el
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Οι παίκτες που άλλαξαν την ιστορία του Blackjack!

Το Blackjack είναι ένα παιχνίδι που απαιτεί συνδυασμό ικανοτήτων, στρατηγικής και φυσικά τύχης.

Στο παρελθόν υπήρξαν παίκτες που ξεχώρισαν και έμειναν στην ιστορία ως «Θρύλοι» του Blackjack.

Δεν είναι τυχαίο ότι για τους σπουδαιότερους παίκτες του Blackjack έχουν γραφτεί βιβλία, αφού ήταν αυτοί που έδειξαν το δρόμο στους επόμενους.

Δείτε τους τοπ 3 παίκτες του Blackjack:

Peter A. Griffin

Το πρώτο όνομα στη λίστα είναι αυτό του Peter A. Griffin, Αμερικανού μαθηματικού από το New Jersey.

Ο Griffin ήταν παθιασμένος με το επάγγελμα του, ωστόσο σύντομα τον κέρδισε το Blackjack και στράφηκε σε έρευνες για το παιχνίδι.

Ο Griffin αφιέρωσε πολλές ώρες από τη ζωή του στην καταγραφή στατιστικών και στις αναλύσεις τους, μέχρι τελικά να βγάλει τα πορίσματα του για τις πιθανότητες που έχει ο παίκτης να κερδίσει σε κάθε στιγμή του παιχνιδιού.  

Πάνω στην έρευνα του έχουν «πατήσει» αρκετοί για να κάνουν τους δικούς τους υπολογισμούς, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι έγραψε και ένα βιβλίο το 1979 με τίτλο «The Theory of Blackjack».

Al Francesco

Ο Al Francesco ή Frank Fisano ή Frank Salerno ή Frank Schipani ήταν από τους πρώτους παίκτες που εισήγαγαν το ομαδικό παιχνίδι στο Blackjack.

Δημιούργησε τη δική του ομάδα με άτομα τα οποία εκπαίδευε στο μέτρημα των φύλλων και στις τεχνικές του. Είχε, μάλιστα, και πολλές γυναίκες στην ομάδα επειδή γνώριζε εκείνη την εποχή πως οι κρουπιέρηδες τις υποτιμούν και έτσι αυτές αποκτούν πλεονέκτημα.

Ουσιαστικά, οι συνεργάτες της ομάδας μετρούσαν φύλλα και αντιπάλους και έκαναν νεύμα στον παίκτη της ομάδας πότε και πού να ποντάρει.

Η ομάδα του ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες, ενώ ο ίδιος «λάνσαρε» αρκετές νέες τεχνικές στο παιχνίδι.

Thomas Hyland

Ο τρίτος κορυφαίος της λίστας, ο Thomas Hyland, ήταν ο άνθρωπος που δημιούργησε την πιο επιτυχημένη ομάδα Blackjack, βαδίζοντας στα χνάρια του Al Francesco.

Η ομάδα του κατάφερε συγκλονιστικές επιτυχίες στην Atlantic City και ο ίδιος κατάφερνε πάντοτε να βρίσκει νέα μέλη διατηρώντας  «ζωντανή» την ομάδα του στο πέρασμα των χρόνων.

Δεν ήταν μόνο εξαιρετικός στο μέτρημα των φύλλων, ήξερε πολύ καλά πως να υπερασπιστεί την ομάδα του και τις μεθόδους τους στο δικαστήριο, σε μία εποχή που το μέτρημα των φύλλων δεν ήταν παράνομο, αλλά τα καζίνο το πολεμούσαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τρεις παίκτες είναι επίσημα μέλη του Blackjack Hall of Fame.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ