el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αφιέρωμα: Η κορυφαία 11άδα ελεύθερων παικτών

Μετά από πολυετή παρουσία στις ομάδες τους, έντεκα από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου μοιάζουν έτοιμοι να αλλάζουν ποδοσφαιρική στέγη το καλοκαίρι, αφού το συμβόλαιό τους ολοκληρώνεται.

Ο Λιονέλ Μέσι είναι το μεγαλύτερο όνομα της σχετικής λίστας και φυσικά ο παίκτης που αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον και μετά το τέλος της φετινής σεζόν, αναφορικά με τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο Αργεντινός σούπερσταρ υπενθυμίζεται πως ήθελε να αποχωρήσει από πέρσι, όμως με την τροπή που πήρε το θέμα της διαμάχης του με τον πρόεδρο των Καταλανών, αποφάσισε να παραμείνει για να μην χαλάσει τις σχέσεις του με το σύλλογο.

Τερματοφύλακας: Τζίτζι Ντοναρούμα (Μίλαν)

Donnarumma_novibetgr

Από τα 16 του χρόνια έχει πάρει τη θέση του βασικού τερματοφύλακα της Μίλαν. Στα 21 του πλέον και ήδη 22 φορές διεθνής με την Ιταλία, θεωρείται από τους κορυφαίους στον κόσμο.

Οι συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του έχουν «παγώσει», όπως επιβεβαίωσε ο τεχνικός διευθυντής των «ροσονέρι», Πάολο Μαλντίνι και ήδη Γιουβέντους, Ιντερ και Τσέλσι είναι ήδη οι ομάδες που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και περιμένουν τις εξελίξεις.

Κεντρικός αμυντικός: Ζερόμ Μπόατενγκ (Μπάγερν)

boateng_novibetgrΕχει καθιερωθεί από το 2011 στο κέντρο άμυνας της Μπάγερν Μονάχου, αλλά και στην εθνική ομάδα. Στα 32 του χρόνια πλέον ο γεννημένος στο Βερολίνο αμυντικός από Γερμανίδα μητέρα και Γκανέζο πατέρα.

Σε αντίθεση με τον αδερφό του (Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ), εκείνος επέλεξε τη γερμανική υπηκοότητα και μαζί με την Μπάγερν καθιερώθηκε και στην εθνική. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρόθεση από τη διοίκηση των Βαυαρών ώστε να ανανεωθεί.

Κεντρικός αμυντικός: Νταβίντ Αλάμπα (Μπάγερν)

alaba_novibetgr

Πολυθεσίτης και πολυεργαλείο για κάθε προπονητή. Αρχισε την καριέρα του σαν μπακ, παίζει εύκολα και στη μεσαία γραμμή, όμως τα τελευταία χρόνια καθιερώθηκε σαν κεντρικός αμυντικός στην Μπάγερν Μονάχου.

Ο Αυστριακός διεθνής παίκτης είναι ήδη γνωστό πως θα αποχωρήσει από τους Βαυαρούς στο τέλος της περιόδου και ως ο επικρατέστερος προορισμός του μοιάζει η Μαδρίτη και η Ρεάλ. Ο ίδιος ήθελε να παίξει από μικρός στους «μερένχες» και φέρεται να έχει απορρίψει προτάσεις των Λίβερπουλ και Παρί Σεν Ζερμέν.

Κεντρικός αμυντικός: Σέρχιο Ράμος

ramos_novibetgrΕκανε το «ξεπέταγμά» του στη Σεβίλλη το 2004 ως δεξιός μπακ και για εκεί τον απέκτησε τον επόμενο χρόνο η Ρεάλ. Σταδιακά άρχισε να καθιερώνεται στο κέντρο άμυνας. Πλέον είναι αρχηγός της ενώ έχει σημειώσει και το… αστρονομικό νούμερο των 100 γκολ, για αμυντικό.

Θεωρείται πλέον από τους κορυφαίους στόπερ όλων των εποχών στη Μαδρίτη και το καλοκαίρι, ίσως ολοκληρωθεί ο κύκλος του. Από τη Ρεάλ του προτάθηκε αρχικά μονοετής πρόταση ανανέωσης (με μειωμένες αποδοχές), με τον ίδιο να θέλει τα ίδια χρήματα που έπαιρνε (12 εκ. το χρόνο) και διετές συμβόλαιο.

Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν, περιμένουν στη… γωνία.

Κεντρικός μέσος: Φερναντίνιο (Μάντσεστερ Σίτι)

Coronavirus: Fernandinho 'very much missing football' during Premier League  suspension

Σταθερή αξία στη μεσαία γραμμή της Σίτι από το 2011 και πλέον, αρχηγός της, μετά την αποχώρηση του Νταβίντ Σίλβα.

Στα 35 του χρόνια πλέον ο Βραζιλιάνος διεθνής μέσος, δύσκολα θα συνεχίσει με τα τωρινά δεδομένα στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, καθώς ο τελευταίος θέλει να φέρει «νέο αίμα» στην ομάδα.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν προσφορές για τον παίκτη από ομάδες της Νοτίου Αμερικής.

Κεντρικός μέσος: Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ (Λίβερπουλ)

Wijnaldum_novibetgrΤο παιδικό όνειρο του 29χρονου Ολλανδού μέσου να αγωνιστεί στην Μπαρτσελόνα, ίσως ολοκληρωθεί φέτος το καλοκαίρι. Υπάρχει ενδιαφέρον προς το πρόσωπό του και το συμβόλαιό του με τη Λίβερπουλ εκπνέει.

Από το 2016 στους «κόκκινους», προερχόμενος από τη Νιούκαστλ, κατάφερε να καθιερωθεί σαν 8άρι. Είναι παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί τόσο πίσω από τον φορ αλλά και στα άκρα της επίθεσης και με δεδομένο το επιβεβαιωμένο ενδιαφέρον των «μπλαουγκράνα», η Μπαρτσελόνα μοιάζει ως ο επικρατέστερος επόμενος σταθμός της καριέρας του.

Κεντρικός μέσος: Γιούλιαν Ντράξλερ (Παρί Σεν Ζερμέν)

draxler_novibetgrΔεδομένη μοιάζει η αποχώρηση του 27χρονου μεσοεπιθετικού, ο οποίος φέτος έχει χάσει τη θέση του στην Παρί Σεν Ζερμέν, τη φανέλα της οποίας φοράει από το 2017, προερχόμενος από τη Βόλφσμπουργκ.

Θα μπορούσε να είχε αποχωρήσει και στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου αν δεν «καθόταν» πάνω στο πλουσιοπάροχο συμβόλαιό του. Ο ίδιος θα ανακοινώσει την επόμενη ομάδα της καριέρας του μέσα στον Μάρτιο.

Δεξί εξτρέμ: Μέμφις Ντεπάι (Λυών)

depay_novibetgrΚατάφερε να απογειώσει την καριέρα του στη Λυών, στην οποία αγωνίζεται από το 2017. Είχε προηγηθεί μία πολύ μέτρια 2ετία στην Αγγλία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον 26χρονο πλέον Ολλανδό μεσοεπιθετικό, ο οποίος μοιάζει δύσκολο να ανανεώσει τη συνεργασία του με την ομάδα της Γαλλίας.

Υπήρχε μάλιστα η σκέψη να πωληθεί σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο, όμως επέλεξε να παραμείνει για να την βοηθήσει στη «μάχη» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μπορούσια Ντόρτμουντ και Μπαρτσελόνα ενδιαφέρονται σοβαρά για την περίπτωσή του.

Αριστερός εξτρέμ: Ανχελ Ντι Μαρία (Παρί Σεν Ζερμέν)

dimaria_novibetgrΟπως και ο Ντεπάι, έτσι και ο ίδιος κατάφερε να ξεπεράσει τη μέτρια παρουσία του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2014-15) με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν και να καταφέρει να φτιάξει κατά κάποιο τρόπο ξανά το όνομά του.

Στα 32 του χρόνια πλέον ο Αργεντινός, που στο παρελθόν έχει φορέσει και τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης (2010-14) δεν έχει κάποια ενημέρωση για την ανανέωση του συμβολαίου του με τους παριζιάνους.

Οπως έχει σημειώσει ο ίδιος, η Παρί θέλει να είναι η τελευταία του ομάδα στην Ευρώπη και έπειτα θα γυρίσει σε ομάδα της πατρίδας του.

Δεκάρι: Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

messi_novibetgrΕφτασε στα 33 του χρόνια πλέον ο Μέσι και η αποχώρησή του από την Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι, μοιάζει πιο πιθανή από ποτέ. Οπως είχε σημειώσει από την περσινή περίοδο ο Αργεντινός σούπερ σταρ, αναζητά μία νέα πρόκληση στην καριέρα του.

Οι ομάδες που μπορούν να καλύψουν τις οικονομικές του απαιτήσεις του δεν είναι πολλές. Μία από αυτές η Μάντσεστερ Σίτι, στον πάγκο της οποίας βρίσκεται ο Πεπ Γκουαρδιόλα, με τον οποίο άφησαν εποχή στους «μπλαουγκράνα» την περασμένη 10ετία.

Το Παρίσι και Παρί Σεν Ζερμέν, είναι ο άλλος επικρατέστερος προορισμός του.

Επιθετικός: Σέρχιο Αγουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

aguero_novibetgrΟ κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι, στην οποία αγωνίζεται από το 2011, προερχόμενος από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στα 32 του χρόνια πλέον ο Αγουέρο, έχει χάσει σχεδόν όλη τη σεζόν μέχρι στιγμής λόγω τραυματισμού και το μέλλον του στην Αγγλία παραμένει αμφίβολο. Ο ίδιος θέλει να παραμείνει, αλλά μέχρι στιγμής η προσφορά της Σίτι για τη μονοετή ανανέωση του συμβολαίου του δεν τον καλύπτει.

Η Παρί Σεν Ζερμέν δια μέσω του νέου της προπονητή, Μαουρίτσιο Ποκετίνο έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για το διεθνή φορ.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ