el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στη σκιά του Ζιντάν

Η αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο το καλοκαίρι, με προορισμό τη Γιουβέντους, δεν ήταν σε καμία περίπτωση δική του απόφαση, ωστόσο, ο ίδιος είναι πιθανόν να πληρώσει την επιθετική «αφλογιστία» της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο προπονητής των «μερέχνες», Χουλέν Λοπετέγι βλέπει την πίεση προς το πρόσωπό του να μεγαλώνει και τα αποτελέσματα των επόμενων αγωνιστικών ενδεχομένως να είναι καθοριστικά για το μέλλον του στην τεχνική ηγεσία της «βασίλισσας της Ευρώπης».

Μετά και την ήττα από την Αλαβές το Σαββάτο, η Ρεάλ συμπλήρωσε τέσσερις αναμετρήσεις χωρίς νίκη (0-1-3, χωρίς μάλιστα να σκοράρει. Ηττήθηκε στη Σεβίλλη (0-3), αναδείχθηκε ισόπαλη στο ντέρμπι με την Ατλέτικο (0-0), ήττα στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ για το Τσάμπιονς Λιγκ (0-1), τα αποτελέσματα που προηγήθηκαν της αναμέτρησης με την Αλαβές. Για μία ομάδα που για όλο τον κόσμο είναι συνώνυμο του επιθετικού ποδοσφαίρου και του γκολ, το γεγονός πως δεν έχει βρει δίχτυα στα 4 πιο πρόσφατα, σίγουρα συνιστά έκπληξη.

Τριάντα τρία χρόνια μετά

Από το 1985 έχει να μην σκοράρει σε 4 σερί ματς η «βασίλισσα» σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ η τελευταία φορά που δεν βρήκε δίχτυα σε τρία διαδοχικά ματς πρωταθλήματος, ήταν το 2002. Τότε είχε αντιμετωπίσει (Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-3), Μαγιόρκα (0-0 εντός) και Ντεπορτίβο Λα Κορούνια (0-3).

Παρά το κακό σερί, ο Λοπετέγι αισθάνεται σίγουρος για την παραμονή του στην τεχνική ηγεσία της Ρεάλ, ενώ απολαμβάνει και τη στήριξη του αρχηγού, Σέρχιο Ράμος, ο οποίος χαρακτήρισε τρελό το ενδεχόμενο απόλυσης του Λοπετέγι. «Κάποιοι άνθρωποι παίρνουν αποφάσεις, αλλά δεν είναι ποτέ καλό όταν μία ομάδα αλλάζει προπονητή. Πρέπει να προχωρήσουμε γιατί η σεζόν είναι μεγάλη. Εμείς οι παίκτες είμαστε οι πρώτοι που πρέπει να προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε. Δεν είναι δίκαιο να καταλογίζουμε ευθύνες. Είμαστε φιλόδοξοι και θέλουμε να κερδίζουμε», ανέφερε.

Όπως και να χει βέβαια, τα αποτελέσματα είναι καθοριστικός παράγοντας στις όποιες αποφάσεις και θεωρείται δεδομένο πως θα πρέπει να αρχίσει άμεσα να παίρνει ξανά αποτελέσματα η ομάδα ώστε να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη ο Λοπετέγι.

Ο «πόλεμος» των ΜΜΕ

Την εμπιστοσύνη από τα Αγγλικά ΜΜΕ πρέπει να κερδίσει ξανά ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος «βάλλεται» συνεχώς από τον Τύπο ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα παραμονές του αγώνα με τη Νιούκαστλ (νίκη 3-2 με ανατροπή, από 0-2), θα αποτελούσε παρελθόν ακόμα και αν η ομάδα του κέρδιζε. Μέσα σε όλα αυτά, συνεχίζεται η φιλολογία που θέλει τον Ζινεντίν Ζιντάν να περιμένει στη… γωνία ώστε να αναλάβει την Μάντσεστερ. Στον Γάλλο πρώην προπονητή της Ρεάλ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει ζητηθεί από τους ανθρώπους της Γιουνάιτεντ να μην προχωρήσει σε καμία επαφή με άλλη ομάδα και να περιμένει. Όπως επισημαίνεται, κάτι ανάλογο είχε ζητηθεί και στον Ζοσέ Μουρίνιο, την εποχή που στην τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρισκόταν ο Λουίς Φαν Χάαλ.

Όπως και στην περίπτωση του Λοπετέγι, έτσι και εδώ, πολλά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν το επόμενο διάστημα, μετά τη διακοπή. Για τους «κόκκινους διαβόλους» ακολουθούν οι αναμετρήσεις με Τσέλσι (εκτός) και Γιουβέντους (εντός) για Πρέμιερ Λιγκ και Τσάμπιονς Λιγκ αντίστοιχα . Τη Γιουβέντους θα αντιμετωπίσει και στις αρχές Νοεμβρίου και ενώ θα ακολουθήσει το ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο επόμενος μήνας αναμένεται έτσι καθοριστικός.

«Κατηγορήστε με για το Brexit»

Ο ίδιος ο Μουρίνιο κάνει λόγο για «κυνήγι» από τον Τύπο προς το πρόσωπό του, ενώ ακόμα μία φορά, φρόντισε να απαντήσει στα όποια σενάρια με το δικό του μοναδικό τρόπο.

Όπως ανέφερε μετά το νικητήριο ματς με τη Νιούκαστλ: «Είναι η πρώτη φορά που βλέπω ανθρώπινο «κυνήγι». Μπορώ να ζήσω με αυτό. Κάποια παιδιά, παρότι δεν είναι το πρόσωπο το οποίο… κυνηγούν, δεν μπορούν να το αντέξουν. Ο Ράσφορντ ήταν θλιμμένος στον αγωνιστικό χώρο, ο ΜακΤόμινεϊ ήταν φοβισμένος. Ακόμα και έμπειροι παίκτες έκαναν λάθη που δεν ήταν φυσιολογικά. Ενας φίλος μου, μου έλεγε πως αν βρέξει, θα φταίω εγώ. Αν υπάρξουν δυσκολίες με το Brexit, φταίω εγώ».

Καταλήγοντας, ευχαρίστησε τον κόσμο για τη στήριξή του προς την ομάδα μετά το 0-2 αλλά για τη στήριξη προς το πρόσωπό του, αφού τραγουδούσαν το όνομά του, για να καταλήξει: «Σε όλα τα κλαμπ του κόσμου υπάρχουν περίοδοι με πολύ κρέας αλλά και με πολύ κόκκαλο. Μου έδωσαν συμβόλαιο μέχρι το 2020. Εχω συμβόλαιο έως το 2020. Δεν τους σημάδεψα με πιστόλι για να το πάρω. Αυτοί μου το έδωσαν επειδή ήθελαν να μου το δώσουν.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο ανέλαβε τον Μάϊο του 2016 την τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υπογράφοντας συμβόλαιο και 3+1 χρόνια. Στην πρώτη του χρονιά, κατέκτησε το Λιγκ Καπ, το Κομιούνιτι Σιλντ (Σούπερ Καπ) και το Γιουρόπα Λιγκ. Μάλιστα, το Γιουρόπα Λιγκ ήταν και ο τίτλος που έλλειπε από τη συλλογή της ομάδας, αφού δεν το είχε κατακτήσει ποτέ. Την περσινή σεζόν, η Γιουνάιτεντ τερμάτισε στη δεύτερη θέση της Πρέμιερ Λιγκ.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ