el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Όσα θες να ξέρεις για το split στο blackjack!

Το split είναι μία επιλογή που δίνεται σε έναν παίκτη που παίζει blackjack με σκοπό να αυξήσει τις πιθανότητες του να κερδίσει.

Αρχικά, πρέπει να αναφέρουμε ότι το split μπορεί να γίνει μόνο σε περίπτωση που τα δύο φύλλα του αρχικού μοιράσματος είναι ίδια.

Ο παίκτης τότε έχει τη δυνατότητα να χωρίσει τα δύο φύλλα του, και να τα μετρήσει ως ξεχωριστά, τοποθετώντας το ποσό του αρχικού πονταρίσματος και στο δεύτερο χέρι.

Ουσιαστικά, λοιπόν, ο παίκτης παίζει πλέον με δύο διαφορετικά χέρια, ίδιου πονταρίσματος, και ο dealer μοιράζει εκ νέου από ένα φύλλο για κάθε χέρι.

Ποιες είναι όμως οι καλύτερες τακτικές για να κάνει κάποιος split και τι πρέπει να αποφεύγει;

Αν κάποιος έχει δύο τριάρια ή δύο ντάμες, τότε μπορεί να κάνει split. Σε ορισμένες παραλλαγές, μπορεί κάποιος να κάνει split μία ντάμα και έναν ρήγα για παράδειγμα, από τη στιγμή που έχουν την ίδια αξία (μετρούν για 10).

Όταν, λοιπόν, γίνεται το split και τα δύο φύλλα «χωρίζονται» για να σχηματιστούν δύο χέρια, τότε ο dealer μοιράζει το δεύτερο φύλλο για κάθε χέρι. Εκεί το παιχνίδι συνεχίζεται κανονικά.
Σε κάποιες περιπτώσεις, αν γίνει split σε δύο άσσους, συμβαίνει να μετράει κάθε άσσος αναγκαστικά για 11 και ο παίκτης σε κάθε χέρι να δύναται να τραβήξει μόνο ένα φύλλο.
Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα όταν γίνεται ένα split, κάποιο από τα επόμενα φύλλα που θα μοιραστούν στον παίκτη να είναι όμοιο και να γίνει και τρίτο split, για το οποίο, βέβαια, ισχύουν οι ίδιοι κανόνες.

Όσον αφορά τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να κάνει κάποιος split, είναι σύνηθες αυτό να συμβαίνει όταν έχει δύο άσσους διότι υπάρχει διπλή δυνατότητα για μπλάκτζακ με δύο φύλλα αξίας 10, ενώ καλές πιθανότητες δίνουν και τα οκτάρια, αφού είναι πολλές οι πιθανότητες για ένα τουλάχιστον 18.

Αντίθετα, δεν υπάρχει λόγος να μοιραστούν δύο δεκάρια (βαλέδες, ντάμες και ρηγάδες), αφού είναι ήδη υψηλές οι πιθανότητες για νίκη με σύνολο 20, ενώ τα δύο πεντάρια δίνουν σύνολο 10 (με ένα δεκάρι ή έναν άσσο γίνεται 20 ή 21) και το split μειώνει πολύ τις πιθανότητες για κάτι καλό.

Σε κάθε περίπτωση όλες οι τακτικές στο μπλακτζάκ βασίζονται στις πιθανότητες και δεν μπορούν να εγγυηθούν τίποτα καθώς μιλάμε για ένα παιχνίδι που εξαρτάται πολύ από την τύχη!

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ