el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση & Παρουσίαση 21/11/2021

Το ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό μαγνητίζει τους φιλάθλους στο πλαίσιο 10ης αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League την Κυριακή το βράδυ (21/11, 19:30) στο ΟΑΚΑ.

Οι δύο ομάδες μας υπόσχονται ένα μεγάλο ματς στο ΟΑΚΑ, αφού αμφότερες στοχεύουν φέτος στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το γεγονός ότι πρωταγωνιστούν στην κορυφή της βαθμολογίας σημαίνει ότι το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες και οποιοδήποτε αποτέλεσμα ενδέχεται να εκμεταλλευτεί σε περίπτωση νίκης ο ΠΑΟΚ που επίσης στοχεύει στο πρωτάθλημα.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι οι δυο ομάδες επιστρέφουν μετά τη διακοπή των εθνικών ομάδων, ενώ αξιοσημείωτη είναι η παράδοση που έχει δημιουργήσει ο Ολυμπιακός στην έδρα της ΑΕΚ.

Με αμέτρητες αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό γίνεται πιο συναρπαστικό.


ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Ανάλυση & Παρουσίαση 21/11/2021

Η ΑΕΚ (2η με 20 βαθμούς), με τη συμπαράσταση του κοινού της που αναμένεται να δώσει δυναμικό «παρών» στην Καλογρέζα, φιλοδοξεί να κάνει το 5/5 στο «σπίτι» της προκειμένου να πατήσει στην κορυφή της βαθμολογίας. Η «Ένωση», μετά το «στραβοπάτημα» της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στον Απόλλωνα στη Ριζούπολη (2-2), δεν θέλει σκέφτεται το ενδεχόμενο νέας απώλειας για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους.

Το συγκεκριμένο ντέρμπι είναι και το πρώτο μεγάλο τεστ για τον Αργύρη Γιαννίκη, ο οποίος από την στιγμή που ανέλαβε την «Ένωση» μετράει 3 νίκες (με Ατρόμητο 3-0, Βόλο 1-3, Άρη 2-1) και μια ισοπαλία με τον Απόλλωνα (2-2).

Ο Έλληνας προπονητής της ΑΕΚ μεσοβδόμαδα είδε τους Τσούμπερ, Αραούχο να δίνουν μάχη με το χρόνο για να προλάβουν το μεγάλο παιχνίδι και τελικά να υπολογίζονται κανονικά για το αρχικό σχήμα. Αντίθετα δύσκολα θα ρισκάρει με τη συμμετοχή του τραυματία Τζαβέλλα στο αρχικό σχήμα, ενώ σε καλό βαθμό ετοιμότητας βρίσκεται ο Άμραμπατ.

Αυτό σημαίνει ότι το τεχνικό επιτελείο της ΑΕΚ στο κέντρο της άμυνας θα παρατάξει τους Μητογλου, Βράνιες, ενώ προσανατολίζεται σε σύστημα με γεμάτο κέντρο για να κερδίσει τη μάχη στη μεσαία γραμμή. Στην Ένωση γνωριζουν ότι ο μεγάλος τους αντίπαλος έχει μεγάλο πλεονέκτημα και δύναμη στα χαφ.

Το τελευταίο δείγμα γραφής που είχαμε από την ΑΕΚ ήταν πριν από περίπου 15 μέρες όταν έπαιξε με τη φωτιά και τελικά κάηκε, αφού δεν κατάφερε να νικήσει τον Απόλλων (2-2). Η «Ένωση» πέταξε δύο πολυτίμους βαθμούς στη Ριζούπολη και ισοφάρισε στο 80’ με γκολ του Αραούχο.

 

Ο Ολυμπιακός οδηγεί την κούρσα της βαθμολογίας (23 βαθμούς) και παραμένει αήττητος με 7 νίκες και 2 ισοπαλίες. Οι Πειραιώτες με νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ θα αποκτήσουν μεγάλο βαθμολογικό πλεονέκτημα για τον τίτλο.

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς, παρότι ακόμα φέτος δεν παίζουν στα κόκκινα, μας έχουν αποδείξει ότι είναι ικανοί να κάνουν ζημιές απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Ο Πορτογάλος προπονητής επιθετικά έχει αρκετές επιλογές με τους Ελ Αραμπί, Τικίνιο, Ροντρίγκες και Μασούρα, όμως γνωρίζει ότι τα ντέρμπι κρίνονται στο πάθος και στην αποτελεσματικότητα. Επίσης, ο Μαρτίνς αναγνωρίζει ότι η ομάδα που θα κερδίσει τη «μάχη» της μεσαία γραμμής αυτόματα θα αποκτήσει και μεγάλο πλεονέκτημα για το «τρίποντο». Γι’ αυτό το λόγο οι Μπουχαλάκη, Καμαρά και Εμβιλά θα έχουν αρκετή δουλειά στο κέντρο.

Την Πέμπτη ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, βρέθηκε στου Ρέντη κι ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ και της κρίσιμης αναμέτρησης με τη Φένερμπαχτσε έστειλε μήνυμα στήριξης και πίστης στους παίκτες και στο τεχνικό επιτελείο των Πειραιωτών. Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού ευχήθηκε νίκες και καλές εμφανίσεις δείχνοντας με τη σειρά του είναι στο πλάι όλων ενόψει των δύσκολων υποχρεώσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος που έδωσε πριν τη διακοπή των εθνικών ομάδων επικράτησε με 1-0 του Ιωνικού στο Καραϊσκάκη. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Μασούρας στο 17’ και το τεχνικό επιτελείο των «ερυθρολεύκων» έκανε και συντήρηση δυνάμεων σε αρκετούς βασικούς παίκτες.


ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Στατιστικά 21/11/2021

H βαθμολογία της Super League

  • Το story των ντέρμπι με γηπεδούχο την ΑΕΚ έχει γίνει τα τελευταία χρόνια «ερυθρόλευκη» υπόθεση. Η Ένωση έχει να νικήσει τον Ολυμπιακό από τον Σεπτέμβριο του 2017 (3-2) κι έκτοτε οι Πειραιώτες μετράνε 3 ισοπαλίες (1-1, 0-0, 1-1) και δύο νίκες (1-2 σεζόν 2019/20 και 1-5 πέρυσι).
  • Συνολικά 10 ντέρμπι πρωταθλήματος χωρίς ήττα κόντρα στην ΑΕΚ μετράει ο Ολυμπιακός.
  • Οι Μασούρας, Ελ Αραμπί, Τικίνιο έχουν σκοράρει τα 9 από τα 15 γκολ των πρωταθλητών στη Super League.
  • Ο Τσούμπερ με 5 γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στη φετινή Super League. 4 γκολ έχει πέτυχει ο Αραούχο και από 2 Λιβάι Γκαρσία και Βράνιες.

  • 4 σερί νίκες μετράει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα οι τρεις με σκορ 2-1 και μια με 1-0.
  • Όλα τα ματς του Γιαννίκη (4) στον πάγκο της ΑΕΚ έχουν λήξει Over 2,5 Goal kai ta τα 3 Goal.
  • Σε 9 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Super League η ΑΕΚ μετράει 7 Over 2,5 Goal.
  • 2 κόκκινες κάρτες και 19 κίτρινες έχει δεχθεί συνολικά φέτος η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.
  • 11 κίτρινες κάρτες και καμία κόκκινη είναι ο απολογισμός του Ολυμπιακού στη φετινή Super League.
  • Στα πέντε τελευταία της παιχνίδια η ΑΕΚ έχει ανοίξει πρώτη το σκορ.
  • Σε κανένα από τα 7 τελευταία ντέρμπι η ΑΕΚ δεν έχει καταφέρει να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της κόντρα στον Ολυμπιακό. Τελευταία φορά ήταν τον Ιανουάριο του 2020 όταν οι δυο ομάδες έμειναν 0-0
  • Στα 5 από τα τελευταία 7 ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ ο Ολυμπιακός προηγείται στο ημίχρονο.

  • Ο Ολυμπιακός έχει να ηττηθεί σε ματς πρωταθλήματος από τις 18/4/2021 στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (2-0). Αυτό σημαίνει ότι είναι 15 σερί ματς αήττητος.
  • Ο Τικίνιο με 4 γκολ είναι πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα. Ακολουθούν Μασούρας, Αγκιμπού Καμαρά με 3 και ο Ελ Αραμπί με 2.
  • Ο Μάνταλος σε 8 αγώνες έχει μοιράσει 6 ασίστ κι έχει κάνει «ευτυχισμένους» τους συμπαίκτες του.
  • Λιβάι Γκαρσία και Μήτογλου είναι δυο παίκτες που έχουν δεχθεί κόκκινη κάρτας από την πλευρά της ΑΕΚ.
  • Ο Μασούρας έχει παράδοση απέναντι στην ΑΕΚ. Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού έχει σκοράρει δύο φορές και έχει μία ασίστ μέσα στην έδρα της «Ένωσης».
  • Ο Παπασταθόπουλος αντιμετώπισε την περασμένη σεζόν για πρώτη φορά την πρώην του ομάδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε ματς που οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 5-1 στο ΟΑΚΑ.

  • 3 γκολ εις βάρος της ΑΕΚ σκόραρε την περασμένη σεζόν ο Ελ Αραμπί (2 στη νίκη με 1-5 στο ΟΑΚΑ και 1 στην επικράτηση 3-0 στο Φάληρο).

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 21/11/2021

 

Αναμένουμε προσεχτικό παιχνίδι από τις δύο ομάδες και όσο περνάει η ώρα οι δύο προπονητές θα ρισκάρουν όλο και περισσότερο.

ΤΟ Χ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.08 ΣΤΗ NOVIBET

Η ΑΕΚ λόγω έδρας, αλλά και βαθμολογικού μειονεκτήματος ενδέχεται να εμφανιστεί πιο διψασμένη για το «τρίποντο» μέσα στο ΟΑΚΑ.

Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.85 ΣΤΗ NOVIBET

Στο ντέρμπι κορυφής τα νεύρα και τα σκληρά μαρκαρίσματα δύσκολα θα λείψουν. Τόσο ο διαιτητής, όσο και το VAR δεν θα έχουν εύκολο βράδυ στο ΟΑΚΑ.

ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.80 ΣΤΗ NOVIBET

Οι πιθανότητες το ντέρμπι να έχει γκολ και από τις δύο πλευρές είναι αυξημένες.

ΣΚΟΡ 1-1 ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.70 ΣΤΗ NOVIBET


ΑΕΚ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 21/11/2021

Ο Αργύρης Γιαννίκης αμφιταλαντεύεται σχετικά με το σύστημα, αφού στο μυαλό του υπάρχει και το 4-3-3 με τον Μάνταλο να μένει εκτός αρχικού σχήματος. Οι Τσούμπερ, Αρούχο ξεπέρασαν τα προβλήματα και είναι ετοιμοπόλεμοι για το αρχικό σχήμα. Αντίθετα, ανέτοιμος για βασικός είναι ο Τζαβέλλας, ενώ «μάχη» για μια θέση γίνεται ανάμεσα στους Μισελέν και Ρότα. Ο Άμραμπατ είναι πιθανό να έρθει από τον πάγκο. Το τεχνικό επιτελείο της ΑΕΚ ολόκληρη τη βδομάδα έδωσε μεγάλο βάρος και στην ψυχολογική προετοιμασία των ποδοσφαιριστών με δεδομένο ότι η νίκη θα ανεβάσει την Ένωση στην κορυφή της βαθμολογίας.

Πιθανή 11αδα (4-2-3-1): Στάνκοβιτς, Μισελέν (Ρότα), Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμαντί, Σιμάνσκι, Σιμόες, Μάνταλος (Λε Ταλέκ), Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο.

Ολυμπιακός: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 21/11/2021

Ο Πέδρο Μαρτίνς θεωρεί ότι η «μάχη» της μεσαία γραμμής θα κρίνει και το αποτέλεσμα στο ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός έχει μάθει να έχει την μπάλα στα πόδια και θα επιδιώξει να ελέγξει τον ρυθμό της αναμέτρησης. Μοιρασμένες οι πιθανότητες να ξεκινήσει βασικός ο Αγκιμπού Καμαρά.  Γνωστές και μακροχρόνιες απουσίες στους φιλοξενούμενους, αφού εκτός παραμένουν οι Φορτούνης, Σεμέδο.

 Πιθανή 11αδα (4-3-3): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Εμβιλά (Αγκιμπού), Μασούρας, Ροντρίγκες, Ελ Αραμπί

O Πορτογάλος διαιτητής Φάμπιο Βερίσιμο, θα είναι ο… άρχοντας του ντέρμπι.



Διαβάστε ακόμα… 

GiANT Heart: Novibet & Γιάννης Αντετοκούνμπο δίνουν “χώρο” στα όνειρα των παιδιών


Δεύτερο φαβορί για τον τίτλο η ΑΕΚ και ο… Τσούμπερ


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ