el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ρέιντζερς: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 18/05/2022

Ποιος θα σηκώσει την ευρωπαϊκή κούπα ύψους 65 εκατοστών και βάρους 15 κιλών του Europa League; Όλα θα κριθούν την Τετάρτη το βράδυ (22.00) στη Σεβίλλη με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τη Ρέιντζερς να μας υπόσχονται ένα σπουδαίο παιχνίδι σ’ ένα κατάμεστο γήπεδο.

Οι δύο ομάδες από τη φετινή τους πορεία στη διοργάνωση μας έχουν προϊδεάσει για ένα συγκλονιστικό ματς, ενώ κοινό χαρακτηριστικό είναι ότι διεκδικούν τη 2η ευρωπαϊκή κούπα της ιστορίας τους.

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης τους τελευταίους μήνες παράτησε την Bundesliga και πέτυχε το όνειρο των φιλάθλων της που ήταν η συμμετοχή στον τελικό του Europa League.

Η Ρέιντζερς στη φετινή διοργάνωση απέδειξε ότι είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει και παράλληλα έγινε ο εφιάλτης των γερμανικών ομάδων.

Με 500+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις ο τελικός του Europa League ανάμεσα σε Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Ρέιντζερς γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

Ο τελικός στη Σεβίλλη παίζει εδώ με Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαία στοιχήματα στο live.

Τώρα αρχίζει το ματς στον τελικό του Europa League!


Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ρέιντζερς: Ανάλυση, Παρουσίαση 18/05/2022

Οι «αετοί» της Φρανκφούρτης έφτασαν στον τελικό αήττητοι και φιλοδοξούν, μετά την κατάκτηση Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 1980, να (ξανα)γράψουν ιστορία με χρυσά γράμματα.

Οι ποδοσφαιριστές του Όλιβερ Γκλάσνερ στη «νοκ άουτ» φάση πλήγωσαν προς έκπληξη αρκετών τις Μπέτις, Μπαρτσελόνα και «σφράγισαν» την επιστροφή τους σε ευρωπαϊκό τελικό με δύο νίκες κόντρα στη Γουέστ Χαμ.

Οι Ράφαελ Μπορέ και Φίλιπ Κόστιτς έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα στην επίθεση κι έχουν συμμετοχή στα 12 από τα 20 γκολ που έχει σκοράρει η Άιντραχτ στο Europa League.

Επίσης, ο Καμάντα με 5 τέρματα είναι ο πρώτος σκόρερ των Γερμανών στη φετινή πορεία των «αετών» στη διοργάνωση.

Πάντως, η πορεία των «αετών» στο Europa  είναι αντιστρόφως ανάλογη με αυτή στην Bundesliga εκεί όπου τερμάτισαν στην 11η θέση. Είναι ξεκάθαρο ότι οι παίκτες του Γκλάσνερ έριξαν στροφές στο γερμανικό πρωτάθλημα και τα έδωσαν όλα στην Ευρώπη με στόχο το όνειρο.

Πλέον, η Άιντραχτ σε περίπτωση που κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο θα εξασφαλίσει κι ένα εισιτήριο στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέος σεζόν, ενώ αν δεν τα καταφέρει δεν θα παίξει σε καμία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Το δέλεαρ είναι μεγάλο και όλοι στην ομάδα ανυπομονούν για το μεγάλο ματς.

Ο προπονητής της Άιντραχτ, Όλιβερ Γκλάσνερ, έδωσε το σύνθημα λέγοντας:

«Έφτασε η ώρα που όλοι περιμέναμε. Θέλουμε το κύπελλο για την ομάδα, τους φιλάθλους και για να γιορτάσουμε όλοι μαζί μια καταπληκτική πορεία.

Φυσικά έχουμε μπροστά μας έναν ισχυρό αντίπαλο που για να φτάσει μέχρι εδώ απέκλεισε και δύο κορυφαίες ομάδες από την Bundesliga, την Ντόρτμουντ και η Λειψία. Γνωρίζουμε πως παίζει και θα μπούμε διαβασμένοι στο γήπεδο.

Το μεγάλο μας όπλο είναι η ομαδικότητα και ότι όλοι παίζουμε με πάθος για το καλό του συλλόγου. Μέσα στο γήπεδο έχουμε αποδείξει ότι έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργούμε κινδύνους με αντεπιθέσεις, αλλά και απέναντι σε οργανωμένες επιθέσεις.

Αποκλείσαμε Μπέτις, Μπαρτσελόνα και Γουέστ Χαμ, τρεις κορυφαίες ομάδες και η αυτοπεποίθησή μας είναι στα ύψη. Αν τα καταφέρω θα είναι η καλύτερη στιγμή στην προπονητική μου καριέρα».


Η Ρέιντζερς απέδειξε ότι είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και μετά τον χαμένο τελικό του 2008 μοιάζει αποφασισμένη να πανηγυρίσει ευρωπαϊκή κούπα.

Οι Σκοτσέζοι, υπό τις οδηγίες του Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ, πέτυχαν μεγάλες προκρίσεις με ανατροπές στη «νοκ άουτ» φάση κι εκτόξευσαν τον ενθουσιασμό στα ύψη.

Παράλληλα, έγιναν κι ο εφιάλτης των γερμανικών ομάδων. Συγκεκριμένα στους «32» απέκλεισαν την Ντόρτμουντ και στα ημιτελικά πλήγωσαν τη Λειψία αποδεικνύοντας ότι δεν φοβούνται τα φαβορί.

Ιθύνων νους των «Gers» είναι Τζέιμς Ταβερνιέ. Ο 30χρονος δεξιός μπακ με 7 γκολ και 2 ασίστ σε 13 ματς είναι πρώτος σκόρερ στο Europa League. Ο αρχηγός έχει αναλάβει προσωπικά την υπόθεση της επιστροφής της Ρέιντζερς στους ευρωπαϊκούς τίτλους μετά από 50 χρόνια!

Ο Ολλανδός προπονητής της Ρέιντζερς, Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ, μίλησε παραμονή του τελικού για τη χρυσή ευκαιρία που έχει η ομάδα του, υποστηρίζοντας:

«Θεωρώ ότι θα γίνει ένα φανταστικό παιχνίδι. Σε τέτοια ματς η συγκέντρωση παίζει μεγάλο ρόλο. Η Άιντραχτ διαθέτει ποιότητα και αναπτύσσεται με μεγάλη ταχύτητα όταν έχει την μπάλα στα πόδια της.

Εμείς έχουμε αποδείξει ότι τα πηγαίνουμε καλά με τις γερμανικές ομάδες. Yπό πίεση βρίσκουμε λύσεις και δεν λυγίζουμε εύκολα. Πάντα πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου για να πετύχεις. Οι παίκτες μου το πίστεψαν και γι’ αυτό βρισκόμαστε στον τελικό».

Ολοκληρώνοντας ο προπονητής των «Gers» στάθηκε και στον Ταβερνιέ, λέγοντας: «Είναι απίστευτος και σε κάθε παιχνίδι βάζει την ομάδα πάνω απ’ όλους. Το γεγονός ότι ένας αμυντικός είναι πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης σημαίνει ότι ανήκει στους κορυφαίους και πιο σύγχρονους μπακ της Ευρώπης».


Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ρέιντζερς: Στατιστικά & Προϊστορία 18/05/2022

  • Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης είναι αήττητη στο φετινό Europa League. Συγκεκριμένα σε 12 ματς μετράει 7 νίκες και 5 ισοπαλίες. Τα 4 από τα 5 «Χ» ήρθαν με σκορ 1-1, ενώ οι 5 από τις 6 νίκες πανηγυρίστηκαν εκτός έδρας!
  • 10 από τα 12 ματς της Άιντραχτ στο Europa League έληξαν Goal.
  • 6 από τα 12 ματς της Άιντραχτ ήρθαν Goal & Over 2.5
  • Οι ποδοσφαιριστές του Φαν Μπρόνκχορστ ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στην Premiership της Σκοτίας στη 2η θέση, 4 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Σέλτικ.
  • Από τη μακρινή σεζόν 1959/60 έχουν να συναντηθούν οι δύο ομάδες. Στο τότε Κύπελλο Πρωταθλητριών η Άιντραχτ έκανε επίδειξη δύναμης στον ημιτελικό με δυο νίκες (6-1 στην Φρανκφούρτη και 6-3 στο Ibrox).
  • Η Άιντραχτ φέτος έχει παίξει δύο παιχνίδια επί ισπανικού εδάφους και μετράει ισάριθμες νίκες. Αρχικά νίκησε την Μπέτις με σκορ 2-1 και στη συνέχεια την Μπαρτσελόνα με 3-2.
  • Η Ρέιντζερς στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ τερμάτισε στη 2η θέση του ομίλου πίσω από Λιόν και στα «νοκ άουτ» απέκλεισε κατά σειρά Ντόρτμουντ (4-2 εκτός, 2-2 εντός), Ερυθρό Αστέρα (3-0 εντός, ήττα 1-2 εκτός), Μπράγκα (ήττα 0-1 εκτός και 3-1 στην παράταση εντός) και Λειψία (ήττα 0-1 εκτός και 3-1 στο Ibrox).

Το μεγάλο παιχνίδι παίζει στη Novibet και με μερικό cash out.

Με το λεξικό στοιχήματος δεν είσαι ποτέ αδιάβαστος.


Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ρέιντζερς: Προγνωστικά 18/05/2022

Επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα στον μεγάλο τελικό του Europa League.

Η Άιντραχτ έφτασε αήττητη μέχρι το «Sanchez Pizjuan» και δείχνει ικανή να λυγίσει τους Σκοτσέζους.

ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.25 ΣΤΗ NOVIBET

Οι «αετοί» περιμένουν τα πάντα στην επίθεση από τους Καμάντα, Κόστιτς, Μπορέ, οι οποίοι συμμετείχαν στα 18 από τα 20 γκολ που σκόραραν οι Γερμανοί στη διοργάνωση. Το «10» το καλό της Άιντραχτ θα αναλάβει εκ νέου πρωτοβουλίες…

ANYTIME ΣΚΟΡΕΡ ΚΟΣΤΙΤΣ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 4.33 ΣΤΗ NOVIBET

O Τζέιμς Ταβερνιέ πήρε τη Ρέιντζερς από το χέρι και την οδήγησε στο μεγάλο τελικό. Ο αρχηγός είναι το «Α και το Ω» των Σκοτσέζων και φέτος έχει σκοράρει 7 γκολ.

ANYTIME ΣΚΟΡΕΡ ΤΑΒΕΡΝΙΕ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 4.00 ΣΤΗ NOVIBET

Συχνά σε τελικούς οι ομάδες λύνουν τις διαφορές τους στην παράταση.

FUN BET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 6.20 ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ


Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 18/05/2022

Για τον Όλιβερ Γκλάσνερ η σημαντικότερη απουσία είναι αυτή του κεντρικού αμυντικού Χιντερέγκερ, όμως στα τελευταία μας έχει βρει χημεία και χωρίς τον 29χρονος αμυντικό. Ο Λίντσρεμ ξεπέρασε τον τραυματισμό και πλέον είναι πανέτοιμος για να μπει στην 11αδα.

Πιθανή 11αδα (3-4-2-1): Τραπ – Τούτα, Εντικά, Τουρέ – Κνάουφ, Σο, Ρόντε, Κόστιτς– Καμάντα, Λίντστρεμ- Μπορέ

Ρέιντζερς: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 18/05/2022

O Φαν Μπρόνκχορστ για ένα ακόμα κρίσιμο ματς θα στερηθεί τον πολύτιμο επιθετικό Μορέλος, ο οποίος μέχρι να τραυματιστεί μετρούσε 4 γκολ σε 9 ματς στο Europa League. Εκτός παραμένει από τη φάση των ομίλων και ο εξτρέμ Χάτζι.

Πιθανή 11αδα (4-3-2-1): ΜακΓκρέγκορ – Ταβερνιέ, Γκόλντσον, Μπασι, Μπάρισιτς – Λούντστραμ, Τζακ, Καμαρά– Ράιτ, Αρίμπο, Κεντ.

 

Διαιτητής: Ορίστηκε από την UEFA o Σλοβένος, Σλάβκο Βίνσιτς.


Διαβάστε ακόμα…

top50 novibet

Οι 50 καλύτεροι ποδοσφαιριστές όλων των εποχών


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ