el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ολυμπιακός vs Κράσνονταρ: Ανίκητος στο «Γ. Καραϊσκάκης»

*** Στην Κράσνονταρ αγωνίζεται ο Μάρκους Μπεργκ, που απασχόλησε στη μεταγραφική περίοδο τον Ολυμπιακό. Ο Σουηδός, κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί για μία 4ετία στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό.
*** Ο Ολυμπιακός έχει διατηρήσει και στα 4 πρώτα φετινά ματς στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ το μηδέν στην άμυνα.
*** Διαιτητής του αγώνα είναι ο Ισπανός Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε. Εχει διευθύνει το ΑΠΟΕΛ – Ολυμπιακός 2-0 τον Δεκέμβριο του 2016.

Η μόνη ελληνική ομάδα που μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων, το Τσάμπιονς Λιγκ, είναι για τη σεζόν 2019-20 ο Ολυμπιακός.

Μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τον Αγιαξ, οι Πειραιώτες είναι πλέον οι μόνοι που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη φάση των ομίλων, εφόσον αποκλείσουν τη ρωσική Κράσνονταρ, την οποία υποδέχονται το βράδυ της Τετάρτης (21/8, 22:00) στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο πρώτο από τα δύο μεταξύ τους ματς για τη φάση των πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός έχει δεδομένη τη συμμετοχή του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ από τον προηγούμενο προκριματικό γύρο και την επικράτηση επί της Βικτόρια Πλζεν (στον δεύτερο προκριματικό), ωστόσο, κανείς δεν επαναπαύεται σε αυτό και άπαντες στο «στρατόπεδο» των Πειραιωτών στοχεύουν στο να επιστρέψουν στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων του κόσμου.

Σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια, είναι το «Γ. Καραϊσκάκης», ένα γήπεδο στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν ηττηθεί ποτέ σε επίπεδο προκριματικών.

Σε 10 ματς ο απολογισμός του είναι 8 νίκες και 2 ισοπαλίες (και για τις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ). Ακόμα, ο Ολυμπιακός παραμένει για οκτώ σερί ματς αήττητος ως γηπεδούχος στα Κύπελλα Ευρώπης (6 νίκες, 2 ισοπαλίες).

Η τελευταία εντός έδρας ήττα στην Ευρώπη σημειώθηκε από τη Γιουβέντους (0-2) το 2017-18, στο πλαίσιο της έκτης και τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ (μετείχαν επίσης Σπόρτινγκ και Μπαρτσελόνα).

Νίκησε στα τρία από τα τέσσερα

Είναι η τρίτη φορά στην ιστορία του Ολυμπιακού που θα βρει απέναντί του ομάδα από τη Ρωσία. Μάλιστα και στις δύο αυτές περιπτώσεις, τα ματς ήταν σε φάση νοκ-άουτ.

Το 1971, για τον πρώτο γύρο του τότε Κυπέλλου Κυπελλούχων, ηττήθηκε εντός έδρας από την Ντιναμό Μόσχας (0-2) και επικράτησε 2-1 στη Ρωσία, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό. Το 2011-12, απέναντι στη Ρουμπίν Καζάν και για τη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ, προκρίθηκε σημειώνοντας ισάριθμες νίκες (1-0 εντός και εκτός).

Στην Ντιναμό Μόσχας αγωνιζόταν κατά το παρελθόν (2014-15) ο Ματιέ Βαλμπουενά, με τον Γάλλο μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού να σκοράρει μάλιστα εναντίον της Κράσνονταρ (τον Αύγουστο του 2014). Ήταν και το πρώτο του γκολ στη θητεία του στη Ρωσία, στην οποία μέτρησε 29 συμμετοχές και 6 γκολ στον έναν χρόνο παρουσίας του.

Ο Βαλμπουενά, αναμένεται φυσικά να έχει κομβικό ρόλο και στον αγώνα της Τετάρτης. Μετά και την απουσία του Φορτούνη, που θα μείνει για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν εκτός πλάνων λόγω τραυματισμού, ο Βαλμπουενά κρίνεται απαραίτητος για την ομάδα και στο ματς με την Κράσνονταρ θα έχει ακόμα μία φορά τον ρόλο να δημιουργήσει παιχνίδι και επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία των Ρώσων.

Ολυμπιακός: Με τη γνωστή… συνταγή ο Μαρτίνς

Μαζί με τον Βαλμπουενά, λίγο πολύ γνωστά είναι και τα άλλα ονόματα που θα συνθέτουν το αρχικό σχήμα των Πειραιωτών.

Άλλωστε, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, έχει δείξει πως ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει ενώ γενικά εφόσον ένας παίκτης δεν βρίσκεται στο 100% των δυνατοτήτων του, δεν μπαίνει στην 11άδα.

Φάνηκε πέρσι με τον καλύτερο τρόπο και την περίπτωση Γκιλιέρμε. Από τη στιγμή που ο Βραζιλιάνος έφτασε στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας και βρήκε θέση στο αρχικό σχήμα, δεν ξαναβγήκε ποτέ.

Ο Σα καλείται λοιπόν να υπερασπιστεί την εστία της ελληνικής ομάδας σε ακόμα ένα ματς, ενώ την τετράδα της άμυνας θα πλαισιώνουν οι Ομάρ, Τσιμίκας (στα άκρα), Μεριά, Σεμέδο (στα στόπερ). Βέβαιη είναι η παρουσία του Γκιλιέρμε στον άξονα, με έναν εκ των Μπουχαλάκη, Καμαρά δίπλα του. Ο Βαλμπουενά θα έχει τον ρόλο του «οργανωτή», με τους Ποντένσε και Μασούρα στα άκρα της επίθεσης και τον Γκερέρο στην κορυφή.

Ο Ισπανός εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα στις επιλογές του Μαρτίνς από τη στιγμή που ο Ελ Αραμπί δεν κρίνεται απόλυτα έτοιμος. Ολοι οι παραπάνω παίκτες, μαζί με τον Ραντζέλοβιτς και τον Κούτρη, αποτελούν τον βασικό κορμό των 15 παικτών που έχει εμπιστοσύνη ο Πορτογάλος προπονητής στο πρώτο αυτό κομμάτι της σεζόν.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Σα – Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας – Γκιλιέρμε, Καμαρά (Μπουχαλάκης) – Ποντένσε, Βαλμπουενά, Μασούρας – Γκερέρο.

Κράσνονταρ:Σταθερά βήματα προόδου

Μόλις 11 χρόνια ιστορίας (ιδρύθηκε το 2008) μετράει η Κράσνονταρ και ήδη έχει φροντίσει να εδραιωθεί στη Ρωσία.

Από το 2014/15, όταν συμμετείχε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, έχει πέντε συμμετοχές σε φάση ομίλων (μαζί με φέτος, αφού δεδομένα θα λάβει μέρος στο Γιουρόπα Λιγκ).

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Σεργκέι Γκαλίτσκι είναι ιδιοκτήτης και πρόεδρος και στόχος φέτος, είναι φυσικά το μεγάλο βήμα και η συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην προηγούμενη φάση, έκανε άλλωστε τη μεγάλη έκπληξη και απέκλεισε την Πόρτο.

Όπως και ο Ολυμπιακός, έτσι και η Κράσνονταρ βλέπει την πρόκριση στη φάση των ομίλων να είναι πιο κοντά από ποτέ και με τη σειρά της θα εξαντλήσει τις πιθανότητες να βρεθεί ανάμεσα στα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης.

Σαν ομάδα, φέτος στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην επίθεση και αυτό θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί και στα διπλά ματς με τον Ολυμπιακό. Ο Μουράντ Μουσάεφ βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία από το 2018, έχοντας περάσει προηγουμένως από τα τμήματα υποδομής και συνήθως παρατάσσει την ομάδα του σε διάταξη 4-3-3.

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Σαφόνοφ – Πετρόφ, Μαρτίνοβιτς, Σπάχιτς, Ραμίρεζ – Καμπόλοφ, Καμπελά, Βιλένα – Σουλεϊμάνοφ, Ιγκνάτιεφ (Μπεργκ), Βάντερσον.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ