el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός vs Γουλβς: Θέλει να τη «δαγκώσει»

Μετά από δύο σερί προκρίσεις σε νοκ-άουτ ευρωπαϊκά ματς επί αγγλικών ομάδων (Μπέρνλι, Αρσεναλ), ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Πέμπτη (12/03, 22:00) στο κεκλεισμένων των θυρών «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τη Γουλβς, για τη φάση των 16 του Γιουρόπα Λιγκ. Διαβάστε την ανάλυση.

Είναι η πρώτη φορά που οι «Λύκοι» θα αντιμετωπίσουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση αντίπαλο από την Ελλάδα. Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα ο Ντανιέλ Ποντένσε, με τον Πορτογάλο εξτρέμ να μεταγράφεται την περίοδο του Ιανουαρίου στην ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ από τον Ολυμπιακό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η απόφαση της Κυβέρνησης για τη διεξαγωγή όλων των αγώνων στην ελληνική επικράτεια κεκλεισμένων των θυρών, υιοθετήθηκε όπως αναμενόταν από την ΟΥΕΦΑ και ο Ολυμπιακός θα στερηθεί τον κόσμο του στον πρώτο αγώνα με τη Γουλβς.

Αιτία, η έξαρση του κορονοϊού στην Ευρώπη, με την απόφαση να είναι περισσότερο προληπτικού χαρακτήρα. Αλλωστε, δεν είναι και το μοναδικό ματς στα Κύπελλα Ευρώπης που θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία κόσμου. Ο επαναληπτικός έχει οριστεί για τις 19/3.

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί κεκλεισμένων των θυρών σε ευρωπαϊκό ματς και η πρώτη που αυτό θα γίνει επειδή δεν είναι τιμωρημένη.

Αποτέλεσμα εικόνας για κεκλεισμένων των θυρών καραισκακη

Η αρχή έγινε το 2007 απέναντι στη Λάτσιο (1-1) για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Για τα προκριματικά οι δύο επόμενες, αμφότερες στην αρχή της περιόδου 2010-11. Για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ είχε επικρατήσει 6-1 της Μπέσα και στον τρίτο προκριματικό με 2-1 της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, νέα προβλήματα δεν υπάρχουν για τον προπονητή Πέδρο Μαρτίνς. Ολο το ποδοσφαιρικό τμήμα υποβλήθηκε σε εξετάσεις για κορονοϊό και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά!

Ο Ζοσέ Σα, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του επιστρέφει κάτω από την εστία ενώ συγκριτικά με το τελευταίο ευρωπαϊκό ματς και τη νίκη με 2-1 στο Λονδίνο επί της Αρσεναλ, διαθέσιμος είναι και πάλι ο Ρούμπεν Σεμέδο.

Ο Πορτογάλος επιστρέφει στο κέντρο άμυνας, δίπλα στον Μπα, με τους Ομάρ και Τσιμίκα στα άκρα. Γκιλιέρμε, Καμαρά και Μπουχαλάκης θα συνθέσουν την τριάδα στον άξονα, με τους Μασούρα, Βαλμπουενά στα άκρα και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Χιλάν Σουντανί λόγω τραυματισμού και οι Χασάν, Καφού, Μορ που δεν έχουν δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα είναι οι παίκτες που δεν υπολογίζονται από τον Πορτογάλο προπονητή.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Σα – Ομάρ, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας – Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά – Μασούρας, Βαλμπουενά, Σουντανί.

ΓΟΥΛΒΣ

Το 2018-19 εξασφάλισε την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ και φέτος συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για πρώτη φορά μετά το 1980-81.

Η φιναλίστ του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της περιόδου 1971-72, είχε ζητήσει την αναβολή του αγώνα με τον Ολυμπιακό, το αίτημα όμως απορρίφθηκε, προκαλώντας έντονη δυσφορία στην αγγλική ομάδα.

«Η θέση μας είναι ότι πρόκειται για ένα ταξίδι με αχρείαστο ρίσκο για την υγεία των παικτών, όλου του επιτελείου, των φιλάθλων και των οικογενειών τους. Υπάρχει επίσης απογοήτευση για το γεγονός ότι το ματς θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι πιο σμαντικά από το ποδόσφαιρο».

Αποτέλεσμα εικόνας για podence

Οπως ο συμπατριώτης του Πέδρο Μαρτίνς, έτσι και ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο, με τον οποίο έχουν υπάρξει συμπαίκτες (στη Βιτόρια Μπαΐα το 1994-95) δεν αντιμετωπίζει νέα αγωνιστικά προβλήματα, με τον αριστερό μπακ Γιόνι Κάστρο να παραμένει εκτός και τον εξτρέμ Τραορέ να δίνεται αμφίβολος λόγω προβλήματος στον ώμο.

Σύστημα με 3 κεντρικούς αμυντικούς και διάταξη 3-4-3 ή 3-5-2 παρατάσσει συνήθως ο Νούνο, με τον Μουτίνιο να είναι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή και τους Ντιόγκο Ζότα και Ραούλ Χιμένες στην επίθεση.

«Θέλαμε να παίξουμε με τον Ολυμπιακό σε ένα κανονικό περιβάλλον και σε μια σκληρή έδρα, δεν έχει νόημα να παίζεις χωρίς φιλάθλους. Αυτές όμως είναι οι συνθήκες τώρα και είμαστε συγκεντρωμένοι κι έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα, με ποιοτικούς παίκτες και καλό προπονητή, τον οποίο γνωρίζω», σχολίασε ο Νούνο.

Η Γουλβς έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ (17) στη φετινή διοργάνωση, μαζί με τη Βασιλεία. Τελευταίο της δείγμα γραφής, η μέτρια εμφάνιση στο εντός έδρας 0-0 με την Μπράιτον, για την Πρέμιερ Λιγκ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-4-3): Ρουί Πατρίσιο – Μπολί, Κόαντι, Σαΐς – Ντόχερτι, Ρούμπεν Νέβες, Μουτίνιο, Βινάγκρε – Χιμένες, Τραορέ, Ζότα.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ