el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός vs Βιλερμπάν: Με 10άδα ανάγκης για νίκη ανάγκης

Χωρίς τα νέα του αποκτήματα, τους τραυματίες Σπανούλη, Ρότσεστι, Χαραλαμπόπουλο και αμφίβολο τον Πολ θα υποδεχθεί ο Ολυμπιακός τη Βιλερμπάν το απόγευμα της Πέμπτης (20/02, 19:15) για την 25η αγωνιστική.

Η νέα νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (72-59) στο τελευταίο χρονικά ματς έβαλε και πάλι σε «τροχιά» διεκδίκησης μίας θέσης στην πρώτη 8άδα της Euroleague την ελληνική ομάδα. Στο 10-14 το ρεκόρ νικών-ηττών του Ολυμπιακού και στο 9-15 της Βιλερμπάν, η οποία στο δεύτερο γύρο της διοργάνωσης δεν έχει παρουσιαστεί ανταγωνιστική.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μέσα σε όλα τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει από την αρχή της σεζόν, παραμένει «ζωντανός» στη διεκδίκηση μίας θέσης στην πρώτη 8άδα της βαθμολογίας.

Ο Ολυμπιακός θεωρείται άλλωστε η ομάδα των υπερβάσεων την τελευταία 10ετία και δεν είναι απίθανο να τα καταφέρει και φέτος. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια για να διατηρηθούν οι όποιες πιθανότητες είναι να σημειώσει την 4η συνεχόμενη εντός έδρας νίκη του, αυτή τη φορά απέναντι στη Βιλερμπάν.

Kostas Papanikolaou celebrates - Olympiacos Piraeus - EB19

Τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, είναι πολλά και σημαντικά. Μάλιστα, στις υπάρχουσες απουσίες θα πρέπει να προστεθούν και οι νεοαποκτηθέντες Σακιέλ ΜακΚίσικ (γκαρντ) και Ντουάιτ Μπάικς (πλέι μέικερ). Αιτία, το γεγονός πως στον Ολυμπιακό έχει επιβληθεί ποινή (ban) από την Ευρωλίγκα και δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των νέων παικτών μέχρι νεoτέρας.

Σε ό,τι αφορά τις απουσίες λόγω τραυματισμών, νοκ-άουτ έχουν τεθεί οι Βασίλης Σπανούλης, Τέιλορ Ρότσεστι και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ενώ εξαιρετικά αμφίβολοι είναι οι Μπράντον Πολ και Ογκουστιν Ρούμπιτ, που εισήχθησαν σε νοσοκομείο λόγω υψηλού πυρετού.

Το θετικό είναι η επιστροφή του Γιώργου Πρίντεζη, που λόγω τραυματισμού έχασε τα τρία προηγούμενα ματς. Οι υπόλοιποι διαθέσιμοι παίκτες είναι οι Κόνιαρης, Νικολαΐδης, Μπάλντγουιν, Βεζένκοφ, Παπανικολάου, Ποκουσέφσκι, Ελις και Μιλουτίνοφ.

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ

Ομάδα δύο ταχυτήτων αποδεικνύεται η Βιλερμπάν, που φέτος μετέχει για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα μετά το 2004 και διαθέτει την τρίτη χειρότερη επίθεση (74.4 πόντοι μ.ό.).

Στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης είχε εξαιρετική παρουσία, στο δεύτερο όμως τα δεδομένα αντιστράφηκαν. Πλέον, με 6 ήττες σε 7 ματς έχει χάσει σημαντικό έδαφος για την 8άδα. Μάλιστα, το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό εν όψει της αναμέτρησης με την ελληνική ομάδα, καθώς προέρχεται από κολλητές ήττες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (ήττα στον τελικό από την Ντιζόν).

Theo Maledon - LDLC ASVEL Villeurbanne - EB19

Ο Αμερικανός φόργουορντ Εντιν Τζάκσον (5.8 πόντοι μ.ο.) αποτελεί παρελθόν από τη Βιλερμπάν, με τον ίδιο να ασκεί ευθεία κριτική στον προπονητή Ζβέζνταν Μίτροβιτς: «Είμαστε η χειρότερη επίθεση στη Euroleague. Με σοκάρει που κανείς δεν ασχολείται. Είναι φυσιολογικό να μην παίζει κόντρα στην Μπάγερν ο Ντιό; Δεν κρίνω τις επιλογές του προπονητή, αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω, όπως και το πόσο μένουν οι παίκτες στο παρκέ. Δεν ήρθα εδώ για να παίζω 5 λεπτά».

Ο Ντέβιον Μπέρι, γνωστός στην Ελλάδα από την παρουσία του σε Κολοσσό και Πανιώνιο, είναι ο αντικαταστάτης του Τζάκσον στο ρόστερ της Βιλερμπάν και πιθανότατα θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Στα θετικά για την τεχνική ηγεσία, το γεγονός πως δεν έχει να αντιμετωπίσει αγωνιστικά προβλήματα.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

  • Οι δύο πρώτοι ριμπάουντερ της Ευρωλίγκας θα τεθούν αντιμέτωποι. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Νίκολα Μιλουτίνοφ (8.5 μ.ό.) και στη δεύτερη ο Τόνι Τζεκιρί (7.5 μ.ό.).
  • Ο Μιλουτίνοφ μάζεψε από 5+ ριμπάουντ στα 9 από τα 10 τελευταία παιχνίδια του.
  • Ο Εντριεν Πέιν (φόργουορντ) είναι ο μοναδικός παίκτης της Βιλερμπάν με διψήφιο αριθμό πόντων (10.4 μέσο όρο) στη φετινή Ευρωλίγκα. Εβαλε από τουλάχιστον 1 τρίποντο στις 4 από τις 5 τελευταίες εμφανίσεις του.
  • Ο Κώστας Παπανικολάου σκόραρε από τουλάχιστον 1 τρίποντο στις 8 από τις 9 τελευταίες εμφανίσεις του και, αντίστοιχα, ο Σάσα Βεζένκοφ στις 6 από τις 7.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η νίκη της Βιλερμπάν στον πρώτο γύρο (82-63) ήταν το πρώτο μεταξύ τους ματς μετά το 2004. Με τη νίκη αυτή, η γαλλική ομάδα αύξησε στο 3-1 το ρεκόρ νικών-ηττών ως γηπεδούχος απέναντι στον Ολυμπιακό.

Vassilis Spanoulis - Olympiacos Piraeus - EB19

Σε τρεις επισκέψεις της επί ελληνικού εδάφους πάντως από το 2000 έως και σήμερα έχει γνωρίσει ισάριθμες ήττες. Τον Φεβρουάριο του 2004 η πιο πρόσφατη, ένα ματς που για τους Πειραιώτες είχε αγωνιστεί ο Γιώργος Πρίντεζης.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ