el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο τίτλος περνάει από το «Ολντ Τράφορντ»

Δύο ημέρες πριν κλείσει τα 46 του χρόνια, ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ θα βρει για 12η φορά ως αντίπαλο τη Λίβερπουλ με τα χρώματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πρώτη ως προπονητής. Ο Νορβηγός – σκόρερ 3 τερμάτων ως παίκτης της Μάντσεστερ στα ντέρμπι με τους «ρεντς» –  επανέφερε το επιθετικό πνεύμα και την ηρεμία στην ομάδα, αναλαμβάνοντας αντί του Ζοσέ Μουρίνιο.

Μάλιστα, η απόλυση του Πορτογάλου είχε έρθει αμέσως μετά το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ για το Κύπελλο (ήττα με 3-1), που διεξήχθη στις 16 Δεκεμβρίου. Εντεκα νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, είναι  συνολικός απολογισμός του Σόλσκιερ στην τεχνική ηγεσία των «κόκκινων διαβόλων».

Η 4άδα και η εξασφάλιση της πρόκρισης στο ερχόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι ο ρεαλιστικός στόχος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε αντίθεση με τη μεγάλη της αντίπαλο, που μπορεί να βλέπει τίτλο μετά από πολλά χρόνια. Αυτή τη στιγμή ισοβαθμεί με τη Μάντσεστερ Σίτι, έχει όμως ένα ματς λιγότερο. Με θετικό αποτέλεσμα την Κυριακή (24/02/2019, 16:05) στο «Ολντ Τράφορντ» περνάει ξανά μόνη πρώτη και αποκτά ξανά το ψυχολογικό πλεονέκτημα στη «μάχη» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Αγγλίας, για πρώτη φορά μετά το 1989-90 και πρώτη φορά από τη δημιουργία της Πρέμιερ Λιγκ.

Η παράδοση είναι υπέρ της Μάντσεστερ σε επίπεδο πρωταθλήματος, με εντός έδρας απολογισμό 43 νίκες έναντι 26 της Λίβερπουλ και 16 ισοπαλίες.

ΠΑΟΚ – Αρης: Βήμα τίτλου στο ντέρμπι

Ολα δείχνουν πως ο χρόνος κυλά αντίστροφα για την επιστροφή του ΠΑΟΚ ως πρωταθλητή, για τρίτη φορά στην Ιστορία του και πρώτη μετά τη σεζόν 1984-85. Βρίσκεται με εννέα βαθμούς μπροστά στην βαθμολογία, εννέα αγωνιστικές πριν το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Ζητούμενο για τον «δικέφαλο» του Βορρά είναι τουλάχιστον να διατηρήσει αυτή τη διαφορά και να κάνει ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα για τον τίτλο. Υψηλές βλέψεις, παρότι νεοφώτιστος, έχει ο συντοπίτης Αρης, που βλέπει 5άδα και πιθανή συμμετοχή στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ (θα εξαρτηθεί από το Κύπελλο).

Το ντέρμπι της Κυριακής (24/02/2019, 19:30) στο γήπεδο της Τούμπας είναι το δεύτερο φετινό μεταξύ τους, στην ίδια έδρα. Ειχαν αναμετρηθεί τον Σεπτέμβριο, για το Κύπελλο (1-1) ενώ στην αναμέτρηση πρωταθλήματος του πρώτου γύρου, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1. Και στα δύο αυτά ματς φέτος, από πλευράς Αρη σκόραρε ο Ματέο Γκαρσία. Πέλκας (1) και Πρίγιοβιτς (2), οι σκόρερ για τον ΠΑΟΚ.

Το 2010 ήταν η τελευταία φορά που ο Αρης πανηγύρισε νίκη στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα. Εκτοτε και σε 3 ματς, ο «δικέφαλος» του Βορρά έχει απολογισμό 2 νίκες και 1 ισοπαλία.

Σεβίλλη – Μπαρτσελόνα: Και αυτός το… βιολί του

Μεγάλη σε έκταση νίκη (6-1) σημείωσε η Μπαρτσελόνα την τελευταία φορά που αντιμετώπισε τη Σεβίλλη, στο τέλος του περασμένου μήνα, για το θεσμό του Κυπέλλου Ισπανίας και ως γηπεδούχος. Ματς, στο οποίο συνεχίστηκε η παράδοση που θέλει τον Λιονέλ Μέσι να σκοράρει απέναντι στην ομάδα της Ανδαλουσίας. Ο Αργεντινός διαμόρφωσε το τελικό σκορ και βρήκε ξανά δίχτυα απέναντι στη Σεβίλλη στην καριέρα του. Τριάντα τρία γκολ έχει πλέον σημειώσει ο Μέσι απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα, τα περισσότερα από κάθε άλλο αντίπαλο. Την πρώτη 5άδα των ομάδων που σκοράρει περισσότερο ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, συνθέτουν οι: Ατλέτικο Μαδρίτης (28 γκολ), Βαλένθια (27 γκολ), Ρεάλ Μαδρίτης (26 γκολ) και Αθλέτικ Μπιλμπάο (24 γκολ).

Στο πρώτο ματς για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου, η Σεβίλλη είχε επικρατήσει ως γηπεδούχος 2-0, μία αναμέτρηση που δεν είχε χρησιμοποιηθεί από πλευράς Καταλανών ο Μέσι, αλλά και αρκετοί ακόμα βασικοί παίκτες. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για το Σεβίλλη στην έδρα της απέναντι στην Μπαρτσελόνα από το 2015 και μία από τις 8 συνολικά που έχει πανηγυρίσει από το 1994 έως σήμερα. Ο εντός έδρας απολογισμός της στο διάστημα αυτό απέναντι στους Καταλανούς είναι 8 νίκες, 7 ισοπαλίες και 14 ήττες.

Σεβίλλη και Μπαρτσελόνα θα αναμετρηθούν το Σάββατο το απόγευμα (23/02/2019, 17:15) στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», έδρα που χρησιμοποιεί η πρώτη από το 1958.

Φιορεντίνα – Ιντερ: Δυσκολίες στο «Αρτέμιο Φράνκι»

Το 1991 είναι η χρονιά που μετονομάζεται το γήπεδο της Φιορεντίνα σε «Αρτέμιο Φράνκι», παίρνοντας το όνομα του πρώην προέδρου της ΟΥΕΦΑ και της Ιταλικής Ομοσπονδίας, ο οποίος είχε καταγωγή από την Φλωρεντία. Επτά χρόνια νωρίτερα, το 1984, είχε σημειωθεί το ρεκόρ προσέλευσης στο γήπεδο, το οποίο εκείνη την περίοδο ονομαζόταν ως «Κομουνάλε».

Το ρεκόρ σημειώθηκε στην αναμέτρηση με αντίπαλο την Ιντερ (στις 25/11/1984), ομάδα που αντιμετωπίζει και την Κυριακή το βράδυ (24/02/2019, 21:30) για τη Serie A. Σύμμαχος για την ομάδα της Φλωρεντίας εν όψει του μεταξύ τους ματς είναι η πρόσφατη παράδοση, αφού από το 2011-12 έως και σήμερα μετράει 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα ως γηπεδούχος.

Η Φιορεντίνα παραμένει αήττητη στις υποχρεώσεις της στο 2019, με 4 νίκες και 3 ισοπαλίες απολογισμό σε όλες τις διοργανώσεις και «μάχεται» για το Ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος. Η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο στόχος για την Ιντερ, που έχει απομακρυνθεί εδώ και καιρό από τη μάχη για τη διεκδίκηση του τίτλου.

Μονακό – Λυών: Την κόκκινη… στο τσεπάκι

Η επιστροφή του Λεονάρντο Ζαρντίμ στην τεχνική ηγεσία της Μονακό επανέφερε την ηρεμία στις τάξεις της ομάδας, αφού μαζί με τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν την περίοδο του Ιανουαρίου και τα αγωνιστικά προβλήματα που ξεπεράστηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό, η ομάδα έχει αλλάξει πρόσωπο, αποδίδει πολύ καλύτερα και κυρίως , αρχίζει να απομακρύνεται από τις θέσεις του υποβιβασμού. Αυτή την αγωνιστική θέλει να κάνει ακόμα ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, υποδεχόμενη τη Λυών το βράδυ της Κυριακής. (24/02/2019, 22:00).

Αξιοσημείωτο στατιστικό εν όψει του ματς, το γεγονός πως στα τρία πιο πρόσφατα ματς πρωταθλήματος μεταξύ Μονακό – Λυών στην έδρα της πρώτης, η γηπεδούχος τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες. Σε δύο περιπτώσεις δέχθηκε αποβολή παίκτη της πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και σε ακόμα μία στο δεύτερο 45λεπτο. Οι δύο τώρα από αυτές τις αποβολές ήρθαν με απευθείας κόκκινη κάρτα και η άλλη με δύο κίτρινες.

Εκατοντάδες στοιχηματικές αγορές για όλη την αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου, στη Novibet! 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ