el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μπακς vs Κλίπερς: Το συναπάντημα του Γιάννη με τον Λέοναρντ

Το Μιλγουόκι υποδέχεται τους Λος Αντζελες Κλίπερς (7/12, 03:30) για πρώτη φορά με τους Πολ Τζορτζ και Καουάι Λέοναρντ διαθέσιμους. Ενα ζευγάρι που μοιάζει πιθανό να βρεθεί ακόμα και στους τελικούς του ΝΒΑ.

Δύο από τις ομάδες που θεωρούνται ως από τις βασικές διεκδικήτριες του τίτλου τη φετινή σεζόν στο ΝΒΑ είναι οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο και οι Λος Άντζελες Κλίπερς.

Ξημερώματα Σαββάτου στο «Φάισερβ Φόρουμ», την έδρα των «ελαφιών» από το 2018, θα πραγματοποιηθεί η αναμέτρηση, που θα είναι η δεύτερη και τελευταία μεταξύ τους στην κανονική περίοδο. Εφόσον βρεθούν ξανά αντίπαλοι φέτος, θα είναι μόνο για τον τελικό του ΝΒΑ.

Ποτέ κατά το παρελθόν οι δύο ομάδες δεν έχουν αναμετρηθεί για τα πλέι οφ. Τα 118 ματς που έχουν διεξαχθεί μεταξύ τους και στις δύο έδρες από το 1970 έως και σήμερα, αφορούσαν την κανονική περίοδο, με το Μιλγουόκι να μετρά 66 νίκες και τους Κλίπερς 52.

Η αναμέτρηση του πρώτου γύρου, στην οποία το Μιλγουόκι επικράτησε στο Λος Αντζελες με 129-124 (38 πόντοι, 16 ριμπάουντ και 9 ασίστ από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο) είχε συνδυαστεί και με αρκετό παρασκήνιο.

Αιτία, η απόφαση των Κλίπερς να ξεκουράσουν τον Καουάι Λέοναρντ, MVP των περσινών τελικών, με τον Έλληνα σταρ να σημειώνει: «Είναι δύσκολο να πάρεις ρεπό σε παιχνίδια σαν και αυτό. Αυτό που σκέφτομαι εγώ είναι ότι θέλω να βγω εκεί έξω και να κάνω ό,τι χρειάζεται η ομάδα μου για να νικήσει. Ο κόουτς το ξέρει αυτό και δεν θα ερχόταν ποτέ σε εμένα, να μου πει να μείνω έξω -και δη σε ματς σαν και αυτό. Δεν θα επέτρεπα ποτέ, να συμβεί αυτό».

Στις αρχές της σεζόν, πάντως, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε αποθεώσει τον Λέοναρντ για την παρουσία του στο Τορόντο και την πορεία προς την κατάκτηση του τίτλου. «Εμαθα πολλά από τον Καουάι Λέοναρντ. Όταν ήταν στις βολές, ήταν ήρεμος. Όταν είχε double team στο μαρκάρισμά του, έδινε την μπάλα και την έπαιρνε ξανά. Ήταν επιθετικός και ήρεμος».

ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ

Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου, ο Αντετοκούνμπο έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που έφτασε τους 200+ πόντους, 100+ ριμπάουντ και 50+ ασίστ στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές. Τα ρεκόρ πάντως, δεν σταμάτησαν εκεί. Μετά και το ματς της Τετάρτης με τους Ντιτρόιτ Πίστονς, με πρωταγωνιστή τον Greek Freak, το Μιλγουόκι έφτασε σε επίδοση τίτλου (19 νίκες – 3 ήττες), μετρώντας 13 σερί νίκες.

Αποτέλεσμα εικόνας για Αντετοκούνμπο

Και τις δύο φορές κατά το παρελθόν που είχε αντίστοιχο ρεκόρ στα 22 πρώτα ματς της σεζόν (1971, 1974) το Μιλγουόκι κατέκτησε το πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν. Σε αμφότερες, οι Μπακς είχαν τον πολυτιμότερο παίκτη του ΝΒΑ (στην κανονική περίοδο) στη σύνθεσή τους. Ο λόγος για τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Με τις φετινές του επιδόσεις (31 π., 13 ριμπ. μ.ό.), ο Αντετοκούνμπο έχει βάλει τροχιά για την ανάδειξή του για δεύτερη σερί σεζόν ως MVP του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο.

Ο παγκίτης γκαρντ Στέρλινγκ Μπράουν είναι αμφίβολος, ενώ επιστρέφει από τραυματισμό ο βασικός σέντερ Μπρουκ Λόπεζ. Τις προηγούμενες μέρες επέστρεψε από τραυματισμό και ο Κρις Μίντλετον.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ

Η ομάδα με το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ φέτος (16-6), πίσω από Λος Αντζελες Λέικερς και Μιλγουόκι Μπακς, είναι οι Κλίπερς, που στο Μιλγουόκι θα ξεκινήσουν ένα δύσκολο πρόγραμμα με 6 αγώνες σε 9 ημέρες.

Πορεία πρωταθλητισμού ήθελαν άλλωστε να πραγματοποιήσουν, εντάσσοντας στο δυναμικό τους Καουάι Λέοναρντ (25 π., 8 ριμπ. μ.ό.) και Πολ Τζορτζ (23,5 π., 6 ριμπ. μ.ό) το καλοκαίρι. Ο τελευταίος, έχασε το πρώτο κομμάτι της σεζόν λόγω τραυματισμού, όμως από τη στιγμή που επέστρεψε, έδειξε το λόγο για τον οποίο η ομάδα του Λος Άντζελες θεωρείται ως ένα από τα φαβορί.

Αποτέλεσμα εικόνας για paul george leonard

Το πρόσφατο 117-97 επί των Μπλέιζερς ήταν η 9η νίκη στα 10 τελευταία παιχνίδια των Κλίπερς.

Πρόκειται για ένα σύνολο που ως μονάδες διαθέτει τους καλύτερους αμυντικούς παίκτες σε κάθε θέση (πλην ίσως της θέσης «4» που υπάρχει ο Ντρέιμοντ Γκριν των Ουόριορς): Πάτρικ Μπέβερλι (πλέι μέικερ), Πολ Τζορτζ (σούτινγκ γκαρντ), Καουάι Λέοναρντ (σμολ φόργουορντ) και Μοντρέλ Χάρελ (σέντερ).

Αμφίβολοι δίνονται οι Τζαμισάλ Γκριν (πάουερ φόργουορντ), Ρόντνεϊ ΜακΓκράντερ (σμολ φόργουορντ) και Λάντρι Σάμετ (σούτινγκ γκαρντ). Ολοι τους λείπουν καιρό και σημειώνουν 7.7, 4 και 9.1 πόντους αντίστοιχα κατά μέσο όρο.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ