el
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ολυμπιακός vs Μακάμπι: Η πρώτη φορά του Σφαιρόπουλου

Πίνακας Περιεχομένων

Γέμισε αυτοπεποίθηση με τη νίκη στη Μόσχα ο Ολυμπιακός, που υποδέχεται για πρώτη φορά ως αντίπαλος τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, προπονητή της Μακάμπι.

Σε ιδανικό τάιμινγκ δείχνει να έρχεται η αναμέτρηση με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (1/11, 21:30) για τον Ολυμπιακό, καθώς έχει ανεβασμένο ηθικό μετά τη νίκη-έκπληξη στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ, που ήρθε πιο εύκολα απ’ όσο υποδηλώνει το τελικό σκορ (84-79).

Το αναπάντεχο αποτέλεσμα στη ρωσική πρωτεύουσα αναμένεται να «ζεστάνει» τον κόσμο των «ερυθρολεύκων» εν όψει του αγώνα με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Στο 2-3 το ρεκόρ του Ολυμπιακού μετά τον αγώνα της Τετάρτης ενώ η Μακάμπι έχει 3-2.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στο ΣΕΦ τον Έλληνα προπονητή, μετά την αποχώρησή του από τους Πειραιώτες το 2018. Στην 4ετή του θητεία, ο Ολυμπιακός κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Ελλάδας και έπαιξε σε ισάριθμους τελικούς στην Ευρωλίγκα.

Ο αγώνας στο ΣΕΦ θα είναι ο πρώτος από τους τέσσερις εκτός έδρας που έχει να δώσει στα επόμενα πέντε ματς η Μακάμπι, η οποία ηττήθηκε στα δύο πρώτα φετινά ματς που έδωσε ως φιλοξενούμενη και έπειτα σημείωσε τρεις σερί νίκες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ηρεμία και αυτοπεποίθηση έδωσε η νίκη στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ το βράδυ της Τετάρτης. Είναι μία νίκη που μπορεί να σημάνει τη μεγάλη αντεπίθεση του Ολυμπιακού στην υπερπροσπάθεια να πλασαριστεί στις οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Σύμφωνα με τα μπάτζετ που έχουν διαθέσει οι ομάδες φέτος, το επίπεδο έχει ανέβει συγκριτικά με πέρσι, ωστόσο, όπως αποδεικνύεται ξανά, όλοι είναι ικανοί να νικήσουν όλους στην καλή τους βραδιά. Εμφάνιση ανάλογη με αυτή της Μόσχας, θέλει να επαναλάβει και απέναντι στη Μακάμπι ο Ολυμπιακός, ο οποίος εκτός απροόπτου δεν θα έχει διαθέσιμο τον Κώστα Παπανικολάου.

Ο Κεστούτις Κεμζούρα περιμένει ανάλογη παρουσία από τον Μπράντον Πολ, ο οποίος αποκτήθηκε για να γίνει ένας από τους ηγέτες του Ολυμπιακού και στα δύο πιο πρόσφατα ματς έχει καταφέρει να δείξει δείγματα της αξίας του. Σημείωσε 16 πόντους με τη Χίμκι και 20 με την ΤΣΣΚΑ, δείχνοντας πως μπορεί να βοηθήσει τόσο με το σουτ εκτός, όσο και εντός ρακέτας.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μπράντον Πολ

«Περιμένουμε πολλά από εκείνον, γιατί είναι έμπειρος παίκτης και για αυτό είναι εδώ. Για να δίνει ενέργεια και να παίζει με τον τρόπο που έπαιξε σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κεμζούρα για τον Πολ, μετά τη νίκη στη Μόσχα.

Οι Τέιλορ Ρότσεστι (γκαρντ) και Ουίλι Ριντ (σέντερ) είναι τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού και ενδεχομένως να πάρουν στο ματς με τη Μακάμπι για πρώτη φορά χρόνο συμμετοχής.

Νοκ-άουτ από το ματς έχουν τεθεί οι Παπανικολάου και Κουζμίνσκας, ενώ αμφίβολοι με τις πιθανότητες υπέρ τους δίνονται Μιλουτίνοφ και Ρούμπιτ.

Ο Ριντ αποκτήθηκε για να δίνει βοήθειες στη θέση «5» στον Μιλουτίνοφ, κάτι που πλέον μεταφράζεται στη μετατόπιση του Ρούμπιτ στη φυσική του θέση (τεσσάρι) ενώ ο Ρότσεστι ουσιαστικά θα αντικαταστήσει τον Ουέιν Μπάλντγουιν, ο οποίος δεν έδειξε μέχρι στιγμής πως μπορεί να προσφέρει ούτε δημιουργικά, ούτε εκτελεστικά.

ΜΑΚΑΜΠΙ

Την πρώτη νίκη μακριά από το Τελ Αβίβ θα ψάξει η Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που ανέλαβε στα μισά της περασμένης περιόδου και αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής στο Ισραήλ για τη σεζόν 2018-19.

Στους ψηλούς στηρίζεται στη φετινή Μακάμπι ο Έλληνας προπονητής, με τον πρώην NBAερ, Ομρί Κάσπι (φόργουορντ), να επιστρέφει φέτος στην ομάδα μετά το 2008-09 και να αποτελεί ένα από τα βασικά γρανάζια της.

Αποτέλεσμα εικόνας για omri casspi maccabi

Συμπαραστάτες οι Ταρίκ Μπλακ (σέντερ) και Οθέλο Χάντερ (φόργουορντ/σέντερ) ενώ σε ό,τι αφορά την περιφέρεια, το μεγαλύτερο ατού της είναι ο Σκότι Ουίλμπεκιν.

Στη Μακάμπι αγωνίζεται και ο Τάιλερ Ντόρσι, που επέστρεψε φέτος από το ΝΒΑ. Ο Έλληνας διεθνής γκαρντ ήταν από τους πρωταγωνιστικές στο πιο πρόσφατο ματς πρωταθλήματος και τη νίκη επί της Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Στα θετικά εν όψει του αγώνα στο ΣΕΦ το γεγονός πως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό αγωνιστικό πρόβλημα και μπορεί να υπολογίζει σε άπαντες.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Για 10η φορά, μετά το 2000, θα αναμετρηθούν Ολυμπιακός και Μακάμπι επί ελληνικού εδάφους, με την ελληνική ομάδα να έχει διπλάσιες νίκες σε αυτό το διάστημα (6-3).

Την περσινή σεζόν ο Ολυμπιακός επικράτησε στο ΣΕΦ με 88-80 ενώ στο Ισραήλ ηττήθηκε με 65-64. Και οι δύο αναμετρήσεις αφορούσαν την κανονική περίοδο της Ευρωλίγκα.

Σε σύνολο 19 αγώνων, ο Ολυμπιακός προηγείται με 10-9 στις νίκες.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ