el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός vs Παναθηναϊκός: Κομβικό ντέρμπι στο ΣΕΦ

Το δεύτερο ντέρμπι αιωνίων της χρονιάς διεξάγεται την Τρίτη (3/3, 21:00) στο ΣΕΦ, με τον ανεβασμένο Ολυμπιακό να υποδέχεται τον προβληματικό, εσχάτως, Παναθηναϊκό. Διαβάστε τα δεδομένα του αγώνα.

Με οκτώ ματς να απομένουν και τα βαθμολογικά περιθώρια να είναι στενά, ο Ολυμπιακός (11-15) ψάχνει τη νίκη που θα τον διατηρήσει «ζωντανό» στη μάχη για την 8άδα.

Την πρώτη από τις τέσσερις νίκες που θα του δώσουν το εισιτήριο για τα πλέι οφ, σύμφωνα με τον Ρικ Πιτίνο, θέλει από τη μεριά του ο Παναθηναϊκός (14-12).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Διαιτητικά λάθη (όπως αναγνώρισε η Ευρωλίγκα στη φάση με τις 3 βολές του Ουίλμπεκιν) και έλλειψη καθαρού μυαλού, στοίχισαν στον Ολυμπιακό στην ήττα με 71-70 από τη Μακάμπι στο Ισραήλ.

Υπήρχαν και θετικά στοιχεία, αφού έδειξαν πως μπορούν να δώσουν σημαντικές βοήθειες οι νεοαποκτηθέντες ΜακΚίσικ και Μπάικς, για μία ομάδα που έχει δείξει τρομερή βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Nikola Milutinov - Olympiacos Piraeus - EB19

Τα προβλήματα δεν λείπουν ακόμα μία φορά για τον Ελληνα προπονητή. Ο Νικόλα Μιλουτίνοφ (10.3 π., 8.2 ριμπ. μ.ό.), που έλειψε από την αναμέτρηση με τη Μακάμπι, θα χάσει και το ντέρμπι λόγω τραυματισμού. Εκτός πλάνων παραμένουν οι Βασίλης Σπανούλης (11.3 πόντοι, 4.6 ασίστ μ.ό.) και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Για τον Ολυμπιακό ακολουθούν τα ματς με Εφές (εκτός), Αρμάνι (εκτός), Ρεάλ (εντός), Ερυθρό Αστέρα (εντός), Χίμκι (εκτός), Φενέρ (εκτός), Μπαρτσελόνα (εντός).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δεν κατάφερε εκτός από κάποια διαστήματα να βάλει δύσκολα στη Ρεάλ και ηττήθηκε στη Μαδρίτη με 96-78. Οι «πράσινοι» μπορεί να είχαν καλύτερο ποσοστό στα τρίποντα και τις βολές, υστέρησαν όμως σε ριμπάουντ (21 έναντι 24), κλεψίματα (1 έναντι 8) και τελικές πάσες (14 έναντι 24).

Ηταν η δεύτερη κολλητή ήττα και τέταρτη στις πέντε πιο πρόσφατες αγωνιστικές για τον Παναθηναϊκό, που έχασε την επαφή του με την πρώτη 4άδα. Αυτό που προέχει βέβαια είναι η πρόκριση και στο ΣΕΦ θα ζητήσει τη νίκη ψυχολογίας εν όψει της συνέχειας, αφού το δύσκολο πρόγραμμα συνεχίζεται.

Panathinaikos OPAP Athens celebrates - EB19

Δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα για τον Ρικ Πιτίνο, ο οποίος έθεσε εκτός ομάδας για τα δύο επόμενα ματς τον Νίκο Παππά. Η βελτίωση στην άμυνα είναι και ένα από τα ζητούμενα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Για τον Παναθηναϊκό ακολουθούν τα ματς με ΤΣΣΚΑ (εντός), Φενέρ (εκτός), Αλμπα (εκτός), Χίμκι (εντός), Εφές (εκτός), Μακάμπι (εντός), Μπασκόνια (εκτός).

TA ΣΤΑΤΙΣΤΙΚA

  • Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι ο μόνος παίκτης με διψήφιο αριθμό πόντων από όσους είναι διαθέσιμοι από πλευράς Ολυμπιακού. Πέντε παίκτες που σκοράρουν πάνω από 10 πόντους μ.ό. υπάρχουν στον Παναθηναϊκό (Τόμας, Καλάθης, Φριντέτ, Ράις, Παπαπέτρου).
  • Ο Ταϊρίς Ράις έχει αγωνιστεί σε όλα τα ματς του Παναθηναϊκού ερχόμενος από τον πάγκο. Στο ματς του πρώτου γύρου πραγματοποίησε ρεκόρ καριέρας (41 πόντοι, 8/16 τρίποντα). Στα 13 πιο πρόσφατα που εκτέλεσε βολές, αστόχησε μόλις σε μία (44/45).
  • Ο Σάσα Βεζένκοφ σκόραρε από τουλάχιστον 1 τρίποντο στα 9 από τα 10 τελευταία του παιχνίδια.
  • Οκτώ ασίστ μακριά από τη δεύτερη θέση και τον Δημήτρη Διαμαντίδη (1.255) βρίσκεται ο Νικ Καλάθης (1.248). Κορυφαίος πασέρ στην ιστορία της Ευρωλίγκα είναι ο Βασίλης Σπανούλης (1.516).
  • Ο Τζίμερ Φριντέτ έχει ευστοχήσει στις 33 τελευταίες βολές που εκτέλεσε.
  • Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ηττηθεί σε 3 κολλητά ματς φέτος. Για πέμπτη φορά πηγαίνει σε ματς προερχόμενος από δύο σερί ήττες.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Σε επίπεδο Ευρωλίγκας, από το 2002 και μετά, έχουν αναμετρηθεί συνολικά 12 φορές, με τις νίκες μοιρασμένες (6-6).

Με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό, το ρεκόρ είναι 4-1 υπέρ των «ερυθρολεύκων», που πέρσι (4/1/19) επικράτησαν εύκολα με 79-65.

Στον πρώτο γύρο φέτος, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 99-93 στην παράταση.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ