el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παναθηναϊκός vs ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Θέλει να αλλάξει το μομέντουμ

Οι απανωτές ήττες από Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακό, έχουν πληγώσει τον Παναθηναϊκό, που βλέπει να κινδυνεύει ακόμα και η θέση του στην 8άδα. Απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (5/3, 21:00) θέλει να αλλάξει αυτό το αρνητικό μομέντουμ.

Με ρεκόρ 14-13 η ομάδα του Ρικ Πιτίνο εξακολουθεί να κρατά την τύχη στα χέρια της, αναφορικά με τη θέση της στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, ωστόσο τόσο η εικόνα της ομάδας όσο και το βαρύ πρόγραμμα, έχουν φέρει πολλά σύννεφα πάνω από το ΟΑΚΑ.

Οι Ρώσοι του Δημήτρη Ιτούδη, από την άλλη πλευρά, δίνουν τη δική τους μάχη για να αποκτήσουν πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Με ρεκόρ 18-9, η ΤΣΣΚΑ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 5η θέση της κατάταξης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το 1/20 τρίποντα, χειρότερη επίδοση της ιστορίας του στη διοργάνωση, καθώς και τα χαμένα ριμπάουντ στην τελική περίοδο, συνετέλεσαν στην ήττα (81-78) από τον Ολυμπιακό, το βράδυ της Τρίτης, στο ΣΕΦ.

Ηταν η τρίτη συνεχόμενη για τους «πράσινους» και πέμπτη στην τελευταία εξάδα παιχνιδιών τους, με μοναδική νίκη σε αυτό το διάστημα το 96-81 επί της Ζενίτ (7/2).

Κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, ο Παναθηναϊκός καλείται να πάρει μια νίκη ψυχολογίας και ουσίας, εν όψει μάλιστα του δύσκολου προγράμματος που έχει να βγάλει έως το φινάλε.

Janis Strelnieks - CSKA Moscow - EB19

«Πριν 2500 χρόνια, γιορτάσαμε την επική μάχη των Θερμοπυλών από τους Σπαρτιάτες. Δίνουμε τα εύσημα στους αντιπάλους μας για την νίκη τους σήμερα, αλλά είναι ώρα με το δύσκολο πρόγραμμα να παίξουμε όπως οι Σπαρτιάτες. Η ιστορία μας διδάσκει πολλά μαθήματα. Είναι ώρα…», σχολίασε στο twitter ο Πιτίνο.

Ο Παναθηναϊκός, παρά την κακή του φόρμα, παραμένει η ομάδα με το καλύτερο επιθετικό ρεκόρ στη διοργάνωση, ενώ βρίσκεται στην 3η θέση στο PIR (σύστημα αξιολόγησης), κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν τα εφόδια για να δείξει πολύ καλύτερο πρόσωπο και να πάρει αποτελέσματα.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, με τον Νίκο Παππά (4.4 π. μ.ό.) να παραμένει εκτός πλάνων, έπειτα από απόφαση του Πιτίνο.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

Με ρεκόρ 18-9 διεκδικεί το πλασάρισμα στην πρώτη 4άδα, έχοντας μπροστά της την τέταρτη Μακάμπι (18-8). Στα τελευταία πέντε παιχνίδια της, έχει νικήσει μόνο τον Ερυθρό Αστέρα (86-81 εκτός) και τη Ζενίτ (86-78 εντός).

Η κάτοχος του τίτλου παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της από αγωνιστική σε αγωνιστική και είναι ομάδα που εξαρτάται σε πολύ μεγάλο ποσοστό από την παρουσία του πρώην «πράσινου» Μάικ Τζέιμς.

Mike James - CSKA Moscow - EB19

Νέα αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Δημήτρη Ιτούδη ο οποίος ανέφερε ότι «θα είναι ένα παιχνίδι ενέργειας, την οποία και πρέπει να ματσάρουμε. Ο Παναθηναϊκός έρχεται από τρεις σερί ήττες, κυνηγάει μια θέση στα πλέι οφ και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο, αλλά αν είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε και να έχουμε ενέργεια, τότε όλα θα είναι καλά».

Η ΤΣΣΚΑ ηττήθηκε με κάτω τα χέρια στην τελευταία της επίσκεψη στην Ελλάδα (72-59 από τον Ολυμπιακό, 6/2), μετρά πάντως 7 νίκες στα 10 πιο πρόσφατα παιχνίδια της.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

  • Ο Παναθηναϊκός διαθέτει την καλύτερη επίθεση (2.326 πόντοι) αλλά και τη δεύτερη χειρότερη άμυνα (2.297 πόντοι) στη διοργάνωση. Οι τρεις σερί ήττες αποτελούν στο μεταξύ το χειρότερο φετινό του σερί.
  • Στα 5 από τα 6 πιο πρόσφατα ματς, ο Μάικ Τζέιμς σημείωσε τουλάχιστον από 20 πόντους. Από τα 27 ματς φέτος, μόλις σε 1 δεν είχε διψήφιο αριθμό πόντων. Στα 6 τελευταία πετυχαίνει τουλάχιστον από 2 τρίποντα σε κάθε αγώνα.
  • Ο μόνος παίκτης που έχει βρεθεί στην αρχική 5άδα και στα 27 φετινά ματς της ΤΣΣΚΑ είναι ο Νικίτα Κουρμπάνοφ. Ο 34χρονος φόργουορντ είναι ο παίκτης των Ρώσων με το καλύτερο ποσοστό στα τρίποντα (28/61, 45,9%).
  • Ο Κάιλ Χάινς παίρνει 2.37 επιθετικά ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Είναι η τέταρτη καλύτερη επίδοση φέτος συνολικά στην Ευρωλίγκα.
  • Νικ Καλάθης και Ντεσόν Τόμας, είναι οι δύο πρώτοι παίκτες σε χρόνο συμμετοχής στη φετινή Ευρωλίγκα. Ο Ελληνας πλέι μέικερ έχει αγωνιστεί σε 872:01 λεπτά και ο Τόμας σε 806:28.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Με την επικράτηση στον πρώτο γύρο (106-102 στην παράταση) ο Παναθηναϊκός τρέχει ένα μίνι σερί τριών νικών απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ως γηπεδούχος και σε σύνολο 14 αγώνων από το 2000, προηγείται με 8-6 στις νίκες.

Ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας υπερτερεί σε νίκες, με 18 έναντι 16 της ελληνικής ομάδας.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ