el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αρσεναλ – Βιγιαρεάλ: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 06-05-2021

Για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία ευελπιστεί να βρεθεί σε τελικό Γιουρόπα Λιγκ η Αρσεναλ, που καλείται την Πέμπτη (06/05, 22:00) να ανατρέψει το εις βάρος της 2-1 από την πρώτη αναμέτρηση με τη Βιγιαρεάλ.

Η κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ μοιάζει ως ο μοναδικός τρόπος ώστε η Αρσεναλ να εξασφαλίσει και τη νέα αγωνιστική περίοδο τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στις οποίες συμμετέχει για 25 σερί σεζόν.

Εχοντας μείνει σημαντικά πίσω στο πρωτάθλημα και εκτός Κυπέλλων (FA Cup, Λιγκ Καπ), η κατάκτηση της διοργάνωσης μπορεί να σώσει τη χρονιά για τους «κανονιέρηδες».

Τέσσερις φορές έχει φτάσει μέχρι τα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης η Βιγιαρεάλ, σε όλες αποκλείστηκε και φέτος θέλει να κάνει το μεγάλο βήμα και να εξασφαλίσει την παρουσία της στον πρώτο τελικό της ιστορίας της, έχοντας στην τεχνική ηγεσία έναν προπονητή που έχει πάει τέσσερις φορές σε τελικό, η πιο πρόσφατη (2018-19) καθοδηγώντας την Αρσεναλ.

Για τον Ουνάι Εμερι ο λόγος, με τον Βάσκο να έχει κατακτήσεις τρεις φορές τη διοργάνωση, όλες στον πάγκο της Σεβίλλης.

Αρσεναλ – Βιγιαρεάλ: Προγνωστικά 06-05-2021

arsenalvillareal_novibetgr

Θα βρεθούν για τρίτη φορά αντιμέτωπες σε φάση νοκ-άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με την Αρσεναλ να έχει προκριθεί στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις: το 2006 στα ημιτελικά και το 2009 στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το σκορ του πρώτου αγώνα και το γεγονός πως ουσιαστικά πλέον ο παράγοντας έδρα έχει πάψει να υφίσταται λόγω της πανδημίας και της απουσίας του κόσμου από τα γήπεδα, δίνουν αυτή τη φορά στη Βιγιαρεάλ το προβάδισμα πρόκρισης σύμφωνα με τις αποδόσεις (στο 1.70 έναντι 2.15 από πλευράς Αρσεναλ).

Σε αυτό λογικά έχει μετρήσει και η παρουσία του προπονητή με τα περισσότερα ματς στη διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ και πιθανότατα και η παράδοση, αφού η Βιγιαρεάλ δεν έχει χάσει από ομάδα εκτός Ισπανίας εδώ και 23 ματς (17 νίκες και 6 ισοπαλίες στο διάστημα αυτό).

Σε ό,τι αφορά την έκβαση του αγώνα στο 90λεπτο, η Αρσεναλ προσφέρεται σε τιμές φαβορί, ωστόσο εκτιμάται πως δύσκολα θα κρατήσει το μηδέν (σε τιμές φαβορί το G/G).

Αρσεναλ Βιγιαρεάλ: Ανάλυση 06-05-2021

Καλύτερη σε γενικές γραμμές στην πρώτη αναμέτρηση παρουσιάστηκε η Βιγιαρεάλ. Είχε εξαιρετική παρουσία στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο προηγήθηκε με 2-0, ωστόσο στο 73’ υπέπεσε σε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ από πλευράς «κανονιέρηδων» ο Πεπέ.

Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη της Βιγιαρεάλ απέναντι στην Αρσεναλ (1 νίκη, 2 ισοπαλίες, 3 ήττες συνολικά) την οποία πλέον καλείται να τη διαχειριστεί και να συμμετάσχει σε έναν ευρωπαϊκό τελικό, όπου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρει απέναντί της ακόμα μία αγγλική ομάδα, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τόσο η Αρσεναλ όσο και η Βιγιαρεάλ προέρχονται από νίκες στα πρωταθλήματά τους, έχοντας και κάποιες αλλαγές φρεσκαρίσματος στην 11άδα, εν όψει του μεταξύ τους ημιτελικού.

Αρσεναλ – Βιγιαρεάλ: Παρουσίαση & Στατιστικά 06-05-2021

arsevilla_novibetgr

Εχοντας σημειώσει 33 γκολ μέχρι στιγμής στη διοργάνωση, η Αρσεναλ είναι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ. Το εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό στα μέσα Μαρτίου, είναι και το μοναδικό που δεν σκόραρε.

Εξι προκρίσεις και πέντε αποκλεισμοί για την Αρσεναλ σε νοκ-άουτ φάση, απέναντι σε ομάδες από την Ισπανία. Ο συνολικός απολογισμός της με Ισπανούς είναι 12 νίκες, 8 ισοπαλίες και 16 ήττες.

Στα 11 ματς το εκτός έδρας αήττητο σερί της Βιγιαρεάλ στο Γιουρόπα Λιγκ. Μετρά επτά νίκες και τέσσερις ισοπαλίες σε αυτό το διάστημα.

Και τις δύο προηγούμενες φορές που η Βιγιαρεάλ νίκησε 2-1 στο πρώτο νοκ-αουτ ματς ως γηπεδούχος, αφενός προκρίθηκε, αφετέρου νίκησε και στον επαναληπτικό. Το 2015 με τη Σάλτσμπουργκ και την επόμενη σεζόν με τη Σπάρτα Πράγας.

Η Βιγιαρεάλ είναι η ομάδα με τα περισσότερα ματς στο Γιουρόπα Λιγκ (87 έναντι 74 της Σάλτσμπουργκ) και ο Ουνάι Εμερι ο προπονητής με τα περισσότερα ματς (91 έναντι 60 του δεύτερου).

Η Αρσεναλ έχει προκριθεί στις 4 από τις 14 περιπτώσεις που ηττήθηκε με 2-1 στο πρώτο νοκ-άουτ ματς, ως φιλοξενούμενη. Στις δύο πιο πρόσφατες, απέκλεισε ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και Ρεν το 2018-19, σεζόν στην οποία έφτασε και στον τελικό.

Αρσεναλ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 06-05-2021

Ο Θεμπάγιος, που αποβλήθηκε στην αναμέτρηση της Ισπανίας και ο Νταβίντ Λουίζ, που αισθάνεται ενοχλήσεις, είναι οι απουσίες από πλευράς Μικέλ Αρτέτα στην Αρσεναλ.

Υπάρχουν κάποια ερωτηματικά αναφορικά με την 11άδα, με τον Σμιθ Ρόου να διεκδικεί θέση στη μεσαία γραμμή με τον Οντεγκααρντ και τον Τίρνεϊ να παίζει με τις ίδιες πιθανότητες με τον Σέντρικ για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Δεν αναμένονται πάντως μεγάλες εκπλήξεις στην 11άδα και στο 4-2-3-1 που εφαρμόζει ο Ισπανός.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Λένο – Τσέιμπερς, Χόλντινγκ, Μάρι, Τίρνεϊ (Σέντρικ) – Ελνένι, Τσάκα – Σακά, Οντεγκααρντ (Σμιθ Ρόου), Πεπέ – Ομπαμεγιάνγκ

Βιγιαρεάλ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 06-05-2021

Μία σημαντική απουσία για τον Ουνάι Εμερι στη Βιγιαρεάλ, καθώς δεν υπολογίζεται λόγω της αποβολής του στην πρώτη αναμέτρηση με την Αρσεναλ ο Ετιέν Καπού.

Τη θέση του Γάλλου αμυντικού μέσου θα πάρει εκτός απροόπτου ένας πρώην «κανονιέρης», ο επίσης Γάλλος Φρανσίς Κοκλέν.

Δεν αναμένονται από κει και πέρα ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις στο αρχικό σχήμα και στο 4-3-3 που παρατάσσεται.

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Ρούλι – Μ. Γκασπάρ, Αλμπιόλ, Πάου Τόρες, Πεδράθα – Τριγέρος, Κοκλέν, Παρέχο – Τσουκουέζε, Αλκάθερ, Ζ. Μορένο.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ