el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ατλέτικο Μαδρίτης – Οσασούνα: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 16-05-2021

Προτελευταία αγωνιστική στη La Liga και η κατάκτηση των τριών βαθμών στο εντός έδρας ματς με την Οσασούνα (16/05, 19:30) μπορεί υπό προϋποθέσεις να χαρίσει τον τίτλο στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Δύο βήματα μακριά από το πρώτο πρωτάθλημα μετά τη σεζόν 2013-14 και το 11ο της ιστορίας της, βρίσκεται πλέον η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Μετά την ισοπαλία στη Βαρκελώνη πριν δύο αγωνιστικές με την Μπαρτσελόνα και τη νέα ισοπαλία των Καταλανών στην έδρα της Λεβάντε, βρίσκεται στο +4 από τους «μπλαουγκράνα» και ουσιαστικά μπορεί να χάσει τον τίτλο μόνο από τη συντοπίτισσα Ρεάλ.

 

Αρνητικό για την Ατλέτικο το γεγονός πως μειονεκτεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με τη Ρεάλ Μαδρίτης, θετικό πως οι «μερένχες» έχουν δύσκολη έξοδο αυτή την αγωνιστική (στο Μπιλμπάο με την Αθλέτικ).

Αξιοπρεπέστατη παρουσία στη φετινή La Liga για την Οσασούνα, δεν διασύρθηκε αλλά ούτε σημείωσε και κάποια μεγάλη σε έκταση νίκη ενώ ακόμα μία χρονιά ήταν δυνατή στο γήπεδό της. Θα τερματίσει μεταξύ 9ης και 13ης θέσης και φυσικά στις δύο τελευταίες αγωνιστικές επιδιώκει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Ατλέτικο Μαδρίτης – Οσασούνα: Προγνωστικά 16-05-2021

Μόλις μία φορά έχει ηττηθεί από την Οσασούνα η Ατλέτικο Μαδρίτης στα 9 πιο πρόσφατα μεταξύ τους (μόνο νίκες της Ατλέτικο στα υπόλοιπα) και αυτή ήταν τη σεζόν 2013-14, όταν κατέκτησε τον τίτλο.

Η αναμέτρηση αφορούσε την 25η αγωνιστική και διεξήχθη στην έδρα της Οσασούνα (3-0). Πέντε ματς έκτοτε, ισάριθμες νίκες για την Ατλέτικο με 16-1 γκολ και σε συνάρτηση με το μονόπλευρο ουσιαστικά κίνητρο που υπάρχει στο μεταξύ τους ματς, ο άσος προσφέρεται σε τιμές απόλυτου φαβορί (1.27-5.30-11.75).

Αντίστοιχα έχουν διαμορφωθεί και οι υπόλοιπες αγορές στην αναμέτρηση, με πιθανότερο βάσει των αποδόσεων ενδεχόμενο η Ατλέτικο να συνδυάσει τον άσο με μηδέν παθητικό (στο 1.75) αλλά και με Over 2.5 γκολ (στο 2.00).

Ο Λουίς Σουάρες, πρώτος σκόρερ της ομάδας φέτος που «κυνηγάει» το 20ό του γκολ πρωταθλήματος, είναι ο παίκτης που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να χριστεί σκόρερ (1.53).

Ατλέτικο Μαδρίτης – Οσασούνα: Ανάλυση 16-05-2021

Παρότι με τρεις στόπερ, η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει καταφέρει να γίνει πιο δημιουργική στο παιχνίδι της φέτος.

Και η αλλαγή συστήματος από τις αρχές Νοεμβρίου του 2020 έπαιξε σημαντικό ρόλο στη «μεταμόρφωση» της ομάδας, με τους παίκτες να ανταποκρίνονται καλύτερα στους ρόλους που τους δόθηκαν από τον Αργεντινό προπονητή.

Η κίνηση βέβαια που είχε προηγηθεί και είχε θέσεις τις βάσεις για να ξαναγίνει η Ατλέτικο σοβαρή διεκδικήτρια του τίτλου, ήταν η απόκτηση του Λουίς Σουάρες από την Μπαρτσελόνα.

suarez_novibetgr

Ο Ουρουγουανός επιθετικός με 19 γκολ είναι εκ των πρωταγωνιστών στην πορεία προς τον τίτλο. Για 16η σερί σεζόν σημείωσε διψήφιο αριθμό τερμάτων σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τον τραυματισμό του τελευταία, έχοντας σημειώσει το πιο πρόσφατο γκολ στις 21 Μαρτίου. Πέντε ματς έκτοτε χωρίς γκολ, αποτελεί το μεγαλύτερο διάστημα χωρίς να βρει δίχτυα από τη στιγμή που μεταγράφηκε στην Ατλέτικο.

Την τελευταία φορά που είχε 5 ματς να σκοράρει (με τη Μπαρτσελόνα από 2 έως 19/2/2019) στο αμέσως επόμενο βρήκε δίχτυα.

Ατλέτικο Μαδρίτης – Οσασούνα: Παρουσίαση & Στατιστικά 16-05-2021

Ο μοναδικός παίκτης που δεν έχει χάσει λεπτό από πλευράς Ατλέτικο Μαδρίτης στο πρωτάθλημα, είναι ο Γιαν Ομπλακ. Ο Σλοβένος τερματοφύλακας ήταν βασικός και στα 36 ματς μέχρι στιγμής. Την περσινή περίοδο αγωνίστηκε και στα 38.

Το διάστημα 45’-60’ είναι το πιο παραγωγικό 15λεπτο της Ατλέτικο Μαδρίτης αναφορικά με το σκοράρισμα. Στο εν λόγω τέταρτο μετράει 16 γκολ, ένα περισσότερο από το 15λεπτο 76’-90’. Γενικά σκοράρει περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο των αγώνων της (40 έναντι 23 στο πρώτο 45λεπτο).

Κανένα γκολ υπέρ της Οσασούνα στο φετινό πρωτάθλημα στο 45’-60’. Οπως η Ατλέτικο, έτσι και αυτή σημειώνει τα περισσότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο (20 έναντι 16).

Η Οσασούνα είναι η ομάδα απέναντι στην οποία έχει σκοράρει τις περισσότερες φορές ο Ζοάο Φέλιξ. Ο Πορτογάλος επιθετικός έχει σημειώσει 4 γκολ σε τρεις αναμετρήσεις, όλες με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Τον ίδιο αριθμό γκολ και συμμετοχές απέναντι στην Οσασούνα μετράει από πλευράς «ροχιμπλάνκος» και ο Γιανίκ Καράσκο.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Απουσίες & Ενδεκάδα 16-05-2021

Ο Τομά Λεμάρ, που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα, θα απουσιάσει για δεύτερη σερί αγωνιστική από τα πλάνα του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Πλην του Γάλλου μεσοεπιθετικού, αμφίβολος είναι ο Ουρουγουανός στόπερ Χιμένες.

Πιθανή 11άδα (3-5-2): Ομπλακ – Σάβιτς, Φελίπε (Χιμένες), Ερμόσο – Τρίπιερ, Κόκε, Γιορέντε, Σαούλ, Καράσκο – Κορέα, Σουάρες.

Οσασούνα: Απουσίες & Ενδεκάδα 16-05-2021

Ο δεξιός μπακ Νάτσο Βιδάλ συμπλήρωσε κάρτες στο νικηφόρο 3-2 επί της Κάντιθ και χάνει το παιχνίδι στη Μαδρίτη.

Αμφίβολοι δίνονται ο φορ Καλέρι και ο στόπερ Αριδάνε, ενώ μακροχρόνια είναι η απουσία του τερματοφύλακα Ρ. Μαρτίνεθ.

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Ερέρα – Ραμάλιο, Αριδάνε (Ρονκάγλια), Ντ. Γκαρθία, Μανού Σάντσεθ – Μπράσανατς, Τορό, Μονκαγιόλα – Κίκε Μπάρχα, Μπούντιμιρ, Ρ. Τόρες.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ