el
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι ομάδες που βλέπουν τελικό…

Οι αναμετρήσεις για τους θεσμούς των Κυπέλλων σε Ιταλία και Ισπανία ξεχωρίζουν το προσεχές τριήμερο, από τη στιγμή που απουσιάζει το μεγάλο ματς από τα πρωταθλήματα όπου υπάρχει εμβόλιμη αγωνιστική, μεταξύ των οποίων και η Σούπερ Λίγκα. Μάλιστα και οι οχτώ ομάδες που μετέχουν στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας, έχουν κατακτήσει το τρόπαιο. Στην Ισπανία, από τις ομάδες που μετέχουν στην 8άδα, οι 6 έχουν κατακτήσει το Κύπελλο κατά το παρελθόν. Το ματς που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη, μετά και την ήττα των Καταλανών στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση (0-2), που πλέον καλούνται να κάνουν την ανατροπή.

Μίλαν – Νάπολι: Με σύμμαχο την παράδοση η Νάπολι

Από πέντε κατακτήσεις Κυπέλλου μετρούν Μίλαν και Νάπολι και η μία από τις δύο θα έχει τη δυνατότητα να το διεκδικήσει για έκτη φορά. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στο «Σαν Σίρο» σε νοκ-άουτ αναμέτρηση για τα προημιτελικά το βράδυ της Τρίτης (29/01/19, 21:45). Είναι το δεύτερο κολλητό μεταξύ τους ματς και μάλιστα στην ίδια έδρα. Το περασμένο Σάββατο, για το πρωτάθλημα, αναδείχθηκαν ισόπαλες (0-0). Με το αποτέλεσμα αυτό η Νάπολι διατήρησε το αήττητο απέναντι στους «ροσονέρι» για τέταρτο ματς στην εν λόγω έδρα και όγδοο σερί (6 νίκες και 2 ισοπαλίες ο απολογισμός της στο διάστημα αυτό). Η τελευταία νίκη της Μίλαν επί της Νάπολι σημειώθηκε τη σεζόν 2014-15 (3-0).

Φιορεντίνα – Ρόμα: Ο πιο σύντομος δρόμος για την Ευρώπη


Δύο ομάδες που στοχεύουν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι Φιορεντίνα και Ρόμα. Οι Ρωμαίοι φυσικά βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα, αφού «βλέπουν» εφικτή την είσοδο στην 4άδα και το Τσάμπιονς Λιγκ μέσω του πρωταθλήματος. Δυσκολότερο το έργο της Φιορεντίνα, μοιάζει πιο εφικτό να συμμετάσχει στο Γιουρόπα Λιγκ μέσω του Κυπέλλου, αφού στη Serie A έχει χάσει σημαντικό έδαφος μέχρι στιγμής. Για την ίδια φάση του Κυπέλλου (προημιτελικά) αναμετρήθηκαν το 2014-15, με τη Φιορεντίνα να επικρατεί 2-0 ως φιλοξενούμενη και να παίρνει την πρόκριση. Θα αναμετρηθούν για δεύτερη φορά φέτος το απόγευμα της Τετάρτης (30/01/19, 19:15). Στο πρώτο φετινό μεταξύ τους, που αφορούσε το πρωτάθλημα, Φιορεντίνα – Ρόμα 1-1.

Αταλάντα – Γιουβέντους: Αήττητη εντός συνόρων

Η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις Κυπέλλου Ιταλίας είναι η Γιουβέντους. Δεκατρείς φορές έχει στεφθεί Κυπελλούχος, εκ των οποίων οι τέσσερις συνεχόμενες. Η «γηραιά κυρία» μάλιστα παραμένει αήττητη φέτος σε εγχώριο επίπεδο και οι μοναδικές ήττες της (2) έχουν έρθει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Φιλοξενείται από την Αταλάντα στο νοκ-άουτ ματς της προημιτελικής φάσης  (30/01/19, 21:45), έδρα στην οποία αναδείχθηκε ισόπαλη (2-2) στην αναμέτρηση για την Serie A. Η παράδοση είναι υπέρ της νταμπλούχου Ιταλίας, με απολογισμό 13 νίκες, 6 ισοπαλίες και 2 ήττες από το 1993 έως και σήμερα. Η τελευταία νίκη της Αταλάντα ως γηπεδούχος απέναντι στη Γιουβέντους σημειώθηκε το 2004 (2-0) σε ματς που αφορούσε τη φάση των 16 του Coppa Italia.

Ιντερ – Λάτσιο: Η μόνιμη φιναλίστ

Σε τρεις τελικού Κυπέλλου έχει φτάσει την τελευταία 5ετία η Λάτσιο, μόλις μία φορά όμως το κατέκτησε (το 2012-13 απέναντι στη Ρόμα). Και φέτος στοχεύει μακριά, θα πρέπει όμως να αποκλείσει την Ιντερ, την οποία βρίσκει στο Κύπελλο ξανά μετά το 2015-16. Και εκείνη την περίοδο είχαν αναμετρηθεί στα προημιτελικά, στην ίδια έδρα και η Λάτσιο είχε επικρατήσει 2-1 και προκριθεί έτσι στα ημιτελικά. Αυτή είναι και η πιο πρόσφατη νίκη των «λατσιάλι», με την Ιντερ να μετρά έκτοτε 3 νίκες (όλες εκτός έδρας) και 1 ισοπαλία. Με το μεταξύ τους ματς (31/01/19, 22:00) ολοκληρώνεται και η προημιτελική φάση.

Όλο το κύπελλο Ιταλιας παίζεται στη novibet, με δεκάδες στοιχηματικές αγορές και ειδικά στοιχήματα!

Βαλένθια – Χετάφε: Δυσκολίες απέναντι στη «μικρή»

Δύο σερί χαμένους τελικούς στο Κύπελλο Ισπανίας έχει η Χετάφε (το 2006 και 2007). Η παρουσία τις στους δύο αυτούς τελικούς είναι και σημαντικότερη διάκριση της ιστορίας της. Η «μικρή» ομάδα της Μαδρίτης στο πρώτο ματς με τη Βαλένθια για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου επικράτησε 1-0 και στον επαναληπτικό της Τρίτης, στο «Μεστάγια» (29/01/19, 22:30) καλείται να διαχειριστεί το αποτέλεσμα. Σύμμαχός της η πρόσφατη παράδοση, με 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα στις 4 πιο πρόσφατες επισκέψεις της. Μέσα στην πρώτη 5άδα με τις πιο επιτυχημένες ομάδες στο Κύπελλο συγκαταλέγεται η Βαλένθια (7 κατακτήσεις) η οποία παραμένει φέτος αήττητη στο γήπεδό της από το Νοέμβριο και με απολογισμό 7 νίκες και 2 ισοπαλίες στο διάστημα αυτό.

Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη: Με βασικούς για την ανατροπή

 

Η απόφαση του Ερνέστο Βαλβέρδε να ξεκουράσει βασικούς παίκτες στην πρώτη αναμέτρηση με τη Σεβίλλη, στοίχισε την ήττα με 2-0. Πλέον, οι τέσσερις σερί φορές Κυπελλούχοι Ισπανίας (30 κατακτήσεις συνολικά) καλούνται να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ την Τετάρτη στο «Καμπ Νου» (30/01/19, 22:30), ένα ματς που αναμένεται να επιστρέψουν όσοι προφυλάχθηκαν στην πρώτη συνάντηση. Φυσικά, από αυτούς ξεχωρίζει ο Λιονέλ Μέσι, με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό να έχει σημειώσει και τα περισσότερα γκολ από κάθε άλλη ομάδα, απέναντι στη Σεβίλλη. Τριάντα δύο τέρματα σε 33 αναμετρήσεις με το σύλλογο της Ανδαλουσίας για τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα.

Μπέτις – Εσπανιόλ: Ευνοϊκή παράδοση για Εσπανιόλ

Το 2005 Κυπελλούχος η Μπέτις, το 2006 η Εσπανιόλ, με την πρώτη να έχει δύο κατακτήσεις και την ομάδα της Βαρκελώνης τέσσερις κατακτήσεις στο ενεργητικό της. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν  το βράδυ της Τετάρτης (30/01/19, 20:30) στον επαναληπτικό του 1-1 του πρώτου αγώνα. Το προβάδισμα του πρώτου ματς και το εκτός έδρας γκολ δίνουν το θεωρητικό προβάδισμα στην Μπέτις, ωστόσο, η παράδοση είναι με το μέρος της Εσπανιόλ. Σε 19 επισκέψεις της (από το 1994 έως σήμερα) μετράει 8 νίκες, 6 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Χιρόνα – Ρεάλ Μαδρίτης:

 

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Χιρόνα φτάνει στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας. Το έργο της δεν θα μπορούσε να είναι πιο δύσκολο, αφού βρίσκει ως αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην πρώτη αναμέτρηση, στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» η Ρεάλ επικράτησε 4-2 και ο επαναληπτικός το βράδυ της Πέμπτης (31/01/19, 22:30) θα κρίνει ποια ομάδα θα πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά. Αυτό θα είναι το πέμπτο μεταξύ τους ματς, με την «βασίλισσα» της Ευρώπης να έχει νικήσει εύκολα στα τέσσερα προηγούμενα.

Όλο το Κόπα Ντελ Ρέλ παίζεται στη novibet, με ανταγωνιστικές αποδόσεις, ειδικά στοιχήματα και μεγάλη γκάμα στοιχηματικών αγορών!

Συνοπτικά, το πρόγραμμα του Κυπέλλου

Ιταλία – Προημιτελικά

Μίλαν – Νάπολι (29/01/19, 21:45)
Φιορεντίνα – Ρόμα (30/01/19, 19:15)
Αταλάντα – Γιουβέντους (30/01/19, 21:45)
Ιντερ – Λάτσιο (31/01/19, 22:00)
** Τα ματς είναι νοκ-άουτ


Ισπανία – Προημιτελικά

Βαλένθια – Χετάφε (29/01/19, 22:30)
Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη (30/01/19, 22:30)
Μπέτις – Εσπανιόλ (30/01/19, 20:30)
Χιρόνα – Ρεάλ Μαδρίτης (31/01/19, 22:30)
** Διπλά ματς, επαναληπτικοί. Σε ισχύ το εκτός έδρας γκολ.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ