότι ήρθε η σειρά της να βρεθεί στην κορυφή της Γερμανίας εκθρονίζοντας την Μπάγερν. Τα πεπραγμένα της όμως στον αγωνιστικό χώρο δεν συμβάδισαν με τους μεγαλεπήβολους στόχους που τέθηκαν το καλοκαίρι.

Η Μπορούσια μάζεψε 12 βαθμούς λιγότερους στον εφετινό πρώτο γύρο συγκριτικά με πέρυσι, με συνέπεια ο τεχνικός Λουσιάν Φαβρ να βρεθεί στο στόχαστρο της κριτικής.

Αποτέλεσμα εικόνας για haaland dortmund

Στην Ντόρτμουντ, πάντως, ατενίζουν το 2020 με σαφώς μεγαλύτερη αισιοδοξία μετά το μεγάλο κόλπο που έκαναν αποκτώντας τον Ερλινγκ Χάαλαντ από τη Σάλτσμπουργκ. Ο Νορβηγός φορ, τον οποίο φλέρταραν πολλοί σπουδαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι, θεωρείται το κορυφαίο prospect στη συγκεκριμένη θέση και ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν για την επίθεσή της η Μπορούσια.

Με τον Αλκάθερ να διανύει μία μέτρια σεζόν, η μηχανή των «κιτρινόμαυρων» πήρε έναν παίκτη που θα γεμίζει την αντίπαλη περιοχή και εκτός από εκτελεστικά καθήκοντα θα ανοίγει και χώρους στους ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς (Σάντσο, Αζάρ, Ρόις, Μπραντ) που διαθέτει στη φαρέτρα του ο Φαβρ.

ΣΑΛΚΕ

Η πιο βελτιωμένη ομάδα συγκριτικά με την περσινή αγωνιστική περίοδο. Στον πρώτο γύρο της προηγούμενης σεζόν μάζεψε μόλις 18 βαθμούς, φέτος μετράει 30 έχοντας μεταξύ άλλων κερδίσει και την πρωτοπόρο Λειψία. Αήττητη μάλιστα οχτώ διαδοχικά παιχνίδια εντός έδρας μετά την ήττα από την πρωταθλήτρια Μπάγερν.

Η Σάλκε με την έλευση του Ντέιβιντ Βάγκνερ το προηγούμενο καλοκαίρι θυμήθηκε ξανά τη μαχητική της ταυτότητα, απέκτησε αρχές και επανήλθε στο αγωνιστικό επίπεδο που ανήκει.

Ο Γερμανός τεχνικός «ανέστησε» παίκτες όπως ο Αρίτ ή ο Σερντάρ, που πέρυσι ήταν σκιά του εαυτού τους και φέτος κάνουν τη διαφορά για τους «βασιλικούς μπλε», οι οποίοι δικαίως στοχεύουν στην ευρωπαϊκή τους επάνοδο, έχοντας πλέον ενισχυθεί και με τον διεθνή Αυστριακό μεσοεπιθετικό Μίχαελ Γκρέγκοριτς.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ

Χωρίς να αποδώσει το ποδόσφαιρο που μπορεί βρίσκεται μόλις στο -2 από την 4η θέση, που αποτελεί και φέτος το βασικό της στόχο. Εάν βελτιώσει τις επιδόσεις της μέσα στην «ΜπαϊΑρένα», όπου μάζεψε μόλις 13 βαθμούς στον πρώτο γύρο έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι θα καταφέρει.

Αποτέλεσμα εικόνας για havertz leverkusen

Αλλωστε, περιμένει πως στο δεύτερο μισό ο Κάι Χάβερτς θα ανεβάσει στροφές. Ο 20χρονος επιθετικός χαφ συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα ταλέντα του γερμανικού ποδοσφαίρου και ήδη παρακολουθείται από τα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης.

Την περσινή σεζόν ήταν εκπληκτικός, φέτος δεν έχει βρει ακόμη την τοπ φόρμα του, κάτι που θα χρειαστούν οι «ασπιρίνες» προκειμένου να πατήσουν εκ νέου στην προνομιούχο τετράδα, που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ

Με σπουδαίες βραδιές όπως το διπλό στο Μόναχο επί της Μπάγερν και μαύρες νύχτες όπως το 1-5 από τη Μάιντς, η Χοφενχάιμ έχει και φέτος τον τίτλο της πιο απρόβλεπτης ομάδας.

Το σημαντικό πάντως είναι πως η μετάβαση από τον Νάγκελζμαν στον Αλφρεντ Σρόιντερ φαίνεται πως έγινε ομαλά καθώς οι «μπλε» του Ζινζχάιμ έχουν συγκεντρώσει 27 βαθμούς στον πρώτο γύρο και παραμένουν σε άμεση επαφή με τις ευρωπαϊκές θέσεις.

Κρίνοντας μάλιστα και από τη μεταγραφή του Μουνάς Νταμπούρ (Σεβίλλη), ο οποίος αποκτήθηκε για να δώσει έξτρα επιθετική οντότητα, είναι εμφανές πως στη Χοφενχάιμ βάζουν ψηλά τον πήχη και θα προσπαθήσουν να κυνηγήσουν μέχρι τέλους την 6η θέση.

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ

Από τις ευχάριστες εκπλήξεις τη φετινή σεζόν. Ξεκίνησε ως είθισται ανάμεσα στα φαβορί για υποβιβασμό και μαζεύοντας 26 βαθμούς έχει πρακτικά ήδη εξασφαλίσει την παραμονή της.

Η Φράιμπουργκ αν και είναι από τα μικρά οικονομικά μεγέθη στη Γερμανία, έχει την τύχη να καθοδηγείται από έναν τεχνικό που στη χώρα θεωρείται σταρ.

Αποτέλεσμα εικόνας για streich freiburg

Ο Κρίστιαν Στράιχ, μπορεί στην καριέρα του να μην καταφέρει ποτέ να δουλέψει σε κάποια ομάδα πρώτης γραμμής, ωστόσο όταν εγκαταλείψει τους πάγκους θα μείνει στην ιστορία ως ένας φιλόσοφος του ποδοσφαίρου.

Η αποδοχή που εισπράττει είναι καθολική και η Φράιμπουργκ όσο τον διατηρεί στην άκρη του πάγκου της δεν έχει τίποτα να φοβάται.

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ

Οι «λύκοι» ξεκίνησαν τη σεζόν με αήττητο σερί εννιά αγώνων, ωστόσο στις υπόλοιπες οχτώ αγωνιστικές γνώρισαν πέντε ήττες. Παρόλα αυτά ο στόχος της ευρωπαϊκής εξόδου για δεύτερη σερί χρονιά δεν έχει εγκαταλειφθεί.

Η Βόλφσμπουργκ τερμάτισε στη μέση της βαθμολογίας στο πρώτο μισό αλλά έχει να περηφανεύεται πως είναι η κορυφαία άμυνα της κατηγορίας.

Επιβάλλεται όμως στο δεύτερο μισό να βελτιώσει τις επιδόσεις της και στο αντίπαλο μισό, εμπλουτίζοντας την επιθετική της έκφραση, η οποία στο πρώτο εξάμηνο περιορίστηκε κυρίως στον θηριώδη φορ Βέχορστ (7 γκολ).

ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ

Οι Βαυαροί ξεκίνησαν μουδιασμένα τη σεζόν με μόλις 7 βαθμούς στα πρώτα 10 ματς. Εκτοτε σε επτά αγωνιστικές μάζεψαν 16 βαθμούς, επίδοση που ήταν χειρότερη μόνο από εκείνη της Λειψίας!

Εκλεισαν λοιπόν τον πρώτο γύρο με 23 πόντους και μπαίνουν στο 2020 έχοντας ένα εξαιρετικό μαξιλαράκι (+8) έναντι των ομάδων που βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη.

Τη διαφορά για την Αουγκσμπουργκ κάνει φέτος ο Φλόριαν Νιντερλέχνερ. Η απόκτησή του το καλοκαίρι από τη Φράιμπουργκ αποδεικνύεται επιλογή διάνα αφού ο 29χρονος φορ με 8 γκολ και 6 ασίστ κάλυψε τόσο τον τραυματία Φινμπόγκασον όσο και τον ανενεργό Γκρέγκοριτς, ο οποίος τα έσπασε με τον τεχνικό Μάρτιν Σμιντ.

ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Σιδερένια (το παρατσούκλι της) όνομα και πράγμα. Η πρωτάρα της κατηγορίας με τον σκληρό της χαρακτήρα, την αμυντική της προσήλωση και την καυτή της έδρα, όπου έχει συλλέξει εκεί τους 15 από τους 20 συνολικά βαθμούς της, κατάφερε να ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο με μία απόλυτα ικανοποιητική συγκομιδή.

Αποτέλεσμα εικόνας για union berlin fans

Η Ουνιόν του Ουρς Φίσερ με τις εμφανίσεις της στις πρώτες 17 αγωνιστικές του πρωταθλήματος έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως ήρθε στην Μπουντεσλίγκα για να μείνει.

MVP των πρωτευουσιάνων ασφαλώς ο πολύπειρος Πολωνός γκολκίπερ Ράφαλ Γκίκιεβιτς, ο οποίος με 69 αποκρούσεις είναι ο κορυφαίος του γερμανικού πρωταθλήματος στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία.

ΧΕΡΤΑ

Η ελπίδα στο Βερολίνο έχει το ονοματεπώνυμο του Γιούργκεν Κλίνσμαν. Ο πρώην τεχνικός της εθνικής των ΗΠΑ επέστρεψε στη Γερμανία για να λάβει διοικητικό πόστο στη Χέρτα, όμως η κάκιστη πορεία των Βερολινέζων με τον Αντε Κόβιτς, τον υποχρέωσε να φορέσει ξανά την προπονητική του φόρμα.

Επιλέγοντας ένα πολύ δυνατό τιμ συνεργατών (Νούρι, Κέπκε, Φρίντριχ), ο Κλίνσμαν βελτίωσε την αμυντική συμπεριφορά της «Γηραιάς Κυρίας», σε πέντε ματς κέρδισε οχτώ βαθμούς και την έβγαλε άμεσα από την επικίνδυνη ζώνη.

Αποτέλεσμα εικόνας για klinsmann hertha

Στη Χέρτα ελπίζουν πως φέτος δεν θα μπλέξουν σε περιπέτειες και θα έχουν στο δεύτερο μισό ένα ήσυχο εξάμηνο με σταθερά ανοδική πορεία, κάτι που μαρτυρά και η διάθεση για σημαντικές επενδύσεις όπως η μεταγραφή του διεθνούς Αργεντινού χαφ Σαντιάγκο Ασκασίμπαρ (Στουτγάρδη).

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ

Μετά τη νίκη της χρονιάς με 5-1 επί της Μπάγερν την πήρε η κάτω βόλτα.

Τα συνεχόμενα παιχνίδια σε τρία ταμπλό και το γεγονός ότι ξεκίνησε να παίζει από τον Ιούλιο στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ την εξουθένωσαν στο φινάλε του 2019 με συνέπεια να κλείσει τη χρονιά με μία ισοπαλία και έξι ήττες στις τελευταίες επτά αγωνιστικές.

Η χειμερινή διακοπή όμως αναμένεται να την ωφελήσει αφού πήρε ανάσες και γέμισε τις μπαταρίες της. Σε κάθε περίπτωση το ρόστερ και οι δυνατότητές της δεν είναι για να βρίσκεται τόσο χαμηλά, ενώ η παρουσία του τεχνικού Αντι Χίτερ εγγυάται πως θα βρει τον δρόμο της.

ΜΑΪΝΤΣ

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ολοκληρώνει τον πρώτο γύρο της Μπουντεσλίγκα με 11 ήττες. Αναγκάστηκε με βαριά καρδιά να απολύσει τον Σάντρο Σβαρτς, που ήταν παιδί από τα σπλάχνα της και κατέφυγε στη λύση του Αχίμ Μπαϊερλόρτσερ.

Μετά την αλλαγή προπονητή η εικόνα της βελτιώθηκε και στα έξι τελευταία ματς μάζεψε 9 βαθμούς που την έφεραν στο +3 από τη θέση του μπαράζ.

Με την επιστροφή των τραυματιών, όπως ο φορ Ματετά (πρώτος της σκόρερ πέρυσι) και ο βασικός στόπερ Μπελ, οι «καρναβαλιστές» ελπίζουν πως θα συνεχίσουν τις παραστάσεις τους στα σαλόνια της Μπουντεσλίγκα για 11 διαδοχική σεζόν.

ΚΟΛΩΝΙΑ

Βαριά φανέλα, με πολύ κόσμο από πίσω και σημαντική ιστορία. Τα τελευταία χρόνια βέβαια έχει εξελιχθεί σε ομάδα ασανσέρ, χαρακτηριστικό που θέλει επιτέλους να αποβάλλει σταθεροποιώντας τη θέση της στην Μπουντεσλίγκα.

Η απόλυση του Μπαϊερλόρτσερ ήταν αναμενόμενη με βάση τα αποτελέσματα των «τράγων» ως τις αρχές Νοεμβρίου. Η διοίκηση υποχρεωτικά αποφάσισε να κάνει στροφή 180 μοιρών, άλλαξε προπονητή, αντικατέστησε και αθλητικό διευθυντή με τον Χορστ Χελντ να προσλαμβάνεται αντί του Αρμιν Φε.

Αποτέλεσμα εικόνας για markus gisdol

Υπό τις οδηγίες του Μάρκους Γκίζντολ, η Κολωνία απέκτησε πνοή, πήρε 10 βαθμούς σε έξι ματς και έκλεισε τον πρώτο γύρο με τρεις διαδοχικές νίκες κόντρα σε Λεβερκούζεν, Αϊντραχτ και Βέρντερ, βγάζοντας επιτέλους τσαγανό και νεύρο.

ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ

Δεν θυμίζει πολλά από την περσινή Φορτούνα που έσωσε περίπατο την κατηγορία. Η φυγή των δύο πρώτων σκόρερ της (Λουκεμπάκιο, Ράμαν) το περασμένο καλοκαίρι, της έχει κάνει πολύ μεγάλη ζημιά, αφού κανένα από τα μεταγραφικά της αποκτήματα δεν έχει βοηθήσει έμπρακτα.

Παρότι λοιπόν έχει πάρει φέτος 11 γκολ από τον πολύπειρο φορ Χένινγκς, ο οποίος πραγματοποιεί τη σεζόν της ζωής του, είναι η χειρότερη επίθεση της κατηγορίας κι αν δεν κέρδιζε με τυχαίο μακρινό σουτ την Ουνιόν τη 17η αγωνιστική, τώρα θα ήταν ακόμη πιο χαμηλά.

ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ

Βιώνει ίσως τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας της. Η συγκομιδή των 14 βαθμών αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για τη Βέρντερ, όπως επίσης και τα 41 γκολ παθητικό. Σε μία σεζόν που ξεκίνησε με βλέψεις για ευρωπαϊκή έξοδο, εμπλέκεται για τα καλά στη μάχη της παραμονής.

Η διοίκηση πάντως αποφεύγει τις σπασμωδικές κινήσεις, συνεχίζει να εμπιστεύεται τον 37χρονο τεχνικό Φλόριαν Κόφελντ, που αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για τον σύλλογο και ποντάρει πως η ανασύνταξη που έγινε στη χειμερινή διακοπή θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αποτέλεσμα εικόνας για vogt bremen

Σε αυτήν την προσπάθεια θα συμβάλει και ο έμπειρος στόπερ Φογκτ, που αποκτήθηκε από τη Χοφενχάιμ για να βάλει μία τάξη στο αμυντικό χάλι της Βρέμης.

ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ

Λογική εξέλιξη ότι είναι 18η στου δρόμου τα μισά. Εξ αρχής ήταν το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Ούτως ή άλλως πρόκειται για μικρό μέγεθος, χωρίς μεγάλες οικονομικές δυνατότητες και περιορισμένη οπαδική βάση.

Είναι πάντως από τις ομάδες που ο ουδέτερος παρακολουθεί ευχάριστα διότι αγνοεί την έννοια της σκοπιμότητας. Ο τεχνικός Στέφεν Μπάουμγκαρτ είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου και δεν κάνει την παραμικρή έκπτωση σε αυτό παρότι το υλικό που διαχειρίζεται είναι περιορισμένων δυνατοτήτων για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Όπως και να έχει, είτε καταφέρει να σωθεί, είτε όχι, η Πάντερμπορν απολαμβάνει κάθε στιγμή της στην Μπουντεσλίγκα και το μεγαλύτερο όπλο της στον αγώνα της κόντρα στα προγνωστικά είναι ότι παίζει χωρίς άγχος και με άγνοια κινδύνου.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ