el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τα 10 Καλύτερα Παιχνίδια το Πάσχα

Με αφορμή τους δύο πολύ μεγάλους ημιτελικούς στο Τσάμπιονς Λιγκ, Μάντσεστερ Σίτι – Παρί Σεν Ζερμέν και Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης, το Noviblog θυμάται τα δέκα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση την περίοδο του Πάσχα.

1995: Η «επανάσταση» του Αγιαξ

Το 1995 ο Αγιαξ του Λουίς Φαν Χάαλ ήταν μία ομάδα-μοντέλο που κυριάρχησε στην Ευρώπη παίζοντας ποδόσφαιρο πολύ μπροστά από την εποχή της.

Στα ημιτελικά είχε συναντήσει την Μπάγερν. Το 0-0 του Μονάχου θεωρητικά άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς εν όψει της ρεβάνς στο Άμστερνταμ. Τα φοβερά και τρομερά πιτσιρίκια του Αίαντα όμως έκαναν πλάκα στους Βαυαρούς στον επαναληπτικό.

Ηταν 19 Απριλίου, Μεγάλη Τετάρτη, όταν ο Αγιαξ σκορπούσε με 5-2 την Μπάγερν και περνούσε πανηγυρικά στον μεγάλο τελικό.

Έναν μήνα μετά, ο Αγιαξ κέρδισε τη Μίλαν 1-0 με γκολ του Πάτρικ Κλάιφερτ, στο «Ερνστ Χάπελ» της Βιέννης και στέφθηκε πανάξια πρωταθλητής Ευρώπης, προκαλώντας με τις εμφανίσεις του δέος και θαυμασμό σε όλη την ήπειρο.


Αγιαξ – Μπάγερν 5-2

(12’ 46’ Λίτμανεν, 41’ Φίνιντι, 44’ Ρ. Ντε Μπουρ, 88’ Οφερμαρς / 36’ Βίτετσεκ, 75’ Σολ πέναλτι)

Αγιαξ (Λουίς Φαν Χάαλ): Φαν ντερ Σαρ, Ράιζινγκερ, Μπλιντ, Ράικαρντ, Μπογκάρντε, Ρ. Ντε Μπουρ, Φίνιντι (87’ Ντάβιντς), Ζέεντορφ, Κανού (67’ Κλάιφερτ), Λίτμανεν, Οφερμαρς

Μπάγερν (Τζιοβάνι Τραπατόνι): Σόιερ, Μπάμπελ, Τσίγκε, Κουφούρ, Χέλμερ (41’ Κρόιτσερ), Νέρλινγκερ, Φράι, Σουπ, Τσίκλερ (71’ Ζούτερ), Σολ, Βίτετσεκ.

2000: Οι «νυχτερίδες» που όλοι αγάπησαν

Το 2000 η Βαλένθια του Εκτορ Ραούλ Κούπερ ήταν ίσως η πιο συμπαθητική ομάδα στην Ευρώπη. Με σύστημα 4-4-2 σε ρόμβο έπαιζε θεαματικό ποδόσφαιρο και γέννησε πολλούς ποδοσφαιρικούς ήρωες όπως ο Γκάιθκα Μεντιέντα, ο Κίλι Γκονζάλες, ο Κλαούντιο Λόπες και ο Ανχελ Ανγκούλο.

Εχοντας στους «8» διασύρει με 5-2 στο «Μεστάγια» τη Λάτσιο, η Βαλένθια έφτασε άνετα ως τα ημιτελικά. Εκεί την περίμενε η Μπαρτσελόνα, η οποία στις 2 Μαΐου, Τρίτη του Πάσχα, βίωσε μία εφιαλτική βραδιά στο σπίτι των «νυχτερίδων».

Η εντυπωσιακή Βαλένθια του Κούπερ διέλυσε με 4-1 την Μπάρτσα και πήρε την πρόκριση πανάξια στον τελικό, οχτώ ημέρες αργότερα μέσα στο «Καμπ Νου», παρά την ήττα με 2-1.

Στον τελικό πάντως που ακολούθησε στις 24/5 η πρωτάρα Βαλένθια ήταν εμφανώς τρακαρισμένη και έγινε εύκολη λεία για τους γκαλάκτικος της Ρεάλ.


Βαλένθια – Μπαρτσελόνα 4-1

(10’, 43’ Ανγκούλο, 47’ πέναλτι Μεντιέτα, 92’ Λόπες / 27’ Πελεγκρίνο αυτογκόλ)

Βαλένθια (Εκτορ Κούπερ): Κανιθάρες, Ανγκλομά, Καρμπόνι, Τζούκιτς, Πελεγκρίνο, Φαρινός, Ζεράρντ (83’ Σάντσεθ), Κίλι Γκονζάλες, Μεντιέτα, Ανγκούλο (78’ Αλμπέλδα), Κλαούντιο Λόπες (93’ Ιλιε).

Μπαρτσελόνα (Λουίς Φαν Χάαλ): Χεσπ, Ράιζινγκερ, Πουγιόλ (46’ Μπογκάρντε), Γκουαρδιόλα, Κοκού, Φρανκ Ντε Μπερ, Γκάμπρι, Ζέντεν (75’ Σιμάο), Ντάνι Γκαρσία (61’ Λίτμανεν), Ριβάλντο, Κλάιφερτ.

2003: Η βραδιά του «φαινόμενου»

Προημιτελικά της σεζόν 2002/03 και το ζευγάρι που είχε τραβήξει τα βλέμματα ήταν αυτό της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος δύο μήνες πριν είχε γίνει το πρώτο θέμα παγκοσμίως με το παπούτσι που κλώτσησε στο κεφάλι του Ντέιβιντ Μπέκαμ στα αποδυτήρια των «κόκκινων διαβόλων».

Ο πρώτος αγώνας στη Μαδρίτη είχε λήξει με 3-1 υπέρ της «βασίλισσας» και ο επαναληπτικός διεξήχθη στις 23 Απριλίου, Μεγάλη Τετάρτη. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παρότι ο Μπέκαμ μπήκε αλλαγή, αποχώρησε με ψηλά το κεφάλι από τη διοργάνωση κερδίζοντας με 4-3, ωστόσο στην πραγματικότητα δεν έφτασε ποτέ κοντά στην πρόκριση.

Φρόντισε για αυτό ο Ρονάλντο, ο οποίος είχε σημειώσει χατ τρικ πριν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα. Ολο το «Ολντ Τράφορντ» σηκώθηκε στο πόδι για να χειροκροτήσει ιπποτικά τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ όταν έγινε αλλαγή στο 67’ και δικαίως εκείνο το ματς έμεινε στην ιστορία ως μία από τις μαγικές βραδιές του «φαινόμενου».


Μάντσεστερ Γ. – Ρεάλ Μαδρίτης 4-3

(43’ Φαν Νιστελρόι, 52’ Ελγκέρα αυτογκόλ, 71’, 85’ Μπέκαμ / 12’, 50’, 59’ Ρονάλντο)

Μάντσεστερ Γ. (Σερ Αλεξ Φέργκιουσον): Μπαρτέζ, Ο’ Σέι, Φέρντιναντ, Μπράουν, Σιλβέστρ (79’ Φιλ Νέβιλ), Βερόν (63’ Μπέκαμ), Μπατ, Κιν (82’ Φόρτσουν), Σόλσκιερ, Φαν Νιστερλόι, Γκιγκς

Ρεάλ (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ιέρο, Ελγκέρα, Ρομπέρτο Κάρλος, Μακελελέ, ΜακΜάναμαν (69’ Πορτίγιο), Φίγκο (87’ Παβόν), Ζιντάν, Ρονάλντο (67’ Σολάρι), Γκούτι.

2004: Η απίστευτη ανατροπή της «Σούπερ Ντέπορ»

Τη σεζόν 2003/04 στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια αντιμετώπισε την κάτοχο του τίτλου Μίλαν. Στο πρώτο ματς στο «Σαν Σίρο» οι «ροσονέρι» είχαν επικρατήσει με 4-1 και άπαντες θεωρούσαν τον επαναληπτικό της Μεγάλης Τετάρτης (7 Απριλίου, 2004) τυπική διαδικασία.

Το ασφυκτικά γεμάτο «Ριαθόρ» όμως αποδείχθηκε κατηφορικό για τη Μίλαν. Η εκπληκτική ομάδα του Χαβιέρ Ιρουρέτα εξαπέλυε επιθέσεις σαν ταύρος σε κόκκινο πανί, τρομοκρατώντας τους αστέρες του Κάρλο Αντσελότι.

Με τη συμπλήρωση 44 λεπτών η «Σούπερ Ντέπορ» είχε φτάσει σε σκορ πρόκρισης (3-0) με τους Παντιάνι, Βαλερόν και Λούκε.

Στο δεύτερο ημίχρονο η αντίδραση της Μίλαν ήταν αναιμική και ο κάπτεν Φραν με τη… βοήθεια και του Καφού έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, σε μία από τις πιο επικές ανατροπές όλων των εποχών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Εκείνη η Λα Κορούνια ήταν ομάδα χάρμα ιδέσθαι και είχε τη δυνατότητα να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής. Η πορεία της ωστόσο σταμάτησε στα ημιτελικά, πάνω στη σκληροτράχηλη Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο (μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης).


Λα Κορούνια – Μίλαν 4-0

(5′ Παντιάνι, 34′ Βαλερόν, 44′ Λούκε, 88′ Φραν)

Λα Κορούνια (Χαβιέρ Ιρουρέτα):
Μολίνα – Μανουέλ Πάμπλο, Ναϊμπέτ, Ζόρζε Αντράντε, Ρομέρο – Μάουρο Σίλβα, Σέρχιο (85′ Ντούσερ), Βίκτορ, Βαλερόν (90′ Τζαλμίνια) – Λούκε (65′ Φραν), Παντιάνι.

Μίλαν (Κάρλο Ανρσελότι): Ντίντα – Καφού, Νέστα, Μαλντίνι, Πάνκαρο (76′ Ρουί Κόστα) – Γκατούζο, Ζέεντορφ, Πίρλο (59′ Σερτζίνιο), Κακά – Τόμασον (67′ Ιντσάγκι), Σεβτσένκο.

2007: Η επτάρα της Γιουνάιτεντ!

10 Απριλίου το 2007, Τρίτη του Πάσχα, επαναληπτικός προημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Ρόμα. Το πρώτο ματς στη Ρώμη είχε λήξει 2-1 υπέρ των Ιταλών.

Η Γιουνάιτεντ με προίκα το εκτός έδρας γκολ ήταν το φαβορί, κανείς όμως δεν περίμενε οι «κόκκινοι διάβολοι» να μετατρέψουν τη ρεβάνς σε μία απόλυτη ποδοσφαιρική παράσταση με επτά γκολ!

Η ομάδα του Σερ Αλεξ Φέργιουσον έπιασε διαστημική απόδοση και ταπείνωσε τη Ρόμα του Σπαλέτι σημειώνοντας την ευρύτερη νίκη της ιστορίας της στο Τσάμπιονς Λιγκ.


Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ρόμα 7-1

(11’, 60’ Κάρικ, 17’ Σμιθ, 19’ Ρούνεϊ, 44’, 49’ Ρονάλντο, 81’ Εβρά / 69’ Ντε Ρόσι)

Μάντσεστερ Γ. (Σερ Αλεξ Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σαρ, Ο’ Σέι (52’ Εβρά), Φέρντιναντ, Μπράουν, Χάιντσε, Ρονάλντο, Κάρικ (73’ Ρίτσαρντσον), Φλέτσερ, Γκιγκς (61’ Σόλσκιερ), Σμιθ, Ρούνεϊ.

Ρόμα (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ντόνι, Κασέιτ, Μεξές, Κίβου, Πανούτσι, Πιζάρο, Ντε Ρόσι (86’ Φατί), Βίχελμσον (88’ Ρόσι), Βούτσινιτς, Μαντσίνι (90’ Οκάκα), Τότι

2008: Η σειρά της Τσέλσι

Τη δεκαετία των 00s Τσέλσι και Λίβερπουλ άνοιξαν ευρωπαϊκή βεντέτα αφού συγκρούστηκαν τρεις φορές στα ημιτελικά και μία φορά στα προημιτελικά.

Το 2005 και το 2007 η Λίβερπουλ ήταν αυτή που πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο το 2008 είχε έρθει η σειρά της Τσέλσι.

Το πρώτο ματς στο «Ανφιλντ» είχε λήξει ισόπαλο 1-1 με την Τσέλσι να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις με αυτογκόλ του Ρίσε. Ο επαναληπτικός στο Λονδίνο έγινε Τετάρτη του Πάσχα στις 30 Απριλίου και ήταν συναρπαστικός μέχρι το τελευταίο λεπτό της παράτασης.

Στον έξτρα χρόνο ο Λάμπαρντ με πέναλτι και ο Ντρογκμπά έδωσαν αέρα δύο τερμάτων στους «μπλε». Η Λίβερπουλ όμως δεν παραδόθηκε, μείωσε στο 117’ και τα εναπομείναντα δευτερόλεπτα μέχρι το τριπλό σφύριγμα του Ροζέτι έμοιαζαν με αιώνα για τους φίλους της Τσέλσι, που περίμεναν καρτερικά τον πρώτο τελικό Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία του συλλόγου.

Εν τέλει, η ομάδα του Αβρααμ Γκραντ τα κατάφερε, ωστόσο στο ματς τίτλου με τη Γιουνάιτεντ, στο «Λουζνίκι» της Μόσχας δεν στάθηκε το ίδιο τυχερή, χάνοντας το τρόπαιο στα πέναλτι με μοιραίους τον Τζον Τέρι και τον Νικολά Ανελκά.


Τσέλσι – Λίβερπουλ 3-2

(33’, 105’ Ντρογκμπά, 98’ Λάμπαρντ πέναλτι / 64’ Τόρες, 117’ Μπάμπελ).

Τσέλσι (Αβρααμ Γκραντ): Τσεχ, Εσιέν, Καρβάλιο, Τέρι, Ασλεϊ Κόουλ, Μπάλακ, Μακελελέ, Λάμπαρντ (119’ Σεφτσένκο), Τζο Κόουλ (91’ Ανελκά), Καλού (70’ Μαλουντά), Ντρογκμπά

Λίβερπουλ (Ράφα Μπενίτεθ): Ρέινα, Αρμπελόα, Κάραγχερ, Σκρτελ (22’ Χίπια), Ρίισε, Τσάμπι Αλόνσο, Μαστσεράνο, Κάιτ, Τζέραρντ, Μπεναγιούν (78’ Πέναντ), Τόρες (98’ Μπάμπελ).

2009: Ο κορυφαίος εμφύλιος όλων των εποχών

Τσέλσι και Λίβερπουλ προσέφεραν ένα κλασικό αγγλικό ματς με στοιχεία ροντέο στις 14 Απριλίου το 2009, Μεγάλη Τρίτη τότε.

Η Τσέλσι είχε κερδίσει στο «Ανφιλντ» με 3-1 και έμοιαζε το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά. Η Λίβερπουλ όμως του Ράφα Μπενίτεθ άγγιξε δύο φορές το θαύμα της ανατροπής στον επαναληπτικό του «Στάμφορντ Μπριτζ».

Οι «κόκκινοι» προηγήθηκαν με 2-0 στο 28’ και έψαχναν ακόμη ένα γκολ για να φτάσουν σε σκορ πρόκρισης. Η Τσέλσι του Γκους Χίντινκ απάντησε εμφατικά φέρνοντας τούμπα το ματς σε 3-2 μέσα σε 25 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Λίβερπουλ όμως δεν παρέδωσε τα όπλα κι έκανε ανατροπή στην ανατροπή (4-3)! Το ματς βάδιζε σε λεπτές ισορροπίες ως το φινάλε, η Λίβερπουλ ήθελε άλλο ένα γκολ για να προκριθεί, αλλά τελικά την τελευταία λέξη είπε ο Φρανκ Λάμπαρντ διαμορφώνοντας το χορταστικό 4-4.


Τσέλσι – Λίβερπουλ 4-4

(51’ Ντρογκμπά, 57’ Αλεξ, 76’, 79’ Λάμπαρντ / 19’ Αουρέλιο, 28’ Αλόνσο πέναλτι, Λούκας 81’, 83’ Κάιτ)

Τσέλσι (Γκους Χίντινκ): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Άλεξ, Ρικάρντο Καρβάλιο, Άσλεϊ Κόουλ, Εσιέν, Μπάλακ, Λάμπαρντ, Σάλομον Καλού (36′ Ανελκά), Μαλουντά, Ντρογκμπά (94′ Ντι Σάντο).

Λίβερπουλ (Ράφα Μπενίτεθ): Ρέινα, Αρμπελόα (85′ Αρμπελόα), Κάραγκερ, Σκρτελ, Φάμπιο Αουρέλιο, Μασεράνο (69′ Ριέρα), Λούκας, Τσάμπι Αλόνσο, Κάιτ, Μπεναγιούν, Τόρες (80′ Ν’Γκογκ).

2010: Και στο τέλος περνάει η Μπάγερν

Η Μπάγερν είχε πάρει το μάθημά της από το απόλυτο κάζο του 1999 όταν έχασε τον ευρωπαϊκό τίτλο μέσα από τα χέρια της κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δεν υπήρχε περίπτωση να την πατήσει ξανά.

Προημιτελικός, 7 Απριλίου το 2010, Τετάρτη του Πάσχα. Οι Βαυαροί έπαιξαν στο «Ολντ Τράφορντ» για να υπερασπιστούν το 2-1 του πρώτου αγώνα στο Μόναχο.

Η Γιουνάιτεντ ήταν σαρωτική στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε με 3-0 στο 41’. Ο Ολιτς έδωσε την απαραίτητη ανάσα στην Μπάγερν μειώνοντας στο 43’ και στο δεύτερο ημίχρονο ανέλαβε το δίδυμο Ρόμπεν-Ριμπερί.

Με τους «κόκκινους διαβόλους» να μένουν με δέκα από το 50’ λόγω αποβολής του Ράφαελ, ήταν θέμα χρόνου η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ να βρει γκολ πρόκρισης κάτι που έγινε στο 74’ με τον Ρόμπεν. Η Γιουνάιτεντ πάλεψε γενναία στο φινάλε με παίκτη λιγότερο για να βρει το 4-2, η Μπάγερν όμως δεν υπήρχε περίπτωση να πιαστεί ξανά αφελής.


Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπάγερν 3-2

(3’ Γκίμπσον, 7’, 41’ Νάνι – 43’ Ολιτς, 74’ Ρόμπεν)

Μάντσεστερ Γ. (Σερ Αλεξ Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σαρ, Εβρά, Φέρντιναντ, Ρούνεϊ (56′ Ο’ Σέι), Βίντιτς, Κάρικ, Νάνι (79′ Μπερμπάτοφ), Ράφαελ, Φλέτσερ, Βαλένσια, Γκίμπσον (80′ Γκιγκς)

Μπάγερν Μονάχου (Λουίς Φαν Γκάαλ): Μπουτ, Φαν Μπούιτεν, Ντεμικέλις, Ριμπερί, Ρόμπεν (76′ Αλτιντοπ), Όλιτς (85′ Πράνιτς), Φαν Μπόμελ, Λαμ, Μίλερ (46′ Γκόμες), Μπαντστούμπερ, Σβαϊνστάιγκερ.

2017: Οι νόμοι του Κριστιάνο

Το 2017 ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν απλά ασταμάτητος, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 12 γκολ και οδήγησε τη Ρεάλ στο 12ο ευρωπαϊκό της πρωτάθλημα.

Στα προημιτελικά η Ρεάλ αντιμετώπισε την Μπάγερν. Στο πρώτο ματς οι Μαδριλένοι είχαν κερδίσει 2-1 στο Μόναχο.

18 Απριλίου, Τρίτη του Πάσχα πραγματοποιήθηκε ο επαναληπτικός στη Μαδρίτη. Η Μπάγερν πάλεψε σαν… αγρίμι και έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί όμως με παίκτη παραπάνω η Ρεάλ έστησε πάρτι και έφτασε τελικά στην πρόκριση κερδίζοντας με 4-2.

Ασφαλώς, απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Κριστιάνο, ο οποίος σημείωσε χατ τρικ και μαζί με τα δύο γκολ που είχε πετύχει στην «Αλιάντς Αρένα», πρακτικά απέκλεισε μόνος του την Μπάγερν, βάζοντας πέντε τέρματα στις δύο αναμετρήσεις με τους Βαυαρούς!

Ο Ρονάλντο ήταν εξίσου καθοριστικός τόσο στον ημιτελικό με την Ατλέτικο, όπου σκόραρε και τα τρία γκολ της Ρεάλ στο 3-0 του «Μπερναμπέου», όσο και στον τελικό, όπου βρήκε δίχτυα δύο φορές στο 4-1 επί της Γιουβέντους, στο Κάρντιφ.


Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν 4-2

(76’, 105’, 110’ Ρονάλντο, 112’ Ασένσιο / 53’ Λεβαντόφσκι πέναλτι, 78’ Ράμος αυτογκόλ)

Ρεάλ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Νάτσο, Ράμος, Μαρσέλο, Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρόος (114’ Κόβατσιτς), Ισκο (71’ Βάθκεθ), Μπενζεμά (64’ Ασένσιο), Ρονάλντο.

Μπάγερν (Κάρλο Αντσελότι): Νόιερ, Λαμ, Χούμελς, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Τσάμπι Αλόνσο (75’ Μίλερ), Βιδάλ, Τιάγκο, Ρόμπεν, Ριμπερί (71’ Ντ. Κόστα), Λεβαντόφσκι (88’ Κίμιχ).

2018: Το παρ’ ολίγον έπος της Γιούβε

Η Ρεάλ με βασιλική εμφάνιση στο Τορίνο είχε κερδίσει στον πρώτο προημιτελικό τη Γιουβέντους με 3-0. Τίποτα δεν προμήνυε ότι θα υπήρχαν δράματα στη ρεβάνς, που διεξήχθη 8 Απριλίου, Τετάρτη του Πάσχα.

Η Γιουβέντους όμως μπήκε αποφασισμένη να φέρει τα πάνω κάτω, προηγήθηκε με 3-0 και μέχρι το 93’ φαινόταν απόλυτα ικανή να στείλει το ματς στην παράταση.

Εκεί, ωστόσο ήρθε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι από τον Αγγλο διαιτητή, Μάικλ Ολιβερ, το οποίο προκάλεσε την οργή των Ιταλών και την αποβολή του Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 97’ και χάρισε έτσι μία οριακή πρόκριση στη Ρεάλ, η οποία έφτασε εν τέλει μέχρι το three peat.


Ρεάλ – Γιουβέντους 1-3

(97’ Ρονάλντο πέναλτι / 2’ 37’ Μάντζουκιτς, 61’ Ματουιντί)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Βαράν, Βαγιέχο, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Καζεμίρο (46’ Βάθκεθ), Κρόος, Μόντριτς (75′ Κόβατσιτς), Ισκο, Μπέιλ (46′ Ασένσιο), Κριστιάνο Ρονάλντο.

Γιουβέντους (Μάξι Αλέγκρι): Μπουφόν, Κιελίνι, Μπενάτια, Ντε Σίλιο (17′ Λίχσταϊνερ), Αλεξ Σάντρο, Ματουιντί, Κεντίρα, Πιάνιτς, Ντ. Κόστα, Μάντζουκιτς, Ιγουαΐν (95′ Σέζνι).

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ