el
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΤΣΣΚΑ vs Παναθηναϊκός: Για το 3/3 με Πιτίνο

Αυλαία του πρώτου γύρου στην Ευρωλίγκα, με τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής να φιλοξενείται από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (03/01, 19:00).

Η αναμέτρηση δεν θα διεξαχθεί στη Μόσχα, λόγω εκδηλώσεων στο γήπεδο της ΤΣΣΚΑ, αλλά στο Καλίνιγκραντ. Ακόμα και έτσι, βέβαια, το γήπεδο θα είναι κατάμεστο, αφού οι Ρώσοι ανακοίνωσαν sold out. Στη συγκεκριμένη έδρα η ΤΣΣΚΑ υποδέχθηκε και τη Μιλάνο, στην αναμέτρηση που προηγήθηκε χρονικά.

Είναι το τρίτο ματς στο οποίο ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ με τον Ρικ Πιτίνο στην τεχνική ηγεσία, έχοντας πανηγυρίσει τη νίκη στα δύο προηγούμενα. Και οι δύο αυτές αναμετρήσεις αφορούσαν την κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκα. Στο 11-5 το ρεκόρ νικών/ηττών της ΤΣΣΚΑ και στο 9-7 του Παναθηναϊκού.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

Με τη συμπαράσταση 7.000 φιλάθλων, όση και η χωρητικότητα του «Γιαντάρμι Σπορτς Πάλας», έδρα των εθνικών ομάδων της Ρωσίας στο βόλεϊ, η ΤΣΣΚΑ θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό, στοχεύοντας φυσικά στη νίκη που θα της επιτρέψει να εδραιωθεί στις πρώτες θέσεις και να κάνει ακόμα ένα βήμα αρχικά για την πρώτη 4άδα.

Η ΤΣΣΚΑ στη φετινή διοργάνωση διαθέτει την τρίτη καλύτερη άμυνα ενώ σκοράρει 84.2 πόντους κατά μέσο όρο. Η σωστή αμυντική λειτουργία θα είναι το κλειδί για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, ενός αντιπάλου με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία.

Ο πρώην «πράσινος» Μάικ Τζέιμς έχει 20 πόντους και 4.5 ασίστ κατά μέσο όρο στη φετινή διοργάνωση. Ο Νταρούν Χίλιαρντ (γκαρντ) είναι ο δεύτερος παίκτης της ΤΣΣΚΑ που σημειώνει διψήφιο αριθμό πόντων (10,6 μ.ό.) ενώ πολύ σημαντική είναι η συνεισφορά των πρώην «ερυθρόλευκων», Γιάνις Στρέλνιεκς (8.5 π. μ.ό.), Ντάνιελ Χάκετ (7.1 π.) και Κάιλ Χάινς (8.6 π. μ.ο.), με τους δύο πρώτους να έρχονται κυρίως από τον πάγκο.

Ο Ουίλ Κλάιμπερν (φόργουορντ, 12.6 πόντοι μ.ό.) παραμένει εκτός λόγω του τραυματισμού του από την 4η αγωνιστική και η επιστροφή του αργεί. Αυτό είναι και το μοναδικό πρόβλημα για τον Δημήτρη Ιτούδη, με τον Έλληνα προπονητή να μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους υπόλοιπους παίκτες του.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μία τριάδα πολύ δύσκολων αναμετρήσεων ολοκληρώνει στη Ρωσία ο Παναθηναϊκός, μετά τα ματς με Μακάμπι και Ρεάλ Μαδρίτης, όπου γνώρισε ισάριθμες ήττες, με τελευταία χρονικά από τη «βασίλισσα» στο ΟΑΚΑ (75-87).

Στα δύο αυτά ματς ο Παναθηναϊκός έμεινε πολύ κάτω από το μέσο όρο του στην επίθεση, στην οποία και στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό φέτος. Οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν ακόμα μία φορά να κάνουν το παιχνίδι τους στην επίθεση, έχοντας ως κύριο εκφραστή των ενεργειών τον Νικ Καλάθη (13.8 πόντοι, 8.6 ασίστ), ωστόσο, ζητούμενο σύμφωνα και με τον Ρικ Πιτίνο, είναι «να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε στην περιφερειακή μας άμυνα».

Ο τομέας των ριμπάουντ είναι γενικά αυτός που έχει στοιχίσει φέτος στον «εξάστερο», με τον Ρικ Πιτίνο να προαναγγέλλει πως θα πάρει σημαντικό χρόνο συμμετοχής ο Ντίνος Μήτογλου, που μπορεί να δώσει σημαντικές βοήθειες.

Στόχος για το ματς με την ΤΣΣΚΑ είναι η νίκη που θα του επιτρέψει να κάνει ακόμα ένα βήμα για την 8άδα και τα πλέι οφ, με τον Ουέσλι Τζόνσον να τονίζει σχετικά: «Σε κάθε ματς μπαίνουμε αποφασισμένοι να παλέψουμε σκληρά για τη νίκη. Αυτό θα κάνουμε και τώρα».

Ο Ιαν Βουγιούκας δεν θα είναι διαθέσιμος, καθώς έμεινε εκτός αποστολής.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Τελος στη δυσμενή για αυτόν παράδοση έδωσε πέρσι ο Παναθηναϊκός στο Μόσχα, καθώς επικράτησε της ΤΣΣΚΑ εκτός έδρας για πρώτη φορά μετά το 2010 και εννέα σερί ήττες, χάρη σε buzzer beater του Νικ Καλάθη (78-77).

Αυτή ήταν η μία από τις 4 νίκες που έχει πανηγυρίσει συνολικά ο Παναθηναϊκός ως φιλοξενούμενος της ΤΣΣΚΑ από το 2000, σε 15 αγώνες.

Σε ό,τι αφορά τη συνολική παράδοση, είναι με το μέρος των Ρώσων, καθώς μετρούν 18 νίκες έναντι 15 της ελληνικής ομάδας.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ