el
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φάκελος Μεταγραφές: Τα 8 μπαμ που εκκρεμούν

Μπορεί το μεταγραφικό παράθυρο στην Αγγλία να έκλεισε, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι μεταγραφές στα υπόλοιπα μεγάλα πρωταθλήματα σταμάτησαν. Όλα τα μεγάλα μπαμ που περιμένουμε μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

1. Νεϊμάρ

Αποτελεί το Νο1 σίριαλ του καλοκαιριού. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ επιζητεί απελπισμένα τη φυγή του από το Παρίσι κάτι που φάνηκε και με τις προκλητικές δηλώσεις του, ότι η κορυφαία στιγμή της καριέρας του ήταν το 6-1 της Μπαρτσελόνα επί της Παρί, στην επική ανατροπή του 4-0 πριν δύο χρόνια. Για τους οπαδούς της Παρί είναι πλέον ανεπιθύμητος, το κλίμα είναι βαρύ και στην πρεμιέρα του Σαμπιονά με τη Νιμ ακούστηκαν συνθήματα εναντίον του.

Image result for νειμαρ

Η Μπαρτσελόνα έχει κινηθεί ζεστά για να επαναφέρει τον Νεϊμάρ στο Καμπ Νου, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες διότι η Παρί είχε δώσει στους Καταλανούς 222 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει (η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία) και προφανώς δεν πρόκειται να πει το «ναι» αν δεν ικανοποιηθεί. Η Μπάρτσα φαίνεται πως δίνει 100 εκατ. ευρώ και τους Κουτίνιο, Ράκιτιτς, οι Γάλλοι όμως ζητούν ως αντάλλαγμα τους Ντεμπελέ, Ράκιτιτς, Σεμέδο.

Στο παιχνίδι συμμετέχει διακριτικά και η Ρεάλ προσφέροντας ως αντάλλαγμα παίκτες όπως ο Χάμες και ο Μπέιλ, ωστόσο η Παρί δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για μία τέτοια ανταλλαγή. Αντίθετα, ίσως θα προτιμούσε έναν ποδοσφαιριστή με πολύ μεγαλύτερη προοπτική στο μέλλον, όπως ο 19χρονος Βινίσιους.

2. Μάουρο Ικάρντι 

Με το που απέκτησε η Ιντερ τον Ρομέλου Λουκάκου από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φούντωσαν τα σενάρια για το μέλλον του Ικάρντι. Ο Αργεντινός φορ το έχει πάρει απόφαση και όλα δείχνουν πως θα αποχωρήσει από τους «νερατζούρι» ύστερα από έξι χρόνια. Ο ίδιος επιθυμεί διακαώς να συνεχίσει στη Γιουβέντους, όμως η «γηραιά κυρία» δεν πρόκειται να κάνει κίνηση για τον Ικάρντι αν πρώτα δεν προχωρήσει σε μία γερή πώληση (Ιγουαΐν, Μάτζουκιτς, Ντιμπάλα), κάτι που επιβεβαίωσε και ο αθλητικός διευθυντής της Γιούβε, Φάμπιο Παρατίτσι.

Image result for . Μάουρο Ικάρντι

Για τον Ικάρντι έχουν κάνει ήδη πρόταση η Ρόμα και η Νάπολι και παρότι τα χρήματα που του προσφέρουν είναι πολύ καλύτερα από το συμβόλαιο που έχει στην Ιντερ (5,1 εκατ. ευρώ) ο ίδιος τις έχει απορρίψει περιμένοντας τη Γιουβέντους. Η Ιντερ φέρεται να ζητάει περίπου 75 εκατ. ευρώ για να παραχωρήσει τον πρώην αρχηγό της, ωστόσο αν της χτυπήσει την πόρτα η πρωταθλήτρια Ιταλίας αυτό το ποσό σίγουρα θα αυξηθεί. Προς το παρόν η Γιούβε φαίνεται να παραμένει το πρώτο φαβορί για τον Αργεντινό φορ, αλλά δεν αποκλείεται να προκύψουν αρκετά ντόμινο και να βρεθούν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι (πχ. η Παρί Σ.Ζ.) το επόμενο διάστημα.

3. Ντόνι Φαν ντε Μπέικ

Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους επωφελήθηκαν από την παραγωγή παικτών του Αγιαξ με Ντε Γιονγκ και Ντε Λιχτ αντίστοιχα. Κάτι ανάλογο προσπαθεί και η Ρεάλ με τον Ντόνι Φαν ντε Μπέικ.

Image result for Ντόνι Φαν ντε Μπέικ

Η περίπτωση του Ολλανδού χαφ βέβαια δεν είναι εύκολη για τη «βασίλισσα», η οποία είναι προφανές πως αυτήν την στιγμή δεν έχει αρκετό ρευστό για να προχωρήσει άμεσα τη μεταγραφή. «Μάλλον θα μείνει μαζί μας. Θα μάθουμε τις επόμενες ημέρες. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά», είπε ο αθλητικός διευθυντής του Αγιαξ, Μαρκ Οβερμαρς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η πιθανότητα να πάρει από φέτος μεταγραφή στη Μαδρίτη ο 22χρονος χαφ δεν είναι μεγάλη.

4. Πάουλο Ντιμπάλα

Με την απόρριψη των προτάσεων της Τότεναμ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, φαβορί για τον Ντιμπάλα προβάλλει πλέον η Παρί Σ.Ζ. Ο γαλλικός σύλλογος βλέπει στον Αργεντινό μεσοεπιθετικό τον ιδανικό αντικαταστάτη του Νεϊμάρ, αν βέβαια ο τελευταίος βρει τρόπο να απεγκλωβιστεί από το Παρίσι. 

Image result for Πάουλο Ντιμπάλα

Η Παρί φέρεται να προσφέρει πενταετές συμβόλαιο στον Ντιμπάλα με ετήσιες αποδοχές 12 εκατ. ευρώ! Η Γιουβέντους είναι θετική στην πώληση του 25χρονου άσου και πέρα από την Παρί έχει και την επιλογή της Ιντερ, στη λογική της ανταλλαγής για να αποκτήσει τον Ικάρντι.

5. Χάμες Ροντρίγκες

Μετά το διετή δανεισμό του στην Μπάγερν ο Χάμες επέστρεψε στη Ρεάλ, όμως δεν φαίνεται ότι θα μείνει για πολύ εκεί.

Image result for Χάμες Ροντρίγκες

Για τον Κολομβιανό σταρ ενδιαφέρθηκε η Νάπολι, όμως οι «παρτενοπέι» προτίμησαν τελικά τον Λοζάνο της Αϊντχόφεν. Τώρα ακούγεται ότι τον παρακολουθεί η Ατλέτικο, ωστόσο για τη Ρεάλ δεν θα είναι εύκολο να δώσει παίκτη στη συμπολίτισσά της. Η «βασίλισσα» πάντως είναι προφανές πως θέλει να ξεφορτωθεί τον 28χρονο μεσοεπιθετικό και αυτή τη φορά όχι με δανεισμό αλλά με πώληση.

6. Ιβάν Ράκιτιτς

Η έλευση του Φρένκι Ντε Γιονγκ στη Βαρκελώνη αμέσως έδωσε τροφή για διάφορα σενάρια αναφορικά με το μέλλον του Ράκιτιτς στην Μπαρτσελόνα. Ο ίδιος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2021, αγόρασε παραλιακό σπίτι στην πόλη και δείχνει διατεθειμένος να παραμένει στην Μπάρτσα και να παλέψει για τη θέση του στην ενδεκάδα. 

Image result for Ιβάν Ράκιτιτς

Η Μπαρτσελόνα πάντως δεν έχει κανένα πρόβλημα να τον περιλαμβάνει σε προσφορές ανταλλαγής για την απόκτηση του Νεϊμάρ. Για τον Κροάτη χαφ όμως ενδιαφέρεται ζεστά και η Ιντερ, καθώς ο παίκτης αποτελεί προσωπική επιθυμία του Αντόνιο Κόντε, συνεπώς δεν μπορεί να αποκλειστεί η κίνηση των «νερατζούρι», οι οποίοι βέβαια έχουν ήδη δώσει πάνω από 85 εκατ. για να αποκτήσουν Λουκάκου και Λαζάρο.

7. Φελίπε Κοουτίνιο

Ο διεθνής Βραζιλιάνος χαφ δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στην Μπαρτσελόνα και πλέον το μοναδικό ερώτημα που τον απασχολεί είναι σε ποια ομάδα θα συνεχίσει την καριέρα του. Η Μπάρτσα είναι δεδομένο πως θέλει να απαλλαγεί από τον Κοουτίνιο μετά την απόκτηση του Γκριεζμάν. Για τον 27χρονο άσο φέρεται να ενδιαφέρεται μεταξύ άλλων και η Μπάγερν, που θα ήθελε να κλείσει τις μεταγραφές της με ένα ηχηρό όνομα.

Image result for Φελίπε Κουτίνιο

8. Κρίστιαν Ερικσεν

Ο Δανός μαέστρος εισέρχεται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με την Τότεναμ και ασφαλώς όσο δεν ανανεώνει με τα «σπιρούνια» τόσο θα πλανάται το ενδεχόμενο της μεταγραφής του ως τις 2 Σεπτεμβρίου.

Image result for Κρίστιαν Ερικσεν

Η Τότεναμ από την στιγμή που δεν κατάφερε να αποκτήσει τον Ντιμπάλα θέλει να κρατήσει τον Ερικσεν και για να τον επιβραβεύσει φαίνεται πως του προσφέρει ηγεμονικό συμβόλαιο με εβδομαδιαίες αποδοχές που θα ανέρχονται στις 200.000 λίρες! Αν ο Ερικσεν αρνηθεί τότε θα ανοίξει διάπλατα η πόρτα τόσο για τη Γιουβέντους όσο και για τη Ρεάλ.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ