el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παναθηναϊκός vs Μπαρτσελόνα: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Πρόγραμμα-φωτιά έχει να βγάλει έως τις 13 Μαρτίου, αρχής γενομένης από τη φιλοξενία της Μπαρτσελόνα την Παρασκευή (21/2, 21:30). Διαβάστε όλα τα δεδομένα.

Με ρεκόρ 14-10, δεν φαίνεται να βρίσκεται σε κίνδυνο η συμμετοχή του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Μετά την Μπαρτσελόνα, όμως, παίζει στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ (24/2), στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό (3/3), στο ΟΑΚΑ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (5/3) και στην Κωνσταντινούπολη με τη Φενέρμπαχτσε (13/3).

Τα αποτελέσματα που θα φέρει σε αυτό το διάστημα ο «εξάστερος» θα κρίνουν τα πάντα, σχετικά με τη θέση που θα καταλάβει στην κατάταξη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Να αξιοποιήσει ακόμα μία φορά τον παράγοντα έδρα και να πάρει τη νίκη που θα του επιτρέψει αφενός να κάνει ένα σημαντικό βήμα για να «κλειδώσει» όσο το δυνατόν νωρίτερα μία θέση στην 8άδα, αλλά και να διατηρήσει ακέραιες τις πιθανότητές του για πλασάρισμα στην 4άδα, θέλει ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν της Ζενίτ (96-81) στο τελευταίο χρονικά ματς για τη διοργάνωση, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από δύο διαδοχικές εκτός έδρας ήττες, από Βαλένθια και Ερυθρό Αστέρα. Ηταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη στο ΟΑΚΑ, μετά από εκείνες κόντρα σε Μπάγερν (98-83), Ζαλγκίρις (96-94) και Βιλερμπάν (100-88).

Panathinaikos OPAP Athens celebrates - EB19

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παναθηναϊκός παραμένει η ομάδα με τον υψηλότερο μέσο όρο πόντων (89.0) στη φετινή διοργάνωση, έχοντας πρώτους σκόρερ τους Ντεσόν Τόμας (14.5 μ.ό.), Τζίμερ Φριντέτ (13.7 μ.ό.) και Νικ Καλάθη (13.4 μ.ό.). Από την άλλη, βέβαια, έχει μόλις τη 16η άμυνα (στις 18), με παθητικό 86.6 πόντους ανά ματς.

Στο τελευταίο της ματς για την ελληνική Α1, η ομάδα του Ρικ Πιτίνο παρουσίασε προβληματική εικόνα, παρά τη νίκη με 88-81 επί του Αρη, στη Θεσσαλονίκη.

Εκτός πλάνων εν όψει Μπάρτσα έχει τεθεί ο Τζέικομπ Ουάιλι, αντίθετα ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους οι Ντεσόν Τόμας και Αντι Ράουτινς.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ομάδα με χαρακτήρα και μεγάλη ποιότητα παικτών είναι η Μπαρτσελόνα. Το επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο στα δύο πιο πρόσφατα ματς στην Ευρωλίγκα και τις δύσκολες νίκες κόντρα σε Βαλένθια (77-76, εκτός) και Μιλάνο (84-80, εντός).

Νίκολα Μίροτιτς και Μάλκομ Ντιλέινι αποδείχθηκαν καθοριστικοί με την παρουσία τους σε αυτές τις νίκες, με τον Ισπανό να έχει 26 πόντους (3/6 τρίποντα) και τον Αμερικανό στη νίκη επί των Ιταλών να τελειώνει το ματς επίσης με 26 και 6/9 τρίποντα.

Malcolm Delaney - FC Barcelona - EB19

Πλέον έφτασε τις πέντε σερί νίκες και με ρεκόρ 18-6 μοιράζεται την 3η θέση με τη Ρεάλ. Τα τρία σερί εκτός έδρας ματς που έχει να δώσει (με Παναθηναϊκό, ΤΣΣΚΑ και Αλμπα) θα ξεκαθαρίσουν πολλά για τις ελπίδες της για την πρώτη θέση, αφού έπειτα θα έχει να δώσει τα 5 από τα 7 ματς που απομένουν στο γήπεδό της.

Η Μπάρτσα, πάντως, έρχεται από την αποτυχία στο Final-8 του εγχώριου Κυπέλλου, όπου αποκλείστηκε στον προημιτελικό από τη Βαλένθια, με 82-78.

Ο Τόμας Ερτέλ που έχασε μεγάλο μέρος της σεζόν λόγω τραυματισμού χτύπησε εκ νέου στον αστράγαλο και αποτελεί το μοναδικό αγωνιστικό πρόβλημα για τον Σβέτισλαβ Πέσιτς.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

  • Ο Ταϊρίς Ράις ευστόχησε στις 39 τελευταίες βολές που επιχείρησε και ο Τζίμερ Φριντέτ στις 28. Ο Ράις σκόραρε τουλάχιστον 1 τρίποντο στα 6 από τα 7 τελευταία του ματς.
  • Ο Νικ Καλάθης, πρώτος σε ασίστ στη διοργάνωση (9.4 μ.ό.), μοίρασε από τουλάχιστον 5 στα 20 από τα 21 τελευταία του παιχνίδια.
  • Ο Ντεσόν Τόμας σκόραρε διψήφιο αριθμό πόντων στα 8 τελευταία του ματς και στα 16 από τα 17 πιο πρόσφατα. Στα 5 τελευταία σκόραρε τουλάχιστον 1 τρίποντο.
  • Σε 4 φετινά ματς ο Παναθηναϊκός έχει ξεπεράσει τους 100 πόντους. Η μόνη ομάδα με περισσότερες «κατοστάρες» είναι η Εφές (5).
  • Διψήφιο αριθμό πόντων στις 26 από τις 27 τελευταίες του εμφανίσεις σημείωσε ο Νίκολα Μίροτιτς.
  • Ο Κάιλ Κούριτς σημείωσε από 1 τουλάχιστον τρίποντο στις 8 από τις 9 τελευταίες του εμφανίσεις.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Ο Παναθηναϊκός μετρά 4 σερί εντός έδρας νίκες κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Την έχει υποδεχθεί 16 φορές και οι νίκες είναι 9-7.

Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 98-86, κυριαρχώντας στα ριμπάουντ (39-26) και σουτάροντας πολύ καλά από την περιφέρεια (13/32 τρίποντα).

Αποτέλεσμα εικόνας για barcelona pao euroleague

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ