el
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ολυμπιακός vs Μπάγερν: Η τελευταία ευκαιρία

Η ήττα από την Αλμπα «βύθισε» τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία και ουσιαστικά στην αναμέτρηση της Παρασκευής (17/01, 20:30), υποδεχόμενος την Μπάγερν Μονάχου, παίζει το τελευταίο του χαρτί για να μπει ξανά στη διεκδίκηση μίας θέσης στην πρώτη 8άδα.

Στο 7-12 το σερί νικών/ηττών των «ερυθρολεύκων» στην Ευρωλίγκα και πλέον στα 15 ματς που απομένουν θα πρέπει να κάνουν την υπέρβαση για να καταφέρουν να προκριθούν στην επόμενη φάση. Στο 6-13 αντίστοιχα το ρεκόρ των Βαυαρών, που την προηγούμενη αγωνιστική γνώρισαν την ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η επιστροφή του Γιώργου Μπαρτζώκα στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού δεν συνδυάστηκε με κάτι θετικό.

Σίγουρα, μετά από μόλις δύο προπονήσεις ο Ελληνας τεχνικός ήταν απίθανο να αλλάξει πολλά πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας, κάτι που παραδέχθηκε και ο εκ των αρχηγών Γιώργος Πρίντεζης, κορυφαίος για την ελληνική ομάδα στην αναμέτρηση με την Αλμπα: «Είναι πολύ δύσκολο για έναν προπονητή να βάλει τη φιλοσοφία του μόνο με δύο προπονήσεις, ειδικά για τον κόουτς Μπαρτζώκα, ο οποίος μπορεί να βάλει πολλά πράγματα στο παιχνίδι μιας ομάδας».

Σχετικά με τις ελπίδες που υπάρχουν για τα πλέι οφ, αλλά και το ματς με τους Βαυαρούς, ο διεθνής φόργουορντ υποστήριξε: «Δεν θέλω να πιστεύω με τίποτα ότι θα παίζω χωρίς κίνητρο. Θεωρώ ότι έχουμε κάποιες πιθανότητες και πρέπει να δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν επιτρέπεται και δεν δικαιούμαστε να βλέπουμε το τέλος. Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη ομάδα. Το παιχνίδι στο Μόναχο το χάσαμε με έναν σχεδόν ίδιο τρόπο. Το ελέγχαμε, ήμασταν μπροστά αλλά τελικά κάναμε ανόητα λάθη και χάσαμε. Πρέπει να είμαστε πολύ πιο συγκεντρωμένοι».

Georgios Printezis - Olympiacos Piraeus - EB19

Παρελθόν και τυπικά αποτελεί από την Τετάρτη (15/01) ο Ουίλ Τσέρι, με τον Αμερικανό γκαρντ να πληρώνει το επεισόδιο που είχε με τον Ουέιντ Μπόλντγουιν και τον ίδιο να υποστηρίζει: «Υπήρχε ιστορία εδώ κι ένα μήνα, πριν συμβεί το περιστατικό μεταξύ μας. Όλοι στην ομάδα ήξεραν το πόσο επαγγελματίας είμαι. Επρεπε να γίνει κάτι, γιατί δεν γινόταν να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Αν είχαν μιλήσει οι Ελληνες, ίσως και να μην έφευγα».

Σε αγωνιστικό επίπεδο τώρα, δεν καταγράφονται προβλήματα για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος ενδεχομένως να δώσει στον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο χρόνο συμμετοχής. Ο 23χρονος φόργουορντ επέστρεψε από δανεισμό μετά τις αποχωρήσεις των Κέβιν Πάντερ, Ουίλ Τσέρι και Ουίλ Ριντ, που ήρθαν να προστεθούν σε εκείνες των Ιθαν Χαπ (δανεικός) και Μιντάουγκας Κουζμίνσκας.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ

Την πέμπτη διαδοχική ήττα στην Ευρωλίγκα γνώρισε την προηγούμενη αγωνιστική η Μπάγερν Μονάχου, με 98-83 από τον Παναθηναϊκό. Αυτό είναι μάλιστα το χειρότερο φετινό της σερί.

Το πρόγραμμα που έχει να βγάλει τις επόμενες έξι αγωνιστικές (με Ολυμπιακό, Μακάμπι, Αρμάνι, Βιλερμπάν, Βαλένθια, Εφές), σε συνάρτηση με τις εκτός έδρας επιδόσεις της (1 νίκη, 8 ήττες), καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο να προλάβει να πλασαριστεί στην 8άδα.

Players FC Bayern Munich - EB19

Η παρουσία των Βλάντιμιρ Λούσιτς (φόργουορντ) και Γκρεγκ Μονρό (σέντερ) στην αναμέτρηση του ΣΕΦ αναμένεται να σταθεί ακόμα μία φορά καθοριστική, με τους δύο παίκτες να αποτελούν βαρόμετρο για τους Βαυαρούς. Σημαντικές λύσεις ερχόμενος κυρίως από τον πάγκο δίνει ο Μάοντο Λο (γκαρντ), ο οποίος είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση στην πρώτη αναμέτρηση απέναντι στον Ολυμπιακό.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, έχασε την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό και παραμένει αμφίβολος ο Γερμανός γκαρντ Νιχάντ Τζέντοβιτς.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου, η Μπάγερν Μονάχου σημείωσε την πρώτη νίκη της επί του Ολυμπιακού (85-82) σε επίπεδο Ευρωλίγκα.

Είχαν προηγηθεί τέσσερα ματς και οι «ερυθρόλευκοι» μετρούσαν το απόλυτο νικών. Στα δύο ματς που έχουν διεξαχθεί στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 88-83 τον Οκτώβριο του 2013 και με 89-69 τον Μάρτιο του 2019.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ