el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο θρύλος της «Κυρίας με το μουστάκι» που έγραψε ιστορία στο Blackjack!

Μια διαφορετική και ενδιαφέρουσα ιστορία είναι αυτή που αφορά σε έναν από τους πιο διάσημους dealer και παίκτη του blackjack την εποχή της Άγριας Δύσης. Αν οι περισσότεροι φαντάζεστε πως πρόκειται για κάποιον άντρα, πέσατε έξω καθώς στην πραγματικότητα ο λόγος γίνεται για μια γυναίκα με το όνομα Eleanor Dumont.

Φημολογείται ότι γεννήθηκε στην Νέα Ορλεάνη περίπου το 1829 με το όνομα Simone Jules. Πολλοί υποστηρίζουν ότι κατάγεται από την Γαλλία. Μετακόμισε στην Αμερική όταν ήταν ακόμα νεαρή κυρία. Παρότι, αργότερα στη ζωή της, η Eleanor Dumont, ήταν αναγνωρίσιμη από το μουστάκι της, στα νιάτα της υπήρξε εξαιρετικά όμορφη.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, όταν έφτασε στο San Francisco το 1849, άρχισε να εργάζεται ως dealer καρτών στο Bella Union Hotel. Έκεί έγινε γνωστή για την ομορφιά της αλλά και για την ακεραιότητά της όταν μοίραζε χαρτιά στα διάφορα παιχνίδια.

Αν και τα κατάφερνε μια χαρά στο San Francisco, γνωρίζοντας πώς να χειριστεί τους αγενείς πελάτες, επέλεξε να περιπλανηθεί μετακομίζοντας από τόπο σε τόπο.

Απέκτησε αρκετά χρήματα ως dealer blackjack και αποφάσισε να εγκατασταθεί στην Nevada της California όπου η σοφιστικέ εμφάνιση της, έφερε ταραχή στους κατοίκους της πόλης της εξόρυξης.

Ενώ στο San Francisco ήταν γνωστή με το όνομα Simone Jules, όταν πήγε στο ξενοδοχείο Fepps της Nevada, ήταν η ίδια που έκλεισε δωμάτιο στο όνομα Eleanor Dumont.

Εκεί, έχοντας ήδη αποκτήσει εμπειρία στο blackjack, αποφάσισε να ανοίξει τη δική της λέσχη στην οδό Broad με το όνομα «Vingt-en-un», που σημαίνει 21 στα γαλλικά.

Εκτός από τον εαυτό της, δεν επιτρεπόταν η είσοδος σε γυναίκες αλλά μόνο σε καλοδιατηρημένους άντρες οι οποίοι την θαύμαζαν για την ομορφιά της, αν και η ίδια τους κρατούσε όλους σε απόσταση. Στη συνέχεια συνεργάστηκε επιχειρηματικά με τον έμπειρο παίκτη Dave Tobin και άνοιξαν το Dumont’s Place που γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Όταν η εξόρυξη χρυσού σταμάτησε στη Nevada, έφυγε έχοντας ακόμα μεγαλύτερα όνειρα.

Στην πόλη Carson, η Dumont αγόρασε ένα ράντσο και μερικά ζώα. Εκεί συνάντησε τον Jack McKnight, έναν γοητευτικό άντρα που της συστήθηκε ως ζωέμπορας και τον ερωτεύτηκε. Στην πραγματικότητα, όμως ήταν ένας απατεώνας που της πήρε τα χρήματα και έφυγε.

Τα χρόνια περνούσανε και το περίφημο μουστάκι άρχισε να μεγαλώνει.

Η γοητεία που ασκούσε η Dumont στους άντρες άρχισε να εξασθενεί αλλά οι ικανότητές της στο blackjack παρέμεναν και είχε καταφέρει να “ισοπεδώσει” στο παιχνίδι πολλούς σκληρούς άνδρες της εποχής.

Εκείνη την περίοδο ήταν που σε μια παρτίδα ένας μεθυσμένος ανθρακωρύχος την αποκάλεσε «Madame Mustache» και το ψευδώνυμο επικράτησε.

Η Dumont έμεινε στην ιστορία με το προσβλητικό ψευδώνυμο «Η κυρία με το μουστάκι» γιατί ήταν πάρα πολύ δύσκολο η ανδροκρατούμενη κοινωνία εκείνης της εποχής να αποδεχθεί μια τόσο δυναμική γυναίκα σαν αυτήν. Μια γυναίκα τυχοδιώκτρια, μια γυναίκα που δεν φοβόταν τις αλλαγές και τις προκλήσεις, μια γυναίκα μόνη περιτριγυρισμένη από άνδρες σε τραπέζια blackjack, που είχε κερδίσει με το σπαθί της τον σεβασμό αλλά και την θέση της στην ιστορία.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ