el
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός vs Φενέρμπαχτσε: Οκτάδα και ρεκόρ Σπανούλη

Τη νίκη, που θα τον επαναφέρει στο δρόμο για την κατάκτηση μίας θέσης στην πρώτη 8άδα της βαθμολογίας θα επιδιώξει ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε (02/01, 21:00) στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα.

Πρόσωπο του αγώνα ο Βασίλης Σπανούλης, που χρειάζεται 10 πόντους για να περάσει στην πρώτη θέση των σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Τη νίκη, για τον ίδιο λόγο θέλει και η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που φέτος αποτελεί μία από τις απογοητεύσεις της διοργάνωσης. Στο 6-10 το ρεκόρ νικών/ηττών του Ολυμπιακού και στο 5-11 της Φενέρμπαχτσε μέχρι στιγμής. Στο 4-4 το ρεκόρ Σπανούλη Vs Ομπράντοβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η επιστροφή στις νίκες είναι το ζητούμενο για την ελληνική ομάδα. Οι Πειραιώτες θέλουν να εκκινήσουν με το δεξί στη νέα χρονιά και να αφήσουν το… προβληματικό για πολλούς λόγους 2019 στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Αλλωστε, στην έδρα τους έχουν καταφέρει να παρουσιαστούν πιο ανταγωνιστικοί, έχοντας κατακτήσει ως γηπεδούχοι τις τέσσερις από τις συνολικά έξι νίκες τους τη φετινή διοργάνωση.

Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα δεν μπορεί να είναι άλλο από τον Βασίλη Σπανούλη. Ο διεθνής γκαρντ σημείωσε μόλις 2 πόντους στην ήττα από την Μπαρτσελόνα (80-90) και πλέον απέχει ακόμα 10 από το να περάσει στην πρώτη θέση των σκόρερ, ξεπερνώντας τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο (4.152).

Αξίζει παράλληλα να υπενθυμιστεί πως ο Σπανούλης είναι και ο ρέκορντμαν σε ασίστ (1.475) αλλά και ελεύθερες βολές (1.078 εύστοχες) στην Ευρωλίγκα αλλά και ο πολυτιμότερος παίκτης συνολικά (3.927 Index rating).

Έχασε το τελευταίο και παραμένει αμφίβολος, με τις πιθανότητες όμως υπέρ του, ο Νικόλα Μιλουτίνοφ. Ο 25χρονος σέντερ αποτελεί το βαρόμετρο της ομάδας φέτος, μαζί με τον Γιώργο Πρίντεζη στις θέσεις των ψηλών. Αμφίβολη ακόμα καθίσταται η συμμετοχή του Αντώνη Κόνιαρη, ο οποίος ήταν κλινήρης (χτύπημα στο άνω χείλος).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Πάνω που έδειχνε να ξυπνά αγωνιστικά, ένα σερί τεσσάρων ηττών, με πιο πρόσφατη την εντός έδρας αναμέτρηση με τη Βαλένθια (98-100), ήρθε να βυθίσει ξανά στη βαθμολογία την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Οι τρεις τελευταίες ήττες έχουν έρθει μάλιστα με διαφορά τριών ή λιγότερων πόντων, με τους Τούρκους να έχουν χάσει πολλά ματς στις λεπτομέρειες και το πρόβλημα στο να διαχειριστούν το υπέρ τους αποτέλεσμα, να είναι εμφανές.

Άξιο αναφοράς, το γεγονός πως ως φιλοξενούμενη έχει δώσει επτά ματς και έχει σημειώσει μόλις μία νίκη (στο Βιλερμπάν). Εχει ηττηθεί κατά σειρά από: Ρεάλ, Ερυθρό Αστέρα, Αρμάνι, Μακάμπι, ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκό.

Ο Νάντο Ντε Κολό είναι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά στη φετινή Φενέρ (19.2 πόντοι, 2.9 ασίστ) και ακολουθούν στον τομέα του σκοραρίσματος οι Ντέρικ Ουίλιαμς (11.6 πόντοι, 4.5 ριμπάουντ) και Κώστας Σλούκας (11.1 πόντοι, 6.3 ασίστ).

Ο Έλληνας διεθνής πλέι μέικερ χαρακτήρισε στο μεταξύ ως τη χειρότερη χρονιά της ζωής του το 2019, καθώς: «Η απώλεια του πατέρα μου, πριν από έξι μήνες, ήταν κάτι καταστροφικό, που άφησε πίσω ένα κενό που δεν αναπληρώνεται. Ήταν ένας πραγματικός ζωντανός ήρωας για μένα και το καταλαβαίνω όλο και περισσότερο λόγω της απουσίας του».

Νάντο Ντε Κολό και Κώστας Σλούκας, αξίζει τέλος να σημειωθεί πως δεν έχουν χάσει βολή στη φετινή διοργάνωση με 38/38 και 32/32 αντίστοιχα.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Οριακά υπέρ του Ολυμπιακού είναι τόσο η συνολική παράδοση (10 νίκες και 9 ήττες από το 2000) όσο και η εντός έδρας (5 νίκες, 4 ήττες) απέναντι στη Φενέρμπαχτσε.

Την περσινή σεζόν, για την κανονική περίοδο, η ομάδα της Τουρκίας σημείωσε ισάριθμες νίκες στα δύο ματς με τους «ερυθρόλευκους» επικρατώντας 73-72 στο ΣΕΦ, με κορυφαίο τον Κώστα Σλούκα με 20 πόντους, και στην Τουρκία 90-75.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ