el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το τριήμερο των ντέρμπι!

Μόλις οι δύο από τις 54 αναμετρήσεις μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, από το 2002 έως σήμερα, δεν είχαν γκολ και έληξαν με ισοπαλία χωρίς σκορ (0-0). Οι δύο ποδοσφαιρικοί κολοσσοί έχουν συνδυάσει τα μεταξύ τους ματς με το θέαμα και την Κυριακή το απόγευμα (28/10/2018, 17:15) θα αναμετρηθούν στο κλασικό ντέρμπι της Πριμέρα Ντιβιζιόν και ένα από τα πιο εμπορικά ματς στον κόσμο.

Μεγάλος απόντας από το φετινό ντέρμπι στο «Καμπ Νου», έδρα της Μπαρτσελόνα από το 1957, είναι ο Λιονέλ Μέσι. Θα είναι μόλις η τρίτη απουσία του σε Κλάσικο από το 2004, οπότε και πήρε το «βάπτισμα του πυρός». Οι Καταλανοί δεν έχουν νικήσει χωρίς τον Αργεντινό και τις δύο φορές που έλλειψε. Η πρώτη ήταν στην εντός έδρας ισοπαλία (1-1) το 2006 και στην εκτός έδρας ήττα (0-1) το 2007. Έκτοτε έδωσε το παρών σε 35 σερί ντέρμπι ενώ είναι και ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων.

Είκοσι έξι τα γκολ του Μέσι, που έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό το ρεκόρ του Αλφρέντο Ντι Στέφανο (18) ενώ 18 γκολ σε Κλάσικο έχει σημειώσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Θα είναι μάλιστα το πρώτο ντέρμπι μετά το 2007 που δεν θα υπάρχει ούτε Μέσι, ούτε Ρονάλντο στον αγωνιστικό χώρο. Σε ότι αφορά την παράδοση, σε επίπεδο πρωταθλήματος και με την Μπαρτσελόνα ως γηπεδούχο είναι 70 νίκες, 34 ισοπαλίες και 72 ήττες.


Τελευταίος, ο Χαβιέ Σαβιόλα

Οι περιπτώσεις παικτών που έχουν αγωνιστεί και στις δύο ομάδες, είναι αρκετές. Οι απευθείας μετακινήσεις όμως από Μπαρτσελόνα σε Ρεάλ και το αντίστροφο, είναι ελάχιστες. Μόλις επτά παίκτες έχουν κάνει το δρομολόγιο χωρίς ενδιάμεσο σταθμό από τη μία ομάδα προς τη μισητή αντίπαλο. Η περίπτωση του Λουίς Φίγκο το καλοκαίρι του 2000, από τη Βαρκελώνη στη Μαδρίτη, είναι η πιο διάσημη και αυτή του Χαβιέ Σαβιόλα το 2007, με τον ίδιο προορισμό, η πιο πρόσφατη. Ο Λουίς Ενρίκε, το 1996, είναι ο τελευταίος παίκτης χρονικά που μετακινήθηκε απευθείας από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Μπαρτσελόνα.

Μια συναρπαστική προσφορά* στο live του Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης, στη Novibet!

*Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις


Μαρσέιγ – Παρί Σεν Ζερμέν: Αήττητη από το 2012 η Παρί

Στα τέλη του 1980, οπότε και οι δύο ομάδες γιγαντώθηκαν οικονομικά, αρχίζει η κόντρα μεταξύ Παρί Σεν Ζερμέν και Μαρσέιγ. Του κλασικού ντέρμπι του πρωταθλήματος Γαλλίας. Η Παρί ιδρύθηκε άλλωστε μόλις το 1970 και από το 2012 παραμένει αήττητη σε ντέρμπι, με απολογισμό 14 νίκες και 3 ισοπαλίες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Στις 27/11/2011 η τελευταία φορά που επικράτησε η Μαρσέιγ, 3-0 εντός έδρας. Στο «Βελοντρόμ» αγωνίζονται οι δύο τους και την Κυριακή (28/10/2018, 22:00).

Η Παρί τη φετινή σεζόν μετράει το απόλυτο νικών στις 10 αυτές αγωνιστικές ενώ είναι και η ομάδα με την καλύτερη επίθεση τόσο συνολικά όσο και εκτός έδρας. Τη δεύτερη καλύτερη επίθεση συνολικά αλλά και ως γηπεδούχος, διαθέτει η Μαρσέιγ.

Δεκάδες Ειδικά στοιχήματα για το Μαρσέιγ – Παρί Σεν Ζερμέν, στη Novibet!

 

Αγιαξ – Φέγενοορντ:  Από τον Κρόιφ στον Χαριστέα

 

Τις δύο ομάδες τις χωρίζει αντιπαλότητα από το 1921, που αποτελεί προέκταση των περιοχών που εδρεύουν, αλλά τις ενώνει ο Γιόχαν Κρόιφ. Ενας από τους κορυφαίους όλων των εποχών τόσο σαν παίκτης όσο και προπονητής, άρχισε την καριέρα του στον Αγιαξ το 1964 και την έκλεισε στη Φέγενοορντ το 1984. Ο «αίαντας» δεν προσέφερε νέο συμβόλαιο στον «ιπτάμενο Ολλανδό» το καλοκαίρι του 1983 και ο ίδιος θυμωμένος, αποφάσισε να αγωνιστεί στη μεγάλη αντίπαλο, την οποία μάλιστα οδήγησε σε επιστροφή στους τίτλους μετά από μία 10ετία. Σκόραρε τόσο στο ντεμπούτο του, όσο και στο τελευταίο ματς που αγωνίστηκε.

Πλέον το γήπεδο του Αγιαξ φέρει το όνομα του Γιόχαν Κρόιφ, εκεί που θα αναμετρηθούν το μεσημέρι της Κυριακής (28/10/2018, 15:30) οι δύο ομάδες. Υπέρ του Αγιαξ η παράδοση, αφού στην έδρα του έχει να ηττηθεί στο κλασικό ντέρμπι από το 2005. Εκτοτε και σε 15 ματς έχει απολογισμό 13 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Γκολ στο κλασικό ντέρμπι της Ολλανδίας και για τις δύο ομάδες έχει σημειώσει στο μεταξύ ο Αγγελος Χαριστέας. Ο παλαίμαχος πλέον διεθνής επιθετικός, είχε μάλιστα ακολουθήσει το ίδιο δρομολόγιο με τον Κρόιφ, καθώς από τον Αγιαξ, αγωνίστηκε αμέσως την επόμενη σεζόν στη Φέγενοορντ.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις για το Άγιαξ – Φέγενορντ, στη Novibet!

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Ντέρμπι αήττητων στην Τούμπα

Κερδίζουν τις εντυπώσεις φέτος. Ο ΠΑΟΚ μετράει το απόλυτο νικών στη Σούπερ Λίγκα, ο νεανικός Παναθηναϊκός παραμένει αήττητος (6-1-0) και αποδίδει ελκυστικό ποδόσφαιρο και τη Δευτέρα το βράδυ (29/10/2018, 21:30) θα ολοκληρώσουν με το μεταξύ τους ματς την αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η πρόσφατη παράδοση θέλει τον «δικέφαλο» του Βορρά να υπερτερεί στο γήπεδο της Τούμπας, με 6 νίκες έναντι 3 του Παναθηναϊκού και 1 ισοπαλία την τελευταία 10ετία. Στις τρεις πιο πρόσφατες αναμετρήσεις τους στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ έχει επικρατήσει με 3-1, 3-0 και 4-0 αντίστοιχα.

Αρκετά τα πρόσωπα που έχουν αγωνιστεί και στις δύο ομάδες, ενώ και ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, έχει κοουτσάρει την ομάδα της Θεσσαλονίκης κατά το παρελθόν. Ο Ελληνας τεχνικός βρέθηκε στον πάγκο του «δικέφαλου» του Βορρά την αγωνιστική περίοδο 2012-13. Είχε αναλάβει τον Μάιο του 2012 και τον Απρίλιο του 2013 η συνεργασία τους τερματίστηκε, μετά από αποκλεισμό του ΠΑΟΚ στο θεσμό του Κυπέλλου από τον Αστέρα Τρίπολης.  

Ο μεγάλος αγώνας της Superleague μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, παίζεται στη Novibet!

Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι: Ο τίτλος περνάει από το Γουέμπλεϊ

 

Δύο από τις ομάδες που διεκδικούν την Πρέμιερ Λιγκ, είναι Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι. Οι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες τη Δευτέρα(29/10/2018, 22:00) στην αναμέτρηση που ολοκληρώνει τη 10η αγωνιστική στην μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας. Αυτό είναι στο μεταξύ το τελευταίο ντέρμπι που δίνει η Τότεναμ με τη Σίτι ως γηπεδούχος στο Γουέμπλεϊ, καθώς γίνονται οι τελευταίες εργασίες για την ανακατασκευή της φυσικής της έδρας. Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως πολύ καλή παράδοση στα ματς με την Τότεναμ έχει δημιουργήσει από πλευράς πρωταθλητών Αγγλίας ο Ραχίμ Στέρλινγκ. Ο 23χρονος επιθετικός έχει βρει δίχτυα 4 φορές στα 3 πιο πρόσφατα ματς με τα «σπιρούνια».

Μεγάλη γκάμα στοιχηματικών αγορών για το Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι, στη Novibet!

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ