el
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

AEK – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά, Ανάλυση & Παρουσίαση 05/12/2021

Το αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό δεσπόζει την Κυριακή (19:30) στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League. Οι δύο ομάδες μας υπόσχονται ένα μεγάλο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ και η δίψα τους για το «τρίποντο» εκτοξεύει την αγωνία στα ύψη.

 Με 600+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ γίνεται πιο συναρπαστικό.


AEK – Παναθηναϊκός: Ανάλυση & Παρουσίαση 05/12/2021

Η ΑΕΚ με τη συμπαράσταση του κοινού της ψάχνει την πρώτη της φετινή νίκη σε ντέρμπι και παράλληλα τον τρόπο να παραμείνει με αξιώσεις στο κυνήγι του Ολυμπιακού. Υπενθυμίζουμε ότι η «Ένωση» στα δύο μεγάλα ματς με τους βασικούς της ανταγωνιστές (Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ) μετράει ισάριθμες ήττες και με δεδομένο ότι βρίσκεται στο -6 από την κορυφή δεν θέλει να τριτώσει το κακό.

Το ματς αποτελεί πρόκληση και για τον προπονητή της ΑΕΚ, Αργύρη Γιαννίκη, ο οποίος από τη στιγμή που ανέλαβε την «Ένωση» μετράει 4 νίκες, 1 ισοπαλία 1 ήττα από τον Ολυμπιακό και αναζητεί την παρθενική του επιτυχία σε ντέρμπι.

Το τεχνικό επιτελείo την ΑΕΚ καταστρώνει επιθετικό πλάνο με στόχο να βάλει δύσκολα στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν βασικοί οι Λιβάι Γκαρσία, Άμραμπατ, Αραούχο και Τσούμπερ συγκεντρώνει πλέον αυξημένες πιθανότητες, αφού και ο Ελβετός επιθετικός έδειξε να βρίσκεται σε καλό βαθμό ετοιμότητας μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε.

 

Το τελευταίο δείγμα γραφής της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα ήταν με τον ΠΑΣ στα Ιωάννινα. Εκεί οι παίκτες του Γιαννίκη με υπομονή και επιμονή στο παιχνίδι τους γύρισαν το παιχνίδι και επικράτησαν 1-2 με γκολ του Σάκχοφ στο 90’.

 

Επίσης, η «Ένωση» την Τετάρτη αντιμετώπισε την Κηφισιά για τη φάση των «16’ του Κυπέλλου και επικράτησε εύκολα με 4-0 σ’ ένα παιχνίδι που έγινε rotation και δόθηκε χρόνος και σε «ρεζέρβες».

Ο Παναθηναϊκός έχει ανεβάσει στροφές και οι τρεις διαδοχικές νίκες (2 στο πρωτάθλημα με Λαμία, Παναιτωλικό και μια στο Κύπελλο με Βόλο) αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Το «τριφύλλι» φιλοδοξεί να διευρύνει το σερί για να πλησιάσει ακόμα περισσότερος την τριάδα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει ευχάριστο δίλλημα στην επίθεση, αφού ο Μακέντα (3 γκολ) έχει φορμαριστεί, ενώ πανέτοιμος είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Καρλίτος (8 γκολ). Επίσης, ο Σέρβος προπονητής βλέπει τους Βιγιαφάνες, Αϊτόρ, Παλάσιος να έχουν βρει τον καλό τους εαυτό και ετοιμάζει εκπλήξεις μεσοεπιθετικά.

Οι «πράσινοι» την Τετάρτη έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, αφού νίκησαν 2-1 τον Βόλο στη Λεωφόρο.

Οι Μακέντα, Αλεξανδρόπουλος βρήκαν δίχτυα, όμως το γεγονός ότι για ένα ακόμη ματς δεν κατάφεραν να κρατήσουν «μηδέν» έφερε προβληματισμό.

«Οι τρεις σερί νίκες σε δέκα μέρες δεν είναι κάτι περίεργο για τον Παναθηναϊκό, αλλά επειδή δεν είχαμε καλά αποτελέσματα λειτουργεί θετικά για την αυτοπεποίθησή μας. Ο προβληματισμός μου δεν έχει να κάνει τόσο με την εμφάνιση, αλλά με το γεγονός ότι δεχθήκαμε γκολ. Νομίζω ότι δικαιούμασταν καλύτερο σκορ από το 2-1. Οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά, αφού μας περιμένει μεγάλο ντέρμπι με την ΑΕΚ», δήλωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

 

Στο ματς του Κυπέλλου έπαιξε βασικός μετά από καιρό ο Διούδης, όμως όλα δείχνουν ότι ο Ιταλός Μπρινιόλι θα επιστρέψει κάτω από γκολπόστ.

«Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατό. Είμαι από την φύση μου ανταγωνιστικός ως άνθρωπος. Προσπαθώ να είμαι κάθε μέρα και καλύτερος, αυτό συνεχίζω να κάνω είτε παίζω, είτε όχι. Όταν ο προπονητής κρίνει ότι πρέπει να μπω και να παίξω, εγώ θα είμαι εκεί για την ομάδα», τόνισε ο Διούδης αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ανταγωνισμός έχει εκτοξευθεί.


AEK – Παναθηναϊκός: Στατιστικά, Προϊστορία 05/12/2021

Η βαθμολογία της Super League

  • Τα ντέρμπι με γηπεδούχο την ΑΕΚ συνήθως κρίνονται στις λεπτομέρειες με σφικτά σκορ. Την τελευταία τριετία στο ΟΑΚΑ η «Ένωση» μετράει μόλις μια νίκη (1-0), τρία παιχνίδια έχουν λήξει ισοπαλία (0-0, 1-1, 1-1) και οι «πράσινοι» επικράτησαν πέρυσι 1-2.
  • 6 από τα 8 τελευταία ντέρμπι ανεξαρτήτως έδρας έχουν λήξει Goal.
  • 5 από τα 10 τελευταία ματς ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό ανεξαρτήτως έδρας έχουν λήξει ισοπαλία
  • 9 Over και 2 Under μετράει η ΑΕΚ σε 11 αγωνιστικές πρωταθλήματος. Το αντίστοιχο σερί του Παναθηναϊκού είναι 6 Over, 5 Under.
  • Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ δέχονται 2 κίτρινες κάρτες κατά μέσο όρο ανά αγώνα στο πρωτάθλημα.
  • 2 κόκκινες κάρτες έχουν δει οι παίκτες της ΑΕΚ σε 11 αγωνιστικές
  • Ο Πέτρος Μάνταλος με 7 ασίστ και ο Στίβεν Τσούμπερ με 2 είναι στο τοπ 5 των καλυτερων δημιουργών στο πρωτάθλημα.
  • Ο Μακέντα έχει δημιουργήσει τη δικιά του παράδοση στα ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο Ιταλος στράικερ έχει σκοράρει 3 γκολ στα ντέρμπι με την ΑΕΚ. Πέρυσι πέτυχε ένα τέρμα στη νίκη του «τριφυλλιού» με 1-2 στο ΟΑΚΑ, ενώ σκόραρε και δυο φορές τη σεζόν 19/20 (στο 1-1 και στο 3-2).


AEK – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά 05/12/2021

Τα 8 από τα 11 ματς της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα έχουν λήξει Goal, ενώ οι «πράσινοι» μετράνε 3 Goal στα 4 τελευταία τους παιχνίδια μαζί με αυτό στο Κύπελλο. Το συγκεκριμένο στατιστικά σε συνδυασμό με την αμυντική λειτουργία των δύο ομάδων μας οδηγεί σε μια αξιόλογη απόδοση στη Novibet.

ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟ ΒΡΣΙΚΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.10

Η ΑΕΚ στηρίζει πολλά στον Αραούχο, ο οποίος στα τελευταία 3 ματς πρωταθλήματος έχει σκοράρει τρία γκολ, 2 απέναντι στον Ολυμπιακό και 1 με τον Απόλλωνα. Ο επιθετικός της «Ένωσης» ζει για τα μεγάλα παιχνίδι και αναμφισβήτητα θα βάλει δύσκολα στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

Ο ΑΡΑΟΥΧΟ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ (ΑΝΥΤΙΜΕ) ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.80 ΣΤΗ NOVIBET

O Μακέντα ξαναβρήκε τον καλό του εαυτό, ενώ έχει και εξαιρετική παράδοση στα ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο ΜΑΚΕΝΤΑ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ (ΑΝΥΤΙΜΕ) ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 4.50 ΣΤΗ NOVIBET

Η αγωνιστική ένταση δεν λείπει από κανένα ντέρμπι. Ο Ούγγρος διαιτητής Τάμας Μπογκνάρ θα διευθύνει το ματς στο ΟΑΚΑ και σίγουρα θα κληθεί να πάρει και δύσκολες αποφάσεις εντός των δύο… περιοχών.

ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.85 ΣΤΗ NOVIBET  


ΑΕΚ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 05/12/2021

Επιθετικό πλάνο περιμένουμε από τον Αργύρη Γιαννίκη. Ο προπονητής της ΑΕΚ θα έχει όλα τα «όπλα» στη διάθεσή του, αφού οι Τσούμπερ, Γκαρσία ξεπέρασαν τα προβλήματα και είναι ετοιμοπόλεμοι. Στην άμυνα ο Μήτογλου έχει προβάδισμα έναντι του Τζαβέλλα, προκειμένου να περιορίσει τον Μακέντα.

Πιθανή 11αδα (4-2-3-1): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμαντί, Σιμάνσκι, Σιμόες, Μάνταλος, Αμραμπατ, Τσούμπερ (Γκαρσία), Αραούχο.

Παναθηναϊκός: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 05/12/2021

Ο Ιβαν Γιοβάνοβιτς στο δίλλημα ανάμεσα σε Μακέντα, Καρλίτος θα επιλέξει τον Ιταλό που έχει βρει τη φόρμα του. Ο Ισπανός προέρχεται από τραυματισμό και οι πιθανότητες να βοηθήσει από τον πάγκο είναι περισσότερες. Ο Ρούμπεν Πέρεθ αναμένεται να πάρει θέση βασικού, ενώ το γεγονός ότι οι Αϊτόρ, Βιγιαφάνες έχουν ανεβάσει την απόδοσή τους ίσως οδηγήσει και πάλι στον πάγκο τον Χατζηγιοβάνη. Ετοιμοπόλεμος και ο επιθετικός Φώτης Ιωαννίδης. Εκτός παραμένει ο Κουρμπέλης και ο Σένκεφελντ.

Πιθανή 11δα (4-4-2): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος, Αϊτόρ (Χατζηγιοβάνης), Βιγιαφάνες, Βιτάλ, Μακέντα


 

 


Διαβάστε ακόμα…

H Novibet απογειώνει τα Virtuals με την Inspired Entertainment


GiANT Heart Διαγωνισμός με υπογεγραμμένη φανέλα του Γιάννη

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ