el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός vs Ερ. Αστέρας: Νίκησε; Πέρασε!

Η συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας του Ολυμπιακού περνάει από το «Γ. Καραϊσκάκης» το βράδυ της Τετάρτης (11/12, 22:00) και την αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα.

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση μετά και την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής, η ελληνική ομάδα χρειάζεται μόνο νίκη για να τερματίσει στην 3η θέση, που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ.

Θετικό για τους «ερυθρόλευκους» πως και η απλή νίκη, με οποιοδήποτε σκορ, τους επιτρέπει να προκριθούν και δεν χρειάζεται να καλύψουν διαφορά τερμάτων από την ήττα στη Σερβία (1-3), στο ματς του πρώτου γύρου.

Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, στον Ερυθρό Αστέρα αρκεί και η ισοπαλία ώστε να είναι αυτός που θα τερματίσει στην προνομιούχο 3η θέση και να στείλει τον Ολυμπιακό… σπίτι του.

Η νίκη επί του Ολυμπιακού είναι και το μοναδικό ματς που απέσπασε θετικό αποτέλεσμα μέχρι στιγμής στη φετινή διοργάνωση ο Ερυθρός Αστέρας, ενώ ο Ολυμπιακός έχει μία ισοπαλία, με την Τότεναμ (2-2) στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χαρακτήρα τελικού έχει η αναμέτρηση από πλευράς Ολυμπιακού, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο αποκλεισμού.

Η ομάδα του Πειραιά κρατάει την τύχη στα χέρια της, αγωνίζεται στο γήπεδό της απέναντι σε έναν αντίπαλο που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί «μεγαθήριο» και σε θεωρητικό βαθμό, τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα υπέρ των «ερυθρολεύκων».

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί με καλή ψυχολογία τον Ερυθρό Αστέρα, με τη νίκη στο τελευταίο χρονικά ματς (3-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο) να του δίνει την απαραίτητη ηρεμία εν όψει του «τελικού».

Σχετική εικόνα

Με εξαίρεση το ματς της Σερβίας, ο Μαρτίνς σπάνια προχωράει σε δοκιμές και στηρίζεται σε σταθερό κορμό. Θεωρείται έτσι δύσκολο να υπάρξουν σημαντικές διαφοροποιήσεις στο αρχικό σχήμα το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά, το «μυαλό» των Πειραιωτών, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και θα λείψει. Από τη στιγμή που κανείς παίκτης φέτος, όταν χρειάστηκε, δεν κατάφερε να καλύψει το κενό του (Μπενζιά, Λοβέρα), ενδεχομένως να δούμε και αλλαγή σχηματισμού σε 4-3-3, με τον Καμαρά να παίρνει τη θέση του στον άξονα, δίπλα στους Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκη.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ματιέ Βαλμπουενά

Σε αντίθεση με τον Βαλμπουενά, μάλλον προλαβαίνει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, που ανεβάζει ρυθμούς. Εφόσον όντως είναι ετοιμοπόλεμος, η λογική λέει πως θα προτιμηθεί στο κέντρο άμυνας αντί του Γιασίν Μεριά, ο οποίος έχει υποπέσει σε πολλά ατομικά λάθη φέτος, που έχουν στοιχίσει, με πιο πρόσφατο στο 4-2 από την Τότεναμ.

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Σα – Ομάρ, Σεμέδο, Παπαδόπουλος (Μεριά), Τσιμίκας – Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά – Ποντένσε, Μασούρας, Ελ Αραμπί.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Δεν κατάφερε να «χτίσει» πάνω στην επιτυχία του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ακολούθησαν τέσσερις σερί ήττες, με βαριά μάλιστα σκορ, ωστόσο, ακόμα και έτσι, στο φινάλε των υποχρεώσεών του έχει τη δυνατότητα να παίζει για δύο αποτελέσματα.

Νίκη με οποιοδήποτε σκορ ή ισοπαλία, δίνουν την τρίτη θέση στην ομάδα της Σερβίας και την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Στο ματς που προηγήθηκε χρονικά για το πρωτάθλημα, επικράτησε εύκολα με 3-1 ως γηπεδούχος της Σπαρτάκ Σουμπότιτσα. Ήταν η τέταρτη σερί νίκη, με το αήττητο να ανεβαίνει στα 11 ματς (10 νίκες και 1 ισοπαλία).

Αποτέλεσμα εικόνας για Βλάνταν Μιλόγεβιτς

Στα θετικά για τον τεχνικό Βλάνταν Μιλόγεβιτς, το γεγονός πως δεν προέκυψε κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα από την αναμέτρηση, κάτι που του επιτρέπει για το ματς στον Πειραιά να υπολογίζει σε άπαντες.

Με διάταξη 4-5-1 και ενισχυμένο κέντρο αναμένονται στο Φάληρο οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι θα προσέξουν πρώτα την άμυνά τους και αν και εφόσον βρουν χώρους, θα προσπαθήσουν να τους εκμεταλλευτούν.

Πιθανή ενδεκάδα (4-5-1): Μπόργιαν – Γκόμπελιτς, Μιλούνοβιτς, Ντεγκενέκ, Ρόντιτς – Ματέο Γκαρσία, Κάνιας, Πέτροβιτς, Βουκάνοβιτς, Μάριν – Μποάκιε.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Μόλις μία φορά έχουν τεθεί αντιμέτωποι σε επίσημο επίπεδο. Ο λόγος για το ματς του πρώτου γύρου, στο οποίο η ελληνική ομάδα ηττήθηκε 3-1 με ανατροπή.

Image result for ολυμπιακος ερθθρος αστερας

Ο Ολυμπιακός έχει απολογισμό 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες σε παιχνίδια με σερβικές ομάδες. Ως γηπεδούχος, το ρεκόρ του είναι 1-1-0.

Ο Ερυθρός Αστέρας, από την άλλη, ενώ μετρά 6/6 νίκες ως γηπεδούχος απέναντι σε ελληνικές ομάδες, ως φιλοξενούμενος έχει απολογισμό 1 νίκη (το 2-0 επί του Παναθηναϊκού, το 1992) και 5 ήττες.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ