el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Άστον Βίλα – Λίβερπουλ: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 10/05/2022

Η Άστον Βίλα υποδέχεται τη Λίβερπουλ στο πλαίσιο του εξ αναβολής αγώνα από την 33η αγωνιστική της Premier League. Το αγγλικό πρωτάθλημα είναι πλέον στην τελική του ευθεία, όπου θα κριθεί η μάχη του τίτλου ανάμεσα στη Σίτι και τη Λίβερπουλ.

Οι «κόκκινοι» έχουν πλέον πολύ δύσκολο έργο να καταφέρουν να διεκδικήσουν μέχρι τέλος το πρωτάθλημα. Αυτό οφείλεται ουσιαστικά στην απώλεια δύο βαθμών την περασμένη αγωνιστική με την Τότεναμ. Η Άστον Βίλα από την πλευρά της, δεν έχει κάποιο βαθμολογικό κίνητρο για τις τελευταίες αγωνιστικές της σεζόν. Υπάρχουν μόνο μαθηματικές πιθανότητες να προλάβει την 7η θέση, οι οποίες όμως δεν είναι ρεαλιστικές.

Με 500+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ανάμεσα στον Άρη και στον Ολυμπιακό γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

 


Άστον Βίλα – Λίβερπουλ: Ανάλυση & Παρουσίαση 10/05/2022

Η Άστον Βίλα βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας στην Premier League. Έχει 43 βαθμούς, ενώ η Γουέστ Χαμ που βρίσκεται στην 7η θέση είναι στους 55 βαθμούς. Θεωρητικά, οι «χωριάτες» έχουν κάποιες μαθηματικές πιθανότητες να προλάβουν το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο για έξοδο στο Europa Conference League.

Ωστόσο αυτό είναι τρομερό δύσκολο, καθώς αφενός θα πρέπει να κερδίσουν και τα τέσσερα παιχνίδια που τους απομένουν κι αφετέρου χρειάζεται ένας συνδυασμός αποτελεσμάτων των υπολοίπων.

Το παιχνίδι με τη Λίβερπουλ έχει πάντα ιδιαίτερο χαρακτήρα για το Στίβεν Τζέραρντ. Ο προπονητής της Άστον Βίλα έχει φορέσει 17 χρόνια τη φανέλα της Λίβερπουλ κι έχει αγαπηθεί όσο λίγοι στο «Άνφιλντ». Ωστόσο τώρα είναι σε άλλο πόστο και καλείτα να κάνει τη δουλειά του.

Το τελευταίο διάστημα, η ομάδα του δείχνει αρκετά καλό πρόσωπο. Στα δύο πιο πρόσφατα παιχνίδια πρωταθλήματος, η Βίλα μετράει ισάριθμες νίκες. Αρχικά νίκησε 2-0 τη Νόριτς εντός έδρας, ενώ το περασμένο Σάββατο πήρε «διπλό» στην έδρα της Μπέρνλι (3-1). Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη νίκη εκτός έδρας από τις 10 Μαρτίου.

Η ανωτερότητα των φιλοξενουμένων ήταν φανερή και δε δυσκολεύτηκαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Ο Ινγκς έκανε το 0-1 στο 7’, ο Μπουεντία το 0-2 στο 31’ και ο Ουότκινς το 0-3 στο 52’. Ο Κορνέ διαμόρφωσε το τελικό 1-3 για τους γηπεδούχους στο 91’.

Η Λίβερπουλ έφερε το πρώτο της άσχημο αποτέλεσμα στην Premier League από τις 28 Δεκεμβρίου και την εκτός έδρας ήττα από τη Λέστερ (0-1). Σε αυτό το διάστημα είχαν μεσολαβήσει δύο εκτός έδρας ισοπαλίες με Τσέλσι (2-2) και Μάντσεστερ Σίτι (2-2), που θεωρούνται φυσιολογικά αποτελέσματα.

Τώρα ήρθε ακόμη μία ισοπαλία, αλλά ήταν εντός έδρας με την Τότεναμ. Αυτό το αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με την ευρεία νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Νιούκαστλ (5-0), άνοιξαν τη διαφορά από την κορυφή στους τρεις βαθμούς. Πλέον τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά δύσκολα για τους «κόκκινους», αφού έχουν χάσει και την υπέρ τους διαφορά τερμάτων.

Μέχρι την τελευταία αγωνιστική είχαν αυτοί το πάνω χέρι. Πλέον οι «πολίτες» είναι στο +68, ενώ η Λίβερπουλ είναι στο +64. Για να ελπίζουν λοιπόν στον τίτλο, οι παίκυες του Γιούργκεν Κλοπ θα πρέπει στα τελευταία τρία παιχνίδια, να κάνουν μία νίκη περισσότερη από τη Σίτι και παράλληλα να πετύχουν αρκετά τέρματα, ώστε να καλύψουν το -4 που έχουν στη διαφορά τερμάτων.

Όλα αυτά προέκυψαν λόγω της απώλειας βαθμών με την Τότεναμ. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα εντός έδρας ματς, η Λίβερπουλ έδειξε να… βραχυκυκλώνει. Παρά το γεγονός ότι είχε τον έλεγχο, την κατοχή και τις καλύτερες ευκαιρίες, δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Μάλιστα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου έμεινε και πίσω στο σκορ από αδράνεια στην άμυνα και τέρμα του Σον (0-1 στο 56’). Ωστόσο ανασυγκροτήθηκε και έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 74’ με τον Ντίας. Στο υπόλοιπο του αγώνα, όμως, δεν κατάφερε κάτι καλύτερο και το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Από τα τρία παιχνίδια που έχει να δώσει μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος, τα δύο είναι εκτός έδρας. Αρχικά αντιμετωπίζει την Άστον Βίλα και στη συνέχεια δοκιμάζεται στην έδρα της Σαουθάμπτον. Την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται στο «Άνφιλντ» τη Γουλβς.


Άστον Βίλα – Λίβερπουλ: Στατιστικά & Προϊστορία 10/05/2022

  • Το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στον πρώτο γύρο έληξε 1-0 υπέρ της Λίβερπουλ. Το μοναδικό γκολ των γηπεδούχων πέτυχε ο Σαλάχ με πέναλτι στο 67’.
  • Οι «κόκκινοι» και ο Γιούργκεν Κλοπ δε θέλουν να σκέφτονται την προηγούμενη φορά που ταξίδεψαν στο Μπέρμιγχαμ για το πρωτάθλημα.
  • Τη σεζόν 2020-21 και συγκεκριμένα στις 4 Οκτωβρίου 2020, η Άστον Βίλα διέσυρε τη Λίβερπουλ με 7-2. Επίσης δύο χρόνια νωρίτερα στις 17/12/19, η Βίλα νίκησε 5-0 τη Λίβερπουλ για το Λιγκ Καπ.
  • Με εξαίρεση πάντως αυτό το βαρύ 7-2, η Λίβερπουλ έχει πολλή καλή προϊστορία τα τελευταία χρόνια στο «Βίλα Παρκ».
  • Μέχρι εκείνη τη βαριά ήττα, η Λίβερπουλ μετρούσε έξι συνεχόμενες νίκες (6-0-0) με τέρματα 15-2.
  • Η συνολική προϊστορία γέρνει ελαφρώς υπέρ των γηπεδούχων. Σε σύνολο 92 αγώνων στην έδρα της Βίλα, οι «χωριάτες» έχουν 39 νίκες, 20 ισοπαλίες και 33 ήττες (39-20-33).
  • Πρώτος σκόρερ της Άστον Βίλα είναι ο Ουότκινς με 10 γκολ, ενώ από την πλευρά της Λίβερπουλ, ο Σαλάχ είναι στην πρώτη θέση με 22 γκολ, συνολικά στο πρωτάθλημα.
  • Η Βίλα έχει 6-3-7 εντός έδρας σε σύνολο 16 αγώνων, ενώ η Λίβερπουλ 11 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες σε 17 εκτός έδρας ματς.
  • Η Άστον Βίλα μετράει πέντε συνεχόμενα No Goal στην έδρα της, στα οποία έχει δύο νίκες και τρεις ήττες.
  • Αντίστοιχο είναι και το ρεκόρ της Λίβερπουλ. Στα πέντε τελευταία εκτός έδρας ματς έχει τέσσερα No Goal και ένα Goal λόγω του 2-2 με τη Μάντσεστερ Σίτι.

astonvilla liverpool4 novibet


Άστον Βίλα – Λίβερπουλ: Προγνωστικά 10/05/2022

Μετά την απώλεια βαθμών κόντρα στην Τότεναμ, τα περιθώρια έχουν στενέψει για τη Λίβερπουλ. Η ομάδα το Γιούργκεν Κλοπ θέλει μόνο τη νίκη στο «Βίλα Παρκ» και τα προγνωστικά τη δίνουν ως φαβορί. Λογικά θα μπει από νωρίς πολύ δυνατά και μπορεί να πάρει προβάδισμα πριν από το ημίχρονο. Θα πάμε λοιπόν στο διπλό από ημίχρονο.

Η NOVIBET ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ 2/2, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.20

Η Λίβερπουλ χρειάζεται μόνο τη νίκη κόντρα στην Άστον Βίλα, αλλιώς θα αποχαιρετήσει την υπόθεση-τίτλος. Επειδή λοιπόν υπάρχει σκοπιμότητα και το ζητούμενο είναι η νίκη και τίποτα άλλο, περιμένουμε ένα κλειστό παιχνίδι από τους «κόκκινους». Το No Goal επιβεβαιώνεται αρκετά συχνά στα τελευταία παιχνίδια και θα είναι η επιλογή μας.

ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΗ NOVIBET ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΜΗ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.96

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ έχει σκοράρει στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο ομάδες ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Επιπλέον δεν έχει σκοράρει εδώ και πέντε παιχνίδια από τις 19 Απριλίου και το 4-0 επί της Γιουνάιτεντ. Ευκαιρία να σταματήσει το αρνητικό σερί.

Η ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ Ο ΣΑΛΑΧ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.83


Άστον Βίλα: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 10/05/2022

Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Τζέικομπ Ράμσεϊ για τον αγώνα της Άστον Βίλα με τη Λίβερπουλ. Ο 21χρονος μέσος έχει ένα τραυματισμό, τον οποίο δεν έχει ξεπεράσει πλήρως και είναι πολύ δύσκολο να προλάβει.

Λογικά θα μείνει εκτός και ο κεντρικός αμυντικός Κόρτνεϊ Χάουζ, που είναι επίσης τραυματίας, ενώ αμφίβολος είναι και ο επιθετικός Λιόν Μπεϊγί. Εκτός αρχικού σχήματος αναμένεται να μείνει ο Φελίπε Κοουτίνιο.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Μαρτίνες – Κας, Κονσά, Μινγκς, Ντινιέ – ΜακΓκίν, Τσέιμπερς, Λουίζ – Μπουεντία, Ινγκς, Ουότκινς.

astonvilla liverpool2 novibet


Λίβερπουλ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 10/05/2022

Το απουσιολόγιο του Γιούργκεν Κλοπ εν όψει του αγώνα της Λίβερπουλ με την Άστον Βίλα θα είναι κενό. Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο προπονείται κανονικά πλέον και θα είναι στην αποστολή για τον αγώνα.

Πάντως είναι δύσκολο να βρεθεί στο αρχικό σχήμα. Αναμένεται να είναι στον πάγκο και να χρησιμοποιηθεί στην πορεία, ώστε να πατήσει και πάλι στα πόδια του με το βλέμμα στα τελευταία παιχνίδια πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champions League.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Άλισον – Γκόμεζ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας – Κεϊτά, Φαμπίνιο, Τιάγκο – Σαλάχ, Ζότα, Ντίας.

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ