el
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός: Με παράδοση στη διπλή αγωνιστική

Μόνο νίκες εντός έδρας επί της Χίμκι ως γηπεδούχος ο Ολυμπιακός, δύο στα τρία στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα.

Να επιστρέψει στο δρόμο των θετικών εμφανίσεων και αποτελεσμάτων, το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό στα δύο ματς για τη διπλή αγωνιστική της Ευρωλίγκας με Χίμκι (18/12, 21:00) και Ερυθρό Αστέρα (20/12, 20:00), σε ΣΕΦ και Βελιγράδι αντίστοιχα.

Δύο κολλητές ήττες μετράνε οι «ερυθρόλευκοι», από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (99-93 στην παράταση) και από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη (93-77), που έριξαν το ρεκόρ νικών-ηττών στο 5-8.

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο μεγάλος απόντας από την αναμέτρηση της Μαδρίτης και αποδείχθηκε ακόμα μία φορά, πως παρά τα 37 του χρόνια, παραμένει ο ηγέτης των «ερυθρόλευκων». Είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στην αναμέτρηση της Τετάρτης, αλλιώς θα είναι «ετοιμοπόλεμος» για τον αγώνα της Παρασκευής.

Αποτέλεσμα εικόνας για Σπανούλης

Ο Σπανούλης απέχει 27 πόντους από το να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας και εφόσον αγωνιστεί στα δύο προσεχή ματς, έχει πιθανότητες να ξεπεράσει το ρεκόρ. Ο διεθνής γκαρντ μετράει 4.119 πόντους (13.1 μ.ό.) έναντι 4.152 του Χουάν Ναβάρο, ο οποίος έχει σταματήσει την καριέρα του.

Ολυμπιακός vs Χίμκι: «Κλειδί» η άμυνα

Για τρίτη σερί αγωνιστική, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει μία ομάδα με πολύ καλή επίθεση: ο Παναθηναϊκός είναι η κορυφαία ομάδα στη σχετική κατηγορία, έπεται η Ρεάλ και μετά η Χίμκι.

Τις δύο πρώτες δεν μπόρεσε να τις περιορίσει στον επιθυμητό βαθμό, με συνέπεια να ηττηθεί και φυσικά ζητούμενο είναι να καταφέρει να «αναχαιτίσει» τις επιθετικές προσπάθειες των Ρώσων στον αγώνα της Τετάρτης ώστε να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες νίκης.

Η Χίμκι είναι ομάδα που στηρίζεται στην επίθεση, ανεξαρτήτως έδρας και αντιπάλου. Με ρεκόρ 7-6, δίνει το όγδοο ματς ως φιλοξενούμενη, μετρώντας ως τώρα 2 νίκες και 5 ήττες. Εχει αντιμετωπίσει κατά σειρά: ΤΣΣΚΑ Μόσχας (86-99), Μπάγερν Μονάχου (87-74), Ερυθρό Αστέρα (78-90), Ζενίτ (87-73), Ρεάλ Μαδρίτης (76-104), Βαλένθια (84-89) και Φενέρμπαχτσε (76-89).

Είναι η έκτη φορά που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ από το 2010 έως σήμερα και σε όλες, ηττήθηκε. Το συνολικό ρεκόρ της απέναντι στην ελληνική ομάδα είναι 3 νίκες και 7 ήττες.

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλεξέι Σβεντ

Οι Αλεξέι Σβεντ (γκαρντ, 19.8 πόντοι μ.ό.) και Ντέβιν Μπούκερ (φόργουορντ, 13.4 πόντοι μ.ό.) είναι οι κυριότεροι εκφραστές των επιθετικών ενεργειών της ομάδας του Ρίμας Κουρτινάιτις, ενώ φυσικά άξιος συμπαραστάτης είναι ο Γιάνις Τίμα (φόργουορντ, 14.4 πόντοι μ.ο.), με τον Λετονό να μην είναι σε θέση να προσφέρει στην αναμέτρηση του ΣΕΦ, λόγω τραυματισμού.

Ερ. Αστέρας vs Ολυμπιακός: Για την τρίτη νίκη στο Βελιγράδι

Για τέταρτη φορά από το 2015, θα βρεθεί αντιμέτωπος στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα ο Ολυμπιακός.

Δύο νίκες και μία ήττα (την περσινή σεζόν) ο απολογισμός της ελληνικής ομάδας, η οποία θα βρει αντιμέτωπους τους πρώην «πράσινους» Τζέιμς Γκιστ, Ογκνιεν Κούζμιτς αλλά και τον Στράτο Περπέρογλου, ο οποίος έχει θητεύσει και στις δύο ελληνικές ομάδες, με τελευταίο σταθμό τον Ολυμπιακό.

Αποτέλεσμα εικόνας για gist crvena

Ο 35χρονος φόργουορντ δεν θα προσφέρει στην αναμέτρηση της Παρασκευής λόγω τραυματισμού, ωστόσο, πλην αυτού, ο προπονητής των Σέρβων, Ντράγκαν Σάκοτα, μπορεί να υπολογίζει σε άπαντες.

Με ένα μίνι σερί 3 νικών πριν την ήττα από την Μπασκόνια για την 13η αγωνιστική, ο Ερυθρός Αστέρας βελτίωσε το ρεκόρ του σε 5 νίκες-8 ήττες. Δίνει το όγδοο ματς στο γήπεδό του στη φετινή διοργάνωση και έχει αντιμετωπίσει κατά σειρά: Φενερμπαχτσέ (68-56), Μπαρτσελόνα (65-73), Χίμκι (90-78), Ρεάλ (60-75), Βιλερμπάν (72-74), Βαλένθια (76-73) και Μπασκόνια (64-72).

Οι Λορέντζο Μπράουν (γκαρντ, 12.3 πόντοι μ.ό.) και Μπίλι Μπαρόν (γκαρντ, 11.6 πόντοι), μαζί με τον Στράτο Περπέρογλου (10 πόντοι μ.ό.) είναι οι πρώτοι σκόρερ του Ερυθρού Αστέρα, ο οποίος διαθέτει τη χειρότερη επίθεση στη φετινή Ευρωλίγκα (71.85 πόντοι μ.ό.).

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ