el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πρέμιερ Λιγκ 2019-20: Οι 15 μεταγραφές που έκαναν πάταγο

Το καλοκαιρινό μεταγραφικό παράθυρο έκλεισε στις 8/8, σε ακόμη μία καινοτομία της αγγλικής λίγκας, η οποία για δεύτερη σερί σεζόν ολοκληρώνει τον κύκλο των μεταγραφών πριν την πρώτη σέντρα.

Με αφορμή λοιπόν την έναρξη της νέας σεζόν στην Αγγλία, αξιολογούμε και καταγράφουμε τις 15 μεταγραφές που ξεχώρισαν!

15. Φιλίπ Γκμπαμέν (Εβερτον)

Η Έβερτον μετά την πώληση του Γκεγέ στην Παρί βγήκε στην αγορά για αντικαταστάτη και κατέληξε σε έναν παίκτη που πολύ σύντομα θα κάνει τους φίλους των «ζαχαρωτών» να ξεχάσουν το «μηχανάκι» από τη Σενεγάλη.

Image result for Φιλίπ Γκμπαμίν

Ο Γκμπαμέν αποτελεί μία επιλογή, που δείχνει πόσο καλά δουλεύει πλέον η Έβερτον, καθώς απέκτησε έναν παίκτη σε εξαιρετική ηλικία (23 ετών), με τρομερές δυνατότητες και δυνατή μεταπωλητική αξία πληρώνοντας 25 εκατ. ευρώ.

Ο Ιβοριανός άσος ήταν από τους καλύτερους αμυντικούς χαφ του γερμανικού πρωταθλήματος και είχαν ασχοληθεί μαζί του οι κορυφαίοι σύλλογοι της Μπουντεσλίγκα. Τελικά, όπως ήταν αναμενόμενο έκανε πολύ γρήγορα το άλμα στην Πρέμιερ, κατευθείαν από τη Μάιντς, έχοντας σε μία τριετία με τα «ερυθρόλευκα» 86 συμμετοχές, τρία γκολ και τέσσερις ασίστ.

Συγκριτικά με τον Γκεγέ, είναι πολύ πιο ψηλός (1,86 μ.), πιο δυνατός και κυρίως πιο κοντρολαρισμένος. Μπορεί να βοηθήσει περισσότερο στο build up, έχει πιο σίγουρη πάσα και ασφαλώς υπερτερεί στο ψηλό παιχνίδι.

Ο Κλοπ τον προόριζε για στόπερ και ήθελε να τον πάρει από τη Μάιντς στη Λίβερπουλ. Τελικά, ο Γκμπαμέν κατέληξε στην άλλη πλευρά της πόλης για να παίξει στην αγαπημένη του θέση, αυτή του αμυντικού χαφ.

14. Ράιαν Σεσενιόν (Τότεναμ)

Στο φινάλε των μεταγραφών η Τότεναμ απέκτησε από τη Φούλαμ τον Σεσενιόν, με τη συμφωνία να ανέρχεται στα 27 εκατ. ευρώ.

Image result for Ράιαν Σεσενιόν

Ο πιτσιρικάς πρώην άσος των «Cottagers» θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Πρόπερσι σε ηλικία μόλις 17 ετών ήταν από τους βασικούς λόγους που η Φούλαμ ανέβηκε στην Πρέμιερ γράφοντας 16 γκολ και 8 ασίστ στην Τσάμπιονσιπ.

Πέρυσι δεν ήταν το ίδιο παραγωγικός στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, ωστόσο αποτελεί μία εξαιρετική επένδυση από τα «σπιρούνια» καθώς είναι εν δυνάμει παίκτης της εθνικής Αγγλίας και μπορεί να βοηθήσει σε περισσότερες από μία θέσεις παίζοντας τόσο ως εξτρέμ, όσο και ως μπακ.

13. Ζοάο Κανσέλο (Μάντσεστερ Σίτι)

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δίνει τεράστια έμφαση στη θέση των μπακ και ήταν αδύνατον να μην πάρει έναν ακόμη κορυφαίο ακραίο αμυντικό.

Image result for Ζοάο Κανσέλο

Παρότι λοιπόν η Σίτι έχει στις τάξεις της τον Κάιλ Γουόκερ, έδωσε πάνω από 30 εκατ. ευρώ στη Γιουβέντους και ως αντάλλαγμα τον Ντανίλο για να αποκτήσει τον διεθνή Πορτογάλο Ζοάο Κανσέλο.

Ο Πεπ είναι μεγάλος θαυμαστής του 25χρονου άσου, ο οποίος ωστόσο θα πρέπει να παλέψει πολύ για να πάρει τη θέση του Γουόκερ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Σίτι έχει πλέον δύο δεξιά μπακ παγκόσμιας κλάσης.

12. Αλεξ Ιγουόμπι (Εβερτον)

Στο deadline η Εβερτον έβαλε το κερασάκι με τον πρώην εξτρέμ της Άρσεναλ. Το deal ξεπέρασε τα 30 εκατ. ευρώ, με την ομάδα του Μάρκο Σίλβα να προσθέτει στο δυναμικό της έναν ακραίο μεσοεπιθετικό δοκιμασμένο στο κορυφαίο επίπεδο.

Image result for Αλεξ Ιγουόμπι

Ο Ιγουόμπι δεν φημίζεται για την εκτελεστική του δεινότητα, παρόλα αυτά είναι εξαιρετικός δημιουργός, τρέχει άριστα την μπάλα στην γραμμή και φυσικά κορυφαίο του προσόν είναι η ταχύτητα.

Πέρυσι σε 35 συμμετοχές με τους «κανονιέρηδες» στην Πρέμιερ είχε 3 γκολ και 7 ασίστ.

11. Ισμαΐλα Σαρ (Γουότφορντ)

Η Γουότφορντ έκανε τη μεταγραφική έκπληξη λίγες ώρες πριν κλείσει το παράθυρο αποκτώντας από τη Ρεν τον 21χρονο Σενεγαλέζο εξτρέμ.

Image result for Ισμαΐλα Σαρ

Ο Σαρ εντυπωσίασε την περσινή σεζόν καθώς σε 44 συμμετοχές στη Ligue 1 και στο Γιουρόπα Λιγκ σημείωσε 12 γκολ και μοίρασε 10 ασίστ. Επίσης ήταν αυτός που πέτυχε το καθοριστικό πέμπτο πέναλτι στον τελικό κυπέλλου με την Παρί, για να κατακτήσει η Ρεν τον πρώτο τίτλο της ύστερα από 58 χρόνια!

Η μεταγραφή του άγγιξε τα 30 εκατ. ευρώ, ποσό-ρεκόρ για τις «σφήκες», οι οποίες έβαλαν στη μηχανή τους έναν κλασάτο ακραίο μεσοεπιθετικό με σπουδαία προοπτική.

10. Μόιζε Κεν (Εβερτον)

Η Έβερτον φιλοδοξεί να ανέβει επίπεδο και αυτό μαρτυρούν κινήσεις όπως η προσθήκη του πιο υποσχόμενου νεαρού επιθετικού του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Image result for Μόιζε Κεν

Ο Μόιζε Κεν γεννήθηκε στο Βερτσέλι και διατηρεί καταγωγή από την Ακτή Ελεφαντοστού. Είναι μόλις 19 ετών και έχει ήδη τρεις συμμετοχές στην εθνική Ιταλίας. Είναι δυνατός, ταχύς και σε πολλούς θυμίζει τον Ρομέλου Λουκάκου. Πέρυσι πρόλαβε και σκόραρε 6 φορές σε 13 εμφανίσεις με τη Γιουβέντους στη Serie A.

Η μεταγραφή του μπορεί να φτάσει τα 40 εκατ. ευρώ μαζί με τους ειδικούς όρους που έχουν συμπεριληφθεί στη συμφωνία. Αποτελεί το μεγαλύτερο μεταγραφικό στοίχημα των «ζαχαρωτών» διότι τους έλειπε ένας καλός γκολτζής (από πίσω θα έρχονται Κάλβερτ-Λιούιν και Τοσούν).

Αν ο Κεν δώσει το εύκολο γκολ τότε η Εβερτον ίσως αμφισβητήσει το big 6.

9. Σεμπαστιάν Αλέ (Γουέστ Χαμ)

Άλλη μία ομάδα που ψώνισε από τη γερμανική αγορά κάνοντας μάλιστα ρεκόρ συλλόγου σε κόστος μεταγραφής είναι η Γουέστ Χαμ. Τα «σφυριά» πλήρωσαν 40 εκατ. ευρώ στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, όμως πέτυχαν διάνα αποκτώντας τον Σεμπαστιάν Αλέ. Έναν φορ κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της Πρέμιερ Λιγκ.

Image result for Σεμπαστιάν Αλέ

Επιβλητικός, εργατικός, συμμετοχικός και καλός εκτελεστής μέσα στο κουτί. Ο 25χρονος Γάλλος έχει εξελιχθεί εντυπωσιακά την τελευταία διετία και πλέον αξίζει μία κλήση και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας.

Πέρυσι με την Άιντραχτ, ο Αλέ οργίασε αφού σε 39 συμμετοχές σε Μπουντεσλίγκα και Γιουρόπα Λιγκ σημείωσε 20 γκολ και μοίρασε 12 ασίστ (!) έχοντας δίπλα του τον νυν φορ της Ρεάλ, Γιόβιτς, και τον Ρέμπιτς. 

8. Τζιοβάνι Λο Σέλσο (Τότεναμ)

Η Τότεναμ γνωρίζει πως αυτό το καλοκαίρι είναι πολύ πιθανό να χάσει τον Κρίστιαν Ερικσεν, επομένως έψαχνε μέχρι την τελευταία στιγμή των μεταγραφών έναν παίκτη που θα αναπληρώσει τον Δανό μαέστρο.

Αρχικά φαίνεται πως έγινε προσπάθεια για τον Πάουλο Ντιμπάλα, τελικά όμως στα «σπιρούνια» κατέληξαν στον δανεισμό του Τζιοβάνι Λο Σέλσο, σε μία πολύ πιο έξυπνη κίνηση.

Image result for Τζιοβάνι Λο Σέλσο

Η αποστολή του Αργεντινού μεσοεπιθετικού κρίνεται «επικίνδυνη», διότι ο Ερικσεν από το 2013 που πάτησε το πόδι του στην Πρέμιερ είναι ο μοναδικός παίκτης μετά τον Μπέκαμ που μοιράζει τουλάχιστον 10 ασίστ επί τέσσερις σερί σεζόν! Ο Δανός είναι ανθεκτικός ποδοσφαιριστής, επί Ποκετίνο έπαιζε σταθερά 35+ ματς και ήταν ο καλύτερος σκόρερ της Πρέμιερ με σουτ εκτός περιοχής εκτελώντας και με τα δύο πόδια.

Ο Λο Σέλσο δεν είναι το ίδιο καλός εκτελεστής όσο ο Έρικσεν, ούτε περνάει 2-3 πάσες κλειδιά ανά αγώνα, υπερτερεί όμως στην ντρίμπλα, καθώς επιτυγχάνει κατά μέσο όρο 1,5 τον αγώνα, ενώ ο Έρικσεν κάνει κάτω από μία. Επίσης τρέχει καλύτερα την μπάλα από τον Δανό και είναι σαφέστατα πιο χρήσιμος στο αμυντικό κομμάτι αφού επιχειρεί τα διπλάσια τάκλιν έναντι του Ερικσεν.

Πέρυσι ήταν ο κορυφαίος σκόρερ της Μπέτις στην Πριμέρα με 9 γκολ (μοίρασε και 5 ασίστ) και πρώτος στα κερδισμένα φάουλ (67). Είναι 23 ετών, έχει πολύ μεγάλα περιθώρια εξέλιξης και στα χέρια του Ποκετίνο αναμένεται να εκτοξευτεί.

7. Ζοέλιντον (Νιούκαστλ)

Ο Ράφα Μπενίτεθ εκλιπαρούσε πέρυσι για μεταγραφές και τελικά η διοίκηση της Νιούκαστλ αποφάσισε επιτέλους να κάνει σοβαρές επενδύσεις τώρα που έχει προπονητή τον Στιβ Μπρους…

Image result for Ζοέλιντον

Ολίγον οξύμωρο η αλήθεια είναι, ωστόσο οι «καρακάξες» στο πρόσωπο του Ζοέλιντον ευελπιστούν ότι βρήκαν τον δικό τους Φιρμίνο, δεδομένου ότι και αυτός προέρχεται από τη Χόφενχαϊμ, η οποία έχει έμπειρο μάτι στη βραζιλιάνικη αγορά.

Ο 22χρονος στράικερ ήρθε στο «Στ. Τζέιμς Παρκ» έναντι 44 εκατ. ευρώ, κόστος που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Ζοέλιντον είναι κλασικό «9άρι» και όχι περιφερειακός τύπου Φιρμίνο και δεν είναι τυχαίο ότι πήρε το Νο.9 στη Νιούκαστλ. Τα σωματικά του προσόντα είναι εντυπωσιακά και έχει όλα τα εχέγγυα να γίνει ο μελλοντικός στράικερ της εθνικής Βραζιλίας. Βασικά, είναι ακριβός ο φορ-θωρηκτό που λείπει τόσα χρόνια από την κορυφή της «σελεσάο». 

Ακόμη δεν φημίζεται για την εκτελεστική του δεινότητα, ωστόσο έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να βελτιωθεί σε αυτό το κομμάτι. Με τη δύναμή του πάντως και την επαρκέστατη τεχνική του ανοίγει χώρους και διαδρόμους για τους συμπαίκτες του κάνοντας όλους όσους παίζουν δίπλα του καλύτερους.

Πέρυσι στη Χόφενχαϊμ είχε σε 28 συμμετοχές 7 γκολ και ισάριθμες ασίστ, ενώ κατέγραψε και πέντε συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ, με ένα τέρμα και μία τελική πάσα.

6. Ααρον Γουάν-Μπισάκα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Θεωρείται από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ του αγγλικού ποδοσφαίρου. Η Γιουνάιτεντ πρόσφερε 55 εκατ. ευρώ στην Κρίσταλ Πάλας για να τον αποκτήσει. Ο Γουάν Μπισάκα είχε πέρυσι μία γεμάτη σεζόν στην Πρέμιερ με 35 εμφανίσεις και τρεις ασίστ.

Image result for Ααρον Γουάν-Μπισάκα

Ταχυδυναμικός δεξιός μπακ, είναι από τους κορυφαίους αμυντικούς στο Νησί στο ένας εναντίον ενός. Αν βελτιώσει και τις προωθήσεις του τότε η Γιουνάιτεντ θα μπορεί να ισχυρίζεται ότι βρήκε τον δικό της Αλεξάντερ-Αρνολντ.

Στην προετοιμασία των «κόκκινων διαβόλων» άφησε άριστες εντυπώσεις και είναι θέμα χρόνου να περάσει και το κατώφλι της εθνικής, αφού ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ σκοπεύει να τον καλέσει μέχρι το τέλος του έτους.

5. Τανγκί Εντομπελέ (Τότεναμ)

Η Τότεναμ έπειτα από 1,5 χρόνο χωρίς καμία αγορά ποδοσφαιριστή επιτέλους τάραξε τα μεταγραφικά νερά αποκτώντας τον Τανγκί Εντομπελέ από τη Λυών έναντι 60 εκατ. ευρώ.

Image result for Τανγκί Εντομπελέ

Πέρυσι ο διεθνής Γάλλος χαφ πραγματοποίησε γεμάτη σεζόν με οχτώ συμμετοχές και δύο γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ και 32 συμμετοχές στη Ligue 1, με ένα τέρμα και 7 ασίστ!

Ο πρόεδρος της Λυών, Ζαν-Μισέλ Ολάς περιγράφοντας τον Εντομπελέ είπε πως είναι ο νέος Εσιέν. Ο πρώην προπονητής του, Μπρούνο Ζενεσιό ισχυρίστηκε πως μπορεί να γίνει ο νέος Πολ Πογκμπά, ενώ δεν λείπουν και οι συγκρίσεις με τον Ν’Γκολό Καντέ.

Ο Ποκετίνο βέβαια ψάχνει στο πρόσωπο του Εντομπελέ έναν νέο Ντεμπελέ. Έναν δηλαδή ολοκληρωμένο box to box χαφ. Ο 22χρονος άσος παρά το νεαρό της ηλικίας του δείχνει πανέτοιμος να ανταποκριθεί σε αυτόν το ρόλο καθώς έχει εξαιρετικές επαφές με την μπάλα, μπορεί να τρέξει με αυτήν και είναι άριστος στην ανάκτησή της από τον αντίπαλο.

4. Κρίστιαν Πούλισιτς (Τσέλσι)

Η Τσέλσι τον αγόρασε τον περασμένο Ιανουάριο από την Ντόρτμουντ καταβάλλοντας 64 εκατ. ευρώ, ωστόσο λογίζεται για καλοκαιρινή μεταγραφή διότι τον άφησε για έξι μήνες δανεικό, με τον 20χρονο Αμερικανό να ολοκληρώνει κανονικά τη σεζόν στη Γερμανία.

Image result for Κρίστιαν Πούλισιτς

Σε μία τετραετία στην Μπουντεσλίγκα κατέγραψε 90 συμμετοχές με 13 γκολ και 18 ασίστ, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ σε 22 παιχνίδια σημείωσε δύο γκολ και μοίρασε τρεις τελικές πάσες. Πέρυσι βρέθηκε στην σκιά ενός άλλου παιδιού θαύματος (Τζέιντον Σάντσο) και μοιραία αγωνίστηκε μόλις εννιά φορές βασικός στο πρωτάθλημα.

Ο Πούλισιτς καλείται να σηκώσει το βαρύ φορτίο του αντικαταστάτη του Εντέν Αζάρ. Η ταχύτητά του με την μπάλα στα πόδια, η επιτάχυνσή του, ο τρόπος που ελίσσεται, το φινετσάτο τρέξιμό του και η ντρίμπλα του, θα ενθουσιάσουν τους φίλους της Τσέλσι και αναπόφευκτα θα δημιουργήσουν συνειρμούς με τον Βέλγο σταρ. 

Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο για τον Πούλισιτς να μπει στα παπούτσια του Αζάρ, ωστόσο ο νεαρός Αμερικανός έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να κερδίσει αυτήν την πρόκληση επιβεβαιώνοντας πως είναι ο πιο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που έχουν γεννήσει ποτέ οι ΗΠΑ.

3. Ρόντρι (Μάντσεστερ Σίτι)

Η Μάντσεστερ Σίτι αγόρασε από την Ατλέτικο έναντι 70 εκατ. ευρώ τον διεθνή Ισπανό αμυντικό χαφ. Το παιχνίδι του Ρόντρι μοιάζει πολύ με εκείνο του Σέρχιο Μπουσκέτς και ασφαλώς ταιριάζει γάντι στα πλάνα του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος έψαχνε μία αξιόπιστη επιλογή προκειμένου να διαδεχθεί τον πολύτιμο Φερναντίνιο.

Image result for Ρόντρι

Ο Βραζιλιάνος ήταν από τους παίκτες-κλειδιά της Σίτι πέρυσι, ωστόσο έχει πλέον πατήσει τα 34 και είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς, συνεπώς ήταν αναγκαίο για τους «πολίτες» να βρουν ένα νέο «εξάρι» που θα κάνει τη διαφορά.

Ο ύψους 1,91μ. Ρόντρι ξεκίνησε την καριέρα του από τη Βιγιαρεάλ, έπαιξε για έναν χρόνο στην Ατλέτικο έχοντας οχτώ συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ και 34 στη Λα Λίγκα με τρία γκολ και μία ασίστ και μόλις στα 23 του κάνει φέτος το μεγάλο βήμα για την Πρέμιερ.

Στα συν για αυτόν ότι γνωρίζει καλά αγγλικά, συνεπώς δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα προσαρμογής. 

2. Νικολά Πεπέ (Αρσεναλ)

Πρόκειται για την πιο δαπανηρή μεταγραφή στην ιστορία της Αρσεναλ. Μέχρι πρότινος στην κορυφή φιγούραρε ο Ομπαμεγιάνγκ με 61 εκατ. ευρώ. Από φέτος το ρεκόρ ανήκει στον Νικολά Πεπέ, ο οποίος κόστισε στους «κανονιέρηδες» 80 εκατ. ευρώ και πλέον είναι ο πιο ακριβός Αφρικανός στον πλανήτη!

Image result for Νικολά Πεπέ

Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός προέρχεται από μία εξωπραγματική σεζόν στη Λιλ με 22 γκολ και 11 ασίστ. Συμπεριλήφθηκε ασφαλώς στην καλύτερη ενδεκάδα της Ligue 1, ήταν δεύτερος σκόρερ πίσω από τον Μπαμπέ (Παρί), οδήγησε τους Λιλουά στη δεύτερη θέση του γαλλικού πρωταθλήματος και ψηφίστηκε ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του.

Ο άσος από την Ακτή Ελεφαντοστού σε 107 συμμετοχές στο Σαμπιονά μετράει 38 γκολ και 17 ασίστ. Ο Μπιέλσα τον χρησιμοποιούσε ως φορ χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Ο Γκαλτιέ όμως, του έβγαλε τον καλύτερο εαυτό του, βάζοντας τον να παίξει δεξιά με ανάποδο πόδι.

Ο Πεπέ αποτελεί ίσως τη σημαντικότερη επένδυση της Αρσεναλ τα τελευταία χρόνια, καθώς πρόκειται για έναν χαρισματικό εξτρέμ, με σπουδαία αθλητικά προσόντα (ταχύτητα, άλμα, δύναμη), που έλειπαν από το ρόστερ του Ουνάι Εμερι.

1. Χάρι Μαγκουάιρ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Το σίριαλ του καλοκαιριού έκλεισε τελικά θετικά για τη Γιουνάιτεντ, η οποία ύστερα από αλλεπάλληλες αρνήσεις, ανέβασε την προσφορά της στα 87 εκατ. ευρώ και έκανε δικό της από τη Λέστερ τον διεθνή Αγγλο στόπερ.

Image result for Χάρι Μαγκουάιρ

Ο Μαγκουάιρ είναι πλέον ο πιο ακριβός αμυντικός στον κόσμο αφού η μεταγραφή του κόστισε περισσότερα από τα 82 εκατ. ευρώ που είχε δώσει η Λίβερπουλ για να αποκτήσει τον Βέρτζιλ Φαν Ντάικ!

Σοβαρός και μετρημένος, ξεκίνησε από χαμηλά, έπαιξε τρεις σεζόν στη League 1, άλλες δύο στην Τσάμπιονσιπ και έφτασε με τη δουλειά του να είναι εκ των πιο αξιόπιστων στόπερ της Πρέμιερ και βασικός στην εθνική Αγγλίας.

Μπορεί να μην είναι ο τέλειος στόπερ και πολλοί θα σπεύσουν να παρατηρήσουν πως το βασικό του μειονέκτημα εντοπίζεται στην ταχύτητα, καθώς πρόκειται για έναν παίκτη στο 1,94μ. Παρόλα αυτά, η εντυπωσιακή ικανότητα του στο ψηλό παιχνίδι, η ωριμότητα και η αυτοπεποίθηση με την οποία αγωνίζεται είναι αυτά που έλειπαν από τη Γιουνάιτεντ, καθώς ο Σόλσκιερ αναζητούσε απεγνωσμένα έναν στόπερ-ηγέτη.

Ο Μαγκουάιρ μόνο την περσινή σεζόν είχε καλύτερα νούμερα σε κερδισμένες μονομαχίες και clearances από όλους τους στόπερ της Γιουνάιτεντ (Λίντελοφ, Σμόλινγκ, Τζόουνς, Μπαϊγί), ενώ την τελευταία τριετία τα στατιστικά του μπαίνουν άνετα σε σύγκριση με τους κορυφαίους αμυντικούς στον κόσμο όπως οι Φαν Ντάικ, Λαπόρτε, Ράμος, Ντε Λιχτ, Πικέ. 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ