el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αταλάντα – Γιουβέντους: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 19-05-2021

Τον πρώτο της τίτλο μετά το 1963 διεκδικεί η Αταλάντα (19/05, 22:00), η οποία αντιμετωπίζει στον τελικό Κυπέλλου την πολυνίκη της διοργάνωσης, Γιουβέντους. Το 14ο Κύπελλο θέλει με τη σειρά της η «γηραιά κυρία».

Πολύ κοντά στο να πραγματοποιήσει την καλύτερη σεζόν στην ιστορία της, βρίσκεται η Αταλάντα.

Εχοντας εξασφαλίσει για τρίτη σερί σεζόν πλασάρισμα στην πρώτη 4άδα και ως εκ τούτου στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, διεκδικεί τη 2η θέση (που θα είναι η καλύτερη στην ιστορία της) αλλά και το Κύπελλο, το οποίο κατέκτησε για πρώτη και τελευταία φορά το 1963. Εκτοτε ακολούθησαν τρεις τελικοί, όλοι χαμένοι, με πιο πρόσφατο το 2019, όταν και ηττήθηκε από τη Λάτσιο.

Ο τελικός Κυπέλλου Ιταλίας σε Live Streaming* από τη Novibet

Το μοναδικό τρόπαιο που μπορεί να διεκδικήσει φέτος η Γιουβέντους είναι το Κύπελλο. Μετά από εννέα σερί τίτλους στο πρωτάθλημα, το… πείραμα με τον Αντρέα Πίρλο στην τεχνική ηγεσία δεν φαίνεται να πέτυχε, ως προς τα αποτελέσματα αλλά και γενικά τη συνολική της παρουσία.

Για 21η φορά θα συμμετάσχει σε έναν τελικό Κυπέλλου η Γιούβε, έχοντας 13 κερδισμένους και 7 χαμένους μέχρι στιγμής. Πέρσι, ηττήθηκε από τη Νάπολι.

Αταλάντα – Γιουβέντους: Προγνωστικά 19-05-2021

Η συνολικά καλύτερη παρουσία της Αταλάντα τη φετινή περίοδο, σε συνάρτηση με το γεγονός πως δεν ηττήθηκε από τη Γιουβέντους και στα δύο μεταξύ τους ματς για τη Σέριε Α (1-1 εκτός έδρας, 1-0 εντός έδρας), καθορίζουν τις στοιχηματικές αποδόσεις.

Ο άσος προσφέρεται σε τιμές οριακού φαβορί (2.58 έναντι 3.55 της ισοπαλίας και 3.00 του διπλού). Με φαβορί την Αταλάντα διαμορφώνονται και όλες οι σχετικές αγορές για τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας.

Δείτε εδώ τις αποδόσεις του τελικού Κυπέλλου Ιταλίας

Σύμφωνα με τις αποδόσεις αλλά και την αγωνιστική φιλοσοφία της Αταλάντα (διαθέτει μακράν την καλύτερη επίθεση στη Serie A), το Over 2.5 γκολ δείχνει επικρατέστερο από το Under 2.5 γκολ.

Αταλάντα – Γιουβέντους: Ανάλυση 19-05-2021

Πορεία πρωταθλητισμού για την Αταλάντα από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Μόνο από την πρωταθλήτρια Ιντερ και τη φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, Ρεάλ Μαδρίτης (2 φορές), έχει ηττηθεί σε αυτό το διάστημα με τον απολογισμό της από τις 14/2 να είναι 13 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Κάλιαρι, Λάτσιο και Νάπολι, ήταν οι ομάδες που απέκλεισε στις προηγούμενες φάσεις του Κυπέλλου και στην πορεία της για τον τελικό.

Οχι μόνο εκτός διεκδίκησης του τίτλου, αλλά και εκτός συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ, κινδυνεύει να μείνει η Γιουβέντους. Θέλει νίκη στο φινάλε του πρωταθλήματος (στην Μπολόνια) και να χάσουν βαθμούς Νάπολι ή Μίλαν.

Απέκλεισε Τζένοα, Σπαλ και τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ιντερ στον δρόμο προς τον τελικό.

Αταλάντα – Γιουβέντους: Παρουσίαση & Στατιστικά 19-05-2021

Τρεις σερί χαμένους τελικούς μετράει η Αταλάντα (1987, 1996, 2019). Είναι η έβδομη ομάδα ιστορικά που γνωρίζει την ήττα σε τρεις συνεχόμενους τελικούς. Το σχετικό ρεκόρ αναφορικά με σερί χαμένους τελικούς έχει η Ρόμα, με τέσσερις, πριν το κατακτήσει το 2007.

Από το 1980-81 έως τη σεζόν 2006-07 οι τελικοί του Κυπέλλου Ιταλίας ήταν διπλοί. Από το 2007 είναι μονοί ενώ όλοι οι τελικοί σε αυτό το διάστημα έχουν λάβει χώρα στο «Ολίμπικο» της Ρώμης.

Φέτος ο τελικός θα διεξαχθεί στο «Μαπέι Στέντιουμ» της Σασσουόλο, υπό την παρουσία 4.300 φιλάθλων

Συντριπτικά υπέρ της Γιουβέντους η συνολική παράδοση (24-8-1). Η μοναδική ήττα στα 33 αυτά πιο πρόσφατα μεταξύ τους ματς (όλα για το πρωτάθλημα) σημειώθηκε φέτος.

Το Κύπελλο Ιταλίας είναι ο μοναδικός τίτλος που δεν έχει κατακτήσει στην καριέρα του ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, που αποκτήθηκε στις αρχές της περσινής σεζόν από τη Ρεάλ Μαδρίτης, δεν έχει χάσει ποτέ σε 2 τελικούς, στην ίδια διοργάνωση.

Αταλάντα: Απουσίες & Ενδεκάδα 19-05-2021

Δεν αλλάζει το επιθετικό πλάνο και η διάταξη με τρεις κεντρικούς αμυντικούς για τον Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι στην Αταλάντα.

Το 3-4-2-1 είναι η βάση της ομάδας εδώ και χρόνια και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δύσκολα θα δούμε κάτι διαφορετικό στον τελικό.

Ο αναπληρωματικός μεσοεπιθετικός Κοβαλένκο είναι το μοναδικό αγωνιστικό πρόβλημα για τη μεγάλη αναμέτρηση με τη Γιουβέντους.

Πιθανή 11άδα (3-4-2-1): Γκολίνι – Τολόι, Ρομέρο, Παλομίνο – Χάτεμπουρ, Ντε Ρόουν, Φρόιλερ, Γκόσενς – Μαλινόφσκι, Πεσίνα – Σαπάτα.

Γιουβέντους: Απουσίες & Ενδεκάδα 19-05-2021

Σε αντίθεση με τον Γκασπερίνι, ο Αντρέα Πίρλο στη Γιουβέντους δεν έχει σταθερό σύστημα. Εχει κάνει πολλές αλλαγές και δοκιμές φέτος.

Αυτή τη στιγμή φαίνεται να έχει καταλήξει στο 4-4-2, με τους Ντιμπάλα και Ρονάλντο στην κορυφή της επίθεσης και τον Κουαδράδο στο δεξί άκρο της άμυνας.

Ο βασικός στόπερ Μπονούτσι (τραυματίας) και ο επίσης βασικός αριστερός μπακ Αλεξ Σάντρο (τιμωρημένος), είναι οι απουσίες για τον Ιταλό προπονητή.

Πιθανή 11άδα (4-4-2): Μπουφόν – Κουαδράδο, Ντε Λιχτ, Κιελίνι, Ντανίλο – ΜακΚένι, Μπεντανκούρ, Ραμπιό, Κιέζα – Ντιμπάλα, Ρονάλντο.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ