el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός vs Αλμπα Βερολίνου: Επιστροφή στο παρελθόν

Το 2013 έγραψε ιστορία με τον Ολυμπιακό, ως ο πρώτος Ελληνας προπονητής που κατέκτησε την Ευρωλίγκα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέστρεψε στους «ερυθρόλευκους» και πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στην αναμέτρηση  της Τρίτης (14/01, 21:00) με την Αλμπα Βερολίνου.

Ο Μπαρτζώκας αντικαθιστά τον Κεστούτις Κεμζούρα. Ο Λιθουανός πήρε την ευκαιρία του, μετά την αποχώρηση του Μπλατ, ωστόσο δεν έδειξε έτοιμος για αυτό το επίπεδο. Στο 7-11 το ρεκόρ νικών/ηττών για τον Ολυμπιακό και στο 5-13 για την Αλμπα Βερολίνου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η τρίτη αλλαγή προπονητή για φέτος, είναι γεγονός στον Ολυμπιακό. Μετά τους Ντέιβιντ Μπλατ και Κεστούτις Κεμζούρα, η διοίκηση των Πειραιωτών ανέθεσε την τεχνική ηγεσία σε έναν παλιό γνώριμο, τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Την Κυριακή (12/01) ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Ελληνα προπονητή που υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δυόμισι ετών.

Στόχος του ίδιου αλλά και της ομάδας είναι να εξαντλήσει φέτος τα περιθώρια ώστε να βρεθεί στα πλέι οφ, αλλά και το χτίσιμο για το μέλλον.

«Η απόφαση μου να γυρίσω δεν ήταν συναισθηματική αλλά επαγγελματική! Ήταν μια πρόταση που δεν μπορούσα να αρνηθώ. Ο Ολυμπιακός παραμένει ένα τεράστιο brand name κι εξακολουθεί να είναι ένας σύλλογος όπου ο καθένας θέλει να δουλέψει», ανέφερε μεταξύ άλλων στις πρώτες του δηλώσεις.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο 54χρονος κόουτς πρόσθεσε: «Θέλουμε να βάλουμε μερικούς πολύ συγκεκριμένους κανόνες για να παίξουμε καλύτερα. Δεν έχω το υλικό που έχω διαλέξει, αλλά πρέπει να δουλέψω με αυτό. Πρέπει να προσαρμοστώ, πρέπει να πείσω κι εγώ τον εαυτό μου».

Ο Ολυμπιακός στο τελευταίο ματς με τον Κεμζούρα στην τεχνική ηγεσία επικράτησε στην Ισπανία της Βαλένθια με 93-91 και έβαλε τέλος σε ένα σερί τριών ηττών. Πλέον, με δεδομένο πως ακολουθούν δύο εντός έδρας ματς με αντιπάλους που θεωρητικά τους «έχει», μπορεί να μπει «ζεστά» στη διεκδίκηση μίας θέσης στην 8άδα και τα πλέι οφ.

Θετικό πως δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα και στο ντεμπούτο του ο Μπαρτζώκας είναι σε θέση να υπολογίζει σε άπαντες.

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Ανταγωνιστική μόνο στην έδρα της παρουσιάζεται η Άλμπα Βερολίνου. Σε σύνολο 9 εκτός έδρας αγώνων, έχει σημειώσει μόλις μία νίκη, στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (106-105). Πρόκειται για ομάδα που της ταιριάζει ο γρήγορος ρυθμός, όμως το πληρώνει στην άμυνα.

Ενδεικτικά, διαθέτει τη δεύτερη χειρότερη άμυνα στη φετινή διοργάνωση της Ευρωλίγκας (1.544 πόντοι), πίσω από τη Χίμκι. Η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό σηματοδοτεί μάλιστα ένα σερί τριών εκτός έδρας αγώνων.

Kresimir Nikic - ALBA Berlin - EB19

Οι Μάρτιν Χέρμανσον (γκαρντ, 10.2 πόντοι μ.ό.) και Ρόκα Γκεντράιτις (φόργουορντ, 13.7 πόντοι μ.ό.) είναι οι πρώτοι σκόρερ για την ομάδα του Αϊτο Ρενέσες, ο οποίος βλέπει τα αγωνιστικά προβλήματα μετά και την επιστροφή του Πέιτον Σίβα (γκαρντ) να έχουν μειωθεί στο ελάχιστο.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Πέντε ματς και ισάριθμες νίκες για τον Ολυμπιακό από το 2000 έως και σήμερα, ανεξαρτήτως έδρας. Πριν την αναμέτρηση του πρώτου γύρου, όπου οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 99-80, είχαν αναμετρηθεί για τελευταία φορά το 2004.

Aπό εκείνη την περίοδο, ο μόνος παίκτης που παραμένει στο ρόστερ των Πειραιωτών είναι ο Γιώργος Πρίντεζης.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ