el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αστάνα – Αρης: Προγνωστικά, Ανάλυση & Παρουσίαση 22/07/2021

Από τον δεύτερο προκριματικό γύρο αρχίζει στη νεοσύστατη διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ, Conference League, τις υποχρεώσεις του ο Αρης. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου φιλοξενείται στο Καζακστάν από την Αστάνα το μεσημέρι της Πέμπτης (22/07, 16:00) με στόχο να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση.

Σε μία εβδομάδα θα γίνει ο επαναληπτικός στη Θεσσαλονίκη. Να υπενθυμίσουμε ότι δεν ισχύει πλέον ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ. Ο νικητής θα παίξει με Κουόπιο ή Βόρσκλα Πολτάβα στην επόμενη φάση του Conference League.

Με αμέτρητες αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα και κορυφαίες αποδόσεις το παιχνίδι γίνεται πιο συναρπαστικό.

Αστάνα – Αρης, Ανάλυση & Παρουσίαση 22/07/2021

Η Αστάνα αριθμεί μόλις 12 χρόνια ζωής, ωστόσο έχει καταφέρει ήδη να κατακτήσει έξι πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα στο Καζακστάν. Μάλιστα, ήταν η πρώτη ομάδα της χώρας που μπόρεσε να συμμετάσχει σε φάση ομίλων Γιουρόπα Λιγκ, φάση ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και να φτάσει ως τα νοκ-άουτ Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Πέρσι τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα. Ο σύλλογος δημιουργήθηκε το 2009, από τη συγχώνευση των Αλμάτι Μέγκασπορ και Αλμα Ατα. Αρχικά ονομάστηκε Λοκομοτίβ Αστάνα και το πρώτο όνομα απαλείφτηκε το 2011. Από το 2009, χρησιμοποιεί σαν έδρα το «Αστάνα Αρένα», με κλειστή οροφή, η κατασκευή του οποίου κόστισε 185 εκατομμύρια δολάρια.

Το 2010-11 ήταν η τελευταία συμμετοχή του Αρη σε φάση ομίλων Ευρωπαϊκής Διοργάνωσης, όταν και είχε αποκλειστεί από τη Μάνστεστερ Σίτι στη φάση των 32. Είχε περάσει από όμιλο με Ρόζενμποργκ, Λεβερκούζεν και Ατλέτικο Μαδρίτης. Ακολούθησε ο υποβιβασμός στη δεύτερη κατηγορία (το 2014 λόγω χρεών), ενώ με την επιστροφή του στη Σούπερ Λίγκα (2017), ακολούθησαν δύο σερί προκρίσεις και αποκλεισμοί από τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Πέρσι ο Άρης τερμάτισε στην 3η θέση, με την οποία εξασφάλισε την παρουσία του στο Europa Conference League.

Αστάνα – Αρης: Προγνωστικά 22/07/2021

Σε φουλ αγωνιστικό ρυθμό, σε αντίθεση με τον Αρη, βρίσκεται η Αστάνα, καθώς είχε υποχρεώσεις τόσο για το πρωτάθλημα όσο και το Κύπελλο, διοργάνωση στην οποία έδωσε και τα δύο πιο πρόσφατα χρονικά ματς. Μετά το πέρας 19 αγωνιστικών είναι στο -1 από την πρώτη Τομπόλ. Στο 2021 έχει δώσει 10 εντός έδρας ματς και ο απολογισμός της είναι: 7 νίκες, 3 ισοπαλίες, 1 ήττα.

 

Με δεδομένο πως αυτή τη στιγμή η Αστάνα είναι πιο έτοιμη, αλλά και πιο έμπειρη από τον Αρη, μοιάζει λογικό ενδεχόμενο ο άσος να προσφέρεται σε τιμές φαβορί (2.30 – 3.10 – 3.15).

Από τα τέλη Μαϊου και σε πέντε εντός έδρας ματς, η Αστάνα δεν έχει καταφέρει να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της.

Με δεδομένο ότI η ομάδα από το Καζακστάν δέχεται γκολ, έχει λογική το GG, σε απόδοση 1.95 στη NOVIBET


 

Αστάνα – Αρης: Παρουσίαση και Στατιστικά 22/07/2021

Ο κολοσσός του Καζακστάν, η εταιρία Σαμούργκ Καζιάνα (που ανήκει στην Κυβέρνηση του Καζακστάν) βρίσκεται πίσω από την Αστάνα. Μεταξύ άλλων διαθέτει τον σιδηρόδρομο της χώρας όπως και το ταχυδρομείο, εταιρία πετρελαίου-φυσικού αερίου, αλλά και αεροπορική εταιρία. Διαθέτει υπερσύχρονο γήπεδο και γενικά έχει δαπανήσει πολλά χρήματα για να ανεβάσει το επίπεδό της. Στην μεταγραφική περίοδο για το 2021, ενισχύθηκε κυρίως με γηγενείς και έμπειρους παίκτες. Από τις μεταγραφές που ξεχωρίζουν, είναι η απόκτηση του διεθνή Μαυροβούνιου επιθετικού, Μπεκιράι.

Χωρίς φιλάθλους θα διεξαχθεί η αναμέτρηση του ΑΡΗ με την Αστάνα στο Καζακστάν. Eπειτα από απόφαση των υγειονομικών επιτροπών αποφασίστηκε η απαγόρευση μαζικών αθλητικών εκδηλώσεων με θεατές

Από το 2015 έχει αλλάξει διοίκηση ο Αρης, με πρόεδρο τον Θοδωρή Καρυπίδη. Από τον Σεπτέμβριο του 2020 στην τεχνική ηγεσία βρίσκεται ο Ακης Μάντζιος, ο οποίος είχε αγωνιστεί στους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης ως παίκτης τη σεζόν 1999-2000. Στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο ενισχύθηκε με τους Σέζαρ (τερμ.), Φαμπιάνο (κεντρικός αμυντικός) και Χαΐροβιτς (κεντρικός μέσος). Και τα τρία νέα μεταγραφικά αποκτήματα έχουν δηλωθεί στην Ευρωπαϊκή λίστα.


Αστάνα – Αρης: Στατιστικά 

  • Η Αστάνα δέχεται σερί γκολ εδώ και 5 εντός έδρας ματς. Στα 3 πιο πρόσφατα η εστία της έχει παραβιαστεί τουλάχιστον 2 φορές.
  • Πρώτος σκόρερ της Αστάνα φέτος στο πρωτάθλημα είναι ο 33χρονος μέσος , Μάρτιν Τομάσοφ, με 11 γκολ.
  • Στα 6 από τα 7 πιο πρόσφατα εντός έδρας ματς σε επίπεδο Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, η Αστάνα δεν έχει διατηρήσει μηδέν παθητικό. Σε αυτό το διάστημα (από τον Αύγουστο του 2019) το ρεκόρ της είναι 4 νίκες και 3 ήττες.
  • Το εκτός έδρας ρεκόρ του Αρη από το 2010 είναι 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 4 ήττες, ενώ το συνολικό του στην Ευρώπη είναι 24 νίκες, 18 ισοπαλίες και 25 ήττες.
  • Το γήπεδο της Αστάνα διαθέτει συνθετικό χλοοτάπητα, κάτι που προβληματίζει τους ποδοσφαιριστές του Άρη.

να σκοραρει  (anytime) ο ματεο γκαρσια προσφερεται σε αποδοση 5.00 στη novibet


 

Αστάνα: Απουσίες & Ενδεκάδα 22/07/2021

Η αναμέτρηση για το Κύπελλο που προηγήθηκε χρονικά, ήταν και η πρόβα τζενεράλε για την Αστάνα εν όψει της συνάντησης με τον Αρη. Δεν θα πρέπει έτσι να αναμένονται πολλές αλλαγές στην 11άδα συγκριτικά με την εντός έδρας νίκη επί της Ακτόμπε (3-2).

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Νεπογκόντοβ – Λόπεθ, Ρουκάβινα, Σιμούνοβιτς, Μπεϊσεμπέκοβ – Κουάτ, Τσουπέρκα, Μπαρσεγκιάν – Εμπόγνκ, Τομάσοβ, Αϊμπέτοβ.

Αρης: Απουσίες & Ενδεκάδα 22/07/2021

Χωρίς τον Χαΐροβιτς, που ναι μεν έχει δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα, αλλά ακόμα δεν βρίσκεται στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας, καταστρώνει τα πλάνα του ο Ακης Μάντζιος. Ο Ελληνας προπονητής βλέπει παράλληλα αμφίβολη και τη συμμετοχή του Φαμπιάνο, αφού εκκρεμούν κάποια έγγραφα από την Τουρκία. Εφόσον το θέμα έχει ξεπεραστεί έως την Πέμπτη, ο Βραζιλιάνος θα βρίσκεται στην 11άδα.

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Ντένις – Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Δεληζήσης, Σάκιτς – Ματίγια, Σάσα, Μπερτόγλιο – Γκαρσία, Γκάμα, Μαντσίνι.


 

Διαβάστε ακόμα… 

 

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Προγνωστικά, η ελληνική αποστολή


Μεταγραφές: Ελεύθεροι και ωραίοι το 2022


The GiANT Heart: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ & NOVIBET

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ