el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΕΚ vs Λέστερ: Με οδηγό τη Βόλφσμπουργκ

Η ΑΕΚ υποδέχεται το απόγευμα της Πέμπτης (29/10, 19:55) στο ΟΑΚΑ τη Λέστερ για τη 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου στο Γιουρόπα Λιγκ και θα ζητήσει το αποτέλεσμα που θα τη διατηρήσει «ζωντανή» για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Είναι το πρώτο ματς που οι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες και η πρώτη φορά που η Λέστερ θα αντιμετωπίσει σύλλογο από την Ελλάδα. Ενδέκατος αγώνας κόντρα σε αγγλικές ομάδες για την Ενωση, η οποία δεν έχει φέρει ισοπαλία στους δέκα προηγούμενους, με απολογισμό τρεις νίκες και εφτά ήττες (2-0-3 εντός έδρας).

Τις δύο ομάδες «ενώνει» ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος έχει φορέσει τη φανέλα και των δύο. Ο άλλοτε διεθνής αμυντικός μέσος αγωνίστηκε στη Λέστερ τη διετία 1998-2000 πριν αποχωρήσει από την Αγγλία για την Ελλάδα και την Ενωση, στην οποία έμεινε για μία 4ετία (2000-04).

Μάλιστα, κατέκτησε τίτλο και με τις δύο: με τη Λέστερ το Λιγκ Καπ (2000) και με την ΑΕΚ το Κύπελλο Ελλάδος (2001-02).

ΑΕΚ

bragaek_novibetgrΟι δύο από τις τρεις συνολικά εντός έδρας νίκες απέναντι σε αγγλικές ομάδες έχουν σημειωθεί την ίδια σεζόν: το 1976-77, στον δεύτερο γύρο του τότε Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, νίκησε 2-0 την Ντέρμπι ενώ στα προημιτελικά με 3-0 την ΚΠΡ, την οποία και απέκλεισε στη διαδικασία των πέναλτι.

Η παρουσία της εκείνη τη σεζόν, όταν έφτασε στα ημιτελικά, είναι η καλύτερη της Ενωσης στην ιστορία της στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Η ΑΕΚ καλείται να δείξει βελτίωση από την πρώτη αναμέτρηση και την εύκολη ήττα (3-0) στην Πορτογαλία από τη Μπράγκα, φτάνοντας στην κατάκτηση βαθμού ή βαθμών, που θα έχουν όφελος τόσο για την ίδια όσο και τη βαθμολογία της χώρας μας στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ.

Οδηγός για την Ενωση, αναμένεται να αποτελέσει η αναμέτρηση με τη Βόλσφμπουργκ στα πλέι οφ της διοργάνωσης, όταν η ΑΕΚ την απέκλεισε (2-1) και εξασφάλισε την παρουσία της στη φάση των ομίλων του φετινού Γιουρόπα Λιγκ.

Καλείται πάντως να το κάνει χωρίς δύο παίκτες που είχαν βρεθεί στο αρχικό σχήμα στο εν λόγω ματς. Αντρέ Σιμόες (κεντρικός μέσος) και Λιβάι Γκαρσία (εξτρέμ) παραμένουν εκτός πλάνων του Μάσιμο Καρέρα λόγω τραυματισμού ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι.

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Τσιντώντας – Μπακάκης, Νεντελτσεάνου, Χνιντ, Ινσούα – Σακχόφ, Κριστισιτς, Μάνταλος – Μαχαίρας, Ανσαριφάρντ, Λιβάγια.

ΛΕΣΤΕΡ

James Maddison strikes on European debut as Leicester enjoy easy win over  Zorya Luhansk - Eurosport

Είναι η πρώτη παρουσία της Λέστερ σε φάση ομίλων Γιουρόπα Λιγκ και μόλις η πέμπτη ευρωπαϊκή της συμμετοχή. Το 206-17 ήταν η προηγούμενη, όταν ως πρωταθλήτρια Αγγλίας είχε συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Φέτος άρχισε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στον όμιλο, με εύκολη νίκη (3-0) επί της Ζόρια ενώ έχει να επιδείξει κάποια σημαντικά αποτελέσματα στην Πρέμιερ Λιγκ, νικώντας εκτός έδρας τη Μάντσεστερ Σίτι στην πρεμιέρα (5-2) και την Αρσεναλ στο «Εμιρεϊτς» στο τελευταίο χρονικά ματς (1-0).

Τα αποτελέσματα αυτά φανερώνουν αν μη τι άλλο τη δυναμική της, με τη Λέστερ να διαθέτει ένα κράμα έμπειρων και εξαιρετικά ταλαντούχων παικτών, με πιο αναγνωρίσιμους τους Κάσπερ Σμάιχελ (τερματοφύλακας), Τζόνι Εβανς (στόπερ) και Τζέιμς Βάρντι (φορ).

Ο τελευταίος, ενδεχομένως να μη βρεθεί στο αρχικό σχήμα του αγώνα στο ΟΑΚΑ, αφού πρόσφατα επέστρεψε από τραυματισμό και στην αναμέτρηση με την Αρσεναλ μπήκε ως αλλαγή. Ο Νιγηριανός Κέλεχι Ιχεανάτσο αναμένεται να είναι ο αντικαταστάτης του στην κορυφή της επίθεσης και στο 4-2-3-1 που εφαρμόζει ο Μπρένταν Ρότζερς.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Σμάιχελ – Καστάνιε, Φοφανά, Εβανς, Φουχς – Τίλεμανς, Μεντί – Μάντισον, Πράετ, Μπαρνς – Ιχεανάτσο (Βάρντι).

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ