el
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ρεάλ vs Παναθηναϊκός: Το πιο κρίσιμο, μέχρι το επόμενο

Την πρώτη από τις τέσσερις νίκες, που σύμφωνα με τον Ρικ Πιτίνο χρειάζονται ώστε να εξασφαλιστεί η πρόκριση στα πλέι οφ, αναζητά τη Δευτέρα (24/2, 22:00) στη Μαδρίτη ο Παναθηναϊκός. Διαβάστε τα δεδομένα του αγώνα.

Τα πρόσφατα αποτελέσματα σε συνάρτηση με το εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα που έχει να βγάλει έως το φινάλε της κανονικής περιόδου έχουν «μπλέξει» τα πράγματα αναφορικά με την πρόκριση στα πλέι οφ για τον Παναθηναϊκό.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Με ρεκόρ 19-6, αυτή τη στιγμή η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μαζί με την Μπαρτσελόνα οι ομάδες που έχουν βάσιμες πιθανότητες για την πρωτιά στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας. Η πρωτοπόρος Εφές, είναι άλλωστε και η μόνη στη φετινή διοργάνωση που έχει υποχρεώσει τη «βασίλισσα» της Ευρώπης σε εντός έδρας ήττα, σε σύνολο 13 αγώνων.

Θεωρείται από την αρχή της σεζόν ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης και φροντίζει να το επιβεβαιώνει και στον αγωνιστικό χώρο.

Real Madrid celebrates - EB19

Στο τελευταίο ματς, παρότι με σημαντικές απουσίες, πήρε τη νίκη στην Τουρκία από τη Φενέρμπαχτσε με το επιβλητικό 94-65. Από τα κέρδη, το θετικό ντεμπούτο του 19χρονου Κροάτη γκαρντ Μάριο Νάκιτς, ο οποίος θεωρείται ως ένα από τα μεγάλα ταλέντα για το μέλλον.

Ο Αμερικανός φόργουορντ Αντονι Ράντολφ (19.7 πόντοι μ.ο., 49.1% στα τρίποντα) έχασε το τελευταίο και δεν θα είναι διαθέσιμος ούτε για τη συνάντηση με τον Παναθηναϊκό, ενώ αμφίβολοι παραμένουν οι Τζέφρι Τέιλορ (4.7 πόντοι μ.ο), Φελιπε Ρέγες (3 πόντοι μ.ο.) και Σέρχιο Γιουλ (7.5 πόντοι μ.ο.).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η διαχείριση του αποτελέσματος είναι ένα θέμα φέτος στον Παναθηναϊκό. Δεν ήταν η πρώτη φορά που χάνει ματς λόγω της παρουσίας του στην 4η περίοδο.

Αυτό συνέβη στην εντός έδρας ήττα από την Μπαρτσελόνα (81-92), που έριξε το ρεκόρ των «πρασίνων» στο 14-11. Μάλιστα, από τη στιγμή που έχει να βγάλει και πολύ δύσκολο πρόγραμμα, τίθεται σε αμφιβολία αν θα είναι στην 8άδα.

Tyrese Rice - Panathinaikos OPAP Athens - EB19

«Εχουμε να παίξουμε τώρα απέναντι στις Τop ομάδες της EuroLeague και πρέπει να κερδίσουμε τέσσερα παιχνίδια. Αυτός είναι ο αριθμός ώστε να είμαστε σίγουρα στα playoffs. Δεν ξέρουμε που θα έρθουν, αλλά θα πρέπει να παίξουμε όσο το δυνατόν πιο σκληρά και δυνατά σε όλα τα ματς, όπως ακριβώς στα τρία πρώτα δεκάλεπτα του αγώνα με την Μπαρτσελόνα», είπε ο Ρικ Πιτίνο.

Ο Τζέικομπ Ουάιλι είναι η μοναδική απουσία του Παναθηναϊκού για την αναμέτρηση της Μαδρίτης.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

  • Σε 9 τρίποντα έχει ευστοχήσει στα δύο τελευταία ματς ο Τζέισι Κάρολ. Φέτος έχει 27/62 συνολικά και ποσοστό 43,5%.
  • Τίθενται αντιμέτωποι οι δύο πρώτοι πασέρ στη φετινή Ευρωλίγκα. Ο Νικ Καλάθης (9.5 ασίστ μ.ό.) και ο Φακούντο Καμπάτσο (7.2 μ.ο.).
  • Ο Βάλτερ Ταβάρες είναι πρώτος στις τάπες στη διοργάνωση, με 2.12 ανά ματς. Εχει κάνει τουλάχιστον από 1 κόψιμο στα 11 από τα 12 τελευταία του παιχνίδια.
  • 43 σερί εύστοχες βολές μετρά ο Ταϊρίς Ράις και 29 ο Τζίμερ Φριντέτ. Ο τελευταίος έχει το υψηλότερο ποσοστό σε όλη την Ευρωλίγκα, μαζί με τον Νάντο Ντε Κολό: 96.3%, με 78 στις 81 αμφότεροι.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Δυσμενής παράδοση για τον Παναθηναϊκό, που στο ματς του πρώτου γύρου (75-87), γνώρισε την ένατη σερί ήττα του από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Συνολικά ως φιλοξενούμενος της Ρεάλ μετρά 3 νίκες και 11 ήττες, οι 8 τελευταίες σερί. Τελευταία φορά επικράτησε στις 21/3/2013 με 74-73, έχοντας στον πάγκο τον Αργύρη Πεδουλάκη.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ