el
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παναθηναϊκός vs Ζενίτ: Η νίκη επιτακτική ανάγκη

Οι δυο σερί ήττες σε συνάρτηση με το πολύ δύσκολο πρόγραμμα, καθιστούν επιτακτική ανάγκη τη νίκη για τον Παναθηναϊκό στην αναμέτρηση με τη Ζενίτ στο ΟΑΚΑ (07/02, 21:30).

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο ηττήθηκε σε Βαλένθια και Βελιγράδι, με συνέπεια όχι μόνο να απομακρυνθεί αρκετά από την πρώτη 4άδα αλλά και να βάλει σε διαπραγμάτευση, πλέον, την πρόκρισή του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Στο 13-10 έπεσε το ρεκόρ των «πράσινων», στο 7-16 το αντίστοιχο της Ζενίτ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Εχασε το ματς μέσα από τα χέρια του την Τετάρτη από τον Ερυθρό Αστέρα (78-73)!

Το σκορ έξι λεπτά πριν το τέλος ήταν 55-65, ωστόσο από εκεί και μετά τίποτα δεν λειτούργησε σωστά, τόσο στην επίθεση, που είναι το φετινό «όπλο» του Παναθηναϊκού (88.7 π.), όσο και στην άμυνα, παρότι είχε εξουδετερωθεί πλήρως ο Λορέντσο Μπράουν (0 π., 0/9 σουτ), πρώτος σκόρερ των Σέρβων!

Ο Κέβιν Πάντερ και ο Στράτος Περπέρογλου ήταν οι παίκτες που «πλήγωσαν» τον «εξάστερο», που είχε σε πολύ κακή βραδιά τον Νικ Καλάθη. Ο διεθνής πλέι μέικερ πραγματοποίησε τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση, έχοντας 0/7 τρίποντα ενώ σε ρηχά… νερά κινήθηκε και σε ό,τι αφορά το δημιουργικό κομμάτι.

Ioannis Papapetrou - Panathinaikos OPAP Athens - EB19

Στην ήττα συνετέλεσε και η απουσία του Ιωάννη Παπαπέτρου στο δεύτερο ημίχρονο. Ο διεθνής φόργουορντ αντιμετωπίζει πρόβλημα στη μέση (λουμπάγκο) και η συμμετοχή του στην αναμέτρηση με τη Ζενίτ καθίσταται αμφίβολη.

Μετά τη Ζενίτ, ο Παναθηναϊκός (τρεις σερί νίκες στο ΟΑΚΑ) έχει να βγάλει εις πέρας έναν ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα, αντιμετωπίζοντας κατά σειρά Μπαρτσελόνα (εντός), Ρεάλ Μαδρίτης (εκτός), Ολυμπιακό (εκτός), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (εντός) και Φενέρμπαχτσε (εκτός)!

ΖΕΝΙΤ

Την τελευταία θέση της κατάταξης μοιράζεται με την Μπάγερν Μονάχου η Ζενίτ. Υπενθυμίζεται πως είναι η παρθενική της συμμετοχή στη διοργάνωση και στόχος της είναι να αποκτήσει κυρίως εμπειρίες.

Πρόκειται, βέβαια, για μία ομάδα που μπορεί να κάνει ζημιές όταν υποτιμηθεί και είναι κάτι που έχει αποδείξει αρκετές φορές φέτος: οι 4 από τις 7 συνολικά νίκες της έχουν έρθει στις έδρες των Ολυμπιακού, Ζαλγκίρις, Φενέρμπαχτσε και Χίμκι!

Austin Hollins - Zenit St Petersburg - EB19

Η Ζενίτ στηρίζεται κυρίως στους ψηλούς, προεξάρχοντος του πολύπειρου Μεξικανού σέντερ Γκουστάβο Αγιόν (12.4 πόντοι μ.ό., 5.3 ριμπάουντ μ.ό.), είναι όμως η ομάδα με τη δεύτερη χειρότερη επίθεση στη διοργάνωση (74.5 μ.ό.).

Παραμένουν εκτός πλάνων οι σημαντικότατοι Ματέους Πονίτκα (φόργουορντ, 9.7 πόντοι, 4.6 ριμπάουντ μ.ο.), Αλεξ Ρένφρο (γκαρντ, 6.3 πόντοι, 4.8 ασίστ μ.ο.) και Κόλτον Αϊβερσον (σέντερ, 5.2 πόντοι, 4.8 ριμπάουντ μ.ο.).

Ο τελευταίος ήταν ο μοναδικός παίκτης της Ζενίτ που είχε χρησιμοποιηθεί σε όλα τα ματς έως και τον τραυματισμό του στις αρχές του μήνα.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

  • Ο Καναδός γκαρντ Αντι Ράουτινς είναι ο μοναδικός παίκτης του Παναθηναϊκού που δεν έχει σκοράρει στη φετινή Ευρωλίγκα, έχοντας χρησιμοποιηθεί σε 4 ματς (21’17’’).
  • Ο Οστιν Χόλινς σημείωσε τουλάχιστον από 1 τρίποντο στα 9 από τα 10 τελευταία. Πρώτος σε ποσοστό από το 3ποντο για τους Ρώσους είναι ο φόργουορντ Τιμ Αμπρομάιτις (25/58, 43,1%).
  • Ο Ταϊρίς Ράις ευστόχησε στις 35 τελευταίες βολές που επιχείρησε και ο Τζίμερ Φριντέτ στις 26.
  • Ο Τζίμερ Φριντέτ σκόραρε τουλάχιστον από 1 τρίποντο στα 13 από τα 14 τελευταία του παιχνίδια.
  • Ο Ντεσόν Τόμας έβαλε διψήφιο αριθμό πόντων στα 15 από τα 16 τελευταία του παιχνίδια.
  • Ο Νικ Καλάθης είναι ο παίκτης με τα περισσότερα λεπτά στη φετινή διοργάνωση (756:29). Ο διεθνής πλέι μέικερ, που είναι και πρώτος σε ασίστ (9.4 μ.ο.) έχει βρεθεί στο αρχικό σχήμα και στα 23 ματς που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός.
  • Ο Γκουστάβο Αγιόν είναι ο παίκτης με το καλύτερο ποσοστό στις προσπάθειες 2 πόντων (116/195, 59,49%). Από πλευράς Παναθηναϊκού πρώτος σε ποσοστό και πέμπτος συνολικά είναι ο Νικ Καλάθης (96/188, 51,06%).

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η αναμέτρηση του πρώτου γύρου, όπου ο Παναθηναϊκός επικράτησε στη Ρωσία με 89-79, είναι η μοναδική της ιστορίας τους σε επίπεδο Ευρωλίγκα.

Πρώτος σκόρερ για την ελληνική ομάδα ήταν ο Τζίμερ Φριντέτ, έχοντας 22 πόντους, με 5/6 δίποντα, 2/8 τρίποντα και 6/6 βολές, ενώ ο Νικ Καλάθης είχε μοιράσει 15 ασίστ.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ