el
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ντέρμπι και παραδόσεις στην Ευρώπη

Το ποδόσφαιρο είναι σκληρό άθλημα, αφού όλοι όσοι σχετίζονται με τις ομάδες, παίρνουν αυτό που τους αξίζει τη δεδομένη στιγμή. Ο Ζοσέ Μουρίνιο μπορεί να έχει πολλές επιτυχίες σε όσες ομάδες βρέθηκε στην τεχνική ηγεσία και να οδήγησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κατάκτηση του πρώτου Γιουρόπα Λιγκ της ιστορίας της το 2016-17, αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός πως φέτος τελεί υπό απόλυση.

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουν.: Η πρώην κρίνει το μέλλον του


Έτσι όπως τα έφερε η… μοίρα, ο Πορτογάλος προπονητής παίζει το μέλλον του στο σύλλογο του Μάντσεστερ στην αναμέτρηση με την μεγάλη του αγάπη στο Νησί, την Τσέλσι. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν το Σαββάτο (20/10/2018, 14:30) στο «Στάνφορντ Μπριτζ» και οι φήμες εντείνονται περί απομάκρυνσης του Μουρίνιο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος. Ο Μουρίνιο βέβαια είναι μαθημένος να ζει με την πίεση, η οποία ήταν έντονη και την προηγούμενη αγωνιστική, στη νίκη με 3-2 με ολική ανατροπή, κόντρα στη Νιούκαστλ.

Η νίκη επί της Νιούκαστλ έδωσε πίστωση χρόνου στον Μουρίνιο, ο οποίος βέβαια εξακολουθεί να παραμένει το φαβορί, ώστε να γίνει ο επόμενος προπονητής που θα αποχωρήσει από σύλλογο της Πρέμιερ Λιγκ.

Το ματς του Σαββάτου θα είναι το ένατο ματς που θα βρει ο Μουρίνιο αντιμέτωπος την Τσέλσι. Τέσσερις νίκες και ισάριθμες ήττες ο απολογισμός του. Τον Φεβρουάριο του 2010 αντιμετώπισε για πρώτη φορά την Τσέλσι, ως προπονητής της Ιντερ. Νίκη με 2-1 για την Ιντερ στο Μιλάνο. Νίκη και στο «Στάμφορντ Μπριτζ» επί της Τσέλσι , με 1-0. Και τα δύο αυτά ματς αφορούσαν το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι υπόλοιπες έξι αναμετρήσεις είναι στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Και οι 4 επισκέψεις του στην έδρα της Τσέλσι συνδυάστηκαν με ήττα. Δύο για το πρωτάθλημα και ισάριθμες για το Κύπελλο. Ως γηπεδούχος τώρα με τη Μάντσεστερ και απέναντι στην Τσέλσι σημείωσε ισάριθμες νίκες. Ουσιαστικά λοιπόν, στη συγκεκριμένη έδρα που παίζουν το Σαββάτο, έχει 1 νίκη και 3 ήττες απολογισμό.  

Ανταγωνιστικές αποδόσεις για το Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στη novibet!

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουν.: Οταν συστήθηκε ως Special 1…

Στην Τσέλσι, στην πρώτη του θητεία και στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως προπονητής των «μπλε», ο Μουρίνιο είχε συστηθεί ως Special 1, τον Ιούνιο του 2004. Μάλιστα, στο ντεμπούτο του, είχε αντιμετωπίσει την τωρινή ομάδα του. Τότε, Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0, με σκόρερ τον Εϊντουρ Γκούντιονσεν, με τον Ισλανδό να περνά και από τα ελληνικά γήπεδα  αλλά να μην καταφέρνει να προσφέρει με τα χρώματα της ΑΕΚ λόγω τραυματισμού. Σε εκείνη την Τσέλσι αγωνιζόταν ακόμα ένας παίκτης που θήτευσε στη Σούπερ Λίγκα, ο Τζέρεμι, με τον Καμερουνέζο μέσο να αγωνίζεται στη Λάρισα το 2010-11.

Ιντερ – Μίλαν:  Στην κοινή τους έδρα από το 1947

Το μεγάλο ντέρμπι του Μιλάνου διεξάγεται το βράδυ της Κυριακής (21/10/2018, 21:30), μεταξύ Ιντερ – Μίλαν. Από το 1947 αγωνίζονται στο Σαν Σίρο αμφότερες. Αρχικά το γήπεδο ανήκε στη Μίλαν, από το 1926 όταν και χτίστηκε υπό τον τότε πρόεδρο της Μίλαν, στη συνέχεια όμως το γήπεδο πέρασε στην ιδιοκτησία του δήμου και από το 1947 αποτελεί την κοινή τους έδρα.

Από το 1990 και λόγω της διεξαγωγής του Μουντιάλ από την Ιταλία η χωρητικότητα αυξήθηκε σε 85.700 για να μειωθεί στις 80.118 θέσεις το 2008, μετά από υπόδειξη της ΟΥΕΦΑ για λόγους ασφαλείας.  

Τον Ιανουάριο του 1909, σχεδόν εκατό χρόνια πίσω, αρχίζει η παράδοση μεταξύ των ομάδων του Μιλάνου. Σε σύνολο 221 επίσημων αναμετρήσεων, η Ιντερ μετράει 78 νίκες έναντι 76 της Μίλαν ενώ 67 ματς έληξαν ισόπαλα. Τα γκολ, 299 έναντι 297 υπέρ της Ιντερ.

Με την Ιντερ τώρα ως γηπεδούχο, ο απολογισμός είναι 31 νίκες έναντι 23 της Μίλαν και 30 ισοπαλίες.  

170+ Στοιχηματικές Αγορές από τη novibet για το Ίντερ – Μίλαν!

Από τον Σεβερίνι στον Μπονούτσι


Πλην της κοινής έδρας, έχουν υπάρξει και αρκετοί παίκτες που έχουν αγωνιστεί και στις δύο ομάδες. Τριάντα πέντε συνολικά, με τελευταία χρονικά περίπτωση, του Λεονάρντο Μπονούτσι. Ο γεννημένος τον Μάιο του 1987 κεντρικός αμυντικός, αγωνίστηκε στην αρχή της καριέρας του στην Ιντερ (το 2005-06) ενώ φόρεσε τη φανέλα της Μίλαν την περσινή αγωνιστική περίοδο. Ο 31χρονος διεθνής αμυντικός από το καλοκαίρι ανήκει (ξανά) στο δυναμικό της Γιουβέντους.

Ο πρώτος παίκτης που αγωνίστηκε τόσο στην Ιντερ όσο και τη Μίλαν είναι ο Λουίτζι Σεβερίνι, με δύο θητείες σε κάθε ομάδα, κάνοντας και στις δύο περιπτώσεις το δρομολόγιο από τη Μίλαν (1911-12, 1915-19), στην Ιντερ (1912-15, 1919-21).


Και με τις δύο ομάδες έχει αγωνιστεί αλλά και σκοράρει στο μεταξύ ο Τζουσέπε Μεάτσα, άνθρωπος στον οποίο οφείλει το όνομά του το γήπεδο. Ξεχωρίζουν ακόμα τα ονόματα των Ερνάν Κρέσπο, Ρονάλντο, Κριστιάν Βιέρι, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Ρομπέρτο Μπάτζιο, Εντγκαρ Ντάβιντς, Αντρέα Πίρλο, Κλάρενς Ζίντορφ και Πατρίκ Βιεϊρά.

Αρης – ΠΑΟΚ: Το δεύτερο φετινό μεταξύ τους

Τεσσεράμισι χρόνια μεσολάβησαν μέχρι να βρεθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου ξανά αντιμέτωποι Αρης και ΠΑΟΚ στο κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Το ματς αφορούσε το Κύπελλο και οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 σκορ. Χωρίς νικητή έληξαν και τα 4 τελευταία ματς μεταξύ των δύο αντιπάλων με τον Αρη ως γηπεδούχο.

Πιο πρόσφατη επικράτηση του Αρη τη σεζόν 2009-10 με 3-2 ενώ το τελευταίο διπλό του ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την αγωνιστική περίοδο 2004-05, με 3-1. Η παράδοση στα ματς πρωταθλήματος είναι υπέρ του Αρη, με 19 νίκες έναντι 12 του ΠΑΟΚ ενώ 24 υπήρξαν και 24 ισοπαλίες.

Συναρπαστικά Ειδικά Στοιχήματα για το Άρης – ΠΑΟΚ!

Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη:  Τα 31 γκολ του Λίο Μέσι


Ο μεγαλύτερος «πελάτης» του Λιονέλ Μέσι, είναι η Σεβίλλη. Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, απέναντι στην ομάδα της Ανδαλουσίας έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ από ότι σε κάθε άλλη ομάδα. Ειδικότερα, ως αντίπαλος, ο Μέσι έχει βρεθεί 32 φορές απέναντι στη Σεβίλλη και με απολογισμό. Εχει σημειώσει 31 γκολ ενώ μετράει και 15 ασίστ.  

Θετική παράδοση φυσικά και για την Μπαρτσελόνα απέναντι στη Σεβίλλη. Από το 2002 έχει να ηττηθεί στο «Καμπ Νου», με 13 νίκες και 2 ισοπαλίες σαν απολογισμό. Το Σαββατιάτικο (20/10/2018, 21:45) μεταξύ τους ματς είναι και το δεύτερο φετινό. Αναμετρήθηκαν τον Αύγουστο, για το Σούπερ Καπ Ισπανίας, με την Μπαρτσελόνα να επικρατεί 2-1.

Ανταγωνιστικές Αποδόσεις για το Μαρτσελόνα Σεβίλλη στη Novibet!

Χέρενφεν – Αγιαξ:  Αήττητος στα 18 τελευταία ο «Αίαντας»

Σούπερ παράδοση έχει δημιουργήσει ο Αγιαξ, απέναντι στη Χέρενφεν (20/10/2018, 21:45). Ο «Αίαντας» μετράει ειδικότερα εννέα σερί νίκες ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης ενώ το αήττητο απέναντι στην Χέρενφεν έχει φτάσει τους 18 αγώνες. Στα 8 από τα 10 πιο πρόσφατα ματς μάλιστα, ο Αγιαξ έχει σημειώσει τουλάχιστον από 3 γκολ. Μία δεκαετία πίσω η τελευταία του ήττα, τον Οκτώβριο του 2008, με 5-2.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ