el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε ρυθμούς ντέρμπι !

Το ντέρμπι των δύο Ηπείρων στην Τουρκία, μεταξύ Γαλατασαράι – Φενερμπαχτσέ ανοίγει την Παρασκευή (02/11, 20:00) το πρόγραμμα των μεγάλων αγώνων του τριημέρου. Η Γαλατασαράι εδρεύει στην Ευρωπαϊκή πλευρά και η Φενερμπαχτσέ στην Ασιατική μεριά του Βοσπόρου. Δύο χρόνια χωρίζουν τη δημιουργία των δύο ομάδων, με τη Γαλατά να ιδρύεται το 1905 και την μεγάλη αντίπαλό της δύο χρόνια αργότερα.

Το πρώτο μεταξύ τους ματς, διεξήχθη το 1909, με τη Γαλατασαράι να επικρατεί 2-0 ενώ το 1911 σημείωσε τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της στο ντέρμπι, επικρατώντας 7-0. Τα τελευταία χρόνια τα ματς των δύο ομάδων δύσκολα πάντως ανοίγουν και έχουν ως χαρακτηριστικό τις σκληρές μονομαχίες. Εμρέ Μπελόζογλου (κεντρικός μέσος), Μεχμέτ Τοπάλ  (στόπερ), Εμρέ Ασίκ (στόπερ), Ελβιρ Μπάλιτς (εξτρέμ) και Μπουράκ Γιλμάζ (φορ), είναι κάποιοι από τους γνωστούς στο ευρύ κοινό παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο.  Μάλιστα, ο Μπουράκ Γιλμάζ έχει αγωνιστεί και στις τρεις μεγάλες ομάδες της χώρας, αφού έχει θητεύσει και στην Μπεσίκτας.

Η πρόσφατη παράδοση τώρα είναι με το μέρος της Μπεσίκτας, καθώς δεν έχει ηττηθεί στις τρεις πιο πρόσφατες επισκέψεις της στην έδρα της Γαλατά, με 1 νίκη και 2 ισοπαλίες σαν απολογισμό. Η τελευταία εντός έδρας επικράτηση της Γαλατασαράι σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2014 με 2-1 σκορ.

Αρσεναλ – Λίβερπουλ: Μάχη φορμαρισμένων στην Πρέμιερ Λιγκ

Ολα δείχνουν πως φέτος η Λίβερπουλ είναι έτοιμη για το βήμα παραπάνω και την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ. Το σοβαρό αγωνιστικό πρόσωπο που έχει δείξει σε όλα τα ντέρμπι μέχρι στιγμής, διατηρώντας παράλληλα και το αήττητο μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, συνηγορούν σε αυτό. Ακόμα ένα πολύ σοβαρό τεστ για την επίδοξη πρωταθλήτρια αυτή την εβδομάδα, καθώς φιλοξενείται στο «Εμιρεϊτς» από την Αρσεναλ. Μία έδρα, στην οποία διατηρεί θετική παράδοση την τελευταία 3ετία. Τη σεζόν 2015-16 0-0, την επόμενη η Λίβερπουλ επικράτησε 4-3 ενώ πέρσι οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 3-3 σκορ.

Αρνητικό στοιχείο για τη Λίβερπουλ, το γεγονός πως πετυχαίνει την αντίπαλό της στην καλύτερή της κατάσταση εδώ και πολλά χρόνια. Η Αρσεναλ παραμένει αήττητη για 13 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, με 12 νίκες στο διάστημα αυτό. Σημαντικό μερίδιο στη φετινή παρουσία των «κανονιέρηδων» έχει φυσικά και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που ο διεθνής κεντρικός αμυντικός θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη Λίβερπουλ. Την είχε αντιμετωπίσει ως παίκτης της Μπορούσια Ντόρτμουντ για τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ της περιόδου 2015-16. Μία ήττα και 1 ισοπαλία ο απολογισμός του απέναντι στους «κόκκινους».

Ανταγωνιστικές αποδόσεις για το μεγάλο ντέρμπι των “κανονιέρηδων” κόντρα στους “κόκκινους”, στη Novibet! 

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ:  Γνώριμα πρόσωπα στο ντέρμπι των Αθηνών

Το παραδοσιακό ντέρμπι των Αθηνών, μεταξύ Παναθηναϊκού – ΑΕΚ, διεξάγεται βράδυ Σαββάτου (03/11, 19:00), στο ΟΑΚΑ, έδρα που χρησιμοποιούν και οι δύο ομάδες τη φετινή σεζόν στη Σούπερ Λίγκα. Είναι το δεύτερο, από τα τρία κολλητά ντέρμπι που δίνει το «τριφύλλι», αφού την επόμενη αγωνιστική θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Η ήττα από τον ΠΑΟΚ, την αγωνιστική που προηγήθηκε, ήταν στο μεταξύ η πρώτη φετινή σε επίσημη αναμέτρηση για τον Παναθηναϊκό.

Πολλά τα πρόσωπα που συνδέουν τις δύο ομάδες αυτή την εποχή. Ο νυν προπονητής της ΑΕΚ, Μαρίνος Ουζουνίδης, μέχρι πέρσι βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού (2016-18) ενώ στην Ενωση έχει θητεύσει ο προπονητής των «πρασίνων», Γιώργος Δώνης (2008-09).

Σε ότι αφορά τους παίκτες, από το υπάρχον ρόστερ, τη φανέλα και των δύο έχουν φορέσει οι Νίκλας Χουλτ και Βίκτωρας Κλωναρίδης. Ο Χουλτ μεταγράφηκε από τον Παναθηναϊκό (2016-18) στην ΑΕΚ τον Ιανουάριο και ο Κλωναρίδης σε δύο περιόδους πέρασε από τον Παναθηναϊκό (2013 εως 2017) πριν επιστρέψει στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2017, ομάδα στην οποία είχε αρχίσει και τα πρώτα του βήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου το 2010.

Ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στον Παναθηναϊκό (1996-2003) και έκλεισε την καριέρα του στην ΑΕΚ (2003-08, 2010-12) ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Ο παλαίμαχος πλέον διεθνής μεσοεπιθετικός έχει αναλάβει ως τεχνικός διευθυντής και στις δύο ομάδες. Αρχικά στην Ενωση, έπειτα στο «τριφύλλι», για να επιστρέψει στους «κιτρινόμαυρους» στους οποίους και παραμένει.

«Πράσινη» η παράδοση στη Σούπερ Λίγκα
Από το 2006 έχει να ηττηθεί ο Παναθηναϊκός ως γηπεδούχος σε αθηναϊκό ντέρμπι. Τα γκολ των Μαντούκα (28’ πεν.) και Δέλλα (76’ σουτ) είχαν δώσει τη νίκη με ανατροπή στην ΑΕΚ. Το σκορ, είχε ανοίξει στο 25’ (κεφ) ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Εκτοτε και σε 15 ματς, μαζί με τα πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός έχει απολογισμό 8 νίκες και 7 ισοπαλίες.

Στη συνολική παράδοση τώρα, σε όλες τις διοργανώσεις και ανεξαρτήτως έδρας, ο Παναθηναϊκός υπερτερεί με 97 νίκες έναντι 62 και γκολ 226 υπέρ και 185 κατά. Εβδομήντα ένα οι ισοπαλίες, ανάμεσα σε αυτές δύο στα τρία τελευταία χρόνια.

Μια συναρπαστική προσφορά* στο live του Παναθηναϊκός – ΑΕΚ, στη Novibet!

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Άρης – Ολυμπιακός: Αήττητοι από το 2010 οι «ερυθρόλευκοι»

Τον Απρίλιο του 2010, χρονολογείται η τελευταία εντός έδρας νίκη του Αρη επί του Ολυμπιακού σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ αφορούσε το 2009-10, με τον Αμερικανό επιθετικό Εντι Τζόνσον να σημειώνει και τα δύο τέρματα της ομάδας του. Εκτοτε οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν ηττηθεί σε 5 αναμετρήσεις, με 3 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν τελευταία φορά αντιμέτωπες στις αρχές του 2017. Τα ματς αφορούσαν την τρίτη φάση του Κυπέλλου, με τον Ολυμπιακό να αποσπά ισοπαλία με 1-1 στο «Κλ. Βικελίδης» και να επικρατεί 2-0 στο Φάληρο.

Στην επιστροφή του στη Σούπερ Λίγκα, ο Αρης έχει δώσει 4 ματς φέτος ως γηπεδούχος σε επίπεδο Σούπερ Λίγκα με 3 νίκες και 1 ήττα (στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ) απολογισμό. Μία νίκη σε 3 εκτός έδρας ματς (1-1-1) πρωταθλήματος για την ομάδα του Πειραιά.

Μεγάλη γκάμα στοιχηματικών αγορών για το Άρης – Ολυμπιακός, στη Novibet!

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ