el
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Άρης – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 06/03/2022

Η αυλαία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ολοκληρώνεται αυτή την Κυριακή και το παιχνίδι που ξεχωρίζει είναι αυτό ανάμεσα στον Άρη και τον Ολυμπιακό (19:00). Οι Θεσσαλονικείς δικαιώθηκαν από το CAS στα τέλη της εβδομάδας και πήραν πίσω τους έξι βαθμούς που τους είχαν αφαιρεθεί λόγω της υπόθεσης Λάσκοφ και πλέον είναι και τυπικά στα play off.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη, έχει μία διαφορά 15 βαθμών από το δεύτερο ΠΑΟΚ και δεν θέλει να μειωθεί εν όψει και των play off που θα κρίνουν τον τίτλο του πρωταθλητή. Παράλληλα, οι Πειραιώτες θέλουν να κλείσουν αήττητοι την κανονική περίοδο, οπότε αναμένεται να παρουσιαστούν με έξτρα κίνητρο.

Με 400+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ανάμεσα στον Άρη και στον Ολυμπιακό γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

 


Άρης – Ολυμπιακός: Ανάλυση & Παρουσίαση 06/03/2022

Με την αναίρεση της απόφασης αφαίρεσης των έξι βαθμών για την υπόθεση του Λάσκοφ, ο Άρης πηγαίνει πλέον στους 42 βαθμούς και στην 4η θέση, τρεις μπροστά από τον Παναθηναϊκό και μόλις ένα πίσω από την ΑΕΚ. Αυτό κατ’ επέκταση σημαίνει ότι έχει εξασφαλισμένη τη θέση στην πρώτη εξάδα και τη συμμετοχή του στα play off της Super League.

Βέβαια, ο στόχος ήταν και παραμένει η έξοδος στην Ευρώπη, οπότε είναι απαραίτητη η συγκομιδή βαθμών στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ώστε να παραμείνει ψηλά στη βαθμολογία. Στο αγωνιστικό σκέλος, η έλευση του Χερμάν Μπούργος φαίνεται ότι επηρέασε θετικά τον Άρη στα τελευταία παιχνίδια.

Δεν είναι ότι ξαφνικά τα άλλαξε όλα ο Αργεντινός και ο Άρης άρχισε να παίζει ουσιαστικό και θεαματικό ποδόσφαιρο. Απλά ο Μπούργος βοήθησε με τον τρόπο του ώστε να επανέλθει η ηρεμία στην ομάδα, οι παίκτες να επικεντρωθούν στα καθήκοντά τους και να μπορέσουν να αποδώσουν πολύ καλύτερα σε σχέση με πριν.

Αυτό φάνηκε τόσο στον εντός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο όπου ήρθε μία εύκολη νίκη όσο και σε αυτό με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Στην Αρκαδία, ο Άρης δεν έπιασε τα ίδια επίπεδα απόδοσης. Οι Θεσσαλονικείς ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν στο 41’ με τον Καμαρά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας ήταν πολύ καλός και δεν έδωσε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Άρη. Ωστόσο δεν ήταν εύστοχος και όσο περνούσαν τα λεπτά, οι Αρκάδες είχαν όλο και περισσότερο άγχος για να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα. Εν τέλει όχι μόνο δεν τα κατάφεραν, αλλά ο Άρης βρήκε και δεύτερο γκολ στο 96’ με τον Σάσα.

aris olympiacos1 novibet

Ο Ολυμπιακός από την άλλη εμφανίστηκε αρκετά ανεβασμένος στα δύο παιχνίδια που έδωσε στη διάρκεια της εβδομάδας. Την περασμένη Κυριακή υποδέχθηκε τον ΟΦΗ, τον οποίο και νίκησε 2-0. Το δεύτερο γκολ ήρθε στο 89’ με αυτογκόλ του Ντουρμισάι, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πολύ βελτιωμένοι κι έφτιαξαν πολλές ευκαιρίες.

Η συνέχεια δόθηκε στα μέσα της εβδομάδας και στον εξ αναβολής αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς δυσκολεύτηκαν στο πρώτο ημίχρονο, αφού παρά την πίεση και τις φάσεις που έκαναν, δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα.

Αυτό όμως άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα από πολύ νωρίς. Μέσα σε πέντε λεπτά από το 52’ έως το 57’, ο Ολυμπιακός πέτυχε τρία γκολ και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη. Ο Μασούρας πέτυχε δύο τέρματα, ενώ από ένα πέτυχαν οι Παπασταθόπουλος, Μπουχαλάκης και Ροντρίγκες.

Σε συνδυασμό με την ισοπαλία του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, η διαφορά του Ολυμπιακού από τη δεύτερη θέση που είναι ο «Δικέφαλος του Βορρά» αυξήθηκε στους 15 βαθμούς, γεγονός που τους παρέχει μία σχετική ασφάλεια εν όψει των play off. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα παρουσιαστούν αδιάφοροι. Μέχρι στιγμής είναι αήττητοι στο πρωτάθλημα και ο στόχος είναι να παραμείνουν έτσι μέχρι το τέλος.


Άρης – Ολυμπιακός: Στατιστικά & Προϊστορία 06/03/2022

  • Το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων έληξε με νίκη 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού.
  • Οι «ερυθρόλευκοι» γενικότερα έχουν πολύ καλή προϊστορία κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.
  • Η τελευταία φορά που νίκησε ο Άρης ήταν τη σεζόν 2009-10, όταν νίκησε με 2-0 μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 2-0.
  • Έκτοτε η παράδοση των αγώνων μεταξύ των δύο ομάδων είναι σε τρομερό βαθμό υπέρ των «ερυθρολεύκων». Στη Θεσσαλονίκη έχουν γίνει εννέα παιχνίδια και ο Ολυμπιακός μετράει επτά νίκες και δύο ισοπαλίες (7-2-0).
  • Αν συμπεριλάβουμε και τα παιχνίδια όπου ο Ολυμπιακός είναι γηπεδούχος, τότε το αήττητο σερί των Πειραιωτών φτάνει στο 16-4-0!
  • Ένα στοιχείο που πρέπει να προσέξουμε ότι είναι τα πέντε τελευταία παιχνίδια του Άρη, είτε εντός είτε εκτός, ήρθαν όλα No Goal με δύο νίκες, δύο ήττες και μία ισοπαλία.
  • Το ίδιο ισχύει και για τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού στο πλαίσιο της Super League.
  • Επίσης, από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς του Ολυμπιακού εκτός έδρας, τα τέσσερα έχουν έρθει Under και μόνο ένα Over, το 3-0 επί του Ιωνικού στη Νεάπολη.
  • Ο Ολυμπιακός έχει 9-3-0 εκτός έδρας. Οι τρεις ισοπαλίες ήρθαν όλες με το νέο έτος και μάλιστα τον Ιανουάριο. Στις 5/1 με Απόλλωνα Σμύρνης (0-0), στις 16/1 με Παναθηναϊκό (0-0) και στις 30/1 με τον ΠΑΟΚ (1-1).

aris olympiacos2 novibet


Άρης – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 06/03/2022

Οι δύο συνεχόμενες νίκες του Άρη σε συνδυασμό με την απόφαση του CAS για την επιστροφή των έξι βαθμών, έχουν εκτοξεύσει στα ύψη την ψυχολογία του Άρη. Ωστόσο, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι έχει να αντιμετωπίσει τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, Ολυμπιακός, ο οποίος είναι και αήττητος μέχρι στιγμής. Η ισοπαλία δείχνει να είναι το επικρατέστερο σενάριο.

Η ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.85

Με δεδομένο ότι ο Άρης έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα play off και ο Ολυμπιακός έχει αρκετά μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη ομάδα της βαθμολογίας, περιμένουμε ένα παιχνίδι με μικρότερη σκοπιμότητα, που μπορεί να μας προσφέρει γκολ και από τις δύο ομάδες.

ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ GOAL ΣΤΟ «ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ». ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.99

Καμία από τις δύο ομάδες δεν «καίγεται» για τη νίκη. Επίσης και οι δύο μπορούν να βρουν γκολ, οπότε αρέσει πολύ η επιλογή του σκορ 1-1 οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα.

Η ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ 1-1 ΣΚΟΡ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.90


Άρης: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 06/03/2022

Δύο προβλήματα έχει ο Χερμάν Μπούργος εν όψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Το πρώτο έχει να κάνει με τον Ματέο Γκαρσία. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός αναχώρησε εσπευσμένα για την Αργεντινή, καθώς έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του. Ως εκ τούτου η συμμετοχή του στον αγώνα είναι σχεδόν απίθανη, καθώς ακόμη κι αν προλάβει να επιστρέψει θα είναι χωρίς προπόνηση για τρεις μέρες.

Το δεύτερο θέμα έχει να κάνει με τον Φακούντο Μπερόγλιο. Ο συμπατριώτης του Γκαρσία έχει κάκωση στο γόνατο και στη διάρκεια της εβδομάδας απείχε από τις προπονήσεις κι έκανε θεραπεία. Ο Μπούργος δεν αναμένεται να ρισκάρει τη συμμετοχή του.

Δεδομένη είναι και η απουσία του Σούντγκρεν, ο οποίος είναι τιμωρημένος. Έτσι η μοναδική αλλαγή στην ενδεκάδα σε σχέση με το «διπλό» στην Τρίπολη, είναι του Σάκιτς, αντί του Σούντγκρεν.

Άρης (4-2-3-1): Κουέστα – Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα – Σάσα, Ματίγια – Ιτούρμπε, Εντιαγέ, Μαντσίνι – Καμαρά.

aris olympiacos4 novibet


Ολυμπιακός: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 06/03/2022

Ο Τικίνιο αποχώρησε τραυματίας από τον εξ αναβολής αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης, γεγονός που προβληματίζει τον Μαρτίνς. Κατ’ επέκταση η συμμετοχή του Βραζιλιάνου επιθετικού είναι αμφίβολη και θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Από εκεί και πέρα, ο Πορτογάλος θα πρέπει να κάνει σίγουρα κι άλλες αλλαγές. Κυρίως για να δώσει ανάσες σε κάποιους που έχουν επιβαρυνθεί κι αφετέρου γιατί έχει και τιμωρίες. Εκτός πλάνων είναι λοιπόν οι τιμωρημένοι Παπασταθόπουλος και Ρέαμπτσιουκ. Επίσης, είναι πιθανό να μείνει εκτός και ο Μανωλάς καθώς έγινε αλλαγή στο παιχνίδι με τον Αστέρα.

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Βατσλίκ – Λαλά, Σισέ, Μπα, Κίτσος – Μ. Καμαρά, Μπουχαλάκης – Ροντρίγκες, Αγκ. Καμαρά, Καρβάλιο – Ελ Αραμπί.

 

 

Διαβάστε ακόμη…

top50 novibet

Οι 50 καλύτεροι ποδοσφαιριστές όλων των εποχών

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ