el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Να της δώσει αυτό που της στέρησε…

Θα μείνει στην Ιστορία ως ο άνθρωπος των ρεκόρ. Η μεταγραφή του στη Γιουβέντους από τη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ακόμα ένα, αφού το ποσό που δαπάνησε η πρωταθλήτρια Ιταλίας για να τον εντάξει στο δυναμικό της, είναι το μεγαλύτερο που έχει δοθεί οτέ για παίκτη άνω των 30 ετών. Παρότι ο Πορτογάλος σούπερ σταρ είναι 33 ετών, η Γιουβέντους προσέφερε 100 εκατομμύρια ευρώ στους «μερένχες» και τον CR7 να υπογράφει συμβόλαιο 4ετούς διάρκειας με απολαβές 30 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.

Η ιδέα της απόκτησης του Πορτογάλου από τη Γιουβέντους γεννήθηκε μετά τον πρώτο προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ Γιουβέντους – Ρεάλ Μαδρίτης (0-3) και το γκολ ψαλιδάκι που σημείωσε ο Ρονάλντο.

Οπως εκμυστηρεύτηκε ο εκτελεστικός διευθυντής της Γιουβέντους, Φάμπιο Παρατίτσι: Η τρελή ιδέα γεννήθηκε μετά τον πρώτο προημιτελικό με τη Ρεάλ εδώ, όταν έγινε αυτό το standing ovation για τον Κριστιάνο μετά το γκολ με το ψαλιδάκι. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, εκείνες τις ημέρες, μίλησα με τον μάνατζερ του, ο οποίος μου είπε: «έχει μείνει άφωνος με αυτό που έγινε μετά το ψαλιδάκι. Τον έχει συγκινήσει αυτή η αντίδραση του κόσμου και θα ήθελε μια μέρα να παίξει στη Γιούβε». Του απάντησα: «Ωραία, υπάρχουν πολλά όνειρα αλλά λίγα πραγματοποιούνται. Το πρώτο που έκανα ήταν να μιλήσω με τον πρόεδρο Ανιέλι, γιατί έπρεπε να δούμε αν βγαίνουν οι αριθμοί, γιατί αυτό ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι με τα λεφτά που θα έπρεπε να δοθούν. Λίγες ώρες μετά, ο πρόεδρος επικοινώνησε μαζί μου και μου είπε: «προχώρησε το, δες αν όντως υπάρχει αυτή η ευκαιρία».

Πρώτος στόχος το Τσάμπιονς Λιγκ

Η κατάκτηση της κορυφαίας διοργάνωσης συλλόγων, το Τσάμπιονς Λιγκ, αποτελεί φυσικά μεγάλο στόχο της ομάδας αλλά και του Ρονάλντο, ο οποίος ανέφερε πως αναζητούσε μία νέα πρόκληση στην καριέρα του και δεν αισθάνεται σε καμία περίπτωση να τον έχουν πάρει τα χρόνια.

Οπως σημείωσε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίασή του: «Ηταν μια εύκολη απόφαση. Το σκέφτηκα καλά και αποφάσισα ότι αυτό ήταν το καλύτερο. Η Γιουβέντους είναι μια από τις καλύτερες, από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου, με ιστορία, με πολλούς μεγάλους ποδοσφαιριστές να έχουν περάσει από εδώ. Είναι μια ομάδα που συνηθίζει να νικάει. Είναι ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου, μια σημαντική στιγμή. Είναι το καλύτερο ιταλικό κλαμπ, με σπουδαίο προπονητή, με σπουδαίο πρόεδρο, με νοοτροπία νικητή. Είμαι ένας άνθρωπος που σκέφτεται το παρόν και απολαμβάνει το ποδόσφαιρο. Είμαι ακόμη πολύ νέος, πάντα μου άρεσαν οι προκλήσεις. Από τη Σπόρτινγκ στη Μάντσεστερ, μετά στη Ρεάλ και τώρα στη Γιούβε. Είχα μια ονειρική καριέρα. Είμαι σίγουρος ότι τα πράγματα θα πάνε καλά, όπως και στις προηγούμενες ομάδες μου. Είμαι ήρεμος και με αυτοπεποίθηση» και συμπλήρωσε : «Οι ποδοσφαιριστές της ηλικίας μου, στα 33 χρόνια, συνήθως πάνε, με κάθε σεβασμό, στην Κίνα ή στο Κατάρ. Με κάνει πολύ χαρούμενο το γεγονός ότι εγώ ήρθα σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ. Ευχαριστώ τη Γιουβέντους για την ευκαιρία που μου έδωσε. Θα δείξω στους Ιταλούς ποιος είμαι, σε τι επίπεδο είμαι, αν και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν. Οσο για την εθνική Πορτογαλίας, ποτέ δε θα της γυρίσω την πλάτη».

Και κατέληξε: «Θα παλέψουμε για όλους τους τίτλους. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι δύσκολο να το κατακτήσεις και ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα. Η Γιουβέντους πλησίασε πολύ κοντά τα τελευταία χρόνια. Ξέρω πως είναι ένα τρόπαιο που όλες οι ομάδες θέλουν να κατακτήσουν. Δεν είναι υποχρεωτική η κατάκτηση, αλλά είναι το να το διεκδικήσουμε. Και υπάρχουν οι πιθανότητες για να το καταφέρουμε. Το standing ovation των οπαδών της Γιουβέντους στις 3 Απριλίου ήταν μια πολύ όμορφη στιγμή, μια ξεχωριστή στιγμή για μένα, μια υπέροχη στιγμή, γιατί το να σε αντιμετωπίζουν έτσι οι οπαδοί του αντίπαλου είναι πάντα κάτι πολύ όμορφο. Και αυτό μου δίνει κίνητρο για να αρχίσω καλά αυτή τη νέα περιπέτεια στη νέα μου ομάδα. Ειλικρινά ευχαριστώ τους οπαδούς της Γιουβέντους για τον τρόπο που με υποδέχθηκαν και η «απάντησή» μου θα έρθει στο γήπεδο».

Η ακριβότερη μεταγραφή της Ιστορίας

Πλην της ακριβότερης μεταγραφής της Γιουβέντους και για παίκτη άνω των 30, έσπασε ακόμα ένα ρεκόρ με την απόκτηση του Πορτογάλου εξτρέμ. Της πιο δαπανηρής μεταγραφής στο πρωτάθλημα της Serie A. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε και πάλι στη Γιουβέντους, η οποία το καλοκαίρι του 2016 είχε αποκτήσει τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν από τη Νάπολι έναντι 94 εκατομμυρίων ευρώ. Η αμέσως πιο ακριβή μεταγραφή για ομάδα της Serie A, χρονολογείται το 2001 και την απόκτηση του Αργεντινού επιθετικού Ερνάν Κρέσπο από την Πάρμα στη Λάτσιο έναντι 56 εκατομμυρίων. Πριν το 2000 και αναφορικά με επιθετικούς, ο Κριστιάν Βιέρι είχε αποκτηθεί έναντι 46 εκατομμυρίων ευρώ από την Λάτσιο στην Ιντερ.

Σε ότι αφορά τώρα τη Γιουβέντους και τις ακριβότερες μεταγραφές της, μέσα σε αυτές βρίσκεται και το όνομα του Πορτογάλου μπακ Ζοάο Κανσέλο, για τον οποίο η «γηραιά κυρία» δαπάνησε 40.4 εκατομμύρια ευρώ ώστε να τον αποκτήσει από τη Βαλένθια. Ο 24χρονος αμυντικός υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον σύλλογο της Ιταλίας και βρίσκεται στην 5η θέση της σχετικής λίστας.

Συνοπτικά, οι 10 πιο δαπανηρές μεταγραφές της Γιουβέντους
10. Μίραλεμ Πιάνιτς 32 εκ. από Ρόμα
09. Πάβελ Νέτβεντ 38 εκ. από Λάτσιο
08. Πάουλο Ντιμπάλα 40 εκ. από Παλέρμο
07. Φεντερίκο Μπερναντέσκι 40 εκ. από Φιορεντίνα
06. Ντάγκλας Κόστα 40 εκ. από Μπάγερν Μονάχου
05. Ζοάο Κανσέλο 40,4 εκ. από Βαλένθια
04. Λιλιάν Τιράμ 41,5 εκ. από Πάρμα
03. Τζίτζι Μπουφόν 52,8 εκ. από Πάρμα
02. Γκονζάλο Ιγκουαΐν 94 εκ. από Νάπολι
01. Κριστιάνο Ρονάλντο 100 εκ. από Ρεάλ Μαδρίτης

Οι 10 πιο ακριβές μεταγραφές σε συλλόγους της Serie A
10. Ζοάο Κανσέλο 40,4 εκ. από Βαλένθια σε Γιουβέντους
09. Λιλιάν Τιράμ 41,5 εκ. από Πάρμα σε Γιουβέντους
08. Ρουί Κόστα 42 εκ. από Φιορεντίνα σε Μίλαν
07. Λεονάρντο Μπονούτσι 42 εκ. από Γιουβέντους σε Μίλαν
06. Κριστιάν Βιέρι 46,5 εκ. από Λάτσιο σε Ιντερ
05. Γκάιθκα Μεντιέντα 48 εκ. από Βαλένθια σε Λάτσιο
04. Τζίτζι Μπουφόν 52,8 εκ. από Πάρμα σε Γιουβέντους
03. Ερνάν Κρέσπο 56,8 εκ. από Πάρμα σε Λάτσιο
02. Γκονζάλο Ιγκουαΐν 94 εκ. από Νάπολι σε Γιουβέντους
01. Κριστιάνο Ρονάλντο 100 εκ. από Ρεάλ Μαδρίτης σε Γιουβέντους

Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως αυτή τη στιγμή ο Ρονάλντο είναι ο τρίτος καλύτερα αμειβόμενος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο Λίο Μέσι, που έχει λαμβάνειν 40 εκατομμύρια ευρώ για κάθε χρόνο συμβολαίου από την Μπαρτσελόνα και στη δεύτερη θέση ο Νεϊμάρ της Παρί Σεν Ζερμέν, με απολαβές 36 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ