el
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – Ζενίτ: Το πρώτο στοίχημα του Κεμζούρα (poll)

Πίνακας Περιεχομένων

Ο Λιθουανός προπονητής κέρδισε πόντους με την εμφάνιση του Ολυμπιακού απέναντι στη Βαλένθια. Με ανάλογη εικόνα κόντρα στη Ζενίτ (18/10, 21:30), η λογική λέει πως μονιμοποιείται στην τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών. 

Ακόμα μία φορά αποδείχθηκε πως η αλλαγή προπονητή μπορεί να λειτουργήσει θετικά σε μία ομάδα. Στο πρώτο παιχνίδι μετά την αποχώρηση του Ντέιβιντ Μπλατ από τον Ολυμπιακό και την ανάληψη των καθηκόντων από τον Κεστούτις Κεμζούρα, οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν αντίδραση και υποχρέωσαν τη Βαλένθια σε βαριά ήττα (89-63).

Η τελική διαφορά αποτυπώνει τα όσα έκανε η ελληνική ομάδα στο γήπεδο. Είχε τον έλεγχο από την αρχή, αμύνθηκε εξαιρετικά και πήρε σωστές αποφάσεις στην επίθεση.

Αποτέλεσμα εικόνας για κεζμουρα

[totalpoll id=”7451″]

Ηγέτης ο Βασίλης Σπανούλης στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, με τον διεθνή γκαρντ μάλιστα να εκφράζει την ικανοποίησή του για την εικόνα που έδειξε η ομάδα υπό τις οδηγίες του Κεμζούρα, απονέμοντάς του τα εύσημα. Σημαντική κίνηση από μόνη της, αφού ουσιαστικά με ανάλογη εμφάνιση και νίκη επί της Ζενίτ θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η μονιμοποίησή του στην τεχνική ηγεσία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι παλιοί παίκτες ήταν αυτοί που βγήκαν μπροστά στην αναμέτρηση με τη Βαλένθια. Εξαιρετικός πλην του Σπανούλη ήταν και ο Πρίντεζης, ενώ τρομερά ουσιαστική σε άμυνα και επίθεση ήταν η συνεισφορά των Παπανικολάου και Μιλουτίνοφ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μιλουτίνοφ

Από τα κέρδη της πρεμιέρας του Κεμζούρα στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, η εμφάνιση του Κουζμίνσκας αλλά και του Κόνιαρη. Ο νεαρός Έλληνας δείχνει μάλιστα πως κερδίζει τη θέση του βασικού πλέι μέικερ αντί του Μπάλντγουιν, με τον τελευταίο να μην έχει προσαρμοστεί ακόμα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Λίγα πράγματα και από τον Πολ, ο οποίος έχει παθητικό ρόλο στο επιθετικό κομμάτι στα πρώτα ματς της σεζόν και δεν παίρνει πρωτοβουλίες.

Δεν ήταν πάντως μόνο το πάθος που έδειξαν οι παίκτες ικανό να δώσει τη νίκη επί της Βαλένθια. Μετά από αρκετό καιρό ο Ολυμπιακός έδειξε να έχει πλάνο και συστήματα και δεν αναλώθηκε απλώς στο να τρέχει με την μπάλα και να σουτάρει από παντού.

Παράλληλα, οι παίκτες που αγωνίστηκαν έπαιξαν στις φυσικές τους θέσεις και δεν έγιναν «πειράματα». Ενδεικτικά είναι άλλωστε τα λεγόμενα του Κώστα Πανανικολάου: «Η εικόνα μας θύμισε τον Ολυμπιακό των προηγούμενων χρόνων. Βγάλαμε μια καλή αύρα σε όποιον είδε τον αγώνα που γύρισε χρόνια πριν. Ο Βασίλης έκλεισε τα στόματα όσων είχαν να πουν κάτι γι’ αυτόν και έκανε πιο εύκολη την δουλειά μας».

Για το ματς της Παρασκευής (18/10), ο Λιθουανός προπονητής δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό αγωνιστικό πρόβλημα. Από την προηγούμενη εβδομάδα έχει τεθεί στη διάθεσή του και ο Βεζένκοφ, που μαζί με τον Κουζμίνσκας είναι οι παίκτες που μοιράζονται το χρόνο με τον Πρίντεζη στη θέση «4».

ΖΕΝΙΤ

Με μοναδικό απόντα τον τραυματία Αντρέι Ζούμπκοφ (φόργουορντ), καταστρώνει τα πλάνα του ο πολύπειρος Χουάν Πλάθα. Από πέρσι βρίσκεται στην ομάδα της Ρωσίας ο Ισπανός και φέτος την κοουτσάρει στην παρθενική συμμετοχή της στην Ευρωλίγκα.

Η Ζενίτ την τελευταία 5ετία αγωνιζόταν στο Γιούροκαπ (έφτασε δύο φορές στα προημιτελικά και μία στο Top-16) και φέτος συμμετέχει στη διοργάνωση έχοντας εξασφαλίσει Wild Card. Στα δύο πρώτα ματς έχει γνωρίσει ισάριθμες ήττες, έχοντας εμφανείς αδυναμίες στο επιθετικό κομμάτι.

Ο Μεξικανός Γκουστάβο Αγιόν (σέντερ), με μεγάλη καριέρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, είναι το πιο αναγνωρίσιμο όνομα της Ζενίτ, η οποία διαθέτει στο ρόστερ της και τον Γάλλο γκαρντ Αλμπισί, που άφησε καλές εντυπώσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας αλλά στη ρωσική ομάδα δεν έχει βρει το ρόλο του.

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλμπισί ζενιτ

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Οι δύο ομάδες δεν έχουν αναμετρηθεί ποτέ σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Ζενίτ, άλλωστε, ιδρύθηκε ουσιαστικά το 2014, όταν η ομάδα άλλαξε έδρα και μετακόμισε στην Αγία Πετρούπολη. Έως το 2013 έδρευε στο Λιμπέρτσι.

Το 2007 μετείχε για πρώτη φορά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Ούλεμπ Καπ) και έπειτα σε Γιουροτσάλεντζ και Γιούροκαπ.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ