el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αρμάνι Μιλάνο – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 26/11/2021

Τέσσερα εικοσιτετράωρα (26/11, 21:30) μετά το «χαστούκι» που δέχθηκε στο ΣΕΦ από τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Basket League (76-81), ο Ολυμπιακός (7-4) έχει μία ιδιαίτερα απαιτητική αποστολή στο Μιλάνο κόντρα στην Αρμάνι (8-3) του Ετορε Μεσίνα.

Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να βγάλουν αντίδραση και μάλιστα άμεσα προκειμένου να πάρουν ξανά την… πάνω βόλτα εν όψει της δύσκολης συνέχειας που τους περιμένει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Φυσικά, το εγχείρημά τους μόνο εύκολο δεν θα είναι, καθώς το Μιλάνο είναι (και) αυτό «πληγωμένο» τις δύο τελευταίες εβδομάδες και το βράδυ της Παρασκευής θα… ψάξει για απαντήσεις στην Ευρωλίγκα.

Ελκυστικές αποδόσεις, ειδικά στοιχήματα για το μεγάλο ματς της Euroleague ανάμεσα σε Αρμάνι και Ολυμπιακό στο Μιλάνο.

Αρμάνι Μιλάνο – Ολυμπιακός: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική ;

Από δύο διαδοχικές ήττες σε ρωσικό έδαφος προέρχεται η Αρμάνι. Στο πρώτο ματς της 3ης «διαβολοβδομάδας» γνώρισε τη συντριβή στο Καζάν (97-71 από την Ούνικς), ενώ δύο μέρες αργότερα έφυγε με σκυμμένο κεφάλι και από την Αγία Πετρούπολη (ήττα 74-70 από την Ζενίτ).
Στο παιχνίδι με την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, όλα κρίθηκαν στο τελευταίο δίλεπτο της αναμέτρησης. Το Μιλάνο δεν άντεξε, με τον Μεσίνα να μην ανοίγει πολύ το rotation (Σέρχι 20 π., 6 ασίστ – Χάινς 12 π., 8 ριμπάουντ – Σιλντς 10 π., 5 ρ. – Χολ, Ρίτσι, Μέλι από 8 π. – Γκραντ (χωρίς πόντο) να μένουν στο παρκέ πάνω από 20 λεπτά). Μόλις 10’ συμμετοχής είχε ο Ντατόμε (2 π.), ενώ ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ Τρόι Ντάνιελς δεν πάτησε παρκέ!
Αισθητή η απουσία του Μήτογλου (ο Ελληνας πάουερ φόργουορντ έκανε πολλές δουλειές για τον Μεσίνα και στις δύο πλευρές του γηπέδου), με τον Ιταλό κόουτς να μην εμπιστεύεται τον ψηλό Κάλεμπ Ταρζέφσκι (έπαιξε μόλις 7’).

 

Ο Ολυμπιακός την προηγούμενη Παρασκευή «καθάρισε» για… πλάκα τη Μακάμπι (90-73), κάνοντας μία ιστορική πρώτη περίοδο (35-8) μέσω της οποίας «κλείδωσε» από νωρίς το ροζ φύλλο.
Πέντε παίκτες διψήφιοι για τους Πειραιώτες: Σλούκας 18 π., Ντόρσεϊ 17 π., Βεζένκοφ 15 π., 4 ρ., 6 ασίστ, ΜακΚίσικ 14 π. και ο Μουσταφά Φαλ που έκανε νταμπλ – νταμπλ με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ (μοίρασε και 5 ασίστ!).


Αρμάνι Μιλάνο – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 26/11/2021

Η Αρμάνι μετράει έξι νίκες σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια στη φετινή Ευρωλίγκα, έχοντας κερδίσει τις ΤΣΣΚΑ, Μακάμπι, Εφές, Βιλερμπάν, Ερυθρό Αστέρα και Μπαρτσελόνα.
Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός στις τέσσερις εξόδους του σε Μόσχα, Βαρκελώνη, Αγία Πετρούπολη και Τουρκία (κόντρα στην Εφές) γνώρισε την ήττα, έχοντας πάντως παλέψει στα τρία από αυτά μέχρι το τέλος.

Η άμυνα είναι το Α και το Ω για τους δύο προπονητές, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να περιμένει και την αντίδραση των παικτών του στον συγκεκριμένο – κομβικό – τομέα, μετά τους 33 πόντους που δέχθηκαν στην τελευταία περίοδο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
Μόλις σε δύο ματς μέχρι τώρα είχε παθητικό πάνω από 74 πόντους το Μιλάνο.

Tο Under 152,5 πόντοι σε απόδοση 1,88 στη Novibet περνάει σε πρώτο πλάνο

Ενας από τους παίκτες που καλούνται να βγουν μπροστά (και) στην επίθεση για τον Ολυμπιακό είναι ο Σακίλ ΜακΚίσικ. Στο ντέρμπι με τους «πράσινους» ο Αμερικανός φόργουορντ έδειξε ορεξάτος, όμως στο 2ο ημίχρονο έμεινε στον πάγκο. Το βράδυ της Παρασκευής θα… βρει τις ευκαιρίες να φτάσει προς το ιταλικό καλάθι.

Σε απόδοση 2,00 το Over 5,5 στους πόντους mAK ΚΙΣΙΚ

Σε πολύ καλή απόδοση (2,15) βρίσκουμε και το Over 8,5 π. του Σέρχι Ροντρίγκεθ.

Ο Ισπανός πόιντ γκαρντ δεν κρύβεται στα δύσκολα και κόντρα στον Ολυμπιακό θα έχει πολλή δουλειά. Αλλωστε, ο Μεσίνα τον εμπιστεύεται τυφλά.


Αρμάνι Ολυμπιακός – Ολυμπιακός: Απουσίες & Στατιστικά 26/11/2021

Σε μία σημαντική επιστροφή ποντάρει ο Ετορε Μεσίνα, καθώς… πιάνει ξανά δουλειά ο Μάλκολμ Ντιλέινι (10.2 π., 3.2 ασίστ, 2.4 ρ. κατά μέσο όρο τη φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα). Ο βασικός πόιντ γκαρντ της Αρμάνι ξεπέρασε τον τραυματισμό του και το βράδυ της Παρασκευής θα πατήσει παρκέ.
Αντίθετα, ο Ιταλός κόουτς θα στερηθεί τις υπηρεσίες του πολύτιμου Μήτογλου (8.3 π., 4.7 ρ./υποβλήθηκε σε επέμβαση και θα μείνει εκτός δράσης αρκετές εβδομάδες), του αναπληρωματικού ψηλού Μπιλίγκα (δεν επηρεάζει η απουσία του), ενώ ίσως συμπεριληφθεί στην αποστολή ο νεοαποκτηθείς γκαρντ Τομάσο Μπαλντάσο, ο οποίος αποκτήθηκε από την Φορτιτούντο Μπολόνια.
Λευκό το απουσιολόγιο του Γ. Μπαρτζώκα, καθώς ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» έχει στη διάθεσή του και τον Αμερικανό ψηλό Κουίνσι Εισι (ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα και δεν έπαιξε στο ντέρμπι), ο οποίος ταξίδεψε κανονικά με την υπόλοιπη αποστολή του Ολυμπιακού στην Ιταλία.


Διαβάστε ακόμα… 

Black Friday Διαγωνισμός* με Δώρο Apple iPhone 13 5G

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ