el
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός vs Μπασάκσεχιρ: Βάζει τη σφραγίδα του στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ένα βήμα πιο κοντά στην παρουσία του στα πλέι οφ της κορυφαίας διοργάνωσης συλλόγων βρίσκεται ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη του στην Τουρκία επί της Μπασακσεχίρ (1-0), στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τον τρίτο προκριματικό γύρο. Η ελληνική ομάδα, καλείται να διαχειριστεί το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και να «σφραγίσει» την παρουσία της στον τελευταίο προκριματικό γύρο, όπου θα κριθεί και η παρουσία στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Παρά τη νίκη στο πρώτο ματς, κανείς στην ομάδα του Ολυμπιακού δεν «κάθεται» πάνω στο αποτέλεσμα. Στον επαναληπτικό της Τρίτης (13/08, 21:30) στο Καραϊσκάκη, ζητούμενο δεν είναι μόνο η νίκη, αλλά και μία καλή εμφάνιση. Πρώτος από όλους, ο προπονητής των Πειραιωτών, Πέδρο Μαρτίνς, δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος από κάποια κομμάτια του αγώνα και φρόντισε από την πρώτη στιγμή να το τονίσει στους παίκτες.

Η καλύτερη συμπεριφορά στην επίθεση, τόσο στο δημιουργικό κομμάτι όσο και το εκτελεστικό, είναι κάτι που περιμένει να δει βελτίωση ο Πορτογάλος προπονητής στον επαναληπτικό της Τρίτης. Οι «ερυθρόλευκοι» κρατούν από τον αγώνα της Τουρκίας το σκορ, αλλά και την πολύ καλή συμπεριφορά τόσο ομαδικά όσο και ατομικά, με το μεγαλύτερο μερίδιο να πηγαίνουν σε Ζοσέ Σα και Ρούμπεν Σεμέδο.

«Καμπανάκι» σε Κούτρη, σκέψεις για πάγκο σε Ποντένσε

Η τετράδα της άμυνας, μαζί με τον Σα, δείχνει να μην αλλάζει με τίποτα και για κανέναν λόγο αυτή την εποχή. Αλλωστε, ο Πορτογάλος με τον Τυνήσιο κεντρικό έχουν δείξει να συνεργάζονται πολύ καλά στα δύο ματς που έχουν αγωνιστεί μαζί, ενώ σίγουρη πρέπει να θεωρείται και η συμμετοχή των Ομάρ και Τσιμίκα στα άκρα.

Image result for Τσικίμας

Ο Τσικίμας άλλωστε με τις εμφανίσεις του έχει καταφέρει να θεωρείται ο βασικός αριστερός μπακ σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν και δείχνει να έχει σαφές προβάδισμα αντί του Λεονάρντο Κούτρη. Ο διεθνής μπακ μάλιστα στο πρώτο ματς δεν ήταν διαθέσιμος, με τον Μαρτίνς να κρούει έτσι το «καμπανάκι» για τη μέτρια εικόνα του στις προπονήσεις.

Μία σκέψη από τον Μαρτίνς εν όψει του επαναληπτικού και λόγω της όχι και τόσο καλής παρουσίας του, είναι να μην βρεθεί στο αρχικό σχήμα ο Ποντένσε. Ο παίκτης με το νο 10 πλέον στη φανέλα του Ολυμπιακού, δεν έχει προσφέρει όσα θα περίμενε ο συμπατριώτης του σε αυτά τα πρώτα ματς των προκριματικών ενώ αντιμετωπίζει και πρόβλημα τραυματισμού.  

Ο Σέρβος εξτρέμ Ραντέλοβιτς, που έχει δείξει μεγάλη θέληση και όρεξη στα δύο ματς που χρησιμοποιήθηκε (με την Πλζεν) είναι ο παίκτης που διεκδικεί τη θέση του Ποντένσε. Δεδομένη είναι η θέση στην 11άδα του Μασούρα, που έχει καταφέρει να γίνει βασικότατο στέλεχος και του Βαλμπουενά, ενώ Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκης στα αμυντικά χαφ έχουν δέσει άψογα. Ο Καμαρά είναι παίκτης βέβαια που έχει επίσης θέση στην 11άδα και εκτιμάται πως στο άμεσο μέλλον θα πάρει τη θέση του έλληνα μέσου στο αρχικό σχήμα. Στην επίθεση, ακόμα μία φορά θα πάρει την ευκαιρία του ο Γκερέρο, από τον οποίο φέτος ο Μαρτίνς ζητάει να παίζει περισσότερο μέσα στην περιοχή.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Σα – Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας – Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης (Καμαρά) – Ποντένσε (Ραντέλοβιτς), Βαλμπουενά, Μασούρας – Γκερέρο. 

Πλάνα χωρίς Καχβετσί ο Οκάν


Στην αναμέτρηση της Τουρκίας, φάνηκε με τον καλύτερο τρόπο το κενό στην επίθεση που υπήρχε από τα τελευταία φιλικά προετοιμασίας. Παρότι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησε καταστάσεις, δεν τελείωσε τις φάσεις, με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι στο 90’ από τον Βίστσα. Με τη σειρά του, ο προπονητής των Τούρκων, Μπουρούκ Οκάν, περιμένει περισσότερα πράγματα στην επίθεση ενώ δεν μπορεί να υπολογίζει για τον επαναληπτικό στον κεντρικό μέσο Καχβετσί που αποβλήθηκε στον πρώτο αγώνα.

Ο 22χρονος Νιγηριανός, Ουκετσούνκου, που είχε περάσει σαν αλλαγή, είναι ο επικρατέστερος να πάρει τη θέση του στο αρχικό σχήμα.

Image result for Ρομπίνιο Μπασακσεχίρ



Πιθανή 11άδα (4-4-2): Γκιουνόκ – Καϊσάρα, Σεντζού, Βιέρα, Κλισί – Βίστσα, Τεκτεμίρ, Ουκετσούνκου, Ρομπίνιο – Γκούλμπατσεν, Κριβελί.

*** Ο νικητής της σειράς θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ μία εκ των Πόρτο ή Κράσνονταρ. Οποιος από Μπασακσεχίρ ή λυμπιακό αποκλειστεί σε αυτή τη φάση ή στα πλέι οφ, περνάει απευθείας στους ομίλους τους Γιουρόπα Λιγκ.

*** Μία πρόκριση και ένας αποκλεισμός σε φάση νοκ-άουτ από Τούρκους μετράει ο Ολυμπιακός. Είναι η πρώτη φορά που θα έχει τον επαναληπτικό στην έδρα του. 


*** Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Σκωτσέζος Μπόμπι Μάντεν. Είχε διευθύνει πέρσι το Μίλαν – Ολυμπιακός 3-1. 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ