el
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Οι 10 Κορυφαίες Μεταγραφές της Euroleague 2021-22

Οι περισσότερες ομάδες της Ευρωλίγκας έχουν αρχίσει να ολοκληρώνουν τα ρόστερ τους εν όψει της νέας σεζόν, η οποία ξεκινάει στις 30 Σεπτεμβρίου. Το Noviblog σας παρουσιάζει τις δέκα κορυφαίες μεταγραφές, που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, στο κορυφαίο μπασκετικό πρωτάθλημα της Ευρώπης.

Στοιχηματικά, η Μπαρτσελόνα δίνεται πρώτο φαβορί για κατάκτηση σε απόδοση 4.50 και ακολουθούν η νυν πρωταθλήτρια Εφές (5.00), η ΤΣΣΚΑ Μόσχας (5.00), η Ρεάλ Μαδρίτης (6.00) και το Μιλάνο (8.00).

Αρκετά χαμηλά συναντά κανείς τις ελληνικές ομάδες: 9ο φαβορί ο Ολυμπιακός σε απόδοση 26.00 και μόλις 14ο ο Παναθηναϊκός σε απόδοση 101.00.

Δείτε εδώ όλες τις αποδόσεις και τα ειδικά στοιχήματα της Ευρωλίγκας

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Τζέιλεν Ρέινολντς

 

Ο Ρέινολντς αγωνίστηκε το 2019/20 στη Μακάμπι χωρίς επιτυχία. Πέρυσι πήγε στην Μπάγερν και στα χέρια του Αντρέα Τρινκιέρι οργίασε.

Ο 29χρονος Αμερικανός ήταν εκ των κορυφαίων σέντερ στην Ευρωλίγκα την περσινή σεζόν και αποδείχθηκε καταλύτης στην παρθενική πρόκριση των Βαυαρών στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Η Μακάμπι λοιπόν φρόντισε να τον φέρει πίσω στο Τελ Αβίβ, ευελπιστώντας ότι ο Ρέινολντς θα συνεχίσει και φέτος στους ίδιους ρυθμούς. Με τη φανέλα της Μπάγερν είχε 13,6 πόντους κατά μέσο όρο, 5,8 ριμπάουντ και 59,8% από το δίποντο.

Μιλάνο – Ντίνος Μήτογλου

 

Μετά από τέσσερα χρόνια στον Παναθηναϊκό, ο 25χρονος διεθνής πάουερ-φόργουορντ αποφάσισε να ξενιτευτεί για χάρη της Αρμάνι Μιλάνο, μίας ομάδας που πέρυσι έφτασε στο Final-4.

Ο Μήτογλου ανέπτυξε το ταλέντο του μέσα από την παρουσία του στον Παναθηναϊκό και πλέον είναι ένας από τους καλύτερους ψηλούς στην Ευρώπη, έχοντας παράλληλα τρομακτικά περιθώρια εξέλιξης

Ο Ετορε Μεσίνα θα έχει πλέον στη διάθεσή του έναν παίκτη, που θα μπορεί να τον χρησιμοποιεί τόσο στο τέσσερα δίπλα στον Χάινς ή τον Ταρτσέφσκι όσο και στο πέντε δίπλα στον Μέλι ή τον Ντατόμε.

Ο Μήτογλου έκανε πέρυσι την κορυφαία σεζόν της καριέρας του στην Ευρωλίγκα με 9,3 πόντους κατά μέσο όρο, 5,4 ριμπάουντ και 57,5% στο δίποντο.

Ερυθρός Αστέρας – Νίκολα Κάλινιτς

 

Επειτα από έξι χρόνια στο εξωτερικό, ο 29χρονος διεθνής Σέρβος επιστρέφει στην πατρίδα του και τον Ερυθρό Αστέρα, με τον οποίο είχε αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα ξανά τη σεζόν 2015/16.

Ο πολύπειρος φόργουορντ αποτελεί ένα από τα πιο αξιόπιστα τριάρια στην Ευρώπη και με την ηγετική του φυσιογνωμία θα αλλάξει επίπεδο τους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου.

Ο Κάλινιτς αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2017 με τη Φενέρμπαχτσε, στην οποία αγωνίστηκε για μία πενταετία, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πέρυσι ήταν βασικότατο μέλος στην προσπάθεια που έκανε η Βαλένθια να βρεθεί στα πλέι οφ (τελικά τερμάτισε 9η), σημειώνοντας 10,4 πόντους με 33,3% από το τρίποντο.

Φενέρμπαχτσε – Ακίλε Πολονάρα

 

Η Φενέρμπαχτσε απέτυχε πέρυσι να βρεθεί στο Final-4 για πρώτη φορά μετά το 2014 και αυτό το καλοκαίρι αποφάσισε να προχωρήσει σε σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις, προκειμένου να ενισχυθεί.

Μία εξ αυτών είναι ο διεθνής Ιταλός, πάουερ-φόργουορντ, Ακίλε Πολονάρα. Ο 29χρονος άσος πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις την περσινή σεζόν με την Μπασκόνια, έχοντας κατά μέσο όρο 12 πόντους, 6,7 ριμπάουντ και το εκπληκτικό 43,5% από το τρίποντο.

Η έλευση του Πολονάρα είναι δεδομένο πως αναβαθμίζει τη φροντ-λάιν της Φενέρ, η οποία μεταξύ άλλων πήρε και τον Ντέβιν Μπούκερ από τη Χίμκι.

Ρεάλ Μαδρίτης – Τομά Ερτέλ

 

Ο Τομά Ερτέλ αποχώρησε με επεισοδιακό τρόπο πέρυσι από την Μπαρτσελόνα και τελικά έκλεισε τη σεζόν στη Βιλερμπάν, με την οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής Γαλλίας, γράφοντας σε 23 αγώνες στο γαλλικό πρωτάθλημα, 14,4 πόντους, 6,2 ασίστ και 40,4% από το τρίποντο!

Ο 32χρονος πολύπειρος πόιντ-γκαρντ επιστρέφει τώρα στην Ισπανία και μάλιστα στο αντίπαλο δέος της Μπάρτσα, τη Ρεάλ. Ασημένιος Ολυμπιονίκης το καλοκαίρι με την εθνική ομάδα της χώρας του, θεωρείται από τις σταθερές αξίες της Ευρωλίγκας εδώ και μία οχταετία.

Μαζί με τον άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού, Γουίλιαμς-Γκος θα αναλάβει να καλύψει το κενό που άφησαν με την αποχώρησή τους οι Καμπάτσο και Λαπροβίτολα.

Ζενίτ – Τζόρνταν Λόιντ

 

Η Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ έπαιξε πέρυσι για πρώτη φορά στην ιστορία της στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα και με τον τρόπο που κινείται αυτό το καλοκαίρι, αποδεικνύει ότι θέλει να παραμείνει ευθέως ανταγωνιστική απέναντι στα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης.

Η προσθήκη του Τζόρνταν Λόιντ συμπεριλαμβάνεται άνετα ανάμεσα στο Τοπ-10 των φετινών μεταγραφών στην Ευρωλίγκα, δεδομένου ότι ο Αμερικανός γκαρντ ήταν την περσινή σεζόν ο τρίτος σκόρερ του πρωταθλήματος, έχοντας με τον Ερυθρό Αστέρα 17,3 πόντους!

Μαζί με τους Φράνκαμπ (νέος), Ναπίερ (νέος) και Μπαρόν, η Ζενίτ έχει συνθέσει μία σούπερ επιθετική τετράδα στο ασσόδυο.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μάριους Γκριγκόνις

https://www.youtube.com/watch?v=WIiQ9m5j5uw

 

Δεν προξενεί εντύπωση ότι η πανίσχυρη οικονομικά ΤΣΣΚΑ μαζεύει ξανά ό,τι καλύτερο υπάρχει στην Ευρώπη. Η προσθήκη του Μάριους Γκριγκόνις είναι εύκολα από τις καλύτερες μεταγραφές αυτού του καλοκαιριού.

Ο 27χρονος διεθνής Λιθουανός γκαρντ, προέρχεται από μία εξαίσια σεζόν στη Ζαλγκίρις με 13,4 πόντους κατά μέσο όρο και το εκπληκτικό 45,6% από το τρίποντο.

Ο Γκριγκόνις εξελίχθηκε φέτος σε έναν από τους καλύτερους clutch παίκτες της λίγκας. Εχει εξαιρετική σύνδεση με το καλάθι, είναι ώριμος, διαθέτει μέγεθος, είναι συνεπής στην άμυνα και φυσικά είναι μία μεταγραφή από το κορυφαίο ράφι για την οκτάκις πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Μπαρτσελόνα – Ρόκας Γιοκουμπάιτις

https://www.youtube.com/watch?v=y8DO4pVzPhE

 

Είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα του λιθουανικού μπάσκετ και το μέλλον του ανήκει στο ΝΒΑ.

Οι Νικς βέβαια, που έχουν τα δικαιώματά του, έκριναν πως ακόμη δεν είναι έτοιμος να περάσει την άλλη πλευρά του ατλαντικού και έτσι ο 20χρονος, αριστερόχειρας γκαρντ, θα αγωνιστεί φέτος στην Μπαρτσελόνα.

Ο Γιοκουμπάιτις είχε την περσινή σεζόν με τη Ζαλγκίρις 7 πόντους κατά μέσο όρο με 38,8% από το τρίποντο. Η παρουσία του στη Βαρκελώνη μόνο καλό θα του κάνει, αφού θα βρίσκεται ξανά υπό τις οδηγίες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και θα ψηθεί σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον και σε έναν οργανισμό που σιχαίνεται την ήττα.

Ούνικς Καζάν – Μάριο Χεζόνια

https://www.youtube.com/watch?v=WD-SYaRJKP0

 

Ο Μάριο Χεζόνια αγωνίστηκε για πέντε σεζόν στο ΝΒΑ και επέστρεψε πέρυσι στην Ευρώπη για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Με το «τριφύλλι» ο Κροάτης φόργουρντ είχε σε οχτώ ματς στην Ευρωλίγκα 14,4 πόντους κατά μέσο όρο.

Τη νέα σεζόν, ο Χεζόνια θα φοράει ξανά πράσινα, αλλά αυτά της Ούνικς και όχι του Παναθηναϊκού. Η ρωσική ομάδα κατέβαλλε τη ρήτρα των 400.000 ευρώ στην Μπαρτσελόνα και απέκτησε έναν παίκτη με ηγετικά χαρακτηριστικά και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Η Ούνικς πέρυσι αγωνίζονταν στο Γιούροκαπ, αλλά με παίκτες τύπου Χεζόνια δεν θα έχει πρόβλημα να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της Ευρωλίγκας.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Αλεξέι Σβεντ

 

Η τρέλα που κουβαλάει είναι ευχή και κατάρα για όποια ομάδα τον έχει. Δεν παύει πάντως να είναι ο πιο χαρισματικός σκόρερ στην Ευρώπη.

Πέρυσι μπορεί να έπεσε κάτω από τους 20 πόντους (19,8 κατά μέσο όρο) για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, παρόλα αυτά και πάλι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Ευρωλίγκα.

Με τον Αλεξέι Σβεντ ξανά στις μηχανές της, έπειτα από 10 χρόνια, η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη φανερώνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της για άμεση επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ